- Konu Sahibi akideciknane
-
- #70.881
Aslında 40 yas üstüne rapor verilmeli. Çünkü bizlerin şansı 40 yas altina gore daha az. Ve gordugum herkes tup bebeğe yönlendiriliyor. Ister 20 ister 39 yas olsun. Ayrıca tup bebek başarısi diyorlar. Başarıyı 20-35 yaş arası kadınlarda tup bebek yapip sağlıyorlar. Zaten onlar kendi kendilerine de hamile kalabilirler. Herkes 1 sene de olmayınca telaşa kapılıyor tup bebeğe gidiyorlar. Asil başarı 40 yas üstündeki kadınları tup bebekle hamile bırakabilmek. 40 yas üstü olduğunuzu gördükleri ve bildikleri anda vebali gibi yaklaşıyorlar. Tup bebek merkezleri su an ticarethane gibi çalışıyor. Amaç gerçekten ihtiyacı olana hizmet değil para kazanabilmek ne Yazık ki...
yazıyı dikkatli okursanız zaten benim bahsettiğim olgulara işaret ediyor.Mozaizim ve sayısal anomaliler farklı şeyler.Bazı mozaizm durumlarında bozuk diye embriyo transferi yapılmaması olabilecek işi bozuyor. Çünkü bazı mozaizm durumlarında embriyo ana rahminde kendi kendine düzelebiliyor. Aynı şeyden bahsediliyor. B yüzden genetik testlerde tıp dünyası ayrılıyor. Sayısal anomaliler trizomiler gibi bu görüşe dahil değil.Tıbbi terimlere biraz dikkat edin. Yazıya yanlış pencereden bakıyorsunuz.Merhaba, verdiğim bilgi atıf yaptığım yazıya ait Türkçe zaten yazı, ama yazı içeriğinde yabancı olgu sunusu ve istatistiki verilerden çeviriler var ki onları da ne Google ne de ben çevirdim, doktor çevirmiş. Söylemeye çalıştığım şey aslında son paragrafınızda yazılı olan ‘iki ucu .. değnek’ mevzusu.. yapılması çok iyi yapılmaması çok kötü diyemeyiz çünkü kesinlik yok. Keşke olsaydı hepimiz en iyi laboratuvarlara gider, en nihayetinde sağlıklı embriyo/embriyolarımızı alır keyifle bu süreci geçirirdik.
Çok yetersiz bi merkez ya da doktora gitmiyorsak yani güveniyorsak kişi ya da kurumlara, söylenenlere uygun hareket edebiliriz, hatta etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu mesajları da başarısız denemeleri para tuzağı olarak yorumlayan arkadaşımız için yazmıştım, belki farklı bi pencereden bakmak iyi olur diye.
Siz kendi tek pencerenizden bakmaya devam edin o zaman, ben her açıdan bakmayı sürdüreceğim. Zorunlu durumlarda veya tavsiye halinde veya hiç sebepsiz daha ilk denemede test yaptırabiliriz ya da yaptırmayabiliriz. Son kararı doktorumuz bile değil daha çok kendimiz vereceğiz. 6 aylık tedavi sürecimde bir kimyasal bir düşük yaşadım, 5 adet embriyo 3 seferde transfer edildi. Eğer bu 5 embriyo genetiğe gidip tamamı sağlıksız gelseydi en fazla bi kez daha opu geçirirdim, olmadığı takdirde de zaten yaşım ileri rezervim az diye konuyu kapatırdım ama şimdi hamile kalabildiğimi görünce 1-2 yıl bile deneyebilirim diyorum. Yaşım 42 olduğu halde... Psikolojimiz ve eğilimimiz farklı farklı, tek bir doğru o da benim bildiğim doğru şeklinde bir yaklaşıma katılmıyorum. Tek doğru olsaydı en basitinden; 1,56 amh ve çok iyi hormon değerleri ile her ay en az 6 yumurta elde edilebilirdi. Ama yok ancak yarısını elde edebildik.yazıyı dikkatli okursanız zaten benim bahsettiğim olgulara işaret ediyor.Mozaizim ve sayısal anomaliler farklı şeyler.Bazı mozaizm durumlarında bozuk diye embriyo transferi yapılmaması olabilecek işi bozuyor. Çünkü bazı mozaizm durumlarında embriyo ana rahminde kendi kendine düzelebiliyor. Aynı şeyden bahsediliyor. B yüzden genetik testlerde tıp dünyası ayrılıyor. Sayısal anomaliler trizomiler gibi bu görüşe dahil değil.Tıbbi terimlere biraz dikkat edin. Yazıya yanlış pencereden bakıyorsunuz.
Neden agresifleştiğinizi anlayamadım. Bana tek pencereden bakıyorsun demişsiniz siz o mesajımın içindeki " her durumda zor bir karar bizi bekliyor iki ucu pislik değnek ve tıp dünyası bu konuda 2 ye ayrılmış durumda " cümlelerimi bu şekilde anladıysanız bu sizin anlayış kapasitenizi zaten ortaya koyuyor. Ben size tıbbi makalelerdeki bir gerçekten bahsettim. Tıp dünyası da bu konuda kararsız çünkü yapısal kromozom hataları ve sayısallar farklı dedim. Ve elbetteki bu durumda seçim hastanın.Siz kendi tek pencerenizden bakmaya devam edin o zaman, ben her açıdan bakmayı sürdüreceğim. Zorunlu durumlarda veya tavsiye halinde veya hiç sebepsiz daha ilk denemede test yaptırabiliriz ya da yaptırmayabiliriz. Son kararı doktorumuz bile değil daha çok kendimiz vereceğiz. 6 aylık tedavi sürecimde bir kimyasal bir düşük yaşadım, 5 adet embriyo 3 seferde transfer edildi. Eğer bu 5 embriyo genetiğe gidip tamamı sağlıksız gelseydi en fazla bi kez daha opu geçirirdim, olmadığı takdirde de zaten yaşım ileri rezervim az diye konuyu kapatırdım ama şimdi hamile kalabildiğimi görünce 1-2 yıl bile deneyebilirim diyorum. Yaşım 42 olduğu halde... Psikolojimiz ve eğilimimiz farklı farklı, tek bir doğru o da benim bildiğim doğru şeklinde bir yaklaşıma katılmıyorum. Tek doğru olsaydı en basitinden; 1,56 amh ve çok iyi hormon değerleri ile her ay en az 6 yumurta elde edilebilirdi. Ama yok ancak yarısını elde edebildik.
Özetle kimseye şunu yapın/bunu yapmayın demem, pgt/ngs gereksiz ya da aşırı gerekli demem. Herkes kendisi doktoru ve Bilgi birikimi ile karar verecek. Burda sizin kimya bilginizle yazdıklarınızla karar veremeyiz tabi ki. İyi günler.
İlk cümle/paragraftan sonra yazdıklarınızı okumadım, agresif hiç değildim hala da değilim, tarzınıza uygun tarzda cevap verdimNeden agresifleştiğinizi anlayamadım. Bana tek pencereden bakıyorsun demişsiniz siz o mesajımın içindeki " her durumda zor bir karar bizi bekliyor iki ucu pislik değnek ve tıp dünyası bu konuda 2 ye ayrılmış durumda " cümlelerimi bu şekilde anladıysanız bu sizin anlayış kapasitenizi zaten ortaya koyuyor. Ben size tıbbi makalelerdeki bir gerçekten bahsettim. Tıp dünyası da bu konuda kararsız çünkü yapısal kromozom hataları ve sayısallar farklı dedim. Ve elbetteki bu durumda seçim hastanın.
5 embriyom bozuk gelse en fazla 1 kez daha opuya gider konuyu kapatırdım diyorsunuz. haklısınız bu sizin seçiminizdir.
Ama şimdi hadi biraz daha beyin fırtınası yaratalım;
Malum ileri yaşta sağlıklı embriyo bulma şansı az. rezarv de az. İlk deniyorsunuz oldu ya 2 embriyo geldi. NGS siz transfer ettirdiniz hamilelik oldu 2.5 - 3 aylıkken kaybettiniz . Bir de baktınız ki hoppaaa trizomi 15 yüzünden. Transfer sürec hamilelik gitti 3 - 3.5 ay. 2 ayda kürtaj ve bekleme süresi dedik. 5.5- 6 ay sonra bir baktınız ki adet yok. az olan rezerv hızla daha da azalmış yumurtlama senkronizasyonu azalmış.
Ondan sonra bir de yumurta bulmaya opuya uğraş hadi buldun daha da azalma oldu yaş biraz daha gitti kalite bozuldu. 1 sene uğraş 1 yumurta bul iyi kalite görünen. daha da uğraş ki en z 2 olsun yada transfer olmadan aman menopoza mı giriyorum bari ne toplayabilirsem toplayayım düşüncesine gir.
Arada 1-2 tane bul toplat boş çıksın yada aşırı bpzuk partogenetik vakası falan
Hadi buyrun şimdi size soruyorum ilk seferde hazır az da olsa yumurtanız çıkarken yaptırmadığınız NGS ye ve sadece bu sebeple kaybettiğiniz 1.5 seneye mi yoksa şu kaybedilen zamanda bırak NGS yi transfer ettirecek yumurtayı bulamadığınıza mı yanarsınız ? Yoksa hasbel kadar yumurta bulsanız da ya mozaik çıkarsa bir şansım olabilir.Ama NGS yaptırsam mozaikli yumurtayı transfer etmezler ne yapılmalı düşüncesine mi?
Hodri meydan bir empati yapalım da hangisi doğru karar siz verin bakalım. Elbette kararı kendimiz vereceğiz ama bu doktorların bile ikiye bölündüğü bir karar biz nasıl net şekilde vereceğiz. Bunu yaparken de bir çok insan tıpkı sizin gibi elbette inanmak istediğine göre her şeyi yorumlayacaktır. Ama maalesef keske bizim inandığımız doğrularla birşeyler değişse. Maalesef ortada olan tıbbi gerçekler var insanların yaşlanması yumurta rezervi ile doğan kadınların yumurtalarının da sizinle aynı yaşta olması ve nasıl cildiniz kırışıp saçlarınız beyazlıyorsa onların da yaşlanması dahası azaldıkça aralarında bir nebze bu yaştan az etkileneni bulmanın zorlaşması gibi. İş bununla da bitmiyor yumurta çatlaması esnasında vücudunuzun gösterdiği reaksiyon ve enerji farkı hani çatlama esnasında olan yada sonrasında olan mayoz ve mitoz bölünme olayları falan.Kısaca siz ne derseniz deyin sevgili Galile nin dediği gibi "yine de dünya dönüyor"
Şimdi kim tek pencereden bakıyor onu bir aynaya bakıp kendimize bir soralım.
Not : Bu arada asıl genç insanlara tekrarlayn düşük yokken NGS önerilmesi para tuzağıdır. Genç yaş genç yumurta saşlıklı düzenli işleyen bir ovulasyon....
Ne güzel yazmışsın ağzına sağlık empati değil direk benim yaşadıklarımı yazmışsın, yaşadığımı yazayım okuyan arkadaşlara belki yön gösteriri çünkü ben bınları bilseydim belki şu an çocuğum kucağımdaydı.Neden agresifleştiğinizi anlayamadım. Bana tek pencereden bakıyorsun demişsiniz siz o mesajımın içindeki " her durumda zor bir karar bizi bekliyor iki ucu pislik değnek ve tıp dünyası bu konuda 2 ye ayrılmış durumda " cümlelerimi bu şekilde anladıysanız bu sizin anlayış kapasitenizi zaten ortaya koyuyor. Ben size tıbbi makalelerdeki bir gerçekten bahsettim. Tıp dünyası da bu konuda kararsız çünkü yapısal kromozom hataları ve sayısallar farklı dedim. Ve elbetteki bu durumda seçim hastanın.
5 embriyom bozuk gelse en fazla 1 kez daha opuya gider konuyu kapatırdım diyorsunuz. haklısınız bu sizin seçiminizdir.
Ama şimdi hadi biraz daha beyin fırtınası yaratalım;
Malum ileri yaşta sağlıklı embriyo bulma şansı az. rezarv de az. İlk deniyorsunuz oldu ya 2 embriyo geldi. NGS siz transfer ettirdiniz hamilelik oldu 2.5 - 3 aylıkken kaybettiniz . Bir de baktınız ki hoppaaa trizomi 15 yüzünden. Transfer sürec hamilelik gitti 3 - 3.5 ay. 2 ayda kürtaj ve bekleme süresi dedik. 5.5- 6 ay sonra bir baktınız ki adet yok. az olan rezerv hızla daha da azalmış yumurtlama senkronizasyonu azalmış.
Ondan sonra bir de yumurta bulmaya opuya uğraş hadi buldun daha da azalma oldu yaş biraz daha gitti kalite bozuldu. 1 sene uğraş 1 yumurta bul iyi kalite görünen. daha da uğraş ki en z 2 olsun yada transfer olmadan aman menopoza mı giriyorum bari ne toplayabilirsem toplayayım düşüncesine gir.
Arada 1-2 tane bul toplat boş çıksın yada aşırı bpzuk partogenetik vakası falan
Hadi buyrun şimdi size soruyorum ilk seferde hazır az da olsa yumurtanız çıkarken yaptırmadığınız NGS ye ve sadece bu sebeple kaybettiğiniz 1.5 seneye mi yoksa şu kaybedilen zamanda bırak NGS yi transfer ettirecek yumurtayı bulamadığınıza mı yanarsınız ? Yoksa hasbel kadar yumurta bulsanız da ya mozaik çıkarsa bir şansım olabilir.Ama NGS yaptırsam mozaikli yumurtayı transfer etmezler ne yapılmalı düşüncesine mi?
Hodri meydan bir empati yapalım da hangisi doğru karar siz verin bakalım. Elbette kararı kendimiz vereceğiz ama bu doktorların bile ikiye bölündüğü bir karar biz nasıl net şekilde vereceğiz. Bunu yaparken de bir çok insan tıpkı sizin gibi elbette inanmak istediğine göre her şeyi yorumlayacaktır. Ama maalesef keske bizim inandığımız doğrularla birşeyler değişse. Maalesef ortada olan tıbbi gerçekler var insanların yaşlanması yumurta rezervi ile doğan kadınların yumurtalarının da sizinle aynı yaşta olması ve nasıl cildiniz kırışıp saçlarınız beyazlıyorsa onların da yaşlanması dahası azaldıkça aralarında bir nebze bu yaştan az etkileneni bulmanın zorlaşması gibi. İş bununla da bitmiyor yumurta çatlaması esnasında vücudunuzun gösterdiği reaksiyon ve enerji farkı hani çatlama esnasında olan yada sonrasında olan mayoz ve mitoz bölünme olayları falan.Kısaca siz ne derseniz deyin sevgili Galile nin dediği gibi "yine de dünya dönüyor"
Şimdi kim tek pencereden bakıyor onu bir aynaya bakıp kendimize bir soralım.
Not : Bu arada asıl genç insanlara tekrarlayn düşük yokken NGS önerilmesi para tuzağıdır. Genç yaş genç yumurta saşlıklı düzenli işleyen bir ovulasyon....
farketmez siz okumasanız da buradaki herkes sizi de beni de okudu. Söz uçtu yazılar kaldı diyelim :)) Okumadan anlamadan cevap verme tarzınız karakterinizin parçası olsa gerek Allah eşinize sabır versin. Size de iyi geceler:)İlk cümle/paragraftan sonra yazdıklarınızı okumadım, agresif hiç değildim hala da değilim, tarzınıza uygun tarzda cevap verdimiyi akşamlar
8 denemede toplam 16 embiryo transfer edildi ve gebelik olmadi.yani 16 embiryoda dışarda şekil olarak gebelik getiren embiryolar ama yasa bağlı genetikleri normal olmadığı için tutmuyor.ve ben 16 da sağlıklı bir embiryo denk gelmedim.oran ne bilmiyorum 45 yaşında 25 30 embiryoda mi bir tane sağlıklı denk geliyor.45 yasinda yüzde 5 şans yada daha alti ıolsa bile yine yakalanan gerekirdi diye düşünüyorum.
Haklısınız ben de sıkıldım ve kendi adıma kapattım konuyu, mesajı da biraz da bu yüzden okumadım, cevap vermemek için. İyi geceler dilerim sizeArkadaşlar uzatmayın lütfen. Hem neyi tartışıyorsunuz. Hepimizin derdi ortak. Birbirimize destek olalım. Yeterince stresli zaten hayatımız. Bide burda boş yere canımız sıkılmasın. Şimdi bana biz canınızı sıkmıyoruz takmıyoruz falan demeyin. Okurken ben sıkılıyorum. Herşey gönlünüzce olsun
pardon kişileri karıştırmışım .Cevabım size değildi siliyorum.Ne güzel yazmışsın ağzına sağlık empati değil direk benim yaşadıklarımı yazmışsın, yaşadığımı yazayım okuyan arkadaşlara belki yön gösteriri çünkü ben bınları bilseydim belki şu an çocuğum kucağımdaydı.
37,5 da evlendim ilk evliliğimde 1 kürtajım olduğu için nasıl olsa hamile kalabiliyorum diye 6 ay doktora gitmedim nasılsa hamile kalabiliyorum dedim 6 ay tık yok doktora gittim hormon testleri yapıldı çok iyi değil ama biraz daha deneyebilirsin dedi o kadar güveniyorum ki bedenime biraz daha deneyelim dedim 3 ay sonra bi baktım hamileyim ikinci kan tahlili değer düştü kimyasal gebelik 3 ay daha bekledim ve artık tüp bebek yapalım dedim yaş oldu 38,5 ilk tüp bebek hiç bir şeyden habersiz 3. Gün embriyosu transfer sonuç hamileyim nasıl mutluyum ilk denemede hamile kalmıştım o zaman 2-3-4 denemeyi aklımdan bile geçirmedim dedim ya hiç bir şey bilmiyordum ve hamile kalmam gayet normal gelmişti 7. Hafta kalp atışı kontrolüne gittim kese boş inanamadım nasıl olur kese boş ne demek dünya başıma yıkıldı ve burayı keşfettim baktım ki normal 2. Denemeye hazırlamaya başladım kendimi ilk denemem ocakta olmuştu düşük mart ayında Haziran ayında 2. İçin iğnelere başladım tekrar 3. Gün transferi ve bu sefer sonuç sıfır 2 ay kendimi toparlayamadım inanamadım ve araştırmalara başladım bu sürede ngs nedir öğrendim gittiğim farklı bir merkezdeki doktor 38 yaş üstü kesinlikle ngs li embriyo transferi dedi yaşım 39 u geçmişti çünkü bunu niye ilk doktorum söylemedi niye daha önce araştırmadım diye çok kızdım kendime yeni tedavim ngs ki olacaktı ekim ayında tedaviye başlıyacaktım reglim gecikti ve ben hamileydim kese kalp atışı hepsi oldu 8. Haftada bir kanamayla düşük yaptım dünya başıma yıkıldı, 1-2 ay kendimi toparladım ve ilk tedavimden 1 yıl sonra 39,5 yaşımda 3. Tedavime başladım ama bu sefer ngs ki olacaktı ve sağlıklı embriyoyu bulacağıma inancım tamdı 3-4-5-6-7-8-9-10 opu ve ben hiç sağlıklı yumurtayı bulamadım 3 ay sonra 42 yaşında olucam ve maalesef artık hiç inancım kalmadı. 41 yaşına kadar tüm tedavilerimde 5 yumurta toplanırken 41 yaş dolduktan sonra rezervim tak diye 2-3 e düştü son tedavim ekim ayında oldu 2 yumurta toplandı ikisi de anomali li çıktı. Bu kadar şey yaşadıktan sonra keşke evlendikten sonra 6. Ay yada 3. Ay hemen tedaviye başlasaydım diyorum hadi onu geçtim il 2 tüp bebek tedavim 1 yılıma mal oldu ngs olayını bilseydim o bir yıl içinde en az 4 opu olabilirdim ve belki de sağlıklı embriyoyu bulabilirdim çünkü yaşım 39 du ama bilmiyordum ve 1 yılım boşa gitti ve sonrasında hiç sağlıklı bulamadım belki o 1 yılda bulamayacaktım ama en azından yaptırıp bunu bilecektim şu an ki keşkelerim olmayacaktı. Yaşadıklarımdan benim çıkardığım yaş 38 i geçtiyse en kötü senaryoyu düşünüp vakit kaybetmeden max ne yapılabiliyorsa yaptırmak keşke bugün bildiklerimi o zamanlar bilseydim.
Sen de ben de aynı şeyleri yaşadığımız için aynı görüşteyiz burada bu kadar yazmamızın sebebi de biz yaşadık siz yaşayamayın, dediğin gibi o yaşta ngs hiç önerilmiyor ama işte herkesin o yaşta yumurta kalitesi aynı değil ve yaşanan sağlıksız hamilelikler inanılmaz zaman kaybı oluyor,ben kendime kızıyorum keşke ben araştırsaydım buraları okusaydım belki benim bugün yazdıklarımı o günlerde yaşayıp yazan birileri vardı okuyup tüm önlemleri alarak bu yolda ilerlerdim ama ben okumadım bilmeden yol aldım ve sonuç sıfırDemekki sonraki paragrafımı da okumuşsunuz . durumunuza gerçekten üzüldüm. Ancak bu mesajınızı okuduktan sonra aslında aynı şeyleri yazıyoruz farkındaysanız. Aslında açık konuşayım genelde 40 yaş üzerine NGS denir ama doktorlar ilk seferde NGS istemiyor nedense . Bunu biraz araştırdığımda çok farklı görüşlerle karşılaştım en başında ise mozaik embriyo konusuyla karşılaştım. Sizin bu anlattıklarınızı ben 47 yaşında yaşadım. YAzdığım da senaryo değil kendi yaşadıklarımdı.Buradaki arkadaşlar bilirler. Hala pes etmedim edilmemeli de .yumurta varsa şans da her zaman var.Bahsettiğiniz ilk doktorun NGS yi döylememe olayı işte bahsettiğimiz tıp dünyasının ikiye ayrılması yüzünden ve genelde 40 yaş üzerine bu uygulamanın yapılması sebebiyledir. Bunun için nereye giderseniz gidin size o yaşta kimse ngs demezdi. Sonraki doktorunuzun deme sebebi ise tıbbi geçmişinizdeki olayı öğrenmesidir muhtemeln. HAni derler ya hastalık yoktur hasta vardır. işte o hesap.
Durmunuza çok üzüldüm gerçekten. Sizi en iyi anlayabileceklerden biriyim. Yazdığım senaryo aynı zamanda benim hikayem di. Bu sebeple geç kalmadan herşeyin yapılması gerektiğine inanıyorum. Ama pes etmek yok. Unutmayalım yumurta varsa şans da var az şans olması hiç olmamasından iyidir.Ne güzel yazmışsın ağzına sağlık empati değil direk benim yaşadıklarımı yazmışsın, yaşadığımı yazayım okuyan arkadaşlara belki yön gösteriri çünkü ben bınları bilseydim belki şu an çocuğum kucağımdaydı.
37,5 da evlendim ilk evliliğimde 1 kürtajım olduğu için nasıl olsa hamile kalabiliyorum diye 6 ay doktora gitmedim nasılsa hamile kalabiliyorum dedim 6 ay tık yok doktora gittim hormon testleri yapıldı çok iyi değil ama biraz daha deneyebilirsin dedi o kadar güveniyorum ki bedenime biraz daha deneyelim dedim 3 ay sonra bi baktım hamileyim ikinci kan tahlili değer düştü kimyasal gebelik 3 ay daha bekledim ve artık tüp bebek yapalım dedim yaş oldu 38,5 ilk tüp bebek hiç bir şeyden habersiz 3. Gün embriyosu transfer sonuç hamileyim nasıl mutluyum ilk denemede hamile kalmıştım o zaman 2-3-4 denemeyi aklımdan bile geçirmedim dedim ya hiç bir şey bilmiyordum ve hamile kalmam gayet normal gelmişti 7. Hafta kalp atışı kontrolüne gittim kese boş inanamadım nasıl olur kese boş ne demek dünya başıma yıkıldı ve burayı keşfettim baktım ki normal 2. Denemeye hazırlamaya başladım kendimi ilk denemem ocakta olmuştu düşük mart ayında Haziran ayında 2. İçin iğnelere başladım tekrar 3. Gün transferi ve bu sefer sonuç sıfır 2 ay kendimi toparlayamadım inanamadım ve araştırmalara başladım bu sürede ngs nedir öğrendim gittiğim farklı bir merkezdeki doktor 38 yaş üstü kesinlikle ngs li embriyo transferi dedi yaşım 39 u geçmişti çünkü bunu niye ilk doktorum söylemedi niye daha önce araştırmadım diye çok kızdım kendime yeni tedavim ngs ki olacaktı ekim ayında tedaviye başlıyacaktım reglim gecikti ve ben hamileydim kese kalp atışı hepsi oldu 8. Haftada bir kanamayla düşük yaptım dünya başıma yıkıldı, 1-2 ay kendimi toparladım ve ilk tedavimden 1 yıl sonra 39,5 yaşımda 3. Tedavime başladım ama bu sefer ngs ki olacaktı ve sağlıklı embriyoyu bulacağıma inancım tamdı 3-4-5-6-7-8-9-10 opu ve ben hiç sağlıklı yumurtayı bulamadım 3 ay sonra 42 yaşında olucam ve maalesef artık hiç inancım kalmadı. 41 yaşına kadar tüm tedavilerimde 5 yumurta toplanırken 41 yaş dolduktan sonra rezervim tak diye 2-3 e düştü son tedavim ekim ayında oldu 2 yumurta toplandı ikisi de anomali li çıktı. Bu kadar şey yaşadıktan sonra keşke evlendikten sonra 6. Ay yada 3. Ay hemen tedaviye başlasaydım diyorum hadi onu geçtim il 2 tüp bebek tedavim 1 yılıma mal oldu ngs olayını bilseydim o bir yıl içinde en az 4 opu olabilirdim ve belki de sağlıklı embriyoyu bulabilirdim çünkü yaşım 38 di ama bilmiyordum ve 1 yılım boşa gitti ve sonrasında hiç sağlıklı bulamadım belki o 1 yılda bulamayacaktım ama en azından yaptırıp bunu bilecektim şu an ki keşkelerim olmayacaktı. Yaşadıklarımdan benim çıkardığım yaş 38 i geçtiyse en kötü senaryoyu düşünüp vakit kaybetmeden max ne yapılabiliyorsa yaptırmak keşke bugün bildiklerimi o zamanlar bilseydim.
merhaba,
öncelikle çok doğru bir nasihat veriyorsunuz teşekkürler.. genetik tarama olmadan bence de denenmemeli çünki maddi manevi büyük zarar.. ben ilk denemede başarısız oldum ..doktor bana hadi ikinciyi deneyelim yumurtaların iyi dedi..ben de 39 yaşımdayım. iyi de niye deniyorum yani bir sorun var ki ilki tutmadı ..resmen çocuk ticaretine dönmüşler yahu ..ne kadar ayıp..insanların umutlarıyla oynuyorlar.. ve de deli paralar...doktorumu değiştirdim tabiiki ..bahçeciye geçtim..doktorum genetik tarama yapılması gerek dedi..ama şimdi de şunu düşünmüyor değilim,,genetik tarama yapılsa bile rahimde bir problem varsa yine tutmaz ..ama rahimle ilgili bir şey yapalım demedi..yani o kadar çok şey var ki ..biz de ne yapacağımızı şaşırdık artık ..yapılması gereken ne varsa bence ilk denemede en geç ikincide yapılmalı..1,2,3,4,5 insanları deneme tahtasına çevirenler var..
Sen de ben de aynı şeyleri yaşadığımız için aynı görüşteyiz burada bu kadar yazmamızın sebebi de biz yaşadık siz yaşayamayın, dediğin gibi o yaşta ngs hiç önerilmiyor ama işte herkesin o yaşta yumurta kalitesi aynı değil ve yaşanan sağlıksız hamilelikler inanılmaz zaman kaybı oluyor,ben kendime kızıyorum keşke ben araştırsaydım buraları okusaydım belki benim bugün yazdıklarımı o günlerde yaşayıp yazan birileri vardı okuyup tüm önlemleri alarak bu yolda ilerlerdim ama ben okumadım bilmeden yol aldım ve sonuç sıfır
Çok teşekkür ederim,Sizi buradan yakınen tanıyorum yaşadıklarınızı burdan verdiğiniz faydalı bilgileri çok iyi biliyorum,verdiğiniz bilgilerin çok insana da fayda sağladığını düşünüyorum,hamileliğinize çok sevinmiştim sağlıkla büyüsün bebeğiniz,o zaman benim içinde umut olmuştunuz aynı yaşlardayız diye fakat benim yumurta kalitem maalesef daha yaşlıymış, sonrasında buradan uzaklaşmanızı da haklı bulmuştum, burada yazılanlar benim için çok değerli yazılan herşeye saygım sonsuz, keşke ilk evlendiğim yıl burayı bilseydim yaşadıklarımı yaşamazdım sonuç yine belki aynı olurdu ama dediğiniz gibi psikolojik ve fizyolojik hasarlarım daha hafif olurdu, burayı okuyan bizim yaşlarımızdaki arkadaşlara tavsiyem yaşadıklarımızı nolur ciddiye alın elbette araştırın okuyun körü körüne hiç bir tedaviye devam etmeyin, en olumsuzu düşünerek tüm önlemleri alarak hareket edin hepimiz aynı yaşlarda olsak bile unutmayın ki hepimizin yumurta yaşı yumurta kalitesi ve bu yoldaki şansı aynı değil, geçen her gününüz çok çok önemli,Yasadiklariniza cok uzuldum. Ayni sekilde ben de asagi yukari 1,5 sene kaybettim abesle istigal eden doktorlar yuzunden. Arada yasadigim psikolojik ve fizyolojik travma da cabasi.
Cok sukur bebegimi kucagima aldim NGS sayesinde. Siz de umudunuzu kaybetmeyin.
Ben de bayagi bir muddet ugrastim buradaki arkadaslara faydam olsun diye sonrasinda dahi; maalesef insanlar sizi iyi niyetinizden sogutabiliyor, pisman oluyorsunuz. O yuzden de bayagidir girmiyorum foruma.
Bilmeden fikir sahibi olmak cok kolay; yasayan bilir...
Yasadiklariniza cok uzuldum. Ayni sekilde ben de asagi yukari 1,5 sene kaybettim abesle istigal eden doktorlar yuzunden. Arada yasadigim psikolojik ve fizyolojik travma da cabasi.
Cok sukur bebegimi kucagima aldim NGS sayesinde. Siz de umudunuzu kaybetmeyin.
Ben de bayagi bir muddet ugrastim buradaki arkadaslara faydam olsun diye sonrasinda dahi; maalesef insanlar sizi iyi niyetinizden sogutabiliyor, pisman oluyorsunuz. O yuzden de bayagidir girmiyorum foruma.
Bilmeden fikir sahibi olmak cok kolay; yasayan bilir...
Çok teşekkür ederim,Sizi buradan yakınen tanıyorum yaşadıklarınızı burdan verdiğiniz faydalı bilgileri çok iyi biliyorum,verdiğiniz bilgilerin çok insana da fayda sağladığını düşünüyorum,hamileliğinize çok sevinmiştim sağlıkla büyüsün bebeğiniz,o zaman benim içinde umut olmuştunuz aynı yaşlardayız diye fakat benim yumurta kalitem maalesef daha yaşlıymış, sonrasında buradan uzaklaşmanızı da haklı bulmuştum, burada yazılanlar benim için çok değerli yazılan herşeye saygım sonsuz, keşke ilk evlendiğim yıl burayı bilseydim yaşadıklarımı yaşamazdım sonuç yine belki aynı olurdu ama dediğiniz gibi psikolojik ve fizyolojik hasarlarım daha hafif olurdu, burayı okuyan bizim yaşlarımızdaki arkadaşlara tavsiyem yaşadıklarımızı nolur ciddiye alın elbette araştırın okuyun körü körüne hiç bir tedaviye devam etmeyin, en olumsuzu düşünerek tüm önlemleri alarak hareket edin hepimiz aynı yaşlarda olsak bile unutmayın ki hepimizin yumurta yaşı yumurta kalitesi ve bu yoldaki şansı aynı değil, geçen her gününüz çok çok önemli,
Dilerim ki bu forumda hep güzel haberler alalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?