Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İstanbul tüp bebekde ki doktorum genetik testlerin % 100 olmadığını sağlıksız denen embriyodan sağlıklı bebekler sağlıklı denenden de sağlıksız bebekler olabildiğini söyledi, ama Bahçeci bunu biraz ticarete dökmüş benve her embriyoyu genetik teste gönderiyor.

Siz nerede yaptirdiniz tup bebegi?

Kızlar yaşım 33 ikili test yaptık orta risk çıktı doktor amniyosentez ya da yurt dışında giden testten önerdi,ultrasyonda ense 1.6 burun normal göründü ama kanda orta risk,bilgisi olan yazabilir mi ?çok panik yaptım

Embriyoya ngs yapilmismiydi?Endise etme canim ense ve burun iyi ise yurtdisina kam teayine gömderirsin ama ngs varsa hic korkma

Nifty testinı duydum sımdı baktım 10.haftada yapılıormıs, en iyi orda öğrenilir dıe bılıorum ark yaptırmıstı memorıalda 2.5mılyar TL idi 3-4ay öncesıydı

Ilk odemeyi hep opu günü yaptık .Uygulamaları değişmiş sanırım.Tuhaf olmus

Benim de ultrasonda ense 3 e yakın gorunuyodu NGS olmasına ragmen.Nifty sonucu temiz geldi şükür.Bebek erkekse ense kalın oluypNitekim dogdugunda ensesi gercekten de kalındı hala da oyle.Boşa endişe etmeyin

Arkadaslar NGS ile, embroyodan 5. gunde alinan 5-6 hucreye bakilarak o anda (yani 5 gunluk embryoda) embryonun kromozomal hatalari olup olmadigi test edilir. Saglikli embryo ana rahmine transfer edildikten sonra hucre bolunmesi devam etmektedir. Organ gelisimi hucre bolunmesiyle 10-12. haftaya kadar devam eder.
Bu surecte de hala hucre bolunmesinde hatalar olusabilir. (O sebeple ilk uc ay kritiktir ve bircok dusuk bu sebeple olur, vucut hatali olusan kromozomlar sebebiyle cok buyuk oranda embryo gelisimini durdurur (dogal seleksiyon) ve vucuttan atar.)
Bunun sebebi NGS sonucunun yanlis olmasi degil; transfer sonrasinda olusan bolunme hatalaridir.
Lutfen insanlari yanlis yonlendirmeyelim.

Benim de ultrasonda ense 3 e yakın gorunuyodu NGS olmasına ragmen.Nifty sonucu temiz geldi şükür.Bebek erkekse ense kalın oluypNitekim dogdugunda ensesi gercekten de kalındı hala da oyle.Boşa endişe etmeyin
Ense burun normal benim HCG yüksekliğinden dolayı öyle bir risk çikmis,şimdi söyledi doktorum,amniyosentez ya da bir test daha varmış yurt dışına giden ondan yaptırabilirsiniz dedi Allah'a emanet dedik bizde yaptırmamaya karar verdik,haftaya iyi bir perinatologa gidip detaylı baktirmaya karar verdik bakalım hayırlısı olsun inşallah

Bi sorun oldugunu düşünmüyorum.Saglıkla dogsun insallah

İnşallah ya moral oldu teşekkür ederim♥

Canım benim ikili testim 1/148 çıkmıştı. Ben de çok paniklemiştim. Dr soru sordu. Eğer bu bebeğin down olduğunu bilsen doğurur musun, yoksa aldırır mısınız dedi eşimle bana. Cevap aldırırım ise amniyosentez yaptır, (Biz öyle yaptık temiz çıktı) çünkü tek kesin sonuç o. Her türlü doğururum dersen hiç bir şey yaptırma çünkü amniyosentez dışında ve (cvs dışında) tüm testler ikili test gibi bir risk oranı verecek sana. Nifty gibi testler de buna dahil, sadece nifty nin vereceği oran (%99) ikili teste göre (%85) biraz daha doğru diyelim... Ama ondan da 1/148 benzeri bir sonuç göreceksin. Sonuçta hamileliğinin sonuna kadar aklında soru kalır, unut gitsin, sağlıklı doğacak de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…