- Konu Sahibi akideciknane
-
- #71.021
Kaç doktora havuz dediysem gerek yok dediker. Çıkan bir iki yumurtayı değwrlwndirelim kafasındalarRabbim her isteyen arkadasima nasip etsin insallah , ben 3 kez tup bebek denedim 43 yasinda basladim yasim 47 ve yumurta donasyonu ile 12 haftalik hamileyim, cok zaman , para ve maneviyat kaybettim, hayal kirikliklari bosa giden umutlar, bir tanesi olumlu oldu bebek 9. HFtada karnimda kalbi durdu sebep down sendromu, saglikli degil yumurtalar belli yastan sonra, burdaki arkadslara sesleniyorum kendi yumurtaniz cikiyorsa maddi durumunuz varsa ve sagliginiz musade ederse havuz yontemi yapin ve embriyonuzu genetik tarama yapip oyle alin , yoksa hic ugrasmayin direk donasyon deneyin derim, xx
Arkadaşım hangi kliniğe gittin ? Biz de gitmeyekim. Sonuçta hepimiz kır yaş üstüyüzTüm enerjimi toplayıp bir tüp bebek merkezine mesaj attım ve bana geri dönüş oldu biraz önce. İlk sordukları soru kaç yaşınız dasınız? 44 e gireceğimi söylediğim anda ses tonunda bir düşüklük oluştu ve daha önce denediyseniz kaç yumurtanız oluyor. AMH düşük demek ki gibi kelimeler. Ve PRP önerdi hemen. Ben PRP istemiyorum ki. Ben ses tonunda düşüklük ya da yaşınız ileri hımmm gibi kelimelerde duymak istemiyorum. Bizler ileri yaşta anne olmaya çalışan kişileriz. Çok büyük umut vermelerini ya da boş cümleler istemiyoruz ancak yine de olumlu hisler için biraz destek görme kgerekiyor. Şu an gitmeyi düşündüğüm ve tanınmış olan bu klinik benim için bitti. Moralim mi sıfıra indi. İşim mucizeye kaldı galiba... duaya devam
Pozitif olur inşallahMerhaba Arkadaşlar 45 yaşında 8 transferim.Yarin test günüm dualarinizi ihtiyacım var.Bu seferki tedavide sizlerden bilgi aldığım takviyeleri kullandım ve farklı tedavi uygulandı çok az hormon aldım.klomen ve 4 gun iğne ile gelişen 3 embiryo transfer edildi.4.gun embiryosu ve kaliteli dendi. Dilerim sizlere de umut olurum.
Ah o 40 yaş üstülükArkadaşım hangi kliniğe gittin ? Biz de gitmeyekim. Sonuçta hepimiz kır yaş üstüyüz
Ne kadar yanlis oysa!! Herseferinde ayri bir hayal kirikligi!!!Kaç doktora havuz dediysem gerek yok dediker. Çıkan bir iki yumurtayı değwrlwndirelim kafasındalar
Şuan ki durumunuz nedir pekiBuradaki mesajları ilgiyle okudum. Çeşitli forumları da inceledim. Memnun kalınan doktor ve merkez isimlerini en iyiden alt sıralara doğru listeledim. En iyiden kastım övülenler memnun kalınanlar. En son bir arkadaşın kullandığı cümle karar vermeme neden oldu. Semra Kahraman Şişli Memorial gittim. Olumlu ve olumsuz yönlerini yazacağım. Herkes memnun kalmış ama pek çok açıdan gayet de sıradanlar. Bilhassa 40 yaş üzeri bir hastaysanız. Mükemmel oldukları konu iletişimleri. Hemşire ve doktorunuza ulaşmak sorun değil. Semra hanımın hastası olmaya geldiğimi birkac kez söylememe rağmen kendisiyle görüşemedim. Ekibindeki iki dr ilgilendi. Opu sonrası tesadüfen kendisiyle görüşme fırsatımız oldu. Onda da zaten sona gelmiştik. 44 yaşındayım. Yaşımla ilgili özel bir tedavi uygulanmadı. 3 gün embriyosu taze transfer ve sonuç negatif. Memuriyet sebebiyle anadoluda bulunduk. Malatya'da ilk denemem oldu. Orası da iyiydi. Yani kosskoca şişli memorial anadoluyla aynı. Yaşlıyız vesselâm. Gitmek isteyenler için detaylandırabilirim. Olumlu - olumsuz yönlerini elimden geldiğince anlattım. Daha pek çok şey var. Doktorların umutsuzluğu sanki transferi olumsuz etkileyip bebeğin tutunmasını engelliyormuş gibi hissediyorum artık. Umut tacirliği yapmadan olacakbu defa inşallah vs birşeyler desinler çok mu? İkinci denememde anladım ki bütün merkezler aynı .
Rabbim bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasip ersin. Burda bize o kadar çok karkıda bulundunuz ki. Dualarımız sizinle.Guzelim uykusuz bir uc aydan sonra biraz toparladim diyebilirim; ama bu kadar zorlu bir yoldan sonra sikayet etmiyorum
Foruma da girmememin sebeplerini anlattim daha once ☺
@Elexus canim ben sana basindan beri Bahceci diyorum biliyorsun. Guvenc Bey’i burada cok anlattim, soguktur, ilgisiz gibi gorunur, oyle umut verici konusmaz seninle; ama isinin erbabi bence. Ayrica onemli bir durum oldugunda her isini yarida keser seni alir one. Ben ilk bebeklerimi kaybettigimde de, hamilelik takibi sirasinda hareket sorunu yasadigimda da iki dakika beklemeden almisti beni. Ama normal prosedurlerin sirasinda herkes gibi bekleyeceksin, kacari yok, orasi cok yogun bir klinik. Bu sana uymazsa Bahceci’ye gitme yani.
Ozellikle genetik konusunda uzmanlastigi icin bence bizim yasimiz ve durumumuzda on numara. Kaldi ki Bahceci’nin laboratuvari ve calistigi genetik laboratuvari cok ileride... Bence mozaigin bir kenarda dursun ve sen Bahceci’de bir havuz yap. Benim hikayemi biliyorsunuz cogunuz. 60’tan fazla yumurta toplandi, iki tane saglikli geldi. Bu is biraz da sans isi, bir toplanan sette yoktur digerinde cikar. Benim kanimca ardisik toplamalarla istatistiksel olarak en yuksek sansa sahip olunuyor. Yani bir ay opu yap uc ay bekle sonra bir daha yap, sansi boluyorsun. Ben arka arkaya kac tane yaptim... isin maddi kismina girmiyorum tabi, biz artik olsun da ne olursa olsun moduna girmistik.
Guvenc Bey bir de NGS’yi hemen onermiyor; ama israr edersin, sonucta karar senin. Bahceci zaten mozaik transferi yapmaz, mitoscore degerin de iyiyse, 70-80% tutma sansi var. bence daha vakit kaybetmeden orada birkac opu yaptir.
Guvenc Bey’e muadil Mustecep Bey var; kendisi daha guler yuzlu ve bence Guvenc Bey kadar iyi. Benim su anki bebisin opusunu yapmisti hatta; bir de dogumuma Guvenc ile girdiler. Yani ikisine de cok guveniyorum ben.
Ah be arkadasim kendi yumurtani kullandigin surece fizanada gitsen sans ayni!!Buradaki mesajları ilgiyle okudum. Çeşitli forumları da inceledim. Memnun kalınan doktor ve merkez isimlerini en iyiden alt sıralara doğru listeledim. En iyiden kastım övülenler memnun kalınanlar. En son bir arkadaşın kullandığı cümle karar vermeme neden oldu. Semra Kahraman Şişli Memorial gittim. Olumlu ve olumsuz yönlerini yazacağım. Herkes memnun kalmış ama pek çok açıdan gayet de sıradanlar. Bilhassa 40 yaş üzeri bir hastaysanız. Mükemmel oldukları konu iletişimleri. Hemşire ve doktorunuza ulaşmak sorun değil. Semra hanımın hastası olmaya geldiğimi birkac kez söylememe rağmen kendisiyle görüşemedim. Ekibindeki iki dr ilgilendi. Opu sonrası tesadüfen kendisiyle görüşme fırsatımız oldu. Onda da zaten sona gelmiştik. 44 yaşındayım. Yaşımla ilgili özel bir tedavi uygulanmadı. 3 gün embriyosu taze transfer ve sonuç negatif. Memuriyet sebebiyle anadoluda bulunduk. Malatya'da ilk denemem oldu. Orası da iyiydi. Yani kosskoca şişli memorial anadoluyla aynı. Yaşlıyız vesselâm. Gitmek isteyenler için detaylandırabilirim. Olumlu - olumsuz yönlerini elimden geldiğince anlattım. Daha pek çok şey var. Doktorların umutsuzluğu sanki transferi olumsuz etkileyip bebeğin tutunmasını engelliyormuş gibi hissediyorum artık. Umut tacirliği yapmadan olacakbu defa inşallah vs birşeyler desinler çok mu? İkinci denememde anladım ki bütün merkezler aynı .
Sonuç negatif. Duygusal olarak toparlandıktan sonra tekrar deneyeceğim.Şuan ki durumunuz nedir peki
Rabbim hayırlı kapılar açsın cümlemize..Sonuç negatif. Duygusal olarak toparlandıktan sonra tekrar deneyeceğim.
Hakkinizda hayirlisi hangi doktora gittinizSonuç negatif. Duygusal olarak toparlandıktan sonra tekrar deneyeceğim.
Ankara bahceciden memnun kalan varmi
Haklisiniz ben 1 sene icinde 2 kez hamile kaldim bebeklerimden biri suyun erken gelmesiyle 21 haftalikken biride 8.5 aylik kalp atisinin durmasi sonucu kaybettim tüp bebegi genetik bozukluğu önlemek icin yaptirmak istiyorum 41 yasindayim 42 yaşa giricem bu sene. Eşim ikna olmuyo tüp bebek icin 1 tane 7 yasinda kizim varMerhabalar,
Ben 3. denememde Ankara Bahçeci'de olumlu sonuca ulaştımDaha öncekileri başka yerde denemiştim. Ben Ankara Bahçeci'yi öneririm. Dr. Berfu Demir bence çok iyi bir doktor.
Ben şuna inanıyorum, hiç bir merkez mucize yaratmıyor. Sonuçta yumurta ve spermi biz veriyoruz, bunların genetik yapısı, kaliteleri, birleşmeleri sonucunda bir canlı oluşturup, oluşturmayacağını merkezler kontrol edemiyor. Yalnız şu var, var olan yumurta ve spermlerin döllenmesi, labaratuar ortamında saklanması ve genetik inceleme yaptırılacaksa embriyodan parça alınması gibi konularda merkez önemli.
Benim önceki denemelerimde gittiğim merkezde bir sürü kadın hamile kaldı gerçi, demek ki o ayki benim yumurtalarım çok iyi değildi. Tüp bebek konusu tam bir muamma bence. Tam bir matematiği yok galiba.
Pozitif sonuç aldığınız bir tedavi diliyorum size
40 yaş üstü kadınların da kadınlar günü kutlu olsun mu , yoksa yine geri planda mı kalmamız gerekiyo yavaş yavaş üreme özelliğimizi kaybediyoruz diye. Neyse, görmezden gelinen,dışlanan,mücadelesine katkı sağlanmayan tüm 40 yaş üstü arkadaşlarımı kocaman öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?