- 4 Şubat 2015
- 305
- 440
- 303
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #72.801
EvetCanım birkaç gündür foruma bakmiyordum. Rabbim sesini duymuş. Sen 40tan sonra yok mu hamile kalan dedikten sonra 78kova arkadaşımız hamile kalmış. Hemde doğal yolla. Allah ona sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Darısıda hepimizin başına olsun
Inşallah bu dediğinde olur, topikte herkes hamile kalıp kucağına alır. Ben son 7-8 sayfayı üst üste okuyunca detayları atlamışım.Evetgördüm takip ediyorum...bilgilendirme için sağol canım tabii inşallah arkadaşımız ikinci evladını sağlıkla kucağına alir tüm dileğimiz bu yonde...ancak yazımı tekrar okuyacak olursan benim merak ettiğim duymaya muhtaç oldugum aslında şu ; 40 yaş üstü olup tüp bebek tedavisi ile PGT veya NGS yapılmadan gebe kalıp sağlıkla evladını kucağına alan bir arkadaşımız var mı?? ( mümkün ise ilk çocuk sahibi olan çünkü görüştüğüm hekimler ilk çocuğu genç yaşlarda doğuran kadınların hiç çocuk sahibi olmamış kadınlara göre ileri yaslarda ikinci cocuk sahibi olma yüzdeleri daha fazlaymis..)
çok güzel soruEvetgördüm takip ediyorum...bilgilendirme için sağol canım tabii inşallah arkadaşımız ikinci evladını sağlıkla kucağına alir tüm dileğimiz bu yonde...ancak yazımı tekrar okuyacak olursan benim merak ettiğim duymaya muhtaç oldugum aslında şu ; 40 yaş üstü olup tüp bebek tedavisi ile PGT veya NGS yapılmadan gebe kalıp sağlıkla evladını kucağına alan bir arkadaşımız var mı?? ( mümkün ise ilk çocuk sahibi olan çünkü görüştüğüm hekimler ilk çocuğu genç yaşlarda doğuran kadınların hiç çocuk sahibi olmamış kadınlara göre ileri yaslarda ikinci cocuk sahibi olma yüzdeleri daha fazlaymis..)
Lütfen bize de ayrıntılı bildirin olur mu? Çok uzun süredir bunu araştırıyordumEvet prp den farklı bir yöntem .. aradım asistanı ile konuştum , özellikle bizim durumumuzda olanlara uyguladıklarını söyledi . Herkese yapmıyorlar , özel izin gerekiyor sanırım . Karın yağlarından alıp kök hücre elde edip Rahime veriliyor gibi birsey anlattı asistanı . Ama son zamanlarda Corona vakalarının artmasından dolayı laboratuvarlarda kök hücre çalışmasına izin verilmediği gibilerinden briseyelr söyledi . Pazartesi saat 11 e randevu aldım , Cem bey ile görüşeceğim.durumdan sizleri de haberdar ederim .. umarım gerçekten umut verici bir gelişmedir
Tabiki bildireceğimLütfen bize de ayrıntılı bildirin olur mu? Çok uzun süredir bunu araştırıyordum
Sorunun cevabı kesinlikle evet .Çünkü pgt veya ngs bir tedavi yöntemi değil genetik tarama .Yani bu embriyolara genetik tarama yapılmadan transfer edilseydi yine sonuç aynı olacaktı. Genetik tarama testlerinin bizim yaşımızda tercih ediliyor olması zaman kazandırması. Çünkü sağlıklı değilse ve tutunursa kalp durması kürtaj derken bir 6 ay gidiyor bizim yaş da malesef yerinde durmuyor. Benim 4 tedavimde yapılmadı çok zaman kaybettim 39 dan 42 ye geldım. 5.de ngs yapıldı. Yapılmadan transfer edilseydi yine bugüne gelecektim. Ama gönderilen 3 taneden bir tanesinde sadece 16 .geninde sorun vardı eğer onu transfer etselerdi 12.haftaya kadar yasayabiliyordu o saatten sonra kürtaj vs nerden baksan 8 9 ay kayıp demek .Çünkü kürtajdan sonra yapışıklık olabiliyor adet düzensizliği tekrar tedaviye başla topla dinlen transfer derken 8 9 ay .Benim şansıma o ay sağlıklı yumurtam oluşmuş.Evetgördüm takip ediyorum...bilgilendirme için sağol canım tabii inşallah arkadaşımız ikinci evladını sağlıkla kucağına alir tüm dileğimiz bu yonde...ancak yazımı tekrar okuyacak olursan benim merak ettiğim duymaya muhtaç oldugum aslında şu ; 40 yaş üstü olup tüp bebek tedavisi ile PGT veya NGS yapılmadan gebe kalıp sağlıkla evladını kucağına alan bir arkadaşımız var mı?? ( mümkün ise ilk çocuk sahibi olan çünkü görüştüğüm hekimler ilk çocuğu genç yaşlarda doğuran kadınların hiç çocuk sahibi olmamış kadınlara göre ileri yaslarda ikinci cocuk sahibi olma yüzdeleri daha fazlaymis..)
Ahhh ne güzel , gözünüz aydınmelikedeniz78 Ben 80 dogumluyum 39 yasimda tedaviye basladim pgt ngs yaptirmadim cok sukur 40 yasimda ikizlerime kavustum daha dun 40 gunluk oldular. Ilk denemem negatif oldu, dondurulmus transferde pozitif gordum. Hic bir embriyo pgt, ngs yapilmamisti. Hamilelik surecte fetal dna'nin sonuc cikana kadar tedirgen gecirdim. Insallah topikteki herkes en yakin zamanda bebislerine kavusur bu grupten cok destek almistim hep duamdasiniz
MerhabaSorunun cevabı kesinlikle evet .Çünkü pgt veya ngs bir tedavi yöntemi değil genetik tarama .Yani bu embriyolara genetik tarama yapılmadan transfer edilseydi yine sonuç aynı olacaktı. Genetik tarama testlerinin bizim yaşımızda tercih ediliyor olması zaman kazandırması. Çünkü sağlıklı değilse ve tutunursa kalp durması kürtaj derken bir 6 ay gidiyor bizim yaş da malesef yerinde durmuyor. Benim 4 tedavimde yapılmadı çok zaman kaybettim 39 dan 42 ye geldım. 5.de ngs yapıldı. Yapılmadan transfer edilseydi yine bugüne gelecektim. Ama gönderilen 3 taneden bir tanesinde sadece 16 .geninde sorun vardı eğer onu transfer etselerdi 12.haftaya kadar yasayabiliyordu o saatten sonra kürtaj vs nerden baksan 8 9 ay kayıp demek .Çünkü kürtajdan sonra yapışıklık olabiliyor adet düzensizliği tekrar tedaviye başla topla dinlen transfer derken 8 9 ay .Benim şansıma o ay sağlıklı yumurtam oluşmuş.
ngs ile pgt arasındaki fark hucresel midirMerhabaaz kaldı evladinizi kucaklamaniza umarım doğumda ve sonrasında her şey yolunda gider
Hem Evet hem Hayır diyebilirmiyizAllah herkese sizin ki gibi bir şans versin..ilk ngs'de saglikliyi buldunuz ...ben memorialde 3x2 5.gun embeiyosundan saglikliyi bulamadım ve maalesef görüştüğüm farklı yerlerde tedavi gören arkadaşlar da boyle
Dediğiniz gibi eğer NGS yaptirmayip bu son oluşan 3 embriyoyu ayrı ayrı transfer ettirseydiniz belki de öncesinde sagliksiz olanına denk gelip kafadan 8-9 ay kaybedecektiniz veya kürtaj müdahalesi neticesinde farklı rahim problemleriyle bogusup tek sağlıklı embriyonuzu da riske atacaktiniz ??
Velhasıl ya şansınız olacak ya iyi miktarda paranız...
evet yazdıklarınıza katılıyorum. 41 yaşında tedavime başladım, Bülent Urman ve Aret Kamar genetik tarama istemediler ve bu nedenle yıllarım gitti. Hikaye uzun... 44 yaşında Semra Kahrama'a denk gelince tarama yapıldı anca. O zaman 15 embriyodan sıfır sağlıklı embriyo geldi. Bu nedenle bence 40ı bırakın 40 yakın olan herkeste genetik tarama yapılmalı. zaman kaybetmek bizim için söz konusu olmamalı.Sorunun cevabı kesinlikle evet .Çünkü pgt veya ngs bir tedavi yöntemi değil genetik tarama .Yani bu embriyolara genetik tarama yapılmadan transfer edilseydi yine sonuç aynı olacaktı. Genetik tarama testlerinin bizim yaşımızda tercih ediliyor olması zaman kazandırması. Çünkü sağlıklı değilse ve tutunursa kalp durması kürtaj derken bir 6 ay gidiyor bizim yaş da malesef yerinde durmuyor. Benim 4 tedavimde yapılmadı çok zaman kaybettim 39 dan 42 ye geldım. 5.de ngs yapıldı. Yapılmadan transfer edilseydi yine bugüne gelecektim. Ama gönderilen 3 taneden bir tanesinde sadece 16 .geninde sorun vardı eğer onu transfer etselerdi 12.haftaya kadar yasayabiliyordu o saatten sonra kürtaj vs nerden baksan 8 9 ay kayıp demek .Çünkü kürtajdan sonra yapışıklık olabiliyor adet düzensizliği tekrar tedaviye başla topla dinlen transfer derken 8 9 ay .Benim şansıma o ay sağlıklı yumurtam oluşmuş.
Sizin Aret Kamar ile ilgili yorumunuzdan sonra biraz daha araştırma yaptım. Hemen hemen herkes babacan tavrından bahsetmiş bunda hemfikirler :) Genç bir arkadaşla görüştüm eşinde taşıyıcı gen hastalığı var şuan hatırlayamıyorum ne tür hastalık olduğunu. Kızcagızın 30 küsür yumurtası toplanıyor 23adet embriyosu pgt ye gidiyor sağlıklı görünen iki embriyosu transfer ediliyor ve maalesef kötü sonuç 2,5 - 3 ay sonra düşük yapıyor. Aslında yapılması gereken ngs olmasına rağmen pgt yapılmış bunun nedeni sorulduğunda , çok pahalı olduğu için gerek duymadıklarını ifade etmişler. Kızcağız yıkılmış durumda giden zamanı , parası , canından kopan canı vs.... Bu arada İstanbul Tüp bebekte gerçekten çok pahalı ngs sistemi. 400$ embriyo başına ngs + embriyoları tek tek donduruyorlarmış dondurma ücreti 350$ , biopsi tüm embriyolar için 1.750TL isteniyor tedavi ucuz gibi görünse de her gittiğinizde 100TL kan testi ücreti verince diğer merkezlerle aynı tedavi ücretine geliyor... Ben arkama bile bakmadan üstün çizdim Aret Kamar' ıevet yazdıklarınıza katılıyorum. 41 yaşında tedavime başladım, Bülent Urman ve Aret Kamar genetik tarama istemediler ve bu nedenle yıllarım gitti. Hikaye uzun... 44 yaşında Semra Kahrama'a denk gelince tarama yapıldı anca. O zaman 15 embriyodan sıfır sağlıklı embriyo geldi. Bu nedenle bence 40ı bırakın 40 yakın olan herkeste genetik tarama yapılmalı. zaman kaybetmek bizim için söz konusu olmamalı.
Ben diyorum, Aret Kamar'ın tüp bebek hakkında bilgisinden ciddi şüphe ediyorum, genetik testlerle ilgili de bir bilgisi olmadığımdan neredeyse eminim. Kendi merkezi bu testleri yapacak donanımda bile değil. o kadar çok hasta bakıyorki, aradan mutlaka birilerinin tutacaktır. Ne kadar çok hasta o kadar çok olumlu sonuç sansı. önemli olan olumsuz sonuçlar alan hastaların tecrübesi. daha çok bilgi veriyor merkezle ilgili. Benim Memorial şişlide de sonucum olumsuz ama o merkezi tavsiye ederim.Sizin Aret Kamar ile ilgili yorumunuzdan sonra biraz daha araştırma yaptım. Hemen hemen herkes babacan tavrından bahsetmiş bunda hemfikirler :) Genç bir arkadaşla görüştüm eşinde taşıyıcı gen hastalığı var şuan hatırlayamıyorum ne tür hastalık olduğunu. Kızcagızın 30 küsür yumurtası toplanıyor 23adet embriyosu pgt ye gidiyor sağlıklı görünen iki embriyosu transfer ediliyor ve maalesef kötü sonuç 2,5 - 3 ay sonra düşük yapıyor. Aslında yapılması gereken ngs olmasına rağmen pgt yapılmış bunun nedeni sorulduğunda , çok pahalı olduğu için gerek duymadıklarını ifade etmişler. Kızcağız yıkılmış durumda giden zamanı , parası , canından kopan canı vs.... Bu arada İstanbul Tüp bebekte gerçekten çok pahalı ngs sistemi. 400$ embriyo başına ngs + embriyoları tek tek donduruyorlarmış dondurma ücreti 350$ , biopsi tüm embriyolar için 1.750TL isteniyor tedavi ucuz gibi görünse de her gittiğinizde 100TL kan testi ücreti verince diğer merkezlerle aynı tedavi ücretine geliyor... Ben arkama bile bakmadan üstün çizdim Aret Kamar' ı
PGT genellikle belirli gen hastalığı olanlara uygulanıyor embriyo da da o genlerle ilgili sorun var mı diye bakılıyor. Ngs birçok geni inceliyor daha doğrusu sayısal kromozom bozukluklarını inceliyorngs ile pgt arasındaki fark hucresel midir
neye göre hangisi yoksa ikisi de mi yaptırılmalı bu konuyu bileniniz var mı
bir de hal yukarıda anlattığınız gibiyken, bazı hekimlerin tam aksine embriyoya hasar riski nedeniyle istememeleri.. sağlıklı ise bu inceleme sonrası kayıpolur gorusleri.
kafam cokca karısıyor hanımlar
-yumurta cıktıysa düz koydur olumla tutmasını bekle
-yumurta cıkıyorsa,havuzla,ve 5.gune ermelerini dile, genetiğe yolla
sizlerden cok sey ogreniyorum ama yeni tedavi oncesi guvensizlikler var onceki deneyimden sonra..bu dr diyor ki kafanizi bosaltin okumayin vs..ama ama iste..
Amin her gün dualarımdasınız özellikle 40 yaş üstü için ne kadar zor olduğunu biliyorum Rabbim ol dedikten sonra hiçbir şeyin önemi yok yaştı sperm azdı yumurta kalitesizdi bunlar boş bana da her seferinde söylenen ama yaşınızda var çok da bir şey beklemeyin deyip modumu düşürüyorlardı siz enerjinizi yüksek tutun inanın ve dua edin Rabbim hepinize nasip etsin perşembe için kese için çağırdı o kadar korkuyorum ki Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin bu kez hepinize hayırlı cumalarCanım birkaç gündür foruma bakmiyordum. Rabbim sesini duymuş. Sen 40tan sonra yok mu hamile kalan dedikten sonra 78kova arkadaşımız hamile kalmış. Hemde doğal yolla. Allah ona sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Darısıda hepimizin başına olsun
Salı günü inşallah Memorial dayım özellikle Semra hanımı istedim hay hay olur dediler. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasinBen diyorum, Aret Kamar'ın tüp bebek hakkında bilgisinden ciddi şüphe ediyorum, genetik testlerle ilgili de bir bilgisi olmadığımdan neredeyse eminim. Kendi merkezi bu testleri yapacak donanımda bile değil. o kadar çok hasta bakıyorki, aradan mutlaka birilerinin tutacaktır. Ne kadar çok hasta o kadar çok olumlu sonuç sansı. önemli olan olumsuz sonuçlar alan hastaların tecrübesi. daha çok bilgi veriyor merkezle ilgili. Benim Memorial şişlide de sonucum olumsuz ama o merkezi tavsiye ederim.
güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.Eger bir doktor ngs için embriyonun bozulma riski var diyorsa bence labaratuarina güvenmiyordur. Embriyolog çok önemli embriyoyu strese sokmadan çözmeyi ve biyopsi almayı çok iyi bilmesi gerekiyor. Son söylediğin söz çok doğru şansın yoksa para kesinlikle şart. Bizim toplam tedavi masraflarımiz 150 bini geçmiştir. Bu kadar masraf yaparak elimiz boş ta kalabiliriz.O nedenle 5.de de sağlıklı bulamasaydik bir kerede donasyon deneyip bu defteri kapatmayı düşünüyordumMerhabaaz kaldı evladinizi kucaklamaniza umarım doğumda ve sonrasında her şey yolunda gider
Hem Evet hem Hayır diyebilirmiyizAllah herkese sizin ki gibi bir şans versin..ilk ngs'de saglikliyi buldunuz ...ben memorialde 3x2 5.gun embeiyosundan saglikliyi bulamadım ve maalesef görüştüğüm farklı yerlerde tedavi gören arkadaşlar da boyle
Dediğiniz gibi eğer NGS yaptirmayip bu son oluşan 3 embriyoyu ayrı ayrı transfer ettirseydiniz belki de öncesinde sagliksiz olanına denk gelip kafadan 8-9 ay kaybedecektiniz veya kürtaj müdahalesi neticesinde farklı rahim problemleriyle bogusup tek sağlıklı embriyonuzu da riske atacaktiniz ??
Velhasıl ya şansınız olacak ya iyi miktarda paranız...
Korkma korkma masallah bebeğin birakmaz seniAmin her gün dualarımdasınız özellikle 40 yaş üstü için ne kadar zor olduğunu biliyorum Rabbim ol dedikten sonra hiçbir şeyin önemi yok yaştı sperm azdı yumurta kalitesizdi bunlar boş bana da her seferinde söylenen ama yaşınızda var çok da bir şey beklemeyin deyip modumu düşürüyorlardı siz enerjinizi yüksek tutun inanın ve dua edin Rabbim hepinize nasip etsin perşembe için kese için çağırdı o kadar korkuyorum ki Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin bu kez hepinize hayırlı cumalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?