- 4 Şubat 2015
- 305
- 440
- 303
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #72.821
Umarım sende herşey yolunda gider bu hayırlı saatlerde Allah'ım o saglikliyi bulmani nasip ederArkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Embriyosu 5.güne gidip NGS den kötü sonuç alan var mı ?
İnşallah canım. Her şey nasip kısmet artık. Umarım senin içinde her şeyin en güzeli olur.Umarım sende herşey yolunda gider bu hayırlı saatlerde Allah'ım o saglikliyi bulmani nasip edermaalesef şişli memorial'de 6 tane 5.gun embriyom sağlıksız döndü
Çok sağol hepimiz için bu saatlerde dua ediyorum hayırlısıyla evlat kokusu alabilelimİnşallah canım. Her şey nasip kısmet artık. Umarım senin içinde her şeyin en güzeli olur.
Bol şanslar diliyorum, umarım size en uygun tedavi yöntemi uygulanır. Haberlerinizi bekliyorum.Salı günü inşallah Memorial dayım özellikle Semra hanımı istedim hay hay olur dediler. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasin
bence bu durum mozaik embriyolarda oluyor.Eğer bilimsel verilerle kanıtlanmış böyle bir durum varsa niçin doktorlar bize genetik testleri öneriyorlar şaşırdım. Eğer İngilizce ise kaynak bana özelden linkini atarmısınız?
benim 15 adet 5.gün embriyodan sıfır sağlam, yaş 44.Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Embriyosu 5.güne gidip NGS den kötü sonuç alan var mı ?
Amin amin cok sagol cnm. Sorunum tupte dis gebelik gecirdim zaman kayip etmeme amacla tup bebege basvurdum. Takviye olarak pek birsey yapmadim folik asit ve vitamin ictim bir kac ay. Saglikli beslemeye calistim hatta keto diyet yapip biraz da kilo vermistim protein agirlikli beslendim. Doktorum Medicana Beylikduzu Prof Selman Lacin genetic onermedi dusuk vs hikayen yok dedi. Olmazsa ilerde genetik yapilabilir dedi bende kabul ettim cunku tarama testi pahaliyidi embriyo basina $350. Bu yuzden genetiksiz sansimi denedim sukur basardik ama diger arkadaslarin dedigine katilyorum ya sansin olacak yada yeterince paran olmali cunku pahali bir surecAhhh ne güzel , gözünüz aydınAllah ım sağlıklı ömürler versin sorununuz neydi , neler yaptınız bu süreçte ( takviye , vitamin ) ,doktorunuz kimdi ? Lütfen paylaşın bizimle, böyle güzel hikayeler umudumuz oluyor
Tunser ciim dogumuna az kalmış babydust guzel yazmış aynen katılıyorum yazdiģı mesaja.Sorunun cevabı kesinlikle evet .Çünkü pgt veya ngs bir tedavi yöntemi değil genetik tarama .Yani bu embriyolara genetik tarama yapılmadan transfer edilseydi yine sonuç aynı olacaktı. Genetik tarama testlerinin bizim yaşımızda tercih ediliyor olması zaman kazandırması. Çünkü sağlıklı değilse ve tutunursa kalp durması kürtaj derken bir 6 ay gidiyor bizim yaş da malesef yerinde durmuyor. Benim 4 tedavimde yapılmadı çok zaman kaybettim 39 dan 42 ye geldım. 5.de ngs yapıldı. Yapılmadan transfer edilseydi yine bugüne gelecektim. Ama gönderilen 3 taneden bir tanesinde sadece 16 .geninde sorun vardı eğer onu transfer etselerdi 12.haftaya kadar yasayabiliyordu o saatten sonra kürtaj vs nerden baksan 8 9 ay kayıp demek .Çünkü kürtajdan sonra yapışıklık olabiliyor adet düzensizliği tekrar tedaviye başla topla dinlen transfer derken 8 9 ay .Benim şansıma o ay sağlıklı yumurtam oluşmuş.
41 yaş Acibadem Atakent 3 embriyo sağlıksızyıldımmi aslaaaaa
Ben de aynı şekilde son deneme için düşünüyorum 5. olacak kısmet olursa.. bir yandan da kendimi donasyon fikrine de alıştırmaya çalışıyorum artıkÇok sağol hepimiz için bu saatlerde dua ediyorum hayırlısıyla evlat kokusu alabilelimben de o meşhur son denemeyi nerede nasıl yapsam diye kafa patlatiyorum
Evet alınıyor her transfer için ayrı ücret maalesefMerhabalar arkadaşlar
peki 2.deneme de ücret alıyor mu hastane.Bilgisi olan var mı? İlk defa yaptıracağım
Tabi ki alınıyor. Her tedavide yeniden ücretlendirmeMerhabalar arkadaşlar
peki 2.deneme de ücret alıyor mu hastane.Bilgisi olan var mı? İlk defa yaptıracağım
ne kadar az kalmış, sağlıkla sıhhatle gelsin yavrunuz: ) bir sorum var. şimdi eşime genetik test yapıldı, kromozom 46xy çıktı işte, erkekmiş: ) bir de embiriyolarımıza pgt yapılacak. ngs diye tutturmamıza gerek var mı sizce? yaş 40, eşimde sperm sayısı aşırı az..PGT genellikle belirli gen hastalığı olanlara uygulanıyor embriyo da da o genlerle ilgili sorun var mı diye bakılıyor. Ngs birçok geni inceliyor daha doğrusu sayısal kromozom bozukluklarını inceliyor
Evet benim oldu. 5.güne giden 2 embriyom NGS den olumsuz geldi. İkisi de 1.sınıf en iyi kalite embriyolar idi. Bir diğer embriyom ise yine 5. gün 1. kalite idi. NGS yaptırmadan transfer edildi. Tuttu ama 11.hafta kaybettim. Yani 5.gün 1.kalite dahi olsa olumsuz olabiliyor. Ama NGS konusu da son derece tartışmalı. Daha güvenli olması ve zaman kaybetme riskimizi azaltması avantajlı yönleri ancak embriyoya zarar veriyor mu konusu da tartışmalı gerçekten. Çok değer verdiğim en önde gelen 2 hocam var tüp bebekte be şu anda en önemli hastanelerde görev yapıyorlar. Biri tedavimde NGS yaptırırken diğeri tam tersine NGS yaptırmayacağını söyledi. Umarım hepimizin duaları kabul olur.Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Embriyosu 5.güne gidip NGS den kötü sonuç alan var mı ?
Merhaba şu bahsettiğiniz genetik testi hangi aşamada yapılması gerekiyor.ben p.tesi kürtajevet yazdıklarınıza katılıyorum. 41 yaşında tedavime başladım, Bülent Urman ve Aret Kamar genetik tarama istemediler ve bu nedenle yıllarım gitti. Hikaye uzun... 44 yaşında Semra Kahrama'a denk gelince tarama yapıldı anca. O zaman 15 embriyodan sıfır sağlıklı embriyo geldi. Bu nedenle bence 40ı bırakın 40 yakın olan herkeste genetik tarama yapılmalı. zaman kaybetmek bizim için söz konusu olmamalı.
Evet benim oldu. 5.güne giden 2 embriyom NGS den olumsuz geldi. İkisi de 1.sınıf en iyi kalite embriyolar idi. Bir diğer embriyom ise yine 5. gün 1. kalite idi. NGS yaptırmadan transfer edildi. Tuttu ama 11.hafta kaybettim. Yani 5.gün 1.kalite dahi olsa olumsuz olabiliyor. Ama NGS konusu da son derece tartışmalı. Daha güvenli olması ve zaman kaybetme riskimizi azaltması avantajlı yönleri ancak embriyoya zarar veriyor mu konusu da tartışmalı gerçekten. Çok değer verdiğim en önde gelen 2 hocam var tüp bebekte be şu anda en önemli hastanelerde görev yapıyorlar. Biri tedavimde NGS yaptırırken diğeri tam tersine NGS yaptırmayacağını söyledi. Umarım hepimizin duaları kabul olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?