Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kanda kromozom analızi yapıldı esım 46xy, bende 46xx cıktı sorun yok dediler ama bebegın kalbi durdu, Trombofili panelı de yaptrdm. Birinde heterozigot cıktı 8faktörde oda cok sıkıntı deılmis coraspın kullanıyordum, donmus var ona ngs yapılamaz sanırım devlet hastanesınde su an. Ordada bu ıslemler yapılmıo ngs, pgt. Artık işimiz şansa kaldı. Bir haftada kendimi toparladım ertesi gün normal hayata dönüş yapılır die söylenen hikaye bence. Bu psikoloji ile tekrar bır tedavi ve hamıle kalmakla iş bitmiyor olay saglıkla kucağa alabilmek.
Ayrıca 9ayda cok uzun bir süre
Hersey yeniden başlamak, pgt ngs bunları arastırıyorum embriyo basına 300 dolar dıe okuyorum ama bu maaşla nasıl olur onuda bilemiyorum
Kendiliğinden hamıle kalmak ne kadar kıymetli.

Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Embriyosu 5.güne gidip NGS den kötü sonuç alan var mı ?
5.gün veya 3.embriyosunda sadece embriyologlar gözlem yaparak iyi-kötü ayrımı yapıyorlar.Belirli evrelerdeki embriyonun belirli sayıda hücre sayısına , şeffaflığa sahip olması ile kalite sınıflandırılması yapılıyor.Ama bu aşamada PGT veya NGS yapılmadan embriyonun kromozom anomalisine sahip olup olmadığı anlaşılamıyor.
Bu nedenle embriyonun gün sayısı kalitede kesin bir kanıt ifade etmiyor maalesef .

5. gün veya 6 gün embriyosu NGS den veya PGT den kötü de çıkabiliyor , iyi de.

Hatta iyi çıktığı düşünülerek transfer edilen ve buna rağmen sağlıksız gelişen bebekler dahi var maalesef.Ama çok sık rastlanan bir durum değil.

PGT de embriyodan alınan hücre örneği Down Sendromu ,Turner ,Klinerfelter,Edward ,Patau gibi Sendromlar olarak isimlendirilen kromozom anomalileri açısından incelenir.Bunlar genelde en sık karşılaşılan anomaliler.
NGS de ise embriyodan alınan hücre , PGT ye göre çok daha fazla sayıda kromozom anomalisi açısından incelenir.
Ancak insanda 46 kromozomun tamamını ve bu kromozomlardaki hasarlı genleri inceleyen tespit eden bir yöntem henüz yok.
NGS her ne kadar PGT ye göre daha fazla kromozom taraması yapsa da yüzde yüz sonuç ortaya koymayacaktır.46 kromozomumuzu taramıyor maaselef.
Kimi profesöre göre , pgt ve ngs ler embriyoyu yoruyor , bozuyor olabilir.

Teşekkür ederim cevabınız için bu benim 4. Ve son tedavim daha öncekilerde ngs ya da pgt yapılmadı ve bu tedavimde ilk defa embriyom 5.güne geldi o yüzden merak ettim. Nasip kısmet artık.

Evet ngs gerçekten emrio ya zarar veriyorsa belki tutma ihtimali olan emriomuzu riske atmaya degermi kumar gibi bisey bu..Rabbim kucaklarimizi boş bırakmasın bol şans

Cok teşekkür ederim. Kaçıncı denemeniz bilmiyorum ama daha önce pgt li transfer yaptirmadaiysaniz bence ilk olarak bu şekilde deneyin olmazsa sonra ngs vs düşünürsünüz tabi doktorunuz daha iyi bilir.Bol şans diliyorum inş güzel haberlerinizi burada paylaşmak nasip olur

Pgt ücretini bilen varmı ve ne kadar zaman sonuc cıkar
Genetik sıkıntı yoksa eslerde yinede yapılmalı mı

Teşekkür ederim cevabınız için bu benim 4. Ve son tedavim daha öncekilerde ngs ya da pgt yapılmadı ve bu tedavimde ilk defa embriyom 5.güne geldi o yüzden merak ettim. Nasip kısmet artık.
Neden son tedaviniz ? Son tedaviye ne zaman karar vermek lazım bilmiyorum ben de .. o yüzden sordum

Merhaba Tunser, epey zaman oldu , unutulmuş olabilirim.Burada isimler kafa karıştırıcı oluyor bazen.Doğumuna çok az kalmış canım, ne güzel maşallah ,sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.

111qd₺
çok tesekkürler
o halde yaptırılacaksa ngs daha mantıklı görünüyor daha geniş kapsamı açısından..
bakalım yeni başlangıcımda istenecek mi neler olacak

Pgt ücretini bilen varmı ve ne kadar zaman sonuc cıkar
Genetik sıkıntı yoksa eslerde yinede yapılmalı mı
Sen önce bı dinlen kendini topla parayla olacak şeyler kolay iş paraya kalsın sağlık olsun yeter ki
Genetik inceleme yapmak sana kalmış sağlıklı yumurtalarını denk gelirse hamileliğin sağlıklı bir şekilde devam da edebilir yaratan ol desin yeter ki. Benim tercihim olmaz çünkü her hamileliğimde 6/7 ay zamanım gitti benim için kumar , korkuyorum da sonuç ne zaman çıkar dersen tedavo olacağın yere göre değişiyor sanırım benim 5 günde çıkmıştı sonucu , ama en fazla 3 hafta okuduğum yorumlarda.
Ben bir kaç yerle konuştum aşağı yukarı aynı fiyatlar konusunda. istanbul tup bebek ngs olayına girince inanilmaz pahalı geldi. Zaten uzak dur hiç iyi şeyler duymadım orası için Şişli Memorial iyi bir hastaneymis tedavi 10500 dondurma 3200 ngs için embriyo başına 295$ dedi , daha önce Acıbadem atakent Hastanesi'nde denemistim orada cider derneğinin anlaşması var ilk tedavide indirim yapmislardi tedavi 8000 biopsi 1750 dondurma 2750 ngs için embriyo başına 300$ vermiştim fikir olsun sanada. Ayrica İstanbul dışındaki acibademlerin coguyla cider derneğinin anlaşması var. Dernek baskani Sibel hanım öyle tatlı bir hanım ki , çok derdimi çekti coookk benimle ağladı resmen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…