- 5 Mart 2019
- 122
- 273
- 33
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #72.841
İnş sizinki hepsi sağlıklı gelirbenim 2 embriyo 5.güne geldi ve ngs ye gönderildi sonucu bekliyorum inşallah hüsrana uğramam
İnşallah canım. Hepimizin tedavisi güzel sonuçlansa bayram etsekİnş sizinki hepsi sağlıklı gelir
Sizin peşinizden de ben inş
5.gün veya 3.embriyosunda sadece embriyologlar gözlem yaparak iyi-kötü ayrımı yapıyorlar.Belirli evrelerdeki embriyonun belirli sayıda hücre sayısına , şeffaflığa sahip olması ile kalite sınıflandırılması yapılıyor.Ama bu aşamada PGT veya NGS yapılmadan embriyonun kromozom anomalisine sahip olup olmadığı anlaşılamıyor.Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak. Embriyosu 5.güne gidip NGS den kötü sonuç alan var mı ?
PGT de embriyodan alınan hücre örneği Down Sendromu ,Turner ,Klinerfelter,Edward ,Patau gibi Sendromlar olarak isimlendirilen kromozom anomalileri açısından incelenir.Bunlar genelde en sık karşılaşılan anomaliler.ngs ile pgt arasındaki fark hucresel midir
neye göre hangisi yoksa ikisi de mi yaptırılmalı bu konuyu bileniniz var mı
bir de hal yukarıda anlattığınız gibiyken, bazı hekimlerin tam aksine embriyoya hasar riski nedeniyle istememeleri.. sağlıklı ise bu inceleme sonrası kayıpolur gorusleri.
kafam cokca karısıyor hanımlar
-yumurta cıktıysa düz koydur olumla tutmasını bekle
-yumurta cıkıyorsa,havuzla,ve 5.gune ermelerini dile, genetiğe yolla
sizlerden cok sey ogreniyorum ama yeni tedavi oncesi guvensizlikler var onceki deneyimden sonra..bu dr diyor ki kafanizi bosaltin okumayin vs..ama ama iste..
Teşekkür ederim cevabınız için bu benim 4. Ve son tedavim daha öncekilerde ngs ya da pgt yapılmadı ve bu tedavimde ilk defa embriyom 5.güne geldi o yüzden merak ettim. Nasip kısmet artık.5.gün veya 3.embriyosunda sadece embriyologlar gözlem yaparak iyi-kötü ayrımı yapıyorlar.Belirli evrelerdeki embriyonun belirli sayıda hücre sayısına , şeffaflığa sahip olması ile kalite sınıflandırılması yapılıyor.Ama bu aşamada PGT veya NGS yapılmadan embriyonun kromozom anomalisine sahip olup olmadığı anlaşılamıyor.
Bu nedenle embriyonun gün sayısı kalitede kesin bir kanıt ifade etmiyor maalesef .
5. gün veya 6 gün embriyosu NGS den veya PGT den kötü de çıkabiliyor , iyi de.
Hatta iyi çıktığı düşünülerek transfer edilen ve buna rağmen sağlıksız gelişen bebekler dahi var maalesef.Ama çok sık rastlanan bir durum değil.
Güzel sonuçlarınız sizinle olsun ....Teşekkür ederim cevabınız için bu benim 4. Ve son tedavim daha öncekilerde ngs ya da pgt yapılmadı ve bu tedavimde ilk defa embriyom 5.güne geldi o yüzden merak ettim. Nasip kısmet artık.
Evet ngs gerçekten emrio ya zarar veriyorsa belki tutma ihtimali olan emriomuzu riske atmaya degermi kumar gibi bisey bu..Rabbim kucaklarimizi boş bırakmasın bol şansEvet benim oldu. 5.güne giden 2 embriyom NGS den olumsuz geldi. İkisi de 1.sınıf en iyi kalite embriyolar idi. Bir diğer embriyom ise yine 5. gün 1. kalite idi. NGS yaptırmadan transfer edildi. Tuttu ama 11.hafta kaybettim. Yani 5.gün 1.kalite dahi olsa olumsuz olabiliyor. Ama NGS konusu da son derece tartışmalı. Daha güvenli olması ve zaman kaybetme riskimizi azaltması avantajlı yönleri ancak embriyoya zarar veriyor mu konusu da tartışmalı gerçekten. Çok değer verdiğim en önde gelen 2 hocam var tüp bebekte be şu anda en önemli hastanelerde görev yapıyorlar. Biri tedavimde NGS yaptırırken diğeri tam tersine NGS yaptırmayacağını söyledi. Umarım hepimizin duaları kabul olur.
Cok teşekkür ederim. Kaçıncı denemeniz bilmiyorum ama daha önce pgt li transfer yaptirmadaiysaniz bence ilk olarak bu şekilde deneyin olmazsa sonra ngs vs düşünürsünüz tabi doktorunuz daha iyi bilir.Bol şans diliyorum inş güzel haberlerinizi burada paylaşmak nasip olurne kadar az kalmış, sağlıkla sıhhatle gelsin yavrunuz: ) bir sorum var. şimdi eşime genetik test yapıldı, kromozom 46xy çıktı işte, erkekmiş: ) bir de embiriyolarımıza pgt yapılacak. ngs diye tutturmamıza gerek var mı sizce? yaş 40, eşimde sperm sayısı aşırı az..
Neden son tedaviniz ? Son tedaviye ne zaman karar vermek lazım bilmiyorum ben de .. o yüzden sordumTeşekkür ederim cevabınız için bu benim 4. Ve son tedavim daha öncekilerde ngs ya da pgt yapılmadı ve bu tedavimde ilk defa embriyom 5.güne geldi o yüzden merak ettim. Nasip kısmet artık.
Merhaba Tunser, epey zaman oldu , unutulmuş olabilirim.Burada isimler kafa karıştırıcı oluyor bazen.Doğumuna çok az kalmış canım, ne güzel maşallah ,sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.Cok teşekkür ederim. Kaçıncı denemeniz bilmiyorum ama daha önce pgt li transfer yaptirmadaiysaniz bence ilk olarak bu şekilde deneyin olmazsa sonra ngs vs düşünürsünüz tabi doktorunuz daha iyi bilir.Bol şans diliyorum inş güzel haberlerinizi burada paylaşmak nasip olur
çok tesekkürlerPGT de embriyodan alınan hücre örneği Down Sendromu ,Turner ,Klinerfelter,Edward ,Patau gibi Sendromlar olarak isimlendirilen kromozom anomalileri açısından incelenir.Bunlar genelde en sık karşılaşılan anomaliler.
NGS de ise embriyodan alınan hücre , PGT ye göre çok daha fazla sayıda kromozom anomalisi açısından incelenir.
Ancak insanda 46 kromozomun tamamını ve bu kromozomlardaki hasarlı genleri inceleyen tespit eden bir yöntem henüz yok.
NGS her ne kadar PGT ye göre daha fazla kromozom taraması yapsa da yüzde yüz sonuç ortaya koymayacaktır.46 kromozomumuzu taramıyor maaselef.
Kimi profesöre göre , pgt ve ngs ler embriyoyu yoruyor , bozuyor olabilir.
İnşallah güzel sonuçlar gelecek arka arkaya gebelik haberlerimizi paylasacagizbenim 2 embriyo 5.güne geldi ve ngs ye gönderildi sonucu bekliyorum inşallah hüsrana uğramam
Sen önce bı dinlen kendini topla parayla olacak şeyler kolay iş paraya kalsın sağlık olsun yeter kiPgt ücretini bilen varmı ve ne kadar zaman sonuc cıkar
Genetik sıkıntı yoksa eslerde yinede yapılmalı mı
benim 2 embriyo 5.güne geldi ve ngs ye gönderildi sonucu bekliyorum inşallah hüsrana uğramam
Güzel düşünelim öyle olsun inşallah. Umarım ikisi de güzel gelir embriyolarınızın
Güzel düşünelim öyle olsun inşallah. Umarım ikisi de güzel gelir embriyolarınızın ☺benim 2 embriyo 5.güne geldi ve ngs ye gönderildi sonucu bekliyorum inşallah hüsrana uğramam
Güzel sonuclar al inşallah. Bu son olur umarım güzel haberler al.Sevgili hanımlar günaydın 4. opum için damar yolum açıldı bekliyorum.Güzel dileklerinize talibim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?