- 16 Kasım 2020
- 59
- 155
- 8
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #75.421
Evet ayrıca ücrete tabi uygulamalar. 1100 tl embriyolue, 1050 tl rahim kasılmasını önleyici iğne, 1000 tl gebelik aşısı diye hatırlıyorum.Çok teşekkür ederim cevap için,peki bunlar için ayrıca ücret talep ettiler mi?
Valla benim de bilgim yok. Sadece makaleler okudum. Embriyoglarla gorustum. Embriyolog da sunu dedi bana. Ngs de bozuk denilen her embriyo bozuk olmuyor dedi. Ama kromozom sayisi bozuksa mesela bu degismiyormus.Benim gittiğim doktor bana doğrudan ngs dedi, hiç ccs diye bir yöntemden bahsetmedi, niye bahsetmedi ya delireceğimeşimle bende genetik bozukluk yok, embriyoda çıkmıştı Bu yöntemin fiyatı daha mi uygun çok farkediyor mu biliyor musunuz?
Sizin doktorunuz kim?Benim drm de aynı fikirde
Bu daha uygundur muhtemelen cunku direkt sayıya bakıyorlar. Digerleri kromozomlara bakip olmasi gerekenden ne kadar farklı onlsri inceliyorlar.Benim gittiğim doktor bana doğrudan ngs dedi, hiç ccs diye bir yöntemden bahsetmedi, niye bahsetmedi ya delireceğimeşimle bende genetik bozukluk yok, embriyoda çıkmıştı Bu yöntemin fiyatı daha mi uygun çok farkediyor mu biliyor musunuz?
Aynen öyle vallahi. Çok şey bilmekte iyi değil ilk yaptırdığımda ne güzel hiçbişey bilmiyordum hemen olcak sanıyordum.Valla benim de bilgim yok. Sadece makaleler okudum. Embriyoglarla gorustum. Embriyolog da sunu dedi bana. Ngs de bozuk denilen her embriyo bozuk olmuyor dedi. Ama kromozom sayisi bozuksa mesela bu degismiyormus.
Ngs yi cok önermesi embriyolog. Devlette ki doktor da 3 den fazla dusuk varsa ya da translokasyon varsa öneriyoruz demisti.
Benim onceki tup bebek doktorum genetik test önermişti. Cunku bir daha benzer şeyler yasama garanti olsun demisti.
Bruksel önermedi. Memorial size bırakalım bu kararı dedi. 35 yas üstünde bir de dusuk varsa daha garanti ngs ile yaptirmak dedi. Ngs den saglikli geldiyse de saglikli olacak diye bir durum da yok dedi.
Acikcasi biz de kararsiniz. Yani 2 3 embriyo oluşacak ise bir de ngs ye verip saglikli olsa bile sagliksiz çıkma ihtimali de var bir yandan da direkt transfer edilip dusuk riski de var. Her iki tarafı boklu degnek
Canim ben çok iyi bir genetik doktoru ile görüşmüştüm. Adamin bana dediği şuydu. İşte embriyoda ngs vs bakılır bisey bulunmazsa cgh yöntemine geçilebilir demişti. Çok kapsamlı kromozom testi imiş yanlış hatırlamıyorsam.Dogrudan parca alip kromozom sayilsa en azindan kac kromozom oldugu bilinir konulsa bu en azindan garanti bir sey. Ama kromozom bozuksa bozuk olduğu anlamına da gelmiyormuş. Bir de cgh yontemi varmis. Ngs ile farkı ne onu da bilmiyorum.
Nasil ya o daha ucuz ve eski bir testCanim ben çok iyi bir genetik doktoru ile görüşmüştüm. Adamin bana dediği şuydu. İşte embriyoda ngs vs bakılır bisey bulunmazsa cgh yöntemine geçilebilir demişti. Çok kapsamlı kromozom testi imiş yanlış hatırlamıyorsam.
Bu kadar şeyden sonra o embriyo nasil sağlam kaliyor hayret.. dondur çözdür incele tekrar dondur çözdür transfer etCanim ben çok iyi bir genetik doktoru ile görüşmüştüm. Adamin bana dediği şuydu. İşte embriyoda ngs vs bakılır bisey bulunmazsa cgh yöntemine geçilebilir demişti. Çok kapsamlı kromozom testi imiş yanlış hatırlamıyorsam.
Adını tam hatırlamıyorum ama yine c ile başlayan üç harfli bir testi. Cgh, Cch, ccs bunlara benzer öyle biseydi. Belki onun dediği farklıdır bilemedim şimdi. Ama daha kapsamlı imiş en son onla bakılır demişti çünkü..Nasil ya o daha ucuz ve eski bir test
Yok canım once ngs yapıyor mesela.. Olumsuz oluyor diyelim. Bi kaç kez denedi yine olmadı diyelim. Bu defa diyolarmis ki iste bu daha kapsamlı olan testle bakalım diyorlarmış. Yani farklı yumurtaya bakıyorlar.Bu kadar şeyden sonra o embriyo nasil sağlam kaliyor hayret.. dondur çözdür incele tekrar dondur çözdür transfer et
Onların en kapsamlısı ngs hem kromozom sayısı hemde kromozom bozukluğu bakılıyor diğerleri ngs den önce yapılan tekniklerdi. Genel adları ise pgt.Yok canım once ngs yapıyor mesela.. Olumsuz oluyor diyelim. Bi kaç kez denedi yine olmadı diyelim. Bu defa diyolarmis ki iste bu daha kapsamlı olan testle bakalım diyorlarmış. Yani farklı yumurtaya bakıyorlar.
Canim ben ikiz bebeklerini kaybedip kurtaj oldum. O nedenle bu sorunu minimuma indirecek bir sey ise ngs dusunuyorumKızlar internete yazın bakın hepsinin açıklaması var. Ngs en ileri olanı hiçbiri güvenilir değil. Paranız ve zamanınız çoksa yaptırabilirsiniz. Ama %100 güvenilirliği olmayan bişeye zaman ve para harcamak bana göre değil. Bir de stresi en beteri. Gidin çıkan yumurtalarınızı transfer ettirin Allaha teslim olun.Eğer genetik bozukluğununuz varsa evet yaptırılabilir. Ama yoksa kumar oynamak gibi bişey.
Yok canım bu dediğim çok kapsamlı biseymis. pahalı demişti doktor. 1500 dolar mı euro mu ne öyle biseymis. Ben belki adını tam hatırlamıyor olabilirim. Farklı bisey olabilir adı. Genelde yabancılar yaptiriyormus fiyattan ötürü.. Bilmem kaç bin kromozom dizilimine bakiliyormus. Onda bile bütün dizilimlere bakılmıyor onda bile garanti yok demişti genetikci.. Beni çok ilgilendirmedgi için adını tutmadım aklımda ama c ile başladığına eminim. Bu ngs pgt yöntemlerinde de belli başlı hastalıklar taraniyormus zaten sadece.. En bilinen hastalıklar yani..Onların en kapsamlısı ngs hem kromozom sayısı hemde kromozom bozukluğu bakılıyor diğerleri ngs den önce yapılan tekniklerdi. Genel adları ise pgt.
Canim ben ikiz bebeklerini kaybedip kurtaj oldum. O nedenle bu sorunu minimuma indirecek bir sey ise ngs yaptjrayim diyorum.Kızlar internete yazın bakın hepsinin açıklaması var. Ngs en ileri olanı hiçbiri güvenilir değil. Paranız ve zamanınız çoksa yaptırabilirsiniz. Ama %100 güvenilirliği olmayan bişeye zaman ve para harcamak bana göre değil. Bir de stresi en beteri. Gidin çıkan yumurtalarınızı transfer ettirin Allaha teslim olun.Eğer genetik bozukluğununuz varsa evet yaptırılabilir. Ama yoksa kumar oynamak gibi bişey.
Canim zaten o kadar teferruata da gerek var mi yani bilemedim.Yok canım bu dediğim çok kapsamlı biseymis. pahalı demişti doktor. 1500 dolar mı euro mu ne öyle biseymis. Ben belki adını tam hatırlamıyor olabilirim. Farklı bisey olabilir adı. Genelde yabancılar yaptiriyormus fiyattan ötürü.. Bilmem kaç bin kromozom dizilimine bakiliyormus. Onda bile bütün dizilimlere bakılmıyor onda bile garanti yok demişti genetikci.. Beni çok ilgilendirmedgi için adını tutmadım aklımda ama c ile başladığına eminim. Bu ngs pgt yöntemlerinde de belli başlı hastalıklar taraniyormus zaten sadece.. En bilinen hastalıklar yani..
Canim zaten doktor da yok dedi. Parasından dolayi bizde yaptıran da pek olmuyormuş zaten.. O öyle laf arasında söyledi gibi bisey oldu. Daha doğrusu pgt ve ngs ile bütün kromozom dizilimlerine bakilmadigini anlatıyordu. Belli başlı hastalıklar inceleniyormus onu anlatırken bundan da bahsetmişti.Canim ben ikiz bebeklerini kaybedip kurtaj oldum. O nedenle bu sorunu minimuma indirecek bir sey ise ngs yaptjrayim diyorum.
Canim zaten o kadar teferruata da gerek var mi yani bilemedim.
Senin durumunda olanlar yaptirabilir..Ama benim gibi zaten 2 embriyo zor elde edenler o parayi transfer icin verip sansini denemeli bence.. En buyuk korkum tutup ta senin yasadiklarini yasamak..Canim ben ikiz bebeklerini kaybedip kurtaj oldum. O nedenle bu sorunu minimuma indirecek bir sey ise ngs dusunuyorum
Ben de tekrardan kurtaj dusuk olmamak için en basinda ngs yaptirsam mi diye dusunuyorum. Ama hala henuz karar veremedim. Benim de olusan embriyo sayim maalesef az oluyor. Onu da kesin doğruluğu olmayan ngs ile kaybetmek de büyük risk. Umarim en doğru kararı veririm.Senin durumunda olanlar yaptirabilir..Ama benim gibi zaten 2 embriyo zor elde edenler o parayi transfer icin verip sansini denemeli bence.. En buyuk korkum tutup ta senin yasadiklarini yasamak..
Hamile kalmakla is bitmiyor..Dogana kadar hep kaybetme korkusu..31 yasinda hamileydim..yasim cok ileri olmadigi halde hem 2 li hem 3 lu testlerim kötü çıkmıştı.. doktor son 1 haftan amniyosentez yapalim sonuca gore istersen gebeligi sonlandiririz dedi.. Ailem sonlandirma taraftari oldugu halde ben istemedim.. Allah vermis nasil kıyarım dedim.. Yine de tehlikeli bir islem olan amniyosentezi yaptirdim.. en azindan hamileligimin geri kalan kisminda acaba deyip uzulmemek icin.. Cok şükür bisey çıkmadı.. Sonrasinda hep erken dogum arastirmalari yaptim kacinci haftada dogarsa yasayabilir falan diye.. insanlar ayda bir kontrole giderler ben en cok 2 haftada bir 2 farkli doktora gittim deli gibi.. yani doktorlarin birbirinden haberi yokken nerdeyse her hafta ultrasona girmis oldum. Simdi kacinci denemem oldu? Hamile kalirsam düşünün yani nasil geçer 9 ay
Kaç embriyo oluyor. 5.güne ulaşıyorsa bir kere dene istersen. Olmadı sonra havuz yaparsın.Ben de tekrardan kurtaj dusuk olmamak için en basinda ngs yaptirsam mi diye dusunuyorum. Ama hala henuz karar veremedim. Benim de olusan embriyo sayim maalesef az oluyor. Onu da kesin doğruluğu olmayan ngs ile kaybetmek de büyük risk. Umarim en doğru kararı veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?