Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ben yaptırdım aynı yerde ve tuttu, ilk denememdi ve donmuş tek blast. Transferden önce hoca tavsiye ederse eğitim hemşireniz bilgilendirecektir.

Ngs değilde ccs diye bir yöntem ile sadece kromozom sayılarına bakilmasini öneriyorlar. Ben embriyologla da gorustum. Ngs yi gercekten translokasyon gibi bir durum yoksa onermiyorlar. Bir kac tup bebek doktoruyla da konustum. Kimjsi ngs yapalim dedi. Kimisi gereksiz dedi. Cunky ngs den kotu sonuc gelse de dna hasari olmayabilirmis. Embriyolog da benzer bir sey dedi.

Sen nasil oldun? Ameliyat olacak misin?

Benim drm de aynı fikirde

Burda bunu birkaç kez yazdım ngsden bozuk gelen embriyo ikinci defa düzgün gelmiş ve sağlıklı bir bebek olarak doğmuş. Benim doktorum yapmış tranferide.Ayrıca çok güvenilir bişe olsa gebeliğin ilerleyen aylarında doktorlar ngsli embriyoya bile 2 li 3 lü test istiyorlarmıs o zaman ngs yaptırmanın anlamı ne?

Son düzenleme:
Iste benim kafamda cok karisik. Yaptircam da bu ccs için mi yaptirsam diyorum. Yabancı makaleler de onun yaptırılması gerektiğinden bahsediliyor

Iste benim kafamda cok karisik. Yaptircam da bu ccs için mi yaptirsam diyorum. Yabancı makaleler de onun yaptırılması gerektiğinden bahsediliyor
Bende şimdi okudum ccs tekniğini sanki ngs ile aynı şey gibi yazmışlar pek anlamadım. Birde doğru düzgün yapabiliyorlar mı acaba.yoksa para ve umut tuzağımı. Ben mikroçiple sperm seçtirip öyle denicem bu sefer tutar ve ilerlerse şansıma. Çünkü benim o kadar emek ve para verip yumurta toplatıp sonra bu tarz şeyler yüzünden transfer şansımı kaçırmak istemiyorum. Zaten yaşım gelmiş 40 a bu saatten sonra bakalım tekrar şansım olabilecek mi?

Ben de daha once gebelik yaşayıp sonra kurtaj olmak zorunda kaldığım için, ngs cozum ise ngs yaptirmak istiyorum fakat o da bir çözüm değil. Belki 3 4 defa toplama yaptıracağım ve bir tane saglikli olacak. Bu defa sagliks8z denilen bir cok embriyo da belki de saglikli oldugu halde çöp olacak. Ccs yönteminde sadece embriyonun dna sayisina bakiliyor. Ornegin 46 xx veya 46 xy mi ona bakiliyor. Dna lafı sayılıyor. Ama ngs gibu her kromozom tek tek incelenmiyor.

Bende 2 kere boş gebelik yaşadım ama embriyolar aynı anda dondurulmuştu doktor o aya özgüde olabilir dedi boş gebelik sperm kaynaklı olabiliyormus. Hiçbirşeye güvenmiyorum Allah ol derse hepsi bahane inşallah bizede nasip etmiştir. Benim öyle 3 4 kere yumurta toplatcak maddi manevi gücüm yok. Birde sonunda yine elde var sıfır olma ihtimali varken.ccs ngs den daha ayrıntısız bu arada ngs de hem sayıya hem hastalık var mı yok mu ona bakılıyormuş. Ngs yaptır bence yaptırmışken.

Bugün sordum Yiğit Hoca ya ,yapıcaz dedi. Daha önce hiç bahsetmemişlerdi bundan. Acaba belli bir yaş grubuna mı uygulanıyor? Bilginiz var mı?
Yaşla, deneme sayısıyla veya embriyo kalitesiyle mi ilgili bilmiyorum ama bana da ilk kez transferden 5 gün önce son kontrolümde bahsetmişlerdi. Tutunma ihtimalini artıran alternatif yöntemlerimiz var, isterseniz yapabiliriz ama şart değil dediler. Her biri ortalama %10 artırıyormuş şansı, bu yüzden ben hepsini istedim. (Gebelik aşısı, rahim kasılmalarını önleyici iğne, embriyoglue) Transferden bir gün önce transfer saatini söylemek için aradıklarında Bülent hocanın sizin için özellikle notu var, embriyoglue önermiş dediler.

Çok teşekkür ederim cevap için,peki bunlar için ayrıca ücret talep ettiler mi?

Keske ne yaptırırlar yaptiralim ilk koydukları tutsa ve saglikla doğsa degil mi

Benim gittiğim doktor bana doğrudan ngs dedi, hiç ccs diye bir yöntemden bahsetmedi, niye bahsetmedi ya delireceğim eşimle bende genetik bozukluk yok, embriyoda çıkmıştı Bu yöntemin fiyatı daha mi uygun çok farkediyor mu biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…