- 23 Mart 2014
- 481
- 54
- 43
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #12.401
Tüp bebekte acı çekmeyeceksiniz diye bir garanti mi var? Tüp bebek yaptırıp olumsuz sonuç alınca acı çekilmiyor mu? Öyle mi söylediler size?
Arkadaşlar merhaba 3 aydizor em agliyorum hem sizi okuyorum.benim hikayem şu..41 yasindayim 3 ay önce doğal yollarla hamile kaldigim bebeğimi 6 aylik ölü doğum yaptim düzelemedim.her gün agliyorum agliyorum.acim dinmiyor.tekrar anne olmak istediğimi doktora söyledim ama bebeğim eksik kromozom yani Turner olduğu için tekrarlanabilir dedi.pgt Li t üp yapabileceğimi söyledi.tüp bebek hakkında bütün herşeyi KK yi okuyarak öğrenmeye calistim.bu topigi uzun süredir okuyorum hepinizi az çok taniyorum.cuma ayin 2 sine randevu alacagim.bu yolculuğa başlayacagim.bana bu yolculukta destek olursaniz çok sevinirim.sizleri öptüm...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kızlar az evvel ezan okudu. gönlümden duamdan geçtiniz tek tek... işi kenara atıp sizlere koştum hemen...
kızlar nasılsınız, ara ara okuyorum günün belirsiz saatlerinde, bazen gecenin ikisinde, hep içimden konuşuyorum sizlerle dualar ediyorum hepimize.. herkesler bir bahar telaşında sanırım....zanorkcum, ensucum( canım nikin uğur getirsin inşallah), gulnevacım, mirandacım, zeytunum, cmasım, selcanım, alisim, ummum, duovam, bcemrem, acmilacım, cedrusum, brezeycim, saracım, volincim, ismihancım, duygucum ve diğer herkes... sizleri çoook seviyorum ve çoook özledim.. kiminiz buralardasınız, kiminiz eminim ki benim gibi kalben burda olsa da telaşlara dalmış... allah hepimizin bebek yolunu aydınlatsın, şer ise hakkımızda hayırlıya çevirsin ve gönlümüzdekini bize hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallahhh...
bende bir değişiklik yok, kayınpederim aynı şekilde hasta, gün geçtikçe daha bir ağırlaşıyor, allah yardımcımız olsun inşallah... işler aynı şekilde yoğun yani anlayacağınız berbat... ben de herşeyle boğuşmaya çabalıyorum... en çok da belirsizlikle... tedavim belirsiz, doktorum belirsiz... kafam karman çorman... bahçeci mustafa beye gidecektim biliyosunuz ama ben ondan çoook soğudum... bu ay adetim 10 gün gecikti. sanırım biesteron yaptı. en son 14 martta olmuştum ki döngüm genelde 24 gün falan oluyor. bende hiçbir değişiklik yok, heyecanlı beklemeler, tahlil yapmaya cesaret edememe, umutlu bekleyiş süreci derken en sonunda tahlil yaptım ve sonuç kocaman bir sıfır. çook üzüldüm çoook ağladım ama nafile.. sonunda hastaneyi aradım, on gün geciktim ne yapmalıyım diye, gel dediler ama çook ilgisiz. zaten doktora ulaşmak mümkün değil, neredeyse hemşire doktor olmuş, tüm soruları o cevaplıyor. ve gidemeden adet oldum, ama lekelenme gibi, damla damla ve asla eskisi gibi değil. yine aradım ilgisizce biesteron yapar, dediler. şimdi geleyim mi dedim, gerek yok, dediler. Tedaviyi olumsuz etkilerse dedim, o zaman bakacaz sen ilaçlarını içmeye devam et, dediler... bu süreçte o hastaneden bana yardımcı olan tek kişi erbil beydi, kendi doktorum benimle konuşmadı, ona not bırakmıştım, akşamın yedisinde beni aradı... derdimi dinledi, gelirsen gel görüşürüz, dedi. velhasıl kafam karıştı, mustafa beyi bırakmaya %90 karar verdim, ama erbil beyle yola devam edeceğim, başka yere mi gideceğim daha karar veremedim... yaşadıklarıma yorumlarınızı bekliyorum kızlar...
çoook çoook öpüyorum hepinizi...
sevgi ve dua ile kalın...
CRP testini aslında tek başına yaptırmıyoruz. Diğer şikayetlerle birlikte iltihap şüphesinde, bakıyorlar. Ama tüp bebek için, tutunmaya önlem derseniz muhtemelen bakar, biraz da bilgi verirler "bu test aslında ...." diye başlayan...
CRP vücudun herhangi bir yerinde oluşup hiç bir bulgu vermeyen iltihapları tespit etmeye yarıyor. İlaçla kontrol altına alınabiliyor. Tekrarlayıp tekrarlamadığını kontrol ettirmek gerek. Bende sedimantasyon 107, CRP 26. İnişler çıkışlar olsa da, CRP ilaçla 6 ya kadar düşse de 15- 20 gün sonra tekrar aynı değere yükseliyor. Ve dışarıya sızmasa da içeride sürekli bir iltihap durumum var. O yüzden de tutunma sorunum önde gidiyor. Öyle işte...
canım randevum fena değil herzamanki ortamda geçti.. :) tahmin edebilirsin
doktor bey inatcı ben daha inatcı..
bende yıllarca hiçbirşeye karışmayan pasif hasta modundayken bu doktorda ise tam tersi hergün yeni birşeyle koşuyorum şunu yapalım diyorum..
gelişebilecek düzeyde 4 tane yumurtam varmış.. bu tedavide sadece klolemle büyüteceğiz dedi.. bakalım artık ne olacak..
hayırlısı diyorum..
sen nasılsın toplandınmı cnm.. iyisin dimi..
IYI PAZARLAR HERKESE
ya su toplu mesaji bir cozemedim artik yine böyle herkese yazmaya calisicam
Sevgili Denizhaziran sana nasil teseli verilir inanki zor elinizden birsey gelmiyo cokuzgunum sabir diluyorum sana yanliz tekrar istiyosan göz yaslarini sil ve yola devam arkadasim cocuk istiyorum diyosan kendini bir an önce taplamak zorundasin yasin bence cok gec degil o yas bende olsa diye dua ediyorum ama nafile oncelikle doktorunu degis tecrubesiz bir doktor sana korkudan baska birsey vermez ikincisi biz kadinlar istersek Allaha siginarak herseyi basaririz korkularini anluyorum ama isin hayirli tarafina bir bak bence baska tecrubeli bir doktorla tekrar dene bu surecte bir takim guclendiriciler alabirsin mesela ARGINMAXMAN , BIOSTERON TARCINBAL KARISIMI yani topla kendini kafani cok karstirma acini rafa kaldir yosa uzulerek kendini daha yipratirsin hormonlar alak bulak olur inanki tüp bebekte care degil .Sana bu yolda sabir sabir sabir ve cesaret diliyorum canim Allah yardimcin olsun
Canim sağol cevabin için.ben tekrar normal denemek isterim amaaaa eşim olmaz diyor.doktorumuz yumurtaların yasli olduğuna inandirdi esimi.gerçi allah bilir biz plan yapalim ama sonuçta Rabbimin dediği olur
Haklisin ne bileyim.doktor um ki kendisi tüp bebek uzmani değil jine
Kolog bana sakin normal deneme pgt li yap dedi.ama pgt topiginde ogrendimki bu yollara herşey garanti degilmiss.bir kaç kötü örnek olmuş
Çok saskinim
Bu kizlar yine burseyker cikartmus derken birde baktim ev doktirum sagolsun yapmus bu testleri bende CPR 0,3 birde BSG 6 bu ne diye arastirdim birde doktora sorcam baklalim niye yapmis bunlari bana vede sonuc iyimi kotumu kizlar Allah yardimcimiz olsun yakinda doktor olcaz ya suraya bak neler bulup cikariyoruz canim 2220 demek cok zoruma gidiyo ya baska bir nick bulsan neyse sen bu durumda kortizon mu aliyosun iltahap icin sende olan ne iltahap ama ne iltahabi romatizma mi surekli iltahap neden ki hic arastirdinmi bunu
İltihap genellikle infertilitenin basit ama uğraştıran sebeplerinden birisi olduğu için neredeyse rutin şekilde sedimantasyon ve CRP testleri yapılıyor. 0,3 CRP iltihapla ilgili bir sorunun yok demek. Yani tutunma problemin benden az. BSG duymamıştım, araştırırız hemenBu iltihap sorunum, '97 de geçirdiğim apandisit ameliyatından sonra tespit edildi. O zamandan beri doktor doktor geziyorum. Ne ün. hastaneleri kaldı gitmediğim, ne de özel. Fakat kimse nedenini söyleyemiyor. Dolayısıyla ilaç ta kullanmıyorum. Reçete yok ortada. Stres te PH dengesini bozup iltihap yapıyormuş. Bir de ben asidik besleniyormuşum. Ve sigara içerdim. Şimdi bunları düzeltmeye çalışıyorum. Bunca zaman, iltihabım geçerse hamile kalabileceğime inandım. Sanırım haklı çıkacağım :44:
Nick için yeniden hesap açmam lazım. Açıkçası uğraşmak istemiyorum. Zanork' u da kullanıyor arkadaşlar. Ama senin bir tavsiyen varsa onu da değerlendiririm
canım senin iki evladın varmış ikiside sağlıklılar...senin yaşında olup sağlıklı bebekleri olan çook canım bu topikte..doktorun biraz aşırı korkutmuş sizi..bence iyi bir tüp bebek merkeziyle git konuş ona durumuna göre bilgi verirler sana..canım sizde kromozonlarda sorun yoksa neden sağlıklı bir bebeğin olmasın..bu arada siz kromozon analizi yaptırmışmıydınız canım..bütün testlerini yaptır mutlaka..
Ben size söyle söyleyebilirim ben gerçekten tüp bebek konusunda hic birşey bilmiyormusum.kari koca tüp tedavisine baslar ve olur diye düşünürken.ne kadar cahil olduğu anladim.2 aydir KK bin çoğu topigini okudum.sizler ne kadar zor bir sinav veriyormussunuz.anneannem derdi ki boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkini alacak demem o ki Rabbim isteginizi inşallah bu dünyada verir.vermesede ahirette sizin mükafatiniz cooook olacak.ama inşallah kucaklariniz dolacak.ben de sürekli hepimiz için dua edeceğim.bu ne zor bir sürecmis inan daha başlamadan korktum.bu arada ocaktaki çilek recelini yaktim:):):):):):):)
canım hepimizin imtihanı farklı...ben üç kere tüp denedim olmadı erken yumurta rezerv azlığı var bende..iki senelik evliyim evliliğimin 3 ayında öğrendim durumumu ve iki seneden beri mücadele ediyorum.. Rabime hep yalvarıyorum Allahım nasip etmiyceksen evlat bu içimdeki bebek duygusunu yok et diye ama her an aklımda meleğim hiç aklımdan çıkmıyor evlat sevgisi kokusu için mücadele veriyoruz..bence sen çok şanslısın bu duyguyu yaşamaışsın..çook duygulandım yazdıklarına sen çok yaşa hemi ağlarken güldürdün beni yandımı kız gerçekten çilek reçeli..
Valla da yaktim.ben artik normale dönmek istiyorum kizlar yemeği ocağa koyuyorum sonra unutuyorum.sizlerle tanisinca anladim ki benim derdime sizler care oluyorsunuz.bu arada insanin 3aydir ilk defa bu reçel olayi beni güldürdü.niye mi çünkü 2 hafta içinde 2.çilek reçeli vakasi Esim de güldü.sadece nedir bu cileklerin senden çektiği diyor
Ensu canim hayirli ugurlu bir tedavi olsun O 4 yumu sana tektas olsun canim herseyin hayirlisi unutma hep pozitif sen hamilesin canim ben böyle hissediyorum sende öyle hisset oldumu Allahim hayirlisini ancak sen verirsin Ensu kulunada hayirlisini nasip et Amin Amin Amin
ZONAk iyi canim degisme böyle ok.
su iltahap olayini cezmek lazim bende dizimden ameluyatan sonra 2007 de heryerim su toplar olmustu agri yoktu ama halsizdim bende almanyada gezmedik doktir birakmamistim her doktor yeniden anelyat diyodu ki istanbulda tesaduf bir ortopedi doktoru amelaytin hata oldugunu vucudumun su degil iltahap topladigini vede 30mg prednisolon la tedavimi ingilizce burdaki doktoruma yazdi buraya geldim doktor hakli buldu ve tedaviye basladim 6 yuksek dojda sonraki 6ay dusuk dojala ilaci biraktim ama bu turkiyedeki doktorlatin ne iyi derece olduklarini gosteriyo yanliz iyi diktorda bulmak zor bana bir tesaduf olmustu insallah en kiza zamanda evladina kavusursun canim bizim kafamizda hep bir neden aramak rahat birakmiyoruz kendimizi vücudumuzun bizimle bir degil resmen bize karsi calisiyo hayirlisi bunlarda gececek elbet
sagoll hayatimm guzell dileklerinn icinn.. firsat bulupda topige daha sikk gelsene canimmm iyi enerji veriyorun.. guzbahar ve senin pozitif enerjiniz yazilariniza yansiyor..
paldir kuldur bi tedavi girdim cnm.. bu yil cok fazla denemeye karar verdim tabii Allah izin verirse..
Allahim hepimize bebislerimi gonderse keske hemencecik.
cokkkk optum cnm..
sagoll hayatimm guzell dileklerinn icinn.. firsat bulupda topige daha sikk gelsene canimmm iyi enerji veriyorun.. guzbahar ve senin pozitif enerjiniz yazilariniza yansiyor..
paldir kuldur bi tedavi girdim cnm.. bu yil cok fazla denemeye karar verdim tabii Allah izin verirse..
cokkkk optum cnm..
cokkkk optum cnm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?