- 20 Nisan 2013
- 4.621
- 2.345
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #13.181
canım çokda uzaktan geleceksin ve devamlı doktor araştırmak için git gel yapamazsın yol paranada yazık.. her ilk görüşmeyede extra para alıyorlar.. böyle iyice araştır ve içine sinen doktorlarla görüş.. cumatesi günü tüm özel hastaneler açık canım..
canım nasılsın nasıl gidiyor bekleme süresi yarın idrar testi yapıcakmısın canım..
transferin 20 günü bhcg 290 dı 26. günü bhcg 590 çıktı sat 4 nisan değerlendirebilirmisin rica etsem endişeliyimTakip formu ile tedavilerimizi, hamilelirimizi, annelerimizi rahat rahat takip ediyoruz. Bilgi de alıyoruz. Aynı şekilde neler yaptırılabiliyor. Hangi testler ne için, referans değerleri nelerdir, yeni başlayanlar veya başlamış olup henüz çok bilgi sahibi olmayanlar için tecrübelerin bir arada paylaşılması için bir tablo-form hazırlasak...
Eminim bir arada görünce bilgi sahibi yapabileceğimiz, yardımcı olacağımız bir sürü kişi olacaktır. Ben bu konuda yoğunluğuma göre teknik olarak her türlü desteği veririm, tabloyu güncellerim.
Eklenebilecek bilgiler ve testleriniz konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
[TABLE="class: grid, width: 500, align: left"]
[TR]
[TD]BAŞLIK
[/TD]
[TD]AÇIKLAMA
[/TD]
[TD]REFERANS
[/TD]
[TD]NOTLAR
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TEŞHİS TEDAVİ YAPILABİLECEKLER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Tam Kan Sayımı
[/TD]
[TD]Rutin Testler
[/TD]
[TD]Rutin Referanslar
[/TD]
[TD]Rutin kan değerleri
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]FSH
[/TD]
[TD]FOLİKÜL UYARICI HORMON
[/TD]
[TD] [FONT=&]<6 mükemmel[/FONT]
[FONT=&]6-9 çok iyi[/FONT]
[FONT=&]10-13 azalma[/FONT]
Reglin 3. günü[/TD]
[TD][FONT=&]Menstureal siklusta birinci günden itibaren kanda FSH yüksek estrojen düşüktür. 14. güne doğru FSH düşer estrojen yükselir ve 25.gün tekrar siklus için yükselmeye başlar. Foliküllere bağlı olarak yükselen hormondur[/FONT][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]AMH
[/TD]
[TD]ANTİ MULLEIRAN HORMONU
[/TD]
[TD]1 ila 3
Herhangi bir zamanda
[/TD]
[TD][FONT=&]Rezerv azlığı tespiti.[/FONT][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]E2
[/TD]
[TD]ESTRADIOL[/TD]
[TD][FONT=&]25-75 pg/ml
Reglin 3. günü
[/FONT][/TD]
[TD]Tedavide yumurtaların gelişimini takip için bakılır. Yaklaşık her bir yumurta için 200-250 pg/ml değerdir.
Tedavisiz süreçte yüksek çıkan değer kist veya bazen rezervin azalması olarak yorumlanır
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]LH
[/TD]
[TD][FONT=&]LUTENIZE EDICI HORMON[/FONT][/TD]
[TD][FONT=&]5 ila 25
Reglin 3. günü
[/FONT][/TD]
[TD][FONT=&]Çatlayan yumurtalarla yükselir. LH FSH’den yüksek ise PCOS ihtimalidir.[/FONT][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]TSH
[/TD]
[TD]TIROID UYARICI HORMON[/TD]
[TD][FONT=&]0.5 ila 4.8
Reglin 3. günü
[/FONT][/TD]
[TD][FONT=&]Yüksek değer tedavide başarıyı olumsuz etkileyebilir. T3-T4 ile birlikte bakılır bunlar arttıkça TSH az çıkar.[/FONT][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]HSG
[/TD]
[TD]HISTEROSALPINGORAFI
[/TD]
[TD]Regl bitimini takip eden 3-5 gün içerisinde yapılır.
Ağrı duyulması kişiye göre değişir. Gerekirse anestezi ile yaptırılma imkanı vardır.
[/TD]
[TD]Rahimin içi ve tüplerin durumunu değerlendirmeye olanak sağlayan bir rontgen tekniğidir.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]GENETİK ANALİZİ
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]KARYOTİP
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]CD 56
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]CD 45
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]CD 19
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]ANA-FANA
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]CRP
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Sedimantasyon ECR
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Ofis Histeroskopi
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Tutunma Kesisi
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Gebelik Aşısı
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Lokosit Aşısı
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]PGT
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]IMSI
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BETA HCG BİLGİLERİ
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gebelik Haftası
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD] 3 hafta 10-50
4 hafta 5-425
5 hafta 20-7300
6 hafta 1,080-56,000
7-12 hafta 7,650-290,000
13-16hafta13,300-250.000
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İlk 20 gün içinde
En Düşük,
En Yüksek, Ortalama
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]2.gün: 17 119 48
13.gün 17 147 59
14.gün 33 223 95
15.gün 17 429 132
16.gün 70 758 292
17.gün 111 514 303
18.gün 135 1690 464
19.gün 324 4310 1061
20.gün 185 3279 1287 [/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]OOSİT-YUMURTA TOPLAMA & ÖNERİLER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]OPU
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eklenecek.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]EMBRIYO DÖLLENME & BİLGİLER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]EMBRİYO
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eklenecek.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TRANSFER ÖNCESİ & ÖNERİLER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]TRANSFER ÖNCESİ
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eklenecek.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TRANSFER SONRASI & ÖNERİLER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]TRANSFER SONRASI
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eklenecek.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]POZİTİF DEĞER SONRASI
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]POZİTİF SONRASI
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Beta HCG testi 2 günde 1 yenilenir.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Kese Görme
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]..... Hafta
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Kalp Atışı
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]..... Hafta
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]Testler vb. eklenecek.
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DİĞER ÖNERİLER VE TECRÜBELER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]DİĞER
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eklenecek
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bundan önceki kan değerin kaçtı canım..
canım bu güne kadar fena değildide şimdi son iki günya biraz gerildim..
hiç belirtide yok.. kafam karışık açıkcacı.. sen nasılsın canım bebeşimiz nasıl.. teyzesi kocaman öpüyor prensesi..
önceki değerim 8 .5. 2014 te yani transferin 20. günü tam rakam 294.1 di yani 290 artık umut yok değimi ensu sağol ilgilendiğin için
evet son günler çok heyecanlı mşallahın var iyi dayandın ben her seferinde dayanacağım dedim ama 8.günü geçemiyorum. belirtilere gelince boşuna takılma benim iki negatifim var birinde belirtilerin hepsi vardı birinde hiç birşey yoktu ikisi de negatif oldumerakla ve heyecanla senden gelecek güzel haberlere odaklandım
değerinde aslında yükselmiş belkide umut vardır.. doktorun sana nekadar süre verdi beklemen için canım..
sağoll canım.. bu sefer inşallah olacak diyorum.. :18::18::18::18:
merhaba arkadaşlar ben hala bir araştırma peşindeğim istanbuldan bir arkadaş İSTANBUL FLORENCE NIGHTINGALE TÜP BEBEK MERKEZİNİ önerdi prof dr. cemil AKGÜL aranızda orada tedavi olan yada duyan varmı lütfen yazarmısınız
ACIBADEM MASLAK DR BÜLENT TIRAŞ , MEMORİAL DR SEMRA KAHRAMAN buraları öneriyorlar bilen varmı
Malesef benden kötü haber bhcg yaptırdım bugün sonuç 590 oysa bundan önce 8 mayıstaki rakama göre 1500 civarında olmalıydı artık umudum kalmadı yaşım 45 zaten artık olmaz inşallah sizlerin minişlerini görürüz
önceki değerim 8 .5. 2014 te yani transferin 20. günü tam rakam 294.1 di yani 290 artık umut yok değimi ensu sağol ilgilendiğin için
canım yarın idrar testi yapmayacağım çünkü o idrar testini adete bir gün kala belli edeninden almışım ben yarın yaparsam benim adetime 8 gün daha kalmış oluyor.. boşuna yapmış olurum..
çokda bunalırsam sabah gidip bi kan vereceğim şu anda bu konuda eşimle tartışma durumundayım.. içimden bi histe bekle diyor cumartesiyi.. ablamda ne gerek varda bekliyorsun diyor kendisi 8. günde yaptırmuş onu anlatıyor:)) kafam iyicene karıştı anlayacağın...
canım yarın idrar testi yapmayacağım çünkü o idrar testini adete bir gün kala belli edeninden almışım ben yarın yaparsam benim adetime 8 gün daha kalmış oluyor.. boşuna yapmış olurum..
çokda bunalırsam sabah gidip bi kan vereceğim şu anda bu konuda eşimle tartışma durumundayım.. içimden bi histe bekle diyor cumartesiyi.. ablamda ne gerek varda bekliyorsun diyor kendisi 8. günde yaptırmuş onu anlatıyor:)) kafam iyicene karıştı anlayacağın...
Merhaba, bana İst.Seval TAŞDEMİR'i de öneren olmuştu. Karar verdiğin merkeze adetin 2.günü gidersen ilk muayene ücretini ödemezsin. Sadece Opu içinde görüşebelirsin, nasıl olsa kontrollerini Hatayda yaptırıp dr.ileti ile de gönderebilirsin. Sadece opu ücreti bildiğim kadarıyla daha uygun. Sağlıklı, sıhhatli bebişine kavuşman dileğiyle...
peki adetin 2. gününde gidersem doğrudan tedavi verirler mi acaba yeni tahliller istemezlermi kontrollerimi hatayda yaptırmak benim için çok daha avantaj bu tüp merkezleri de hep yoğunlar kaç kere aradım ya yönlendirdikleri birimler meşgul çalıyor yada biz size dönelim diyorlar hala hiçbirinden bir bilgi alamadım, semra hanımın merkezini aradım tel, isim aldılar biz dönecez diye bakalım bekliyorum
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim allah hayellerine bir an önce kavuştursun inş.
peki adetin 2. gününde gidersem doğrudan tedavi verirler mi acaba yeni tahliller istemezlermi kontrollerimi hatayda yaptırmak benim için çok daha avantaj bu tüp merkezleri de hep yoğunlar kaç kere aradım ya yönlendirdikleri birimler meşgul çalıyor yada biz size dönelim diyorlar hala hiçbirinden bir bilgi alamadım, semra hanımın merkezini aradım tel, isim aldılar biz dönecez diye bakalım bekliyorum
canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim allah hayellerine bir an önce kavuştursun inş.
Para vereceğim demeyince ciddiye almıyormuş gibi davranıyorlar. Doğrudan doktorlara mail atmayı dene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?