Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

cznımcığım yarın için Allaha emanet ol RAbim yar ve yadımcın olsun..inş bütün yumoşlar çook güzel dölenip bölünüp birinci kaliteli olsunlar..yarın güzel habelerle gel..

canım bugün hep aklıma geldin nedense.. seni çok seviyorum, hep gönlümden inşallah tez zamanda tedavili yada tedavisiz olarak bebişine kavuşursun diye geçiyor.. yarın belli olacak birşeyler cnm 3 yumoş toplandı şu ana kadar iyiyim ama eşim kişisinin değerleri dipte biliyorsun:)) sabaha inşallah güzel haberlerle gelirim.. öptümm

Ensucugum cok sevindim canim. Yavruşun geliyor..... Hazirlan annesi....

Ensucugum cok sevindim canim. Yavruşun geliyor..... Hazirlan annesi....

sağol canım ya kısmet inşallah gelir çok umutlu değilim ama:))
hiç anne moduna sokamıyorum kendimi, eşimlede zaten hep genç kız modunda olduğumu söylediği için tartışırız:)
okadar genç kız modunda olsam bunca tedavidir bebek peşinde koşmam:))
canım yarınn inşallah güzel haberlerle gelirim.. öptümm

Ben guzel haberlerle gelecegine cani yurekten inaniyorum. Insalllah senide bebeginide opecegiz...

İnşallah cok güzzel haberlerini alacagız ve cokk sevinecegiz hep birlikte iyi dinlenmeler canım

Ensucuuuuum :)

Çok sevindim canım, inşallah hayırlısıyla bebişlerin olacak

Yarın da hayırlı haberlerini bekliyoruz

ensucum bunlar mutlaka oku tüp bebekte başrılı olmanın yolları seni yine biraz umutsuz gördüm özelikle hayalinizde canlandırın bölümünü mutlaka oku..bende seni çook seviyorum..
Kontrolü ele alın

Bu tedavilerdeki işlemler ve ilaçlar vücudumuza bir hayli yük bindireceği için başarı şansınızı arttırmak için, tedaviden en az 4 veya 6 hafta önce kendinizi hazırlamaya başlamanızda yarar görülüyor. Zita West kitabında, tedavinin etkili olmasına yardım etmek ve tüm süreçlerde kontrolün sizde olduğu duygusunu kazanmak için yapılabilecekleri şöyle sıralıyor:
“Bazı kadınların daha önceden yaşadığı bir takım tecrübeler olabilir;ama eğer kendinizi hazırlar, dikkatinizi toplarsanız, her şeyle başa çıkabilir bu deneyimden çok şey kazanabilirsiniz. Duyduğunuz korku ve endişenin büyük kısmı, IVF’in bedenin doğal süreçlerinden nasıl faydalandığını, tedavinin aşamalarında nelerin hedeflendiğini ve olası sonuçları anlamakla giderilebilir. Bu bilgiyi doğal kaynakları olacağını hayalinizde canlandırmak için kullanın.”
Bedeninizi hazırlayın
Tedaviye başlayacak kadınlara bedenin hazırlanması ile ilgili şu öneriler sunuluyor?
  • Daha önce bir IVF tedavisi gördüyseniz, yeni bir tedaviye başlamadan önce yumurtalıklarınızın kendini toparlaması için bir iki ay beklemeyi tercih edin.
  • Kilonuzu kontrol edin- aşırı kilolu değilseniz IVF tedavisinde başarı ihtimali daha fazla olacaktır. Eğer kiloluysanız, yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek, önemli besin öğelerinden kendinizi mahrum bırakmadan yavaş yavaş kilo vermeye çalışın.
  • Benzer şekilde eğer çok zayıfsanız, tedaviyi kaldırabilmek için kilo alabileceğiniz şekilde beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Bu konuda dilerseniz profesyonel destek de alabilirsiniz.
  • Hiçbir şekilde sigara kullanmayın. Sigara rahim içi zarına zarar vereceği için sigara dumanının olduğu ortamlardan uzak durun.
  • Aerobik gibi zorlayıcı egzersizlerden uzak durun. Hormon sisteminiz IVF tedavisi için çalışmayı bırakırken bedeninizin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yoga veya yürüyüş gibi hafif egzersizler tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı beslenin
Sağlıklı beslenmek ve bir detoks programı uygulamak, IVF tedavisi sırasında stres altına girecek olan vücut sistemlerini güçlendirmeye yarayacaktır. İlk başta çikolatadan, şekerli ve işlenmiş gıdalardan, tuzlu çerezlerden, kahveden, çaydan, kolalı içeceklerden, gazlı içeceklerden ve alkolden uzak durarak başlayabilirsiniz.
Akupunktur’dan faydalanabilirsiniz
Doğurganlık ve Gebe Kalma Rehberi’ne göre, IVF’ ye hazırlanırken ve tedavi süresince akupunktur tedavisinden de faydalanmak mümkün. Kitapta ayrıca, haftalık akupunktur uygulamalarının rahim iç zarının oluşmasına, foliküllerin gelişmesine ve embriyo transferinden sonra implantasyonu ve gebeliği desteklediğine dair araştırma verilerinin de bulunduğu ifade ediliyor.
Hayalinizde canlandırın
Zita West kitabında IVF tedavisinin her aşamasında, kadının bedeninde meydana gelenleri hayalinde canlandırmasını istiyor: yumurtaların olgunlaşması, rahim iç zarının kalınlaşması, embriyoların yerleştirilmesi gibi. Buz yaklaşımın yaratacağı olumlu etkiyi ise şu cümlelerde anlatıyor:
“Çinliler, dikkatinizi bedeninizdeki belirli bir bölgeye yoğunlaştırırsanız, hayat enerjisinin o noktaya akacağına inanır. Bu olumlu canlandırmaların tarifini bir kağıda yazın ve düzenli olarak tekrar etmenizi hatırlatacak şekilde evinizdeki bazı köşelere yerleştirin. Vücudunuzun ilaçlara çok iyi cevap verdiği gibi başka olumlamaları da yazın. Bunu yaparken kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz ama unutmayın ki zihin, çok güçlü bir araçtır. Neye inandığınız, sonunda ne olduğunuzu belirler. Gerçekten de bir bebeğiniz olacağına, bunun yaparken sağlığınızı koruyacağınıza ve bağışıklık sisteminizi tehlikeye atmayacağınıza inanmalısınız.”
Su içmeyi ihmal etmeyin
Su, vücudun her hücresi ve dolayısıyla herkes için hayati önem taşıdığı için tedavi öncesinde ve tedavi süresince de günde en az iki litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor

Canim benim iyiyim mide agrim dışında dün kontrol vardı minnak ayaklarını tutmuş hacı yatmaz gibi sallaniodu bacakları çapraz yaptı gostermedi cinsiyetini dualarımız sizinle
Canim.cok sevindim inşallah ıkizler gelecek annesi :)

canım yukarda alıntı yaptığım yazıyı mutlaka oku inş yardımcı olur bu yöntemler..ben 3 tüp bebek tedavimde hiç inanmadım bebeğim olucağına ve olmadı..canım eşinin değerlerini unut ALLAHIM OL DESİN İNAN HİÇ KİMSE DURAMAZ BUNUN ÖNÜNE Rabim yeterki ol desin...lütfen biraz daha pozitif..sende benim hep aklımdasın bende bugün son kez soğan kürünü yaptım 15 gün ..bitti bugün 4 gün içinde adet olmam gerek inş bebeiş vardır olmam..bu ay bebek için çok takıntı yapmadım bakalım hayırlısı canım..yarın çok güzel haberler gelicek inş Allahın izniyle canım..biliyosun bizim hamiş kalmamız için bir emriyoda yeterli..

Günaydın hanımlar. Bu sabah Ensu' nun bebeklerinin şerefine güzel bir kahvaltı yapalım mı? Ev yapımı sucuklu yumurta, yine ev yapımı Edirne peyniri, bazlama, manda tereyağı, bahçede yetişmiş domates, salatalık, biber, semizotu. Kırmızı biber tarator, hakiki çam balı. Erzurum otlu peyniri ile çeçil peyniri de çeşni olsun yanında. İsteyene odun ateşinde çay, Ensu' ya taze sıkılmış elma ya da havuç suyu. Baharatlı salçalı sos, bir de kekikle dinlendirilmiş zeytinyağı. Çemen de var.
Aklınıza gelen başka bir şey var mı?

Günaydın. Hala kız düşünüyorum senin için. Ama önce sağlıklı, hayırlı olmasını diliyorum.

zonark hadi hazırlayalı sofrayıııı... ben sana yardıma geldim (gerçekte çoook açım kahvaltı etmedim silip süpürmeye geldim...)

ben koşa koşa geliyorum kapıyı aç hemen

çemene ve otlu peynire bayılırım hele vanın otlu peyniri olursa dahada bayılırım

gelirkene hem patatesli hem peynirli börek getireyim bende eli boş gelmek olmaz

ben koşa koşa geliyorum kapıyı aç hemen

çemene ve otlu peynire bayılırım hele vanın otlu peyniri olursa dahada bayılırım

gelirkene hem patatesli hem peynirli börek getireyim bende eli boş gelmek olmaz
zonark hadi hazırlayalı sofrayıııı... ben sana yardıma geldim (gerçekte çoook açım kahvaltı etmedim silip süpürmeye geldim...)

Kapım her zaman açık, buyrun gelin

guzbahar meraba canım yeni tedavin hayırlı olsun inşallah pozitif haberler verirsin..hayırlı haberlerini bekliyoruz..diğer aya gelsin bebişin..bende seni çookk optum..

canım çok sağoll gerçekten zor bi gündü bayağ uzun sürdü başım çatladı ağrıdan.. şimdi heyecanla yarını bekleyeceğim..

ensu dört gozle hayırlı haberlerini bekliyoruz canım insallah son olsun tam olsun gelsin bebişlin hayırlarla..ensu su ana kadar yapılan tedaviler arasında fark varmı yani tedaviler sonucunda yumi sayın kaliten arasında fark oldumu bilgilendirirsen sevinirim canım..hayırlı haberlerini bekliyorum..

Canlarımm !!!!!!!!!

Hepinizi öpüyorum, bugünde size çok güzel bir başarı öyküsü kopyaladım..

RABBİM şu mübarek cuma günü hürmetine, kucaklarınızı boş bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…