Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Günaydın kızlar.ben geçen ay soğan kürünü uyguladım ama bana hiç iyi gelmedi.midemi ve bağırsaklarımı bozdu ayrıca adet düzensizliği yaptı.bebek falanda yok boşuna yaptım yani.eğer bi rahatsızlığınız yoksa hiç denemeyin derim tam tersine vücudun dengesini altüst ediyor.
Merhaba bende daha önce adet bitimi başlamıstım sogan kürüne ama yanlışmış adet olmadan on gün önce başlanacakmış daha önce kasık agrısı yaptı yumurtlamayla samki kasık sökülecek adet başlayacak gibi oldu bir hafta denedim bıraktım şimdi böyle on gün önce başladım bakalım ne varsa temizlesin diye ama mide bagırsak 2 günde bende çekiyorum sabah isalden işé zor yetiştimmm aslen iyi bagırsak tembelligi var bakayım adet olana kadar 15 gün yapılacak kür belki farklı vücütlara etkisi tabi ben yinede denemeden geçmeyim dedim

Günaydın kızlar.ben geçen ay soğan kürünü uyguladım ama bana hiç iyi gelmedi.midemi ve bağırsaklarımı bozdu ayrıca adet düzensizliği yaptı.bebek falanda yok boşuna yaptım yani.eğer bi rahatsızlığınız yoksa hiç denemeyin derim tam tersine vücudun dengesini altüst ediyor.
Canım bende çok kur denedim bana. Hiçbiri iyi gelmedi hayıt hapi ve aslan pençesi hap kullanmıştım çikolata kisti yapmıştı o adet döneminde soğan kuru yapmistim adetlerim düzensizlesmisti iki aya adet olamamıştım..sadece tedaviye başlayınca yumurta buyutme ignelere başlayınca incir zeytinya kuru yapmistim iyi gelmişti kaliteli yumoslar olmuştu.bana iyi gelen şeyler Q enzim10 ,benexol b12 ,ari sutu kullanmıştım bana en iyi gelen şeyler tavsiye ederdim canım..benim Fsh yüksekliği erken menopoz vardı bazı kurler test tepebilir bizim gibilerde..

Merhaba arkadaşlar sogan kürüyle başladım bakalım bide hergün direnç versin diye sarmısak yutuyorum teatrio içıyorum arada devit ampul karışık magnezyum cınko hapı solgarın arada alıyorum ne beni mutlu ediyorsa onu icecegim yoksa yaramıyor belli anlıyorum adetle çörek otu ve bitki çayına başlayacagım bakalım 3 ay yapacagım sonra dr
Dr gittim nolduki diyorum mantar icin verdiklerini adet bitimi hap ve fitili uyguladım rahim fitil sevmiyo alerji gibi içten sivilce çıktı bide onun patlamasını bekliyorum benim gibi her zaman cekiyorsanız en iyisi ne bilemedim ama fitil ne zaman kullansam rahimde mikrobal etki yapıyor ilk kullanırken zor girdi en iyisi krem en azından önlüyor bide antibiyotik kullandım yani boşa o yüzden iciyorum sarmısak
Cok yükledim hapı kendime bu seferde kiloyla ugraş 38 bedenim ama göbiş hahhh gebe göbişi olsa gam yemiyecegim akşam yorgun yorgun bide 30 dk mekik cekiyorum esneme hareketleri vucuda iyi geliyor yoga yapmak istiyorumda rahat gidip gelecegim yere bakıyorum .aslen şuan pisikolojim herşey kendi saglıgım içın kafada bebiş Rabbimle benim aramda inşallah kısmet ederse tabi
Hepinizi çok öpüyorum giremiyorum ama takipdeyim sizi inşallah bismillah rabbim safi ismiyle bizim yüzümüz güldürsün hakkımızda ne hayırlıysa rabbim onu versin.
Sevgili Bond'cum:) öncelik senin sağlığın ve mutluluğun.. Elbette ki tedavi olup isteklerimize ulaşmak isteyeceğiz ama kendimizi yıpratmayalım.. Napalım 'her nasip vaktine esir' sonuçta.. Allah verecekse sağlıklısını versin... Foruma girmiyorum ama bir yazı okudum ve paylaşmak istedim. Belki birimizin işine yarar.. Mantıksız gelmedi bana, belki tedavi sırasında yada her zaman dikkat edersek şifayı buluruz.. Linki veriyorum:
https://www.doktorsitesi.com/makale/kadinlarda-kisirligin-sebebi-gluten-olabilir

Yazıyı da kopyalıyorum ki, açılmazsa da okunabilsin..
Sevgiler

Kadınlarda kısırlığın sebebi gluten olabilir!
Kadınlarda kısırlık ile ilgili yapılan araştırmalarda kısırlığın glutenli besinler tüketmekle de bir ilişkisi olduğu gösterilmiştir. Belki çölyak hastası değilsiniz ama bu demek olmuyor ki gluten size sağlıklı geliyor. Hastalıkların büyük bir kısmının inflamasyondan kaynaklandığını biliyoruz. Araştırmalara baktığımız zaman da glutenin vücutta inflamasyona yol açtığını ve inflamatuar markerların çoğalmasına sebep olduğunu görüyoruz. Bağırsaklarda meydana gelen inflamasyonun nelere yol açtığını anlatacağım ama önce gluten nelerde var ona bakalım.

Gluten; buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi tahıllar başta olmak üzere makarna, hazır çorba, pastane ürünleri, hazır soslar, işlenmiş etler gibi pek çok besinin içinde kullanılan bir proteindir. Gluten sadece besinlerde değil; kozmetik ürünlerinde (özellikle rujlar), kağıt bardaklarda, zarfın yalanan kısımlarında gibi pek çok yerde gluten karşımıza çıkmaktadır.

Glutenin Nelere Yol Açar?

-Menstrual Problemler

-Migren

-Mental Bozukluklar

-Tiroid Bozuklukları

-Romatoid Artrit

-Saç Dökülmesi

-Baş Dönmesi

-Osteopeni-Osteoporoz

-Egzema

-Dermatitis Herpetaformis

-İnfertilite (KISIRLIK)

Gluten nasıl oluyor da kısırlığa sebep olabiliyor?

-Kronik inflamasyona yol açıyor

-Bağırsakta meydana gelen inflamasyon sonucu bağırsaklardan sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından olan vitamin ve mineraller absorbe edilemiyor

-Her hastalıkta Hüseyin hocamın da herkese öğretmeye çalıştığı bağırsakların önemine geliyoruz. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda bağırsaklar optimal düzeyde fonksiyon göstermezse vitamin-mineral eksiklikleri ve hormonel bozukluklar ortaya çıkar. Bunun sonucunda da hamile kalma oranında büyük bir azalma görülür.

Yapılan araştırmalarda da kısırlık tedavisinde, beslenme programından glutenin çıkartılması doğurganlığı arttırmıştır. Dünyada iyileşmek için de hasta olmak için de her şey var. Önemli olan iyiyi seçmek. En kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle…

Diyetisyen Tuğba CİCİ

Yazi paylasimi icinn gercekten coook tesekkurler... Ben de gluten hassasiyeti var ancak ustunde cok durmuyordum. Oyle ki yasam kaliteni dahi etkiliyor. Ama ben yine de duzelemiyordum beslenme aliskanliklarimi. Su andan itibaren gercekten glutene son veriyorum. Bu yazi resmen gokten onume dustu. Vesile oldunuz, tekrar cok tesekkurler...

Yazi paylasimi icinn gercekten coook tesekkurler... Ben de gluten hassasiyeti var ancak ustunde cok durmuyordum. Oyle ki yasam kaliteni dahi etkiliyor. Ama ben yine de duzelemiyordum beslenme aliskanliklarimi. Su andan itibaren gercekten glutene son veriyorum. Bu yazi resmen gokten onume dustu. Vesile oldunuz, tekrar cok tesekkurler...
Rica ederim ne demek...:) Ben de belki bir arkadaşımızın işine yarar diye düşünerek paylaştım.. İnşallah tedaviye gerek kalmadan gluten diyeti ile bebeğine kavuşursun... :) inan çok mutlu olurum....
Sevgiler

Sevgili Bond'cum:) öncelik senin sağlığın ve mutluluğun.. Elbetcabalıyoruzolup isteklerimize ulaşmak isteyeceğiz ama kendimizi yıpratmayalım.. Napalım 'her nasip vaktine esir' sonuçta.. Allah verecekse sağlıklısını versin... Foruma girmiyorum ama bir yazı okudum ve paylaşmak istedim. Belki birimizin işine yarar.. Mantıksız gelmedi bana, belki tedavi sırasında yada her zaman dikkat edersek şifayı buluruz.. Linki veriyorum:
https://www.doktorsitesi.com/makale/kadinlarda-kisirligin-sebebi-gluten-olabilir

Yazıyı da kopyalıyorum ki, açılmazsa da okunabilsin..
Sevgiler

Kadınlarda kısırlığın sebebi gluten olabilir!
Kadınlarda kısırlık ile ilgili yapılan araştırmalarda kısırlığın glutenli besinler tüketmekle de bir ilişkisi olduğu gösterilmiştir. Belki çölyak hastası değilsiniz ama bu demek olmuyor ki gluten size sağlıklı geliyor. Hastalıkların büyük bir kısmının inflamasyondan kaynaklandığını biliyoruz. Araştırmalara baktığımız zaman da glutenin vücutta inflamasyona yol açtığını ve inflamatuar markerların çoğalmasına sebep olduğunu görüyoruz. Bağırsaklarda meydana gelen inflamasyonun nelere yol açtığını anlatacağım ama önce gluten nelerde var ona bakalım.

Gluten; buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi tahıllar başta olmak üzere makarna, hazır çorba, pastane ürünleri, hazır soslar, işlenmiş etler gibi pek çok besinin içinde kullanılan bir proteindir. Gluten sadece besinlerde değil; kozmetik ürünlerinde (özellikle rujlar), kağıt bardaklarda, zarfın yalanan kısımlarında gibi pek çok yerde gluten karşımıza çıkmaktadır.

Glutenin Nelere Yol Açar?

-Menstrual Problemler

-Migren

-Mental Bozukluklar

-Tiroid Bozuklukları

-Romatoid Artrit

-Saç Dökülmesi

-Baş Dönmesi

-Osteopeni-Osteoporoz

-Egzema

-Dermatitis Herpetaformis

-İnfertilite (KISIRLIK)

Gluten nasıl oluyor da kısırlığa sebep olabiliyor?

-Kronik inflamasyona yol açıyor

-Bağırsakta meydana gelen inflamasyon sonucu bağırsaklardan sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından olan vitamin ve mineraller absorbe edilemiyor

-Her hastalıkta Hüseyin hocamın da herkese öğretmeye çalıştığı bağırsakların önemine geliyoruz. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda bağırsaklar optimal düzeyde fonksiyon göstermezse vitamin-mineral eksiklikleri ve hormonel bozukluklar ortaya çıkar. Bunun sonucunda da hamile kalma oranında büyük bir azalma görülür.

Yapılan araştırmalarda da kısırlık tedavisinde, beslenme programından glutenin çıkartılması doğurganlığı arttırmıştır. Dünyada iyileşmek için de hasta olmak için de her şey var. Önemli olan iyiyi seçmek. En kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle…

Diyetisyen Tuğba CİCİ
Canım hoşgeldin günaydın evet en önemlisi saglık ve mutluluk rabbim kader yazmış bizde elimizden geldigince cabalıyoruz.evet gulüten benide etkiliyor diyet herşey tamam ekmek yemem zaten ama ne yiyecegiz yani ben zevkle yemek yiyenlerdenim mutlu ediyor güzel yemek hahh hele biyere gidelim anında diyeti bırakıp gömülüyorum hatta hep derim önceden yok ben ac degilim ama en cok ben yerim iştah ama ne iştah gelde en gelle zaten tokum diyenden korkacan der yerim hahhhh azda olsa iki gün yapsam 3 gün yiyorum yani bence aclıkla hamile kalmak ve hamilelikte 3 ay az yemek düşük risklerini azaltır
Canım bondun seni özledi sen napıyorsun anlat bakayım iyimisin sen uyguluyormusun neler yapıyorsun aynen fazla kaptırmadan devam yani

Sabah sabah bide üstüne börek yedim sani sucluluk duygusu bastı:bicak::KK45: aslen alerjen yumurta yemem gerekli hafta iki kez bi denk geliyor iş yerinde malum elinin altında ne varsa hesabı diyeti 3 kilo icin yapıyorum ama adı diyet islevsellik yok napalım böylede mutluyuz ayol

Bu arada arkadaşımız hepyek-34 hepyek-34 hamile hayırlı olsun canım rabbim 9 ay saglıkli hamilelik ve Doğum nasip etsin inşallah çok sevindim
Cnmmmmm evet cok sukur bugun ikinci testimi yaptilarr degerlerim hamdolsun guzelmis. darisi sizlere cnm gonulden dualarimdasiniz ve tup bebek dusunen herkese gonul rahatligiyla Bahceci Umut klinigi Cem bey diyorum zaman kaybetmeden hareket etmekte fayda var. buradaki kizlarla aglastik resmen suan hala merkezdyim. rabbime sukurler olsun dariso sizlere canlar insallah :dua::dua:

Cnmmmmm evet cok sukur bugun ikinci testimi yaptilarr degerlerim hamdolsun guzelmis. darisi sizlere cnm gonulden dualarimdasiniz ve tup bebek dusunen herkese gonul rahatligiyla Bahceci Umut klinigi Cem bey diyorum zaman kaybetmeden hareket etmekte fayda var. buradaki kizlarla aglastik resmen suan hala merkezdyim. rabbime sukurler olsun dariso sizlere canlar insallah :dua::dua:

Tebrik ederimm. Çok çok sevindim. dilerim sağlıkla kavuşursun bebeğine. böyle güzel haberler moral oluyor hepimize. :)

Bu arada forumda yeni olduğum için geçmişi çok iyi bilmiyorum. yaşın 40 ya da üzeri miydi?

Tebrik ederimm. Çok çok sevindim. dilerim sağlıkla kavuşursun bebeğine. böyle güzel haberler moral oluyor hepimize. :)

Bu arada forumda yeni olduğum için geçmişi çok iyi bilmiyorum. yaşın 40 ya da üzeri miydi?
40 cnm. rezerv azligi fsh yuksek amh 0.2 ydi cnm. o yuzden cok oyalanmadan tup bebek yaptirmaya karar verdim ve cok sukur Rabbim tamamina erdirir insallah. ve burdaki tum arkadaslarimda bu mutlu haberi Allahin izniyle alicak bigun inaniyorum buna dualarimdasiniz her daim. senin sorun ne ve yas kac cnm:dua:

40 cnm. rezerv azligi fsh yuksek amh 0.2 ydi cnm. o yuzden cok oyalanmadan tup bebek yaptirmaya karar verdim ve cok sukur Rabbim tamamina erdirir insallah. ve burdaki tum arkadaslarimda bu mutlu haberi Allahin izniyle alicak bigun inaniyorum buna dualarimdasiniz her daim. senin sorun ne ve yas kac cnm:dua:

Rezervim azalmış. amh 1.57. Eşimde de sperm sayısı ve hareketliliği düşük çıktı. yaşım 40. senin haberini okuyunca çok mutlu oldum. dilerim bu mutluluk hepimize nasip olur. Umudumuzu yitirmememiz için ne güzel bir sebep, o minik yavru. :) senin için dua edeceğim. bundan sonrası da su gibi geçsin, sağlıkla yavrunu kucağına al inşallah.

Peki bu senin ilk hamileliğin mi? daha önce gebelik yaşamış mıydın?
Allah Razi olsun cnm iyi dileklerin icin cok saol inan bende buradaki tum bekleyen tum emek veren ve anneligi hakeden arkadaslarim icib dua ediyorum. benim 8 yasinda bir kizim var dogal yollardan oldu. kardes aski sarinca onu bizde hareke gecrik fakat yaklasık iki yildir denememize ragmen hic birsey yok olmadi. derken doktora gittigmizde hormon testi vs yikildim menepoz lafini duyunca bitkisel kurler kullandim hayit otu ictim. ve acimasiz doktorlar tup bebekte bile yuzde sansini az dediler agla agla agla . sonra bahcecide sansimi denemek istedim ve netiye sukurler olsun. o yuzden 40 yasimizdan sonra beklemek sadece zaman kaybi ben arabayi gozden cikartarak tup bebek tedavimi oldum cok sukur darisi sizlere insallah cnm. Rabbim herkese nasip etsin senin var mi cocugun cnm.

[
Allah Razi olsun cnm iyi dileklerin icin cok saol inan bende buradaki tum bekleyen tum emek veren ve anneligi hakeden arkadaslarim icib dua ediyorum. benim 8 yasinda bir kizim var dogal yollardan oldu. kardes aski sarinca onu bizde hareke gecrik fakat yaklasık iki yildir denememize ragmen hic birsey yok olmadi. derken doktora gittigmizde hormon testi vs yikildim menepoz lafini duyunca bitkisel kurler kullandim hayit otu ictim. ve acimasiz doktorlar tup bebekte bile yuzde sansini az dediler agla agla agla . sonra bahcecide sansimi denemek istedim ve netiye sukurler olsun. o yuzden 40 yasimizdan sonra beklemek sadece zaman kaybi ben arabayi gozden cikartarak tup bebek tedavimi oldum cok sukur darisi sizlere insallah cnm. Rabbim herkese nasip etsin senin var mi cocugun cnm.

Benim çocuğum yok. daha önce gebelik de olmadı hiç. benim işim o yüzden biraz daha zor sanki... ama hala şansım varken deneyeceğim. daha önce doğum yapmış olanlarda daha kolay tutunuyormuş bebek. allah yardımcımız olsun hepimizin. ne yorucu yıpratıcı bir süreç...

Bir de dr lar sanırım risk sattıkları için genelde umutsuz konuşup olumsuza da hazırlamaya çalışıyorlar.
Amin cnm Rabbim cumlemizin yardimcisi olsun. evet cok umitlendirmiyorlar ama genede cok morel bozucu oluyor. her hastaneden cikista parka atar kendimi aglardim hersey buraya kadarmis kizim artik diye. takii Dr. Cem bey le tanisana kadar. dualarim sizinle tatlim...

Kızlar gunaydin test günüme 3 gun kaldı bazal vucut isim 36.6 acaba vamidir sizce bişeyler bu defa...
Hayirli olsun cnm transferin. insallah tutunur bebisin . benim aksamlari yanaklarimda ve yuz kismimda birde ayaklarimda acayip bir icten yanma oluyordu tatlim. insallah hamissindir cnm. :dua::dua:

Back
X