Okumanın yaşı yoktur elbette okuyabilirsiniz,ama uzaktan eğitimin final sınavları okulda yapılıyor,Türkiye'de ise Ankara ve istanbul diye biliyorum yaşadığınız şehir yakın mı buraya.Okuyanlar bileceklerdir yalnızım ve bir uğraş arıyorum ve 40 yaşını geçtim.Açıkcası boş işlerden gerçekten çok sıkılan biriyim yani amacım sadece zaman geçirmek değil zamanı en iyi şekilde değerlendirmek.
Bugüne dek ben ne yaptım diye sordum.Okudum,çalıştım,okudum,çalıştım.....
En çok neler yapmaktan hoşlanırım?Okumaktan,yeni şeyler öğrenmekten,öğrendiklerimi paylaşmaktan....
Ekonomik imkanların gezmeye,ev dışında aktif olmaya uygun mu?Hayır
Çevremde benim ilgimi çekebilecek kurs yada aktiviteler var mı?Hayır
Ve bu düşüncelerden sonra şöyle bir hayal kurdum.Ben bu sene bildiğim lise öğrencileri gibi LYS'ye hazırlanıp Ahmet Yesevi Üni. Uzaktan Eğitim Bilgisayar Müh. bölümünü kazansam orda 4 yıl okusam sonrada kendime küçük bir ofis açsam yada param yetmez ise evden iş yapsam ne dersiniz?(Allah ömür verirse elbette)
Olası sorulara önceden şunu söyleyebilirim kazanabileceğimi düşünüyorum yoksa hiç bu fikir aklıma bile gelmezdi.
İnşallah tez zamanda açılır,hangi bölüm merak ettim?Harika bir fikir.
Bende 37 yaşındayım ve istediğim bölüm açıldığı anda bulunduğum üniversiteye bende okumayı düşünüyorum.
Buda bir hobi,sizi mutlu edecekse değil 40 ,140 yaşında bile okuyabilirsiniz.
Yakın olmasada canım Türkiye içi yılda 1-2 kez ayarlayabilirim diye düşündüm.Aslında üniversite biliyorsun Kazakistan'da ama sınavları söylediğin illerde.Okumanın yaşı yoktur elbette okuyabilirsiniz,ama uzaktan eğitimin final sınavları okulda yapılıyor,Türkiye'de ise Ankara ve istanbul diye biliyorum yaşadığınız şehir yakın mı buraya.
Ben içmimarlık okumak istiyorum,tamamen hobi amaçlı benimkisi.İnşallah tez zamanda açılır,hangi bölüm merak ettim?
Biliyorum canım.şimdi web sitesinde baktım 1 dönelik ücreti 1620 yazıyor,Türkiye'deki üniversiteleride araştırabilirsiniz uzaktan eğitim veren fakülteleri.Yakın olmasada canım Türkiye içi yılda 1-2 kez ayarlayabilirim diye düşündüm.Aslında üniversite biliyorsun Kazakistan'da ama sınavları söylediğin illerde.
Ahmet Yesevi Ankara ve istanbulda yapıyor.birçok ilde yapılıyor sınav sorun olmaz, vizeler internetten oluyor zaten çok rahat okur
Okuyanlar bileceklerdir yalnızım ve bir uğraş arıyorum ve 40 yaşını geçtim.Açıkcası boş işlerden gerçekten çok sıkılan biriyim yani amacım sadece zaman geçirmek değil zamanı en iyi şekilde değerlendirmek.
En çok neler yapmaktan hoşlanırım?Okumaktan,yeni şeyler öğrenmekten,öğrendiklerimi paylaşmaktan....
Ve bu düşüncelerden sonra şöyle bir hayal kurdum.Ben bu sene bildiğim lise öğrencileri gibi LYS'ye hazırlanıp Ahmet Yesevi Üni. Uzaktan Eğitim Bilgisayar Müh. bölümünü kazansam orda 4 yıl okusam sonrada kendime küçük bir ofis açsam yada param yetmez ise evden iş yapsam ne dersiniz?(Allah ömür verirse elbette)
Olası sorulara önceden şunu söyleyebilirim kazanabileceğimi düşünüyorum yoksa hiç bu fikir aklıma bile gelmezdi.
Okumak tartışmasız çok güzel bir şey.Okuyanlar bileceklerdir yalnızım ve bir uğraş arıyorum ve 40 yaşını geçtim.Açıkcası boş işlerden gerçekten çok sıkılan biriyim yani amacım sadece zaman geçirmek değil zamanı en iyi şekilde değerlendirmek.
Canım sen bu üniversiteyi tanıyor musun?Daha fazla bilgi verirsin diye sordum.Sınavları sadece Ankara ve İst. diye biliyorum ben birçok il deyince şaşırdım.birçok ilde yapılıyor sınav sorun olmaz, vizeler internetten oluyor zaten çok rahat okur
İç mimarlık zormuş:)) Ama okumak sadece para kazanmak için olmamalı.Siz zaten o aşamayı geçmişsiniz.Bana güzel bir örnek oldunuz.Ben içmimarlık okumak istiyorum,tamamen hobi amaçlı benimkisi.
Mesleğime de yakın sayılır.Şuan görev yaptığım üniversitede açılmasını bekliyorum.
Ben bu yaşta örgün eğitime devam etmeyi düşünürken,siz uzaktan eğitimi sakın kaçırmayın.
Yanlış anlamadım.Farklı görüşler benim için önemli.Söylediklerinde haklısın.Ben kendimi oyalamak bu arada da para kazanmak istiyorum yoksa çok şükür geçinip gidiyorum.
Valla alt yapım hiç yok değil (bilgisayar önlisans mezunuyum)ama söylediklerinde haklısın bir kere benim çok iyi derecede ingilizce bilmem gerekiyor.Yazılım konusu tek başına tam bir cinnet.Ama işte beni sıkıntılarımdan koparacak şey daha büyük bir sıkıntı olabilir mantığı ile yola çıktım hani çivi çiviyi söker misali:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?