40'ından sonra üniversite?

Bizim sınıfta 54 yaşında amca var ki o bir de örgün okuyor. Siz hayli hayli yaparsınız şu şartlarda.

Neden olmasin :)
Benim tanidigim 45 yasinda unv.i birincilikle bitirdi hemde örgün :)
Simdi kendi ofisini aciyor o da ve cok başarılı

okumanın yaşı yok istedikten sonra okursun. ancak ben bilg. müh.liğinin 40 yaşında okumak için doğru tercih olduğunu düşünmüyorum. bir hukuk falan desen anlardım.

ama kötü yorum yapıp hevesini kırmak istemem böyle bir karar verirken araştırmışsındır sanırım dilerim başarılı olursun.

okumanin yaşı olmaz ki :) ben moda tasarim okuyorum sinifimda 40 yas ustu bir abimiz var birde 35 yaslarinda bir ablamiz var :)

Çok sağol.Üniversite mezunu olup çalışırken dışardan hukuk okuyan bayağı kişi biliyordum eskiden çünkü o zaman fazla seçenek yoktu ve eğitime devam etmek isteyen ya açıköğretim işletme yda dışardan hukuk okurdu o yıllarda.
Şimdi uzaktan eğitim uygulaması ile seçenekler arttı ve ben hukuk okusam avukat olsam adliyede iş aramam yada büro açmam lazım heralde,adliye kısmını yaş nedeni ile geçiyorum ,büro açıncada gerçekten referans lazım.
Aynı şey belki benim yapmak istediğim meslekte de geçerli ama ben evde oturup cici ve işlevsel sayfalar tasarlayıp bunları referans olarak gösterebilirim ama avukat olarak kazandığım dava olmadan beni heralde çok ciddiye almazlar.
Çevre olmayıncada kapı kapı dolaşıp bana dava verin denmez ki ama web sayfası için pazarlama yeteneği kullanılabilir.
Birde daha önceki eğitimim bilgisayar üzerine olduğu için seviyorum ve yapabilirim diye düşünüyorum.
Güzel dileklerin için sağol.

okumanin yaşı olmaz ki :) ben moda tasarim okuyorum sinifimda 40 yas ustu bir abimiz var birde 35 yaslarinda bir ablamiz var :)
Ne güzel.
Moda tasarımı üzerine internette ücretli dersler veren bir site var videmy biliyor musun?Tasarım ile ilgili olduğum için ben bir ara üye olup beğenmiştim ama ben moda tasarımı değil ,web tasarımı derslerine bakmıştım.Eski adı vsakademi idi.Aynı kişilerin ücretsiz VS Magazin dergisi var internette,moda ile ilgili bölümü ilgini çekebilir.Eğer zaten biliyorsan hatırlatma olmuş olsun :))

ablacığım hiç durma bence..valla bende çocukları okula yollayayım aklımda birkaç şey var,onları gerçekleştirmeden ölürsem gözüm açık gider valla

bu uzaktan eğitim veren üniversiteler hakkında nerden detaylı bildi alabilirim..yada biri açıklama yapabilir mi?

Canım ben sana açıklama yapmaya çalışayım.
Öncelikle internetten araştırabilirsin.Hangi üniversiteler uzaktan eğitim veriyor diye.
Bunun için tek tek aklına gelen üniversitelerin sayfalarına girip uzaktan eğitim ile ilgili sayfaları var mı?Onu bulup inceleyebilirsin.
Ben garanti olsun diye sana derim ki ösym'nin aşağıdaki linkini incele ,orda bütün ünilerin bölümlerinin yanında parantez içinde uzaktan eğitim yazan bölümleri bul.Ayrıca o bölümlere hangi puanla giriliyor yada koşulları neler onlarıda bu kılavuzdan öğrenebilirsin.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/Tercih/2014-OSYSKONTKILAVUZU14072014.pdf
Bu tarz eğitim biraz pahalı gibi gözüküyor (harç ücretleri)ama yol-yemek parası olmayınca bence daha uygun.
İnternet bağlantısı ve kişisel bir bilgisayar önemli çünkü dersler internet üzerinden yayınlanıyor.
Vize sınavları da internet üzerinden oluyor ama final yada bütünleme sınavları için ilgili üniversitenin kampüsüne gitmek gerekiyor.

Bende başta aynen sizin gibi düşündüm ve önlisans bilgisayar bölümü okdum ikincilikle bitirdim ama iş bulamadım.Yaş geçince...
Dedim ki ben evden sayfa yapabilirim ama kursa gidip kendimi geliştirmeliyim.
Ne zorluklar ile kurslara gittim ve sayfa yapmaya başladım ama bu bölgede para ödemiyorlar.
Bu durumda şirket olmak fatura kesmek ve işi ciddi yapmanın önemini anladım işte o zaman hedefi yükselttim.
Eğer ben çok yetenekli olsaydım yada iyi bir çevrem olsaydı kurslar ilede bu iş olurdu .İlla okula ve diplomaya gerek yok aslında.İnsan bilgisayarı evde kendi başına öğrenebilir hatta daha da iyi öğrenir .Bilgisayarın bu güzelliği var.Tıp gibi yada dil öğrenmek...vb gibi değil...
Ama ben tek başına ilerlemekte zorlanıyorum çünkü çevremde bu konu ile ilgili kimse yok bu neden ile uzaktan eğitim ile hem disipline olacağımı hemde soru sormak istediğim zaman muhatap bulabileceğimi düşünüyorum ve birde diploma olacak.
Evet zor bir bölüm ama inanaın hepimiz internette geçirdiğimiz zamanın yarısını herhengi bir konuya ayırsak o konuda uzman oluruz gibi geliyor bana :)))

Ben boyle kadinlarimizla gurur duyuyorum.. Hepimize bir ömür verilmis ve diledigimizi yapmaliyiz ki siz de mutlaka yapin. Hatta 64 yasinda orgun ogretimde arkadadim vardi benim hukuk fakultesinde simdiden hayirli olsun

Ben boyle kadinlarimizla gurur duyuyorum.. Hepimize bir ömür verilmis ve diledigimizi yapmaliyiz ki siz de mutlaka yapin. Hatta 64 yasinda orgun ogretimde arkadadim vardi benim hukuk fakultesinde simdiden hayirli olsun
Canım bende senin ve (sizin) gibi kadın dayanışmasını bilen ,kendi cinsine destek veren kadınlar ile gurur duyuyorum.Çok sağolasın...İnşallah hayırlı olur...Sizede işlerinizde kolaylıklar dilerim.

bilmiyordum ama ilk firsatimda bakacagim merak ettim simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…