42 hafta süren hamilelik

12 Aralık evet hatta isteyerek hamile kalmadığım icin hamile kaldıgım günü De hatırlıyorum 20aralık onun üzerinden hesap yapınca 9ay 10gün biraz takvim değişiyor ama bilmiyorum bilmiyorum offfff
12 araliksa muhtemel dogumun 18-19 eylul olurdu tabi 40 hafta hesabiyla bu halde 41. Haftan yeni dolmus

Benim bebeğimde çok hareketliydi doktor diyordu bu gidişle bugünde doğmazsin NST de normal çıktı eve gönderdi beni bende 40+1 dim evde normal doğum sancısı geldi tekrar gittik meğer kakasini yapmis yemis saniyelerle savaştık resmen kıl payı kurtuldu kuzum ne işlemlerden geçti ciğerlerine kadar yıkadılar şuan 1 yasında ama hala tedavisi sürüyor NST ultrason hepsi hikaye tam güvenilmiyor bence şimdi git doğur derim

Hic olmadi sık sık nst ye giremez misin bi sekilde? En azindan bebegin iyilik halinden emin olurdun..

Bende iki çocuğumda 42 haftalık doğdu. Almanyada da ayni bekletiyorlar bir sorun olmayınca. Gününü geçince her iki günde bir kontrole gidiyosun o kadar.

Ben 38 deyim artık illlallah geldi. Sürekli kendimi dinliyorum ağrım sancım var mı diye. Ve Allah'ın gücüne gitmesin ama cok sıkıldım hamilelikten : ( dilerim ben de bu kadar beklemem : (

ben de 42.haftada doğum yapmıştım ve bebeğim kakasını yemişti.

Ben 38 deyim artık illlallah geldi. Sürekli kendimi dinliyorum ağrım sancım var mı diye. Ve Allah'ın gücüne gitmesin ama cok sıkıldım hamilelikten : ( dilerim ben de bu kadar beklemem : (
hadi hayırlısı canım az kaldı.

Ben varim. Oglum 42. Haftasında dogdu, normal dogurucam diye inat etmiştim (cok gereksiz bir inatmis) doktor daha fazla bekleme hakkim yok demisti bize postmature dogumun ne oldugunu ve risklerini anlatti, dusunup arastirmamiz icin 1 gece verdi, bakanlığa bildirmesi gerektigini anlatti. Ertesi sabah hastaneye yattim suni sanci verildi ama hala dogum baslamayinca sezeryan a alindim. 40. Haftadan sonra bebegin esi denilen plesanta omrunu doldurduğu icin bebegi atabiliyormus.

Cok sıkıldım abla ama bugün de nefes alamamaya başladım artık ama normal dogum icin bekliyorum bi heves
9 ay geçiyor da son günler geçmiyor bir türlü ama sabır canım.kollarına alacaksın yakında,sakin ol nefes alamaman sıkıntıdan.

9 ay geçiyor da son günler geçmiyor bir türlü ama sabır canım.kollarına alacaksın yakında,sakin ol nefes alamaman sıkıntıdan.
Haklisin abla bi de izne çıktım ya hep kendimi dinliyorum, Allah o gunleri de göstersin insallah. Opuyorum seni cok

Ben... Canim 41. Haftam
Kızlar dogum yapamıyorum cok gerginim be bi sancı ne Bişey Salıya kadar beklicez sonra suni sancı felan olacak öyle gerginim ki benim durumuma benzer seyler yaşayan oldu mu
Bitmisti 42nin icindeydim. Sanci falan hicbirsey yoktu. En son artik dayanamadim gittim hastaneye, doktor dedi ki 14 substrate gel normal dogum suni Sanci yapalim. Tamam dedim.. ama iki gun sonra artik hamilelikten o kadar yoruldum biktim kiii 12 subatta gittim dedim ki 14 subati bekleyemicem simdi suni sanci alip dogum yapmak istiyorum.. ve dogum yaptim.. normal dogum.. hayirli olsun simdiden bebegin. Allah anneli babali buyutsun..sana da kolay dogum nasip etsin..

Aynısını bende yaşadım. 40 +1 de doğum yaptım. Gündüz vakti gittik doktor hareketleri azaldı deyince serum verdi daha sonra tekrar nst de sancı çıktı çok ama hissetmedim hic ben. Sonra bekleye bekleye sancı olmayinca suni sancı verdiler onunla beraber bebeğin kalp atışı duruyordu. Onu kestiler sonra benim az az suyum geldi doktor alttan muayene ederken bebeğin kakasini yaptığını gördü. Hemen sezaryene aldılar. Bizimkide ucuz kurtuldu Allaha Şükür erken farkedildi de yeme kısmı olmadı. Sizin bebeginizde ne gibi sıkıntıları oluyor yani yediği için acaba benimkindede varmıdır diye merak ediyorum.
Bu arada konu sahibi kırk haftaya bile geç derken sizin hemen önlem almanız gerek doktorunuzla konuşun. Allah korusun

Kızlar dogum yapamıyorum cok gerginim be bi sancı ne Bişey Salıya kadar beklicez sonra suni sancı felan olacak öyle gerginim ki benim durumuma benzer seyler yaşayan oldu mu
42 haftanın dolmasını bekliyorlar, arkadaşlarım var 42.haftada doğuran. Bekletiyorlar son dakikaya kadar. Ben isyan etmiştim artık. 42 hafta beklemedi yavrum ama doğumda çok zorladılar. Sık sık sık kontrollere gidin.

allah korusun mekonyum aspirasyonu vb seyler gerçekleşebilir. doktorunuz uyarmadi mi sezaryene alinmalisiniz o zaman..

Dombik nikin çok hoş..
Canım doğar doğmaz midesi yikandi yanıma getirdiler uyudu iki gün boyunca uyanmadi doktoru kandaki mikrop değerleri artmış dedi emmedi şekeri düştü yatısa geçti mecbur küveze aldılar bir hafta kadar sonra çok hassas bir yapı oluştu en ufak şeyde hastahanedeyiz en basit bir gripi bile çok ağır geçirir 6 kere hastahane yatısi var en az on gün kalıyoruz üstelik her hastahane bizi almaz tam teşekküllü çocuk acil bölümlerine sevk ediyorlar grip olunca hemen nefesi tıkaniyor nefes alamıyor kaç kere kucagimda tıkandı nefes alamadı doktorları zor kurtardı buda ciğerlerinin kaptigi mikroptan. senin olsa bilirsin öyle kolay değil zordur Allah senin kuzunuda sana bağışlasin

Son düzenleme:
Ben 32haftada dogurdum herseyin normali makbul benimkide cok kötuydu ama sizin durum dahada farkli bence allah sana yardim etsin beklersin ama sorun cocuk sagliklimi bunu biliyormusun peki cocuk nasilmis???

Kizlar cevaplariniz icin hepinize cok tesekkur ederim. Buranin sisteminin boyle oldugunu bile bile bazen evham yapiyorum kaka yeme olayi kalp atislarindan anlasilirmis doktor bir aksilik gormedi bekleyelim dogal olsun dedi sanirim cok bunaldim hamilelikten. Bakmayin bebegin hayati tehlikesi olsa ya da bebekle ilgili risk olsa yakasini kurtaramaz yani basina is acilir o yuzden biraz kendimi rahatlatiyorum. Ingiltere , almanya gibi ulkelerde de boyle oldugunu biliyorum ama bazen okuduklarim vs etkiliyor beni Allah herkesin bebegini korusun akliniza gelirsem de dua edin insallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…