42 hafta süren hamilelik

Hafta hesaplaması ayı 28 gün baz alınarak yapılıyor arkadaşlar yani 10,5 aylık olmuyor normal şartlarda 9ay 6 gün gibi birşey şuan yaşadığınız süreç. Bazı gebelikler 42. hafta sonuna kadar sarkabiliyor. Özellikle normal doğum planlanmış gebelerde beklemek gerekiyor. Bebeğin hareketlerinin azalması yada hiç hissedilmemesi, kalp atımlarının düşmesi sezaryen kararı doğurabilir. Doktorunuz eminim kontrollerini sıklaştımıştır.
Siz içinizi ferah tutun bebişinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.

Suni sancı ne kadar cektin canım ve bebeğin normalden iri doğdu mu ?

Abdde yasiyorsaniz doktorunuz ne sizi ne de bebeginizi riske atmaz.
Normal olmasi icin bekleyebildigi kadar bekler fakat gerekli gorur gormezde doguma alir.
Endise etmeyin,cok az kalmis.Dilerim saglikla kavusun yavrunuza.

Kızlar dogum yapamıyorum cok gerginim be bi sancı ne Bişey Salıya kadar beklicez sonra suni sancı felan olacak öyle gerginim ki benim durumuma benzer seyler yaşayan oldu mu
Arkadasım merhaba,
Eltim 42 hafta bkledi dogum ypsın die her gittiginde cocuk iyi dediler..
ve bırgün sancılanmaya basladı hıh dogum basladı gibisinden nst'ye baglarlarken cocugun kalpi durdu anne bayıldı ..
acil sezaryana aldılar.bebek sıkışmış o yuzden sancı cekiyormuş .bcocuk 3 ay kuvezde kaldı smdi iyi ama o kalpi evdede durabilirdi ..
sezaryan yap bence tehlikeye girme..

Kızlar dogum yapamıyorum cok gerginim be bi sancı ne Bişey Salıya kadar beklicez sonra suni sancı felan olacak öyle gerginim ki benim durumuma benzer seyler yaşayan oldu mu
Arkadasım merhaba,
Eltim 42 hafta bkledi dogum ypsın die her gittiginde cocuk iyi dediler..
ve bırgün sancılanmaya basladı hıh dogum basladı gibisinden nst'ye baglarlarken cocugun kalpi durdu anne bayıldı ..
acil sezaryana aldılar.bebek sıkışmış o yuzden sancı cekiyormuş .bcocuk 3 ay kuvezde kaldı smdi iyi ama o kalpi evdede durabilirdi ..
sezaryan yap bence tehlikeye girme..

Bende kanadada yasiyorum suan ucuncu bebegime hamileyim iki bebegimde gecikmeli oldu biri 40+5 de digeri 41+3 dunyaya geldi ilk kizim da pembe akintiyla sancim basladi acilma olmayinca suni sanci ile dogum yaptim ikinci kizimda kalp atislari zayiflayinca suni sanci ile dogum yaptirdilar...bu bebisimdede carsamba gunum 40 haftam doluyor ama yine benimde 42 haftadan once dogum yapicagimi sanmiyorum oncelikle panik yapma...suan en gec uc gunde bir kontrol wdiliyorsun bu haftadan sonra eger dogum olmazsa dogum icin gun ayarlayip suni sanci ile dogum gerceklesir buradaki doktorlar senin ve bebegini hayatini tehlikeye aticak bir duruma sokmazlar eger suana kadar bekletiyorlarsa emin ol gercekten tehlikeli bir durum soz konusu dildir su yondende avantajin var bebegin anne karninda tum gelisimini tamamladi...kismetse en fazla bir haftaya kucaginda olucak.suni sancida sanildigi gibi cok cok dayanilmaz degil hatta bana gore normal dogum sancisindan cok daha hafif,normal sanci basladiginda ayni dozajda baslar araliklarii siklasir shni sancida hafif siddetle baslar siddeti zamanla cogalir ayni siddetle baslamadigi icin acisina daha cok dayanabiliyosun...

Öncelikle rabbim sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin. Bende ilk bebeğimi 41+1 de suni sancıyla doğurdum. Tıpkı senin gibi hiç sancım yoktu, en son gittiğimde 4 cm açıklık varmış hemen suni sancı verdiler iki saat sonra kızım doğdu.
40. hafta dolduktan sonra hala doğurmamış olmakda insanı bunaltıyor ömür boyu hamile olarak yaşıcakmışım hissi gelirdi bana :)))

bir de ben varım doğuramayan
normal doğum planlamıştık
ama günüm dolmasına rağmen ne açıklık ne sancı
ki aylar boyunca sabah akşam kilometrelerce yürüyüş
yeter ki normal doğurayım diye...
40+5 de fazla riske girmeden alalım dedim
sezeryan ile çıkardık prensesi!

ben de41. haftada doğurdum, normal istediğim için bekledim. kısmet değilmiş, suyum geldi 1 gün daha bekledik açılma olmayınca mecburen sezeryan oldum

şok oldum resmen. yani sancı gelmek zorunda değil ki, sezeryanla almaları lazımdı vakti gelince.
Çok ciddi bir durum bu.

bebeğin erken doğmasından kaynaklı sorunlar olduğu gibi, geç doğmasından da kaynaklı sorunlar olabilir. Hem de bir o kadar ciddi.
Durum ne ki şimdi çok merak ettim.
Atatürk gerçekten yıllar önce görmüş ileriyi "beni Türk hekimlerine teslim edin" derken.
Ülkemiz sağlık konusunda şu an pek çok ülkeden daha iyi durumda.

işte Amerika böyle; Türkiye'de olduğu gibi keyfi sezaryen yapmıyorlar, malpraktis yasaları var, sezaryene almadı bekledi diye hekime bir şey olmaz. tüm gebelik boyunca öyle her ay değil 3 kere usg'ye alırlar.
Türkiye'de öyle mi peki? doyumsuz halkımız bir şeyi beğenmez, hemen şikayet modunda olduğu için, hekimler kendilerini korumak için risk almazlar.

bizim kızda gelmeyenlerdendı..

41. Hafta sezeryana gırdım..

Bi avazda yada Bi makasda doğur ınşallah

Valla burda böyle malesef her ülkenin kendine has bir yöntemi oldugunu buraya gelip de yasamaya başladığı an anladım. Burda yaşayıp burda doktora gidiyorsan ki dogum icin Türkiye'den De ABD ye cok yogun ilgi var sen de ayak uydurmak durumunda kalıyorsun. Doktorun tecrübesine güvenmek zorundasın. Bu niye beni doguma almıyor yahu dediğim zaman ilk ya da son olmadığımı biliyordum :) ama bebeginiz rahminize düştüğü andan itibaren annesiniz ve kaygılarınız oluyor Türkiye de 42. Haftaya kolay kolay kalmadığını bildigim halde konu actım ve tabi herkes kendi serüveninden cevresininkilerden biseyler yazdı cok tesekkür ederim herkese salıyı beklemek zorundayım bebeğimin hareketlerinde bi sorun olmazsa merak eden olursa da salı yazarım insallah :) cok sagolun

Canim suni.sanciyi alir almaz sancim basladi. Sanirim bir ya da birbucuk saat sonra dogumhaneye aldilar. Ben de hamileligimin ilk 4 ayini amerikada gecirdim. Bir sene yasadim orda.
Canım hızlı ilerlemiş senin masallah darısı bana olsun açıklığım en son 2cmdi benim de.

Bana çok ilginç geldi bu durum. Yani tepki verip de seni daha çok tedirgin ettiysem kusura bakma lütfen.

Ayak uydurma olayı farklı bir durum da benim aklımdan hiç geçmedi başka bir ülkeye gidip doğum yapmak bu başka bir tartışma konusu.

Ancak Türkiye sınırlarında hiç duymadım 42 haftaya kadar bekleyen. Yazını okuduktan sonra USA ve Kanada civarında yaşayan arkadaşların da benzer tecrübeleri olduğunu gördüm. Hala hayretlerdeyim.

Ben tam 40 haftalık doğum yaptım. Normal doğumdan 1 hafta önce epidural sezaryen oldum. Doğuma giderken bile kızım dönmemişti. Hala kafası yukarıda, yan yatıyordu. Yani isteseydim de normal olmazdı zaten de doktorun da dönmesini bekleme teklifini hiç duymadım şimdiye kadar.

Doğallıktan yanayız da teknolojinin bu kadar iyi seviyede olduğu bir zamanda USA gibi ülkelerin hala normal doğum diye üstelemesi bana cidden anlamsız geliyor. Bu noktada bilimi ve doğayı ret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…