444 lü numaradan gelen arama

cAnImVEcAnI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
3.281
577
198
beni demin tt netten aradılar sözde,tarife değişikliği falan için bizim telefonda bozuk ses kesik kesik geliyor cep numaramı istediler verdim baktım 444 1 444 aradılar konuştuk en son adresimi istediler hiç şüphelenmedim verdim sonra kimlik nosu istediler bende zaten tt netin elinde bilgiler yokmu veremem dedim,tamam dedi 2 gün içinde telefonunuza tarife değişikliği için mesaj gelir dedi,sonradan uyandım internetten baktımki bunlar dolandırıcıymış bilen var mı ya adresi verdim napabilirlerki,off

Çok şaşırdım, bu numara benide arıyor bir kaçgündür, açmıyorum telesekreter bilgi mesajıdır diye.
Bir bakayım bende bilgilere.

T.C nizi vermediyseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.

Beni de aradılar geçen tc felan istemediler adresimi okudular doğrumu diye evet dedim.
Tarife anlattılar hayır değiştirmicem dedim
Telekomuda ortak eder oldular pislklerine neye güvnceğimizi şaşırcaz valla

tt nette zaten var bılgıler bır daha ıstemezlerkı bence karakola git suc duyrusunda bulun ya hu 444 numarayla nasıl arıyorlar anlamadım

Son düzenleme:
ben tarife değişikliği yaptım,tc istemesi beni şaşırttı daha öncede kaç kere aradılar hiç böyle bişey sormadılar,başta süphelendim aslında ama çok ses geliyodu operatör sesleri başka konuşanlarda vardı

Şirket kurmuş o zaman bunlar.
Arkadan konuşanlarda bunun gibi vatandaştan tc isteyenlerdir kesin

onlar için önemli olan kredi kartı bilgileri ve tc numarasıdır heralde,gerçi bana kart falan sormadı ama,ev adresini napıcaklar diye düşünüp duruyorum

gerçekten ttnet mi yoksa başka bi işmi var bilmiyorumki:26:

googleden baktım bu noya ttnet cıkıyor o kadarda ileri götüremezler işi kanımca yanı koskoca telekominikassyon şirketi bu tür bir durumlara karsı önlem almıslardır hatlarına baska birileri giremez ama sen ttnetı ara bakalım onlar bılırler cagrı merkezınde görustugun kısının adınıda ver

bende baktım türk telekom bununla ilgili açıklama yapmış özel bilgilerinizi vermeyin falan diye,bak oda var tabi bana isimde vermedi

4441444 türk telekoma ait, Yeni ürün siparişi (Telefon, Videofon, vb.)
• Tarife-paket değişiklikleri ve nakil işlemleri,
• Arıza-Şikâyet-Öneri bildirimleri ve takibi
• Tüm fatura işlemleri,
• Müşteri bilgilerini güncelleme – değiştirme,
• Wirofon
İşlemlerinin tümünü ve daha fazlasını gerçekleştirmek için, sadece 2 dakikanızı ayırarak ücretsiz Türk Telekom Online Hizmet Merkezi üyeliğinizi oluşturabilirsiniz
444 1 444 numaralı müşteri hizmetleri veya 444 4 564 Kurumsal Müşteri Hizmetleri’nden Türk Telekom ile ilgili her konuda bilgi alabilir, bazı hizmetlerimiz için ön başvuruda bulunabilirsiniz.
Türk Telekom, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan ofis ve bayilerinin yanı sıra, İstanbul ve Ankara’da bulunan Genel Müdürlükleri ile her türlü başvurunuza cevap vermektedir.
Türk Telekom ofislerinde ve önünde bulunan ankesörlü telefonlardan da 4441444 müşteri hizmetleri veya 444 4 564 Kurumsal Müşteri Hizmetleri’nden ücretsiz olarak arayabilirsiniz.Onların resmi sitesinden alıntı

Çagrı merkezinde bütün konuşmalar kayıt altndadır canım onları ara bir sor istersen beni şu saate aradılar diye

0312 444 1 444 SAHTEKARLIĞI ! Lütfen Okuyun ve Paylaşın !

arkadaşlar bugün 0312 444 1 444 numaralı bir arama geldi, numarayı görünce direk google dan arattım ne olduğunu anlamak için. Dolandırıcıların size çeşitli söylemleri oluyor, türk telekomdan aradıklarını söyleyip sizin tarifenizi değiştirmek istediklerini söylüyorlar, sizcen kredi kartı bilgisi ve kimlik bilgilerinizi istiyorlar, sakın ola ki kanmayın. Ne söylerlerse hayır istemiyoruz deyin, çok ısrar ediyorlar ama en son iyi günler deyip kapatabilirsiniz telefonu. Tabi bunu öğrendikten sonra onları dalgaya almayı da isteyebilirsiniz, size kalmış. Ailenizi de uyarın, annenizle babanızla konuşup haberleri yokken onları aldatabilirler.

Paylaşalım bunu lütfen.

12 444 1 444(Türk Telekom) dün 2 kere bu telefon numarası tarafından en telefonu arandı.ilk başta cevap vermediler.sonra açtım alo dedim işte cevap verdiler türk telekomdan aradığını söyledi ve babamın adını verip görüşebilirmiyim dedi.siz kimsiniz dedi adımı sordu ama söylemedim.sonra Net de biraz araştırma yaptım. Bir çok kişinin başına da gelmiş bu olay. .

ttnet açıklaması.;

‘‘Değerli Müşterimiz,

Son günlerde bazı müşterilerimizin farklı telefon numaralarından "TTNET Müşteri Hizmetleri" adı altında arandıkları ve farklı gerekçeler kullanarak kendilerinden kredi kartı bilgilerinin istendiği tespit edilmiştir.

TTNET A.Ş. tarafından 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri haricinde başka bir numaradan arama yapılmamaktadır.

444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri yetkilileri tarafından yapılan aramalarda hiçbir zaman kredi kartı, şifre gibi özel bilgiler sorulmamaktadır.

TTNET A.Ş., müşterilerinden e-posta yoluyla hiçbir şekilde bilgi talep etmemekte ve kişisel bilgilerinin tamamını istememektedir.

TTNET A.Ş. sadece son ödeme tarihi geçmiş ama henüz faturasını ödeyememiş abonelerimize Sesli Yanıt Sistemi (IVR) ile otomatik arama yaparak borcunu hatırlatmaktadır. Bu aramalarda abonelerimiz, eğer uygun görürlerse telefon tuşlarını kodlayarak sesli yanıt sistemindeki ilgili menü aracılığıyla kredi kart bilgisini sadece kendisi kullanarak fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Ancak bu işlem sadece sesli yanıt sistemi aracılığıyla yapıldığından abonelerimizin, bu işlem esnasında Müşteri Hizmetleri yetkililerimizle hiçbir şekilde teması olmamaktadır.

Müşterilerimizin, bu tür kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık faaliyetlerinden dolayı zarar görmemesi için benzeri durumla karşılaştıklarında, herhangi bir bilgi vermeden ve sisteme bilgi girişi yapmadan görüşmeyi sonlandırmalarını tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

TTNET A.Ş.’’

arkadaşlar sizi böyle bir numara aradığı zaman kesinlikle açmayın.türk telekom aradığı zaman başına herhangi bir kod gelmez..
milleti türk telekomdan arıyoruz dıye kandırıyolar
geçen seneden beri bu olay devam edıyomuş
uyarmak istedim..

Kaynak: 444 1 444 Sahtekarlığı

Alıntı

seni arayan numaranın başında 312 kodu varmıydı arkadaşım eger varsa dolandırıcılardır

beni arayan numarada 0312 yoktu başında ama bunda bir iş var çünkü ne isim verdi ne bişey,en sonda kimlik nosu isteyince anlamalıydım ama salak kafam işte sonradan uyandım

2 gün önce benide aradılar tarife değişikliği için direk olarak konuşma bu;

o kişi; iyi günler türk telekom müşteri hizmetlerinden arıyorum ev telefonunuzdan daha ucuza konuşabileceğiniz size uygun tarifeyi seçtik. kimlik bilgilerinizden sonra yeni geçişiniz sağlanıcaktır.

ben; tarife değişikliği istemiyorum, teşekkürler.

o kişi; ama suanda daha ucuza konuşabileceğiniz kampanya var.

ben; eğer gerekirse ben kendim türk telekomu arayıp görüşebiliim iyi günler diyip kapattım direk.

Bizide arıyorlar bizde kabul etmiyoruz 3-4 gün önce tel çaldı tarife degişikligi için arıyoruz dediler bende dedim tarife degişikligine gerek yok zaten ev teliyle konuşmuyoruz sadece net için açık dedim eger bi degişiklik yaptırmak istersem biz ararız dedim

Bana ttnetmiş gibi geldi bu numara çünkü beni de aramıştı bana adres bilgimi sormadan kendileri söylemişti.. Yani kandırıldığını düşünmüyorum öyle olmasa benim adresime nerden ulaşacaklar ki Birde ttnet in formların da tc kimliğini soruyor zaten belki de size acemi ya da üşengeç bir çalışan denk geldi eski formdan bakmamak için sordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…