- 20 Mayıs 2025
- 7
- 2
- 1
- 44
- Konu Sahibi happyjumpingbeans
Herkese merhabalar. 45 yaşındayım ve geç evlendim (kısmet böyleymiş). Henüz 1 yıllık evli bile değiliz ve geçen ay ilk tüp bebek denememizi yaptık İzmir'de. 44 yaş yaşlanmanın ilk pik yaptığı yaş diye okurdum ama bunu bizzat deneyimlemiş oldum. 44 yaşındayken 1,16 olan AMH seviyem, 45 yaşında 0,58'e düştü. Biz de daha ne olduğunu bile anlayamadan, AMH test sonucum çıkar çıkmaz apar topar tüp bebek tedavisine başladık. Çünkü o güne kadar muayene olduğum farklı doktorlar rahmimin sağlıklı olduğunu, normal yolla bile gebe kalabileceğimi söylüyordu. İlk denemede sağda 6, solda 1 adet toplam 7 adet folikül oluştu. Bunların 5 tanesi toplandı, 4'ü yeterli olgunlukta denildi, 2'si döllendi, 1'i 3. günde 3 hücrede kaldı, diğeri 7 hücreliydi. Yaştan dolayı doktorumuz genetik testi önerdiğinden risk aldık ve maalesef o son embriyomuz da 5. güne ulaşamadı, 4. gün seviyesinde kaldı. Sonuç olarak ilk tedavide elimizde bir tane bile embriyo kalmadı. Elbette 7 hücreli olan embriyoyu 3. günde dondurabilirdik ama genetik anomali ile düşük veya hamilelikte ileri seviyede kürtajı göze alamadığımız için risk aldık.
Bu başlığı yaşı benim gibi yüksek olan ama içine evlat isteği çökmüş de tüp bebek ile çözüm arayanlar için açtım. Bu başlık altında deneyimlerimizi ve aldığımız takviyeleri paylaşarak destek ve umut olabiliriz belki birbirimize. Şu an bir adet döngüsü dinlenme sürecindeyim. Bir sonraki adet döngüsünde kısmetse yeniden deneyeceğiz.
Bu başlığı yaşı benim gibi yüksek olan ama içine evlat isteği çökmüş de tüp bebek ile çözüm arayanlar için açtım. Bu başlık altında deneyimlerimizi ve aldığımız takviyeleri paylaşarak destek ve umut olabiliriz belki birbirimize. Şu an bir adet döngüsü dinlenme sürecindeyim. Bir sonraki adet döngüsünde kısmetse yeniden deneyeceğiz.