4500 tl ile geçim?

inş bizde sıkıntı çekmeden öderiz tşk ederim

Sen rahat büyümüşsen ailenin durumu iyidir. Neden bütün yükü eşin üstlenecek? Senin ailen durumu varsa daha fazlasını yapsın madem.
bizimkiler sadece kız tarafına düşen görevleri yerine getirirler.madem sen istedin evlenmeyi die öyle fazla bişey yapacaklarını sanmıyorum.üstümüze düşenler dışında.zaten babam istemio onla evlenmemi

evet buda bir çözüm ama çalışmamı istemiyor.bende zaten hayatımda hiç çalışmadım.ama halkla ilişkiler mezunuyum
Bence çalışmalısın. Hele de üniversite mezunu isen kesinlikle çalışmalısın.
Çalışan kadının kafası rahat olur evde oturup geçim sıkıntısı düşünene göre, işiyle gücüyle meşgul olur falan.. Ben en azından böyle düşünüyorum.

Anladım. 4500 maaşla bir yılda iyi birikim yapabilir. Evlenecek olsanız evlilik planınız ne zaman? Çok mu yakın düşünüyorsunuz?

Bir de Babanız neden istemiyor?

İnsan belli bir rahata alışınca geçinmesi alışması zor olur tabii ki ben sizi anladım. Geçinirsiniz ama içiniz giderek. Mesela insan alışveriş hastası ise ya da gezmeyi kültür turlarını tatili falan seviyor ve bunları sıkça yapıyorsa birden hepsinden feragat etmek zor gelir. Yoksa iki kişi niye geçinemeyeceksiniz. Siz sadece eliniz bir şeye gittiğinde içinizden gelerek " olmasa da olur" diyebilecek misiniz onu düşünün bence

evet zaten çok kaygıları olan biri oldum.evde otursam düşünmekten ölücem

Anladım. 4500 maaşla bir yılda iyi birikim yapabilir. Evlenecek olsanız evlilik planınız ne zaman? Çok mu yakın düşünüyorsunuz?

Bir de Babanız neden istemiyor?
şubatta evlenmwyi düşünüyoruz.babam insanlara hiç güvenmez.beğenmez sürekli kendi istediği olsun ister.geçinemezsin eve dönüceksin diyip durur.bıktım ondan artık.konuimak bile istemiorum

evet zaten çok kaygıları olan biri oldum.evde otursam düşünmekten ölücem
Ben de şuan iş aramaktayım inan evli olmamama ve evlenme adayı olmamama rağmen düşünceli depresif biri oldum çıktım. Çalıştığım dönem böyle değildi, en azından kafam saçma sapan şeylere gitmiyordu, işime odaklıydım.. Onun da zorlukları vardı ama evde oturup kötü kötü düşüneceğime, işin olumsuzlukları olsun daha iyiymiş..

yani rahatım her istediğim oldu bugune kadar.öyle olmasa da olur diyebilirmiyim bilemiyorum ama çok sevdiğim için evlenmek istiyorum.sanırım sevgim için feragat edicem birşwylerden mecburen

inş istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.evleneceğim kişi izin verse bende çalışırım

şubatta evlenmwyi düşünüyoruz.babam insanlara hiç güvenmez.beğenmez sürekli kendi istediği olsun ister.geçinemezsin eve dönüceksin diyip durur.bıktım ondan artık.konuimak bile istemiorum
Biraz zamana yaysanız çok daha rahat edersiniz maddi olarak. Söz nişan düğün arasına 3'er 4'er ay koysanız bayağı birikim yapar. şuan hiç birikimi yoksa Şubat çok erken. Bütün düğün ve eşya masrafları size uzun yıllar borç ödetebilir, ev gideri de olacak çünkü. Ama evlenmeden biriktirmesi daha kolay olur.

1275 ev kredisi
560 kredi
1200 kredi kartı
kalan 500 de faturalar
300 tl yemek kartı (market alışverişi yapıyoruz)

3500 maaş.
Elimize nakit kalmıyor. Kredi kartına yükleniyoruz gene. Aklınız varsa kredi kartı kullanmayın. Hep başa sardırıyo
Ayrıca bu borçlar bir gün biticek elbet en fazla 2-3 sene. Ondan sonra büyük rahatlık. O yüzden şükret yani. Asgari ücretle ömür sürdürenler var Bizim elimize bişi kalmıyo ama ben kendimi geçim sıkıntısı çekiyor olarak görmüyorum max. 2 yıl sonra biticek borçlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…