- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
anneniz değil babanız değil,neden izin alıyorsunuz çalışmak için anlamıyorum ben bunu..daha evlenmeden bunları diyorsanız,sonrasında işiniz çok zor.inş istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.evleneceğim kişi izin verse bende çalışırım
bu ülkede soyadı sabancı,koç olanlar bile çalışıyor,ailemin durumu iyi zaten diyip çalışmayanları anlamıyorum...
hele ki üni.okuyup ,kocam istemiyor diyenleri hiç anlamıyorum..
evde oturup ne yapacaksınız,gençsiniz,harika bir bölüm bitirmişsiniz..üstelik de geçim konusunda sıkıntıya düşeceğinizi düşünüyorsunuz..
dünyanın binbir türlü hali var,babanızın parası sizi kurtarmayabilir,eliniz ekmek tutsun,biraz kendi kazandığınızı yemeyi görün bakalım nasıl tatlıymış..
Ya nasıl maaşı 4500 den fazla ben 12 yıllık öğretmenim maaşım o kadar değil.yapmayin lütfen.
Ikisinin maaşı mi tek kişinin mi 4500 den fazla? Tek kişi mümkün değil iki öğretmen ise elbette fazla olur.
Ikisi de öğretmense geçebilir 4500 ü ancak tek öğretmen için hayal bile değil bu para.ikiside öğretmenmiş ya toplamda geçiyor ya onu diyordur.
konu sahibi arkadaşın nişanlısı da mı öğretmenmiş.
bu ülkede soyadı sabancı,koç olanlar bile çalışıyor,ailemin durumu iyi zaten diyip çalışmayanları anlamıyorum...
hele ki üni.okuyup ,kocam istemiyor diyenleri hiç anlamıyorum..
evde oturup ne yapacaksınız,gençsiniz,harika bir bölüm bitirmişsiniz..üstelik de geçim konusunda sıkıntıya düşeceğinizi düşünüyorsunuz..
dünyanın binbir türlü hali var,babanızın parası sizi kurtarmayabilir,eliniz ekmek tutsun,biraz kendi kazandığınızı yemeyi görün bakalım nasıl tatlıymış..
tatlım ben 34 yaşında olduğunu da bilmiyordum..yeni mezun falan sandım bir de..Bahane bence o, belli birsey yani hurda herkes sen niye çalışmıyorsun diyecekti, cevapta bu: kocam istemiyor
yani diyorsun ki "şimdiye kadar baba parası yedim bundan sonra rahat yaşamak için koca parası yiyeceğim."Herkese iyi geceler.önceki konularımdan bilen arkadaşlar vardır beni.erkek arkadaşım mezun oldu ve atandı bugun .çok mutluyum.umarım baba sorun çıkarmaz.arkadaşlar benok rahat büyüdüm maddi açıdan.evleniceğim kişi 4500 lira geliri olucak.fakar herşeyi kendi yapıcak aile yardımı olmadan alıcak.(bana düşenler hariç)dolayısı ile borçla evlenicez.750 tl ev kirAsı versek bu parayla geçinebikirmiyiz?borçlarda var.düğünde gelen altınları hemen satmayı düşünüoruz zaten.sizce?
Ikisi de öğretmense geçebilir 4500 ü ancak tek öğretmen için hayal bile değil bu para.
Galiba öyle dün atandı diyor. Dün öğretmen atamaları vardı. Eğer öyle ise ya nişanlısı yalan söylüyor ya konu sahibi yanlış biliyor ya da öğretmenler çok maaş alıyor gibi bir şey tıpkı 3 ay tatili var yalanı gibi ortada dolanıyor.
Konu sahibi hayallerini kırmak istemem ama ek ders ücreti ile birlikte en fazla 3000 olur o para.o da en uç nokta.
işine geldiğini düşünüyorum açıkçası Q.anneniz değil babanız değil,neden izin alıyorsunuz çalışmak için anlamıyorum ben bunu..daha evlenmeden bunları diyorsanız,sonrasında işiniz çok zor.
Hayal bu ülkede 850 lira ile ev geçindiren çocuk büyüten insanlar varken bence 1000 lira ile bile geçinemeyecegini düşünmek hos değil.aldigim maaş çok iyi değil ancak şükür diyorum hep, yeter.Burası öyle bir sosyal platform ki her telden her kesimden insan var.
Herkesin hayat Standartları da dolayısıyla çok farklı.
Kimisi bu forumda asgari ücret ve tek maaşla harika geçindiğini savunurken kimi 2 memur Maaşı ile geçinemediğini söylüyor.
Sorunuza gelince; yaşayacağınız şehir ve hayattaki lüksleriniz bu sorunuza cevap verir.
Geçinemeyeceğinize dair endişeleriniz varsa, siz de çalışırsınız 4500 yerine 6000 girer evinize.
bizde de ne kadar para olursa olsun herkes okur da çalışır da,bana da garip geliyor bu durum ..34 yaşına kadar dediğiniz gibi yaşamış olabilir.bundan sonra memur eşi oalcağına göre bambaşka bir hayat yaşayacak...veeeeeeeeeeeeeee"gerçek hayat" la tanışacak sanırım ilk defa:):)34 yaşındaymış. çalışası yok. lüks içinde büyüdüm diyor. altında arabası cebinde limitsiz kredi kartı. azıcıkta şımarık yetişti mi ne işi var çalışmakla. yangel yat yapmış. tercih meselesi.
bende öle bir tip olamadım ki. ünvden mezun olunca ailemden para istemek zoruma giderdi.. ahh ahh. kaygısız olmak vardı
Aynen :)))) şok olacak bence :)bizde de ne kadar para olursa olsun herkes okur da çalışır da,bana da garip geliyor bu durum ..34 yaşına kadar dediğiniz gibi yaşamış olabilir.bundan sonra memur eşi oalcağına göre bambaşka bir hayat yaşayacak...veeeeeeeeeeeeeee"gerçek hayat" la tanışacak sanırım ilk defa:):)
bu arada eşi olacak arkadaş ticaret yaparken daha çok kazanıyordur bence..neden babası ısrarla memur olsun demiş anlamadım..kendisi paraları memuriyetten kazanmadı sanırım??Aynen :)))) şok olacak bence :)
Hayal bu ülkede 850 lira ile ev geçindiren çocuk büyüten insanlar varken bence 1000 lira ile bile geçinemeyecegini düşünmek hos değil.aldigim maaş çok iyi değil ancak şükür diyorum hep, yeter.
Dediğin gibi para az geliyorsa sende çalışırım eşim istemiyor ne demek ?
Borçla evleneceklerse, İstanbul'un Pahalı bir semtinde sitede vs yaşayacaklarsa, yemeye içmeye gezmeye ve alışverişe çok düşkünlerse, elbette yetmez.
Diyorum ya ayağını yorganına göre uzatmadığın takdirde her gelir geldiği gibi gider, üstüne de borçlar ile kalır insan.
Ama belirttiğin gibi geçinemeyeceğini düşünen insan da çalışacak madem. Sanırım kendisi öğretmen olduğundan başka işte çalışmayı yediremiyor kendine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?