• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4500 tl ile geçim?

Geçim böyle bir şey işte. 800 TL de olsa kalmıyor, 10000 TL de olsa.

Bir de kendisi çalışmayıp ya da çalışmak istemeyip sadece bir kişinin maaasıyla nasıl geçiniriz diye takılan bunu dert eden insanları ben anlamıyorum.

Eğer elini tasın alta koymayacaksan ağlamaya da hakkın yok.ne yapsın adam göbeğini mi çatlatsin seni geçindirmek için.

Hayat müşterek diye boşa demiyorlar.

Bir de lütfen bir iki kadın çıkıp dinimize göre erkek karısına bakmak zorunda bla bla olayina girmesin bunu hepimiz biliyoruz da olay böyle çözümlenmiyor.

Dün atandı deyince benimde aklıma öğretmen olabileceği gelmişti ama öğretmen 4.500 tl maaş almaz ki.
Öğretmenim maaşım 2300 tam ek ders alırsam o da 800 olsun hadi, yine 4500 değil.

Üstelik branş öğretmenlerinin bir çoğu ek dersi yarım alıyor ya da hiç alamıyor.

Öğretmenim maaşım 2300 tam ek ders alırsam o da 800 olsun hadi, yine 4500 değil.

Üstelik branş öğretmenlerinin bir çoğu ek dersi yarım alıyor ya da hiç alamıyor.

Allah yardımcınız olsun mesleğiniz çok zor bir de emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz bana göre.

Çok sıkıntı olursa girer bi işe çalışırsın

Ailemin durumu iyi diye çalışmamakta ayrı kada Arzuhan Doğan Yalçındağ mal o zaman niye çalışıyo ki,calismayacak adam niye okur onu da anlamıyorum atıyorum bir işletme ekonomi eğitimi ne işe yarıcak evde oturacaksan, ev ekonomisi falan okunsa neyse

Merhaba öncelikle çok önyargılı davranan arkadaşlar olmuş üzüldüm. Benim ablam 3 gün önce evlendi, aynı sizin gibi herşeyi ikisi yaptı. Ablam ingilizce öğretmeni, enişte kimya öğretmeni. Yani maaşı 4500 den fazla. Mardine atandıkları, ve bu sene batıya gelecekleri için çok teferruatlı eşya almadılar, ama bilen bilir düğün evresinde kaba işlerden çok, nişanı, kınası, kına yeri, çeyiziydi bohçasıydı gelinlik ıvır zıvıra para gidiyor. Şuanda 5 kuruş nakitleri kalmadı kartlarında eksilere indiler, düğünden bir miktar para ile balayındalar şuan. Ablamda bu kadar olacağını tahmin etmedi ama oldu yani birlikte ödeyecekler borçları o yüzden çok zorlanmayacaklar.Sizde çalışıyorsanız fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Zaten en fazla 6-7 ay sıkışık geçer. Ama lükse kaçarsanız biraz altın bozdurnak durumunda kalabilirsiniz, durum düzelince altınlarınızı tekrar yavaş yavaş yaptırırsınız, bal gibi de geçinilir..

sen Üniversite mezunu bir insansın bir kere nişanlına direk bunu söyle boşuna mı okudum ben de. hani iş arayıp da bulamasan neyse derim de nişanlın istemiyor diye çalışmamak nedir ya?? bu kdr mı acizsin? tamam senin için çok fedakarlık yapmış takdir ediyorum ama ne biliim bile bile çalışmayıp kocandan harçlık mı alacaksın?

800 ek ders alırsan öp başına koy en fazla 600 gördüm :KK70:

Ben tam alıyorum :) yoksa 800 nerde :)

Allah yardımcınız olsun mesleğiniz çok zor bir de emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz bana göre.

Akasya mesleğiniz zor falan deme şimdi ben şu kasar saat şu maaşa çalışıyorum tatilim yok onların 3 ay tatili var hala agliyorlar diye cosanlar olabilir :))) Sanki biz dedik öğretmen olma diye :KK53:.

Yalnız dün öğretmen atamaları yapıldı ve konu sahibinin sevgilisi de dün atanmış ve 4500 maaş diyor :KK14:

Merhaba öncelikle çok önyargılı davranan arkadaşlar olmuş üzüldüm. Benim ablam 3 gün önce evlendi, aynı sizin gibi herşeyi ikisi yaptı. Ablam ingilizce öğretmeni, enişte kimya öğretmeni. Yani maaşı 4500 den fazla. Mardine atandıkları, ve bu sene batıya gelecekleri için çok teferruatlı eşya almadılar, ama bilen bilir düğün evresinde kaba işlerden çok, nişanı, kınası, kına yeri, çeyiziydi bohçasıydı gelinlik ıvır zıvıra para gidiyor. Şuanda 5 kuruş nakitleri kalmadı kartlarında eksilere indiler, düğünden bir miktar para ile balayındalar şuan. Ablamda bu kadar olacağını tahmin etmedi ama oldu yani birlikte ödeyecekler borçları o yüzden çok zorlanmayacaklar.Sizde çalışıyorsanız fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Zaten en fazla 6-7 ay sıkışık geçer. Ama lükse kaçarsanız biraz altın bozdurnak durumunda kalabilirsiniz, durum düzelince altınlarınızı tekrar yavaş yavaş yaptırırsınız, bal gibi de geçinilir..
Ya nasıl maaşı 4500 den fazla ben 12 yıllık öğretmenim maaşım o kadar değil.yapmayin lütfen.

Ikisinin maaşı mi tek kişinin mi 4500 den fazla? Tek kişi mümkün değil iki öğretmen ise elbette fazla olur.

evet buda bir çözüm ama çalışmamı istemiyor.bende zaten hayatımda hiç çalışmadım.ama halkla ilişkiler mezunuyum
bu ülkede soyadı sabancı,koç olanlar bile çalışıyor,ailemin durumu iyi zaten diyip çalışmayanları anlamıyorum...
hele ki üni.okuyup ,kocam istemiyor diyenleri hiç anlamıyorum..
evde oturup ne yapacaksınız,gençsiniz,harika bir bölüm bitirmişsiniz..üstelik de geçim konusunda sıkıntıya düşeceğinizi düşünüyorsunuz..
dünyanın binbir türlü hali var,babanızın parası sizi kurtarmayabilir,eliniz ekmek tutsun,biraz kendi kazandığınızı yemeyi görün bakalım nasıl tatlıymış..

Merhaba Öncelikle.

Bana göre gayet rahat geçinirsiniz tek kişinin maaşı bu. Geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız sizde bir iş bulup çalışın artık çoğu bayan çalışıyor. Lüzumsuz harcama yapılmadıkça yetek bir para bende yeni evliyim üstelik eşimle birlite yaptık hemen herşeyimizi ve halen borç ödüyoruz nasipse kasımda bitecek. İkimiz çalışıyoruz ve ikimizin aldığı maaş 4.500 bile etmiyor.
Ben evin, tüm ailenin tek kızı olarak şımartılarak her istediği yapılarak büyütüldüm. İnsan istedikten sonra herşekilde geçinebilir.

Konu Sahibi 34 yaşında mı, zaten bu saatten sonra nerde çalışacaksın, özelde adama iş sorarlar e tecrüben yok kpss falan düşünecek havan da yok ailen destek olsun hatta iç güvey alın adamı

Back
X