♥ 47 Kilo Olma Yolunda ♥

TracyFlick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
127
59
38
1.Hedef: 65
2.Hedef: 58
3.Hedef: 48 - 47

Uzun bir süreç beni bekliyor. Şok diyetler yok, bol hareket var. Şeker ve basit karbonhidratlar ise kesinlikle yasak.

Yoga, plates, bisiklet, yüzme, cardio, stretching, ip atlama, açık havada yürüyüş ve koşu, evde Leslie... Metabolizmamı son sürat hızlandırıyorum... :KK59:

Güvenilir sağlıklı yaşam ve fitness kitaplarının çoğunu aldım. Okudukça bu ilk mesaja ekleyeceğim...

image.webp
1. Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık

Son düzenleme:
olurmu hiç, benim boyum 1.63 ideal kilom 54 çikar hep hesaplamalarda
sen o boyle 47 olursan anoreksi muamalesi gorurursun tabi manken falan deilsen

Okuduğum kitap tam anlamıyla başucu kitabı olmalı. Daha önceden de Karatay Diyetininin ilk kitabını okumuştum, ama bu ikinci kitabı bana daha ilginç geldi. Soru cevap şeklinde. Özellikle güneş ışığının Ankara, İstanbul, İzmir gibi hava kirliliği yüksek büyük şehirlerde bir sorun teşkil edemeyeceğini okuyunca çok şaşırdım. Pencereden bile o yararlı ışınlar geçemiyormuş. Yani yaz boyu kullandığım o güneş kremlerine hem boşuna para vermişim hem de kendime zarar vermişim.

Zararlı olan güneş değil, sıcak çarpması diyor. Ve dışarıda devamlı taktığım o şapkanın da sıcak çarpmasına neden olduğu da çok şaşırtıcı. İnsan başından ısı kaybediyormuş ama ben bütün yaz güneş kremi ve şapkayla güneşten korunup sıcaklığımı arttırmışım. Güneşten yararlanıp sıcaklıktan korunmak için şapka takmamalı, başımdan ısı kaybetmeliydim. Ne kadar saçmalamışım :KK34:

kahvaltım
- bol zeytin ve peynir, 2 yumurta, biber ve salatalık
- 2 fincan sade filtre kahve

hayırlı olsun ve kolay gelsin
bende bol hareketin herşeyden önemli olduğunu düşünüyorum
mesela işte telefon tekmek yerine o arkadaşın yanına gidip söylemeyi tercih ediyorum.
( iş yerinde spor ancak bu kadar oluyo )

hayırlı olsun ve kolay gelsin
bende bol hareketin herşeyden önemli olduğunu düşünüyorum
mesela işte telefon tekmek yerine o arkadaşın yanına gidip söylemeyi tercih ediyorum.
( iş yerinde spor ancak bu kadar oluyo )
Keşke ben de çalışsam da iş yeri sporum olsa :KK68: çok şanslısınız.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Kımıldamama popo büyütme hastalığımı yenmeye karar verdim. Hareketli yaşam istiyorum. Metabolizmamı hızlandırmak istiyorum. Çok yavaş, tembel ve isteksizdim. Ama her şeyi, tüm planlarımı; kilo vermeye başlayarak, hareketlenerek, sporu yaşam biçimim yaparak gerçekleştirebileceğimi anladım.

Bu yaşıma kadar yanlış beslendim, hatalar yaptım ve bu yüzden kilo, astım ve allerji problemim var. Ayrıca miyop olmamın, kulaklarımdaki sorunun da yanlış beslenmeden ve hareketsizlikten kaynaklandığını öğrendim. Bu yaşıma kadar sadece bedenimi bozdum, artık düzeltmek istiyorum.

Hastalıkların nedeni kalıtsal zannediyordum. Oysa kendi kendimize yapıyormuşuz. Tek neden yanlış beslenme ve hareketsizlik.

benimde astımı ve allerjim var ama kalıtımsal çünkü bu hastalıklarla yaşamaya başladığımda daha 15 yaşındaydım ve çokta zayıftım bağzı hastalıklar kalıtımsal ama evet bağzıları yanlış beslenmeden malesef

benimde astımı ve allerjim var ama kalıtımsal çünkü bu hastalıklarla yaşamaya başladığımda daha 15 yaşındaydım ve çokta zayıftım bağzı hastalıklar kalıtımsal ama evet bağzıları yanlış beslenmeden malesef

sen de mi allerjik astımsın? çok üzüldüm, nasıl zor olduğunu ben bilirim. canım ben daha 8 yaşındayken çıktı ortaya ve kronik. bununla yaşayacak dediler ama inan allerjik astımın bile kalıtsal yani genlerle geçen bir hastalık olmadığı son araştırmalarda ortaya çıktı. anne hamileyken eğer şekerli gıdalarla besleniyorsa, burada temelleri atılıyor ve belli bir yaşa kadar bebeğe kesinlikle tatlı gıdalar verilmemeliymiş. mesela benim allerjik astım olma nedenim 1.5 yaşımdan önce bal yedirmeleri. artı bu yaştan sonra da bal pekmez reçel tarzı gıdalar ve çok fazla meyve yememden dolayı 8 yaşımdayken başladı.
misal eskiden miyopun da kalıtsal olduğu söylenirdi. ama onun da sebebi yeme bozukluğu çıktı.
allerji, astım, miyop ve daha pek çok hastalık dejeneratif hastalık grubuna giriyor. yani sonradan hücre zedelenmesine bağlı hastalıklar grubunda. ve dejeneratif hastalıklara yakalanmaman için zayıf olman da yeterli değil. zayıf olduğu halde sağlıksız beslenen kişilerde de hücre zedelenmesi oluyormuş.

Son düzenleme:
evet zayıf olmakta çare diğil sağlıklı olmak ve beslenmek şart
bilemiyorum tabi kesin kalıtımsal diyemem sen araştımışsın demekki ama benim oğlumda allerjik astım
ve zor bi hastalık heleki bu mevsimde:KK61:

evet zayıf olmakta çare diğil sağlıklı olmak ve beslenmek şart
bilemiyorum tabi kesin kalıtımsal diyemem sen araştımışsın demekki ama benim oğlumda allerjik astım
ve zor bi hastalık heleki bu mevsimde:KK61:
onu da araştırdım. son 5 seneye kadar bu hastalıkların kalıtımsal zannedilmesinin nedeni: annede var, çocuğunda da var. ama annede olmasının nedeni onun annesinin çocuğunu yanlış beslemesi ve çocuğunda bu beslenmeyi devam ettirmesi. ardından onun da çocuğu oluyor ama hamileyken o besinleri yemeye devam ediyor ve doğduktan sonra da anne aynı yeme alışkanlığını çocuğa aktarıyor, çocuk büyürken de aynı şeylerle besleniyor. asıl sebep aynı aile içindeki yeme alışkanlığının da aynı olması. eskiden doktorların bunu bilememe nedeni de son zamalarda gelişen teknoloji imiş, artık hücreleri mikro ve nano boyutlarda inceleyebiliyorlarmış.

Back
X