4yas oglumla alakalı

Kesinlikle özellikle çocuklarda tek bir tavır ya da kural olmuyor çünkü her çocuk kendine özel bu yüzden herkesden bilgi toplamak en iyisi sonuçta her ogretmende ogrenciisne öğrendiği doğruyu öğretiyor :)

Sizde sevgiyle kalın

Merakımdan soruyorum "ağlar ağlar susar" dediniz ya bunun yanlış olduğunu söylediniz peki nasıl olacak ?

Ben gidip sarılıyorum , dayanamıyorum göz yaşları akinca.

Öpüyorum, kokluyorum, neden hayır dediğimi bir daha anlatıyorum ve o an başka bir şeye yonlendiriyorum ki yavrularimdan bir tanesi sinir kirizi geçirecek kadar öfkeli.

Sarılırken vuruyor , itekliyor ama ben sabırla devam edince sakinlesiyor.

Belki bu da yanlış ama ağlayıp ağlayıp susması bana göre yanlış.

Size bu kitabı tavsiye ediyorum. Anne çocuk arasındaki ayrılma durumları için birebir. Aranızdaki bağı da bağımlı derecesinden olması gereken düzeye çekecek bir çocuk kitabı.

Eklentiler

• 0863A408-CBC3-4E1E-9C9C-7C2D9E250D7F.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 25
Tam tersine en doğru yaklaşım bu.

Her çocuk farklı, benim oğlum şuan 4,5 yaşında, 3 yaşından beri kreşe gidiyor, hemen hemen onu her kreşe bıraktığımda ağlıyordu, benden hiç ayrılmak istemiyordu, Üzüldüğümü ona belli etmiyordum, onu öğretmenlerine teslim edip el sallayıp hemen çıkıyordum ordan, bu konuda taviz vermedim hiç, öğretmenlerine çok güveniyorum emin ellerde diyip teselli ediyorum kendimi.
Mesela anneannesigilde nerdeyse hiç kalmadı bu mümkün değildi, ortalığı yıkardı. Bende zorlamadım onu, ilerleyen zamanda yavaş yavaş 1 saat 2 saat, denedim Arada nadiren...
daha “düne” kadar bu devam etti sonra bir gün pat diye kendiliğinden ben anneannemlerde kalacağım dedi hemde yatılı baya şaşırdım ( nasılsa bir saat sonra ararlar dedim, almaya gelin diye ) ama gayet güzel kaldı çok sevindim....

Benim kızım da 5 yaşında bensiz hiç bir yere gitmez cagirdiklarinda annem gelirse gelirim der her kese karşı oyle

beyzat
Cnm çocuğun hem konusabilen hem seni anlayabilen bir yaşta.
Devamlı ona konuş ve anlat. Hikayeler anlat. Hiç bir annenin çocuğunu birakmayacgini kısa süreli uzaklassa bile geri geleceğini anlat.
Ona şu cümleleri kur uyurken ben seni çok seviyorum yanındayım bazen yanından gidebilirim tuvalete ya da su içmeye sonra yine gelirim yanına. Ben seni hiç birakmam.

Eğer bugünlerde esra erol izlendiyse çocuğun yanında o programda anneler çocuklarını bırakıyor ona şahit olduysa etkilenmiş de olabilir. Onun yanında izlediğiniz ya da konustugunuz her konuya dikkat edin farkında olmadan bilinç altı yanlış uyarıları kabul etmiş olabilir. Bunu da düzeltmek size ve eşinize düşüyor.
Konuş konuş konuş. Başka bir seçenek yok.
Psikoloğa da gitseniz size bu tavsiyede bulunacaktır. Iletişim problemlerin aşılmasında en büyük anahtarıdır. Doğru iletişim sayesinde acamayacaginiz kapı yoktur.
Sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…