• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

musmutlu8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
73
76
88
Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.

Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef :(

Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.

Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.

Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.

Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef :KK43:

Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.

Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.
Kendi çocukluğum geldi aklıma güzel kadın veya yakışıklı erkeklerle muhattap olurdum sadece. Ben çok küçük yaslarimi hatırlıyorum yani yegeninizin yaşlarında bende oyleydim ki şimdi alakam yok. Tabi insanlara bunu soylemezdim. Şimdiki çocuklar daha özgür. Ben böyle birşey dersem annemin tepki vereceğini bilirdim mesela. Belkide bunun yanlış olduğunu bildiğim için büyüdüğümde bu şekilde devam etmedim.

Yegeniniz den önce yengenizin birşeyleri duzeltmesi gerek. Aşırı tablet telefon oje vs bunların hepsi çocuk için zararlı şeyler ki ağlayacaksa varsın böyle şeyler için aglasın. Ac olduğu için. Sevgiye aç olduğu için canı yandığı için vs hiç bir çocuk ağlamasın. Ama çocukları mutlu ettiğimizi sanıyoruz onlara zarar verdiğimizi farketmiyoruz.
Güzelce konuşmanıda bir zarar yok neden olsun ki. Bu yaşlarda kesilen saçın nedeni ileride daha güzel saçlarının olması için diye başlayabilirsiniz. Sonrasında saç kaş gözün değilde iyi huyların insanları güzel gösterdiğini anlatabilir hatta bunu bir masal gibi anlatabilirsiniz.

Yani sen böyle yapıyorsun demekten se daha etkili olur diye düşünüyorum. Oğluma olumsuz hareketlerini duzeltmesi için bi tekniği uyguluyorum. Ama benimkide 5buçuk yaşında. Biz safmışız o yaşlarda. Bana diyor anne bak bu masal benle ilgili o yüzden sayılmaz 2.si gerçek masal olsun:)

Ben eşinizi haklı buldum.
Elbette ki uyarabilirsiniz kuzeninizi ama bir yanlış hareketi bu kadar fazla tepki göstermek o hareketi aksine pekiştirir.
O şekilde konuştuğunda tepkinizi göstermeniz, sonrasında ise olayı çok fazla deşmemeniz gerekir diye düşünüyorum.
O zaman ilk etapta yuzyuze gorustugumuzde ayni seyleri soylerse tepki vermemeliyim sanirim. Eger ki devam ederse neden boyle dusundugunu sorsam diyorum belki de yaptigi ayrim dislama degildir. Annesi de boyle soyledi aslinda o ayrim yapmiyor sadece oyle hosuna gitmiyormus dedi. Uzgunum suan onun kalbini kirdiysam sayet.

Ben de küçükken güzel çirkin ayrımını çok yapıyordum. Sınıfımızda çok iyi bir kız vardı fazla esmer olduğu için arkadaşlık etmezdim. Sonra bu ayyynen böyle devam etti.. kesinlikle hoş değil ama bu şekilde sürüp gitti o yüzden düzeltilmesi iyi olabilir

Erkek kardeşimin saçını kestirdiklerinde ağlamıştım. O kadar değişmişti ki hiç beğenmemiştim hem de 9 yaşımdaydım. elimde ne tablet vardı, ne saçlarım belime kadardı ne de oje sürerdim. Cimbomlu bir çocuktum.
Tabi sizin kardesinizmis bi sahiplenme var. Bizimki biraz da kiskaniyor kizimi ama cocuk o da nasil davranmam gerektigini kestiremedim. Bana ses kaydi atip duruyor cok morali bozuk bu konuda ve artik benim de sinirimi bozdu bu ses kayitlari :)

Biraz naif bir cocuk disariya karsi, genelde evde vakit gecirir. Tabii bu sene biraz daha degisti cevreden arkadasliklar edinmeye basladi. Ama gecen yila kadar apartmanin onunde bile durmak istemezdi.
kendi dunyasindan siyrilip arkadas edinmesi lazim. o yasta cok onemli. etkilesim halinde olmali. yetiskin yaninda buyuyup surekli yetiskin yaninda kalan cocuk gibi geldi bana. bunun etkisi olabilir.

kendi dunyasindan siyrilip arkadas edinmesi lazim. o yasta cok onemli. etkilesim halinde olmali. yetiskin yaninda buyuyup surekli yetiskin yaninda kalan cocuk gibi geldi bana. bunun etkisi olabilir.
Aynen oyle. En yakin arkadasi annesi abisi ablasi. Bu sene okula baslamasi lazim aslinda ama annesi kayitlarda cikmazsa gordermem diyor.anaokuluna da gondermeye niyeti yok. Okulda evinin karsisi 50metre mesafede. Ama tabi bu konuda ben cok karismak istemiyorum.

Aynen oyle. En yakin arkadasi annesi abisi ablasi. Bu sene okula baslamasi lazim aslinda ama annesi kayitlarda cikmazsa gordermem diyor.anaokuluna da gondermeye niyeti yok. Okulda evinin karsisi 50metre mesafede. Ama tabi bu konuda ben cok karismak istemiyorum.
annesinin dusunmesi lazm. siz bu durumu annesine anlatin karari ona gore versin. okulun ilk senesnde cok zorlanir yoksa
ki genel olarak nasi baslarsa oyle gider. bi ön okul iy gelecektir

Ben eşinizi haklı buldum.
Elbette ki uyarabilirsiniz kuzeninizi ama bir yanlış hareketi bu kadar fazla tepki göstermek o hareketi aksine pekiştirir.
O şekilde konuştuğunda tepkinizi göstermeniz, sonrasında ise olayı çok fazla deşmemeniz gerekir diye düşünüyorum.
Yok kuzenime karsi cok tepkili asla konusmam, tatli tatli bunun hos olmadigini soyleyecem.inatlasirsa da konu uzerinde durmayacam. Sanirim dogru olan bu. Ama ben bu cocugun boyle olmasindan endiseliyim.ilerde nasil bir birey olacak diye. Tabi buyuk de konusmak istemiyorum benim de evladim var.

Back
X