• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

Bu veletin kendisi kuzenim olur, canim kadar cok severim. Tam zamane çocugu. Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez.. Bi de cok bilmis, seninle laf yarisina girer.

Annesi ustune titredi (!) aman kizim uzulmesin aglamasin. Allah da aglatmasin, ama yetistirme konusunda bazen hic de tasdik etmiyorum kendisini.
Herneyse...
Sorum su ki;
Benim de bir kiz bebisim var 9aylik, sacini kestirdik, 1numaraya vurdurduk. Keltos kizim erkek gibi oldu evet eski haline gore simdi cok farkli duruyor.
İste bu benim 5,5 yasindaki cimcimem kizimin fotosunu gordu e tabii hiic begenmedi.bana durmadan ses kaydi atiyor "neden kestirdiniz sacini, ben size gelmicem uzayana kadar, hic hosuma gitmedi boyle... " falan.
Ben de annesine " simdiden boyle guzel cirkin ayrimi yapiyor, hosuna gitmedigi birseyle biriyle muhatap olmak istemiyor disliyor.bu cok sıkıntı ilerisi icin. Sen konussana guzelce bunun yanlis oldugunu." dedim. O da tamam dedi. Sen de bize geldiginde bi konus bu konuyu dedi. (Ki kendisi bi yetiskin gibi laf dinler, kendini izah eder. Beni de sever.)
Esim bu hareketimi cok abartli buldu. Annesini uyarmami, gittigimde cocukla bu konu hakkinda konusacak olmami, hareketinin dusuncesinin yanlis oldugunu onun anlayacagi dilden izah edecek olmami...
Sonra ben de kendimi sucladim.gercekten abartiyor muyum? Annesinin de kalbini mi kirdim acaba? Biraz kirgindi sesi evet maalesef :KK43:

Cocuk bu dogruyu yanlisi bilemez henuz, bu yuzden ben kontrolun, takibin, mudahalenin gerekli oldugunu dusunuyorum. Aman cocuk iste nolacak oyle dusunuyoraa diyio gecemiyorum.agac yas iken egilir hesabi.

Ama esim oyle dedigi icin suan kendimi sorguluyorum.kafam karisti.
Tecrubeli anneler, sizce dogru olan nedir?
Fikirlerinize ihtiyacim var. Tesekkurler simdiden.

murathan munganın yüksek topuklar romanında Tuğde diye 5 yaşında bi kız çocuğu var
aynı senin kuzenin :/
ben o kızı okudukça çıldırmıştım :D
bence çok yanlış çocuk yetiştiriyolar

Ama asıl buna karışmalısınız

Turşusunu mu kuracak

Bu tavırların sebebi çocuklar hakkında bilgisi olmaması muhtemelen hayatı diZiler gibi sanacak ileride de
Bu konuyu konustuk ama annesi kararli bizimle de pek konusmak istemiyor bu konuda. Hatta siz ne karisiyorsunuz tavrinda o yuzden geride durmak daha iyi iliskimizin selameti acisindan.

Yorumlari okumadim ama bence kesinlikle dogru yapuyorsunuz. Ben olsam kuzenime karışmazdım tabii ama düşünce durumunuz cok dogru ve cocugunuzu bu yonde egitmeniz onun ileriki yasami icin cok iyi olur. 5.5 yasinda bir cocuk yanlisi ve dogruyu anlatilirsa anlayabilecek yastadir. Soyut dusuncesi gelismis, olaylar karsisinda tavir takinabilir yastadir. Kuzeniniz anladigim kadariyla cok yakin ama size. Annesi de kotu bir tepki vermemis, biraz alinmis olmasi cok normal. Biz bile eşek kadar kadinlariz ama annelerimize birileri hakkimizda olumsuz bor sey soylese alinirlar. :kahve: ben de cocuk egitiminin ve ahlakinin kucuk yastan verilmesi gerektigini düşünüyorum. Her gecen zaman aleyhine isliyor çünkü; degistirmesi daha da zorlasiyor.

Yorumlari okumadim ama bence kesinlikle dogru yapuyorsunuz. Ben olsam kuzenime karışmazdım tabii ama düşünce durumunuz cok dogru ve cocugunuzu bu yonde egitmeniz onun ileriki yasami icin cok iyi olur. 5.5 yasinda bir cocuk yanlisi ve dogruyu anlatilirsa anlayabilecek yastadir. Soyut dusuncesi gelismis, olaylar karsisinda tavir takinabilir yastadir. Kuzeniniz anladigim kadariyla cok yakin ama size. Annesi de kotu bir tepki vermemis, biraz alinmis olmasi cok normal. Biz bile eşek kadar kadinlariz ama annelerimize birileri hakkimizda olumsuz bor sey soylese alinirlar. :kahve: ben de cocuk egitiminin ve ahlakinin kucuk yastan verilmesi gerektigini düşünüyorum. Her gecen zaman aleyhine isliyor çünkü; degistirmesi daha da zorlasiyor.
Evet cok yakiniz, evlenmeden once cok ilgilenirdim bana arkadasim diye hitap ederdi :) 3yasinda falan. Evliligimi esimi hazmedemedi o derece. Annesi hic kotu tepki vermedi hatta ben uzuldum acaba kirdim mi onu diye.
Hele ki 0-6yas karakterinin oturmasinda onemli.ne ekiyorsan onu biciyorsun.farkli dusunenelere saygim var ama ben kontrolcu bi insanim.bu halimden de birsey kaybetmedim cok sey kazandim. Tesekkurler yorumunuz icin.

5.5 yaşındaki kızın tirnaklarinda ojenin ne işi var,elinde tabletin , telefonunun ne işi var ,bunları kullanıyor olmak inanın meziyet değil ,o çocuk o şekilde yetiştiriliyor sizin müdahale etmeniz durumu değiştirmez , anne-baba olarak onların bu durumu değiştirmesi için uğraşması gerek ki ,kız çocukları anneyi örnek alır en yakınında rol model anne var
Siz kendi cocugunuzdan sorumlusunuz ve eminim ki yegeninizde gördüğünuz hatalı yetistirilmeden kaynaklanan davranislari ,kizinizinda yapmaması için uğraş vereceksiniz

Banada çok söylendi hala söyleniyor "senide görecez"diye hala göremediler :) çünkü ben çocuğumla sokakta oynuyorum eline tablet, telefon, PC vermiyorum ,televizyon yeni yeni izliyor günde 30 bilemedin 40 dakika hep bu şekilde alıştığı için tableti ver anne demedi ha bizde evde fazla teknolojik alet kullanmayız akşamları :)

Bence tek yanlışınız bunu kendi çocuğunuz üzerinden mesele haline getirmeniz olmuş.
Sanki çocugun yaptıklarının yada izin verildiklerinin oluru varmışta
Sizin çocugunuza çirkin oldu dedi diye konu açılmış gibi olmuş..

Kimi kız çocuğu oluyor böyle ben bu kadar endişe edecek durum gormuyorum.
Kız kardeşim var. 4 yaşında falandı güzellik için her şeyi yaparım ben derdi, büyük ayakkabılar, makyaj yapanlara özenmeler vs had safhadaydı...
giyinmesen önce kıyafetlerini yatağına serer bu bununla olmaz bu olsun diye seçerdi...

zamanla azaldı... şimdi 20 yaşında üniversite ögrencisi valla yüzünü zor yıkıyor :))
Makyaj yapsa bir bb krem, bir rimel.
Topuklu ayakkabı dugunden dugune...
yani zamanla öncelikleri değişti...

ben sizi çok fazla burnunuzu sokmuş olarak görmedim ancak konuyu çocukla konuşmanızın bir işe yarayacağını düşünmüyorum. yetişkin gibi büyüyor kreş ana okulu yaşıtlarıyla sosyalleşmesi açısından gerekli iken annesinin bundan kaçınması asıl önemli olan mevzu..
ufacık bebelerin tırnaklarında ojeyide hiç hoş bulmuyorum.. çocuğun yetiştirilme tarzı bu olmuş sizin iki konuşmanızla ne annesi ne çocuk değişmeyecektir..

5.5 yasindaki cocuga elbette dogru ve yanlis anlatilir. Anaokuluna gitse mesela sinifinda hasta bir arkadasi olsa onu dislamasina sessiz kalinamaz.

Rahmi olan doguruyor ama cocuk yetistirmek masal şatosunda piremses yetistirmek demek degil. Bu da zamane hastaligi...

Bence tek yanlışınız bunu kendi çocuğunuz üzerinden mesele haline getirmeniz olmuş.

Kız kardeşim var. 4 yaşında falandı güzellik için her şeyi yaparım ben derdi, büyük ayakkabılar, makyaj yapanlara özenmeler vs had safhadaydı...
giyinmesen önce kıyafetlerini yatağına serer bu bununla olmaz bu olsun diye seçerdi...

zamanla azaldı... şimdi 20 yaşında üniversite ögrencisi valla yüzünü zor yıkıyor :))
Ben bu konuyu annesiyle cok konustum. Suan size oyle gelmis. Sanki ben kuzenimin bu halini hic dert etmiyordum da simdi ucu bana dokununca problem etmisim gibi anlamissiniz. Normal boyle anlamaniz malum sanal ortam herseyi ayrintisina kadar yazamayiz. Ama inanin alakasi yok kuzenim ama kardesim kadar cok severim ben hep annesiyle konusurum onun hallerini.suan beni ilgilendiren bi mesele oldu ben de yanlis yapmama adina sordum kk da. Tesekkur ederim cevabiniz icin her ne kadar yanlis bi cikarimda bulundugunuzu dusunsem de.

Hiç sevmediğim kız çocuğu tipi ve yetiştirilme tarzı.
Gerçekten çocuğun geleceği için şimdiden acımaya başladım.
Böyle bir çocuk benim kız kardeşimin kızı dahi olsa sevmezdim herhalde.
Çocuğumu da yaklaştırmazdım.
Çok katıyım biliyorum.
Ama en çok da bu kız çocuklarının kendine ve çevresine verdiği sıkıntıları biliyorum.

Ben bu konuyu annesiyle cok konustum. Suan size oyle gelmis. Sanki ben kuzenimin bu halini hic dert etmiyordum da simdi ucu bana dokununca problem etmisim gibi anlamissiniz. Normal boyle anlamaniz malum sanal ortam herseyi ayrintisina kadar yazamayiz. Ama inanin alakasi yok kuzenim ama kardesim kadar cok severim ben hep annesiyle konusurum onun hallerini.suan beni ilgilendiren bi mesele oldu ben de yanlis yapmama adina sordum kk da. Tesekkur ederim cevabiniz icin her ne kadar yanlis bi cikarimda bulundugunuzu dusunsem de.
Hiç sevmediğim kız çocuğu tipi ve yetiştirilme tarzı.
Gerçekten çocuğun geleceği için şimdiden acımaya başladım.
Böyle bir çocuk benim kız kardeşimin kızı dahi olsa sevmezdim herhalde.
Çocuğumu da yaklaştırmazdım.
Çok katıyım biliyorum.
Ama en çok da bu kız çocuklarının kendine ve çevresine verdiği sıkıntıları biliyorum.
Sevilmeyecek gibi degil kendisi ben boyke anlattim ama inatci bi cocuk degil.yeri geliyor empati bile yapiyor. Ozel bi cocuk oldugunu dusunuyorum ve cok seviyorum onu. Bazi halleri cocuklugundan ve ailesinin verdigi egitimden kaynakli malesef.

Çocuklara bu farkındalığı oluşturan anne ve babalardir.
Yoksa çocuk nereden bilsin..

Ve böyle yetişen çocuklar ileride gerçekten problemli oluyor.
Madde ötesini görmeyi bilmiyorlar hiç bir zaman.
Evet ben de bu konuda endiseli oldugum icin simdiden yol gosterme taraftariyim.

kız annesi olmak hiç bana göre değil galiba:KK51:
okurken bile daraliyorum
bu kadarcık çocuğa oje sürmek
bele kadar saç uzatmak felan.
hem cocuğa hem kendime eziyet gibi geliyor bana.
çocuk dediğin çocuk gibi olmalı.
buyuyupte küçülmüş tabiri kullandığımız her çocuk sempatik gelmiyor bana.
konu sahibi kuzeniniz alınabilir.
su an onun gözünde durum bambaşka çünkü.
en iyisi hiç konuşmayın.
sen bilirsin canım deyip geçin.
sonra kuzenizle aranız açılabilir durduk yere.

Hayir yanlis degil. Bu cocuk cirkin bi cocuk, engelli bi cocuk, gordugu zaman ocu gormus gibi davranacak, korkacak, yadirgayacak, cunku yetistirken bazi hatalar yapilmis. Bunun ona guzel bi sekilde izah edlilmesi gerekiyirlor. Anlamayacak yasta degil. Daha kucukken bile anlatilabilir bilinc alti isliyor sonucta. Kuzeniniz kizmamis bence kizdiysa bile yazdiklarinizdan zaten iyi niyetli o cocugun iyiligi icin boyle dusundugunuz cok belli.

benim de 5.5 yaşında bir kızım var, hayatında oje sürmedik, kadınsı giysiler almadık, en ufak kozmetik ürünü kullanmadı, evde tablet yok, telefonlarımızı vermiyoruz eline zaten onlardan oyun oynandığını bile bilmiyor.
engelli ya da genelden farklı görünen kişlere/çocuklara alışık, zaten ailemizde var
kızıma hiçbir zaman şöyle güzelsin böyle güzelsin demedim, mümkün olduğunca cinsiyetsiz yetiştirmeye çalıştım,
sonuç mu?
kızım evden çıkarken yarım saat dolap karşısında ne giyeceğini, altına hangi ayakkabının uyacağını düşünen,
saçını beğenmezse çirkin oldu diye ağlayan,
kulağımı deldirelim diye tutturan,
ayna karşısında pozlar verip güzelim dimi anne diye onay isteyen bir çocuk oldu.
yaşıtlarının aileleriyle konuştuğumda çoğu da böyle,
bence bu bir geçiş dönemi, fallik dönemin sonlarına doğru pik yapıp, dönemin bitişiyle de büyük ölçüde sona eriyor.

Hic kimsenin anneligini sorgulama hakkiniz yok maalesef. Yanlissa da onun dogruysa da onun. Size yanlis geliyor ama belki annesi insanlari siniflandiran bir cocuk yetistirmek istiyor, size ne?

Bu da bu forum hayatimda yazdigim en ters mesaj olarak tarihe gecsin, burda dursun, sen de kusura bakma lutfen. en kizdigim konu cunku anneligime mudahale edilmesi

Bu arada bence de yanlis kuzeninizin yetistirme tarzi

Edit: typo ve ekleme

Back
X