• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

Aslinda bu cok yanlis. Ver eline pc yi telefonu cocuk yetistir boyle . Bir de televizyondaki abuk subuk programlari izliyorlar. Al sana gunumuz gencligi. Bilincli anneler cok az.
Kendisine ait odasinda tv si var :) ben soyluyorum annesine ama simdi basedemiyor degistiremiyor bu durumu .cocuk da olsa aliskanliklari var.seni de gorecez diyor bana.bizim evimizde tv yok evlenirken almadik. Gorursun ilerde aldiracak senin kiz size diyor. Kendisini cok severim ama cocuk yetistirme konusunda cok zitiz suan.

Kendisine ait odasinda tv si var :) ben soyluyorum annesine ama simdi basedemiyor degistiremiyor bu durumu .cocuk da olsa aliskanliklari var.seni de gorecez diyor bana.bizim evimizde tv yok evlenirken almadik. Gorursun ilerde aldiracak senin kiz size diyor. Kendisini cok severim ama cocuk yetistirme konusunda cok zitiz suan.

Bas edemedikleri zaman tek argumanlari seni de gorucez olur. Goruruz bakalim. :)

Bence çocuğun tepkisi devamlılığın bozulmasıyla ilgili güzellik algısından çok, hep sakallı gördüğü biri sakallarını kestiğinde de benzer tepki verir mesela çocuklar. Yine o yaş grubu, kendinden küçükleri yaşıtlarını, kendini ya da yetişkinleri değerlendirdiği şekilde değerlendirmez. Sanırım kuzunun kısa saçlı haline sizin de gözünüz alışmamış daha, yeğene yansıtma yapmışsınız.

Kendi çocukluğum geldi aklıma güzel kadın veya yakışıklı erkeklerle muhattap olurdum sadece. Ben çok küçük yaslarimi hatırlıyorum yani yegeninizin yaşlarında bende oyleydim ki şimdi alakam yok. Tabi insanlara bunu soylemezdim. Şimdiki çocuklar daha özgür. Ben böyle birşey dersem annemin tepki vereceğini bilirdim mesela. Belkide bunun yanlış olduğunu bildiğim için büyüdüğümde bu şekilde devam etmedim.

Yegeniniz den önce yengenizin birşeyleri duzeltmesi gerek. Aşırı tablet telefon oje vs bunların hepsi çocuk için zararlı şeyler ki ağlayacaksa varsın böyle şeyler için aglasın. Ac olduğu için. Sevgiye aç olduğu için canı yandığı için vs hiç bir çocuk ağlamasın. Ama çocukları mutlu ettiğimizi sanıyoruz onlara zarar verdiğimizi farketmiyoruz.
Güzelce konuşmanıda bir zarar yok neden olsun ki. Bu yaşlarda kesilen saçın nedeni ileride daha güzel saçlarının olması için diye başlayabilirsiniz. Sonrasında saç kaş gözün değilde iyi huyların insanları güzel gösterdiğini anlatabilir hatta bunu bir masal gibi anlatabilirsiniz.

Yani sen böyle yapıyorsun demekten se daha etkili olur diye düşünüyorum. Oğluma olumsuz hareketlerini duzeltmesi için bi tekniği uyguluyorum. Ama benimkide 5buçuk yaşında. Biz safmışız o yaşlarda. Bana diyor anne bak bu masal benle ilgili o yüzden sayılmaz 2.si gerçek masal olsun:)
İnşallah o da buyudugunde oylece kalmaz degisir. Benim soylemek istedigim de bu, bu durumun yanlis oldugu en azindan 1kez dile getirilsin.kesinlikle tatli bi uslupla. Ve dediginiz gibi sacini neden kestirdigimin, faydalarini izah ederek. Masalsi bi sekilde fikriniz icin cok tesekkur ederim.kendisi bayilir masallara. Dediginiz gibi yapacagim. Tepkisi ters olursa da ustunde durmayacagim davranisi pekismemesi icin.

Bence çocuğun tepkisi devamlılığın bozulmasıyla ilgili güzellik algısından çok, hep sakallı gördüğü biri sakallarını kestiğinde de benzer tepki verir mesela çocuklar. Yine o yaş grubu, kendinden küçükleri yaşıtlarını, kendini ya da yetişkinleri değerlendirdiği şekilde değerlendirmez. Sanırım kuzunun kısa saçlı haline sizin de gözünüz alışmamış daha, yeğene yansıtma yapmışsınız.
Yok ben kuzenimle hic konusmadim.cok ses kaydi atti ama cevap vermedim :) ama annesi sordu niye kestirdiniz diye biraz da hayalkirikligi icinde belki annesinden yansima olmustur. Ama soyledigi seyler hosuma gitmedi, guzel olmamis vs.

Malesef tabletlerden cok etkileniyor ve ozeniyor cocuklar..Benimde 4 yasinda erkek yegenim var, kendini sipaydirmen sanip ucmaya calisiyor, elleriyle ag atiyor. gecen masa ortusunu almis kendine pelerin yapmis.. :KK53:dur cocuuum diyerek havada yakaliyorum. Buyuyunce sipaydirmen olucam diyor. Yani ne desek ne yapsak degismiyor..Bende cok caba sarfediyorum bu konuda ama malesef..En buyuk hata ellerine tablet vermek, tv izlettirmek.. Siz ne derseniz de dinleyecegini, dikkate alacagini sanmiyorum ne yazik ki..

Evet o yaştaki kızlarda böyle bir eğilim oluyor. Bence yüz yüze geldiginizde ilk önce neden bebişin saçlarını kestirdiginizi güzelce açıklayın hatta evet biraz farklı oldu gibi onu destekleyen cümleler de kurabilirsiniz. Sonra da ister masalsı ister onu bi birey gibi görüp insanların iç guzelliklerinin daha onemli olduguna vurgu yapin. Burda üslup çok önemli. Eğer doğru iletişim kurarsanız bu konuda tutumunun degisecegini görürsünüz zannimca

Evet o yaştaki kızlarda böyle bir eğilim oluyor. Bence yüz yüze geldiginizde ilk önce neden bebişin saçlarını kestirdiginizi güzelce açıklayın hatta evet biraz farklı oldu gibi onu destekleyen cümleler de kurabilirsiniz. Sonra da ister masalsı ister onu bi birey gibi görüp insanların iç guzelliklerinin daha onemli olduguna vurgu yapin. Burda üslup çok önemli. Eğer doğru iletişim kurarsanız bu konuda tutumunun degisecegini görürsünüz zannimca
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Onu destekleyici cumleler kurma fikriniz icin. Benim dusunemedigim birseydi.

Malesef tabletlerden cok etkileniyor ve ozeniyor cocuklar..Benimde 4 yasinda erkek yegenim var, kendini sipaydirmen sanip ucmaya calisiyor, elleriyle ag atiyor. gecen masa ortusunu almis kendine pelerin yapmis.. :KK53:dur cocuuum diyerek havada yakaliyorum. Buyuyunce sipaydirmen olucam diyor. Yani ne desek ne yapsak degismiyor..Bende cok caba sarfediyorum bu konuda ama malesef..En buyuk hata ellerine tablet vermek, tv izlettirmek.. Siz ne derseniz de dinleyecegini, dikkate alacagini sanmiyorum ne yazik ki..
Kuzenim gecen yil kendini elsa saniyordu.bizi donduruyordu.bu yil biraz daha azaldi etkisi.
Aslinda kuzenim guzelce konusuldugunda laf dinliyor. Bebegimin ismini hamileyken 9ay boyunca farkli bi isim soyledik.kuzenim de cok benimsedi bu ismi.dogdu baska bi isim koyduk esimin icine sinmiyordu o isim. Herneyse kuzenim neden ismini degistirdiniz diye salya sumuk agladi. Annesi konusmus nasil konusmus bilmiyorum ertesi gun 180derece dondu. Ben cok sevdim o ismi flan demeler. Ben ona istinaden annesine bi konussan demistim.neyse hayirlisi bakalim :)

Benim kiz kardesim o yastayken annemden habersiz gunde 3-4defa ustunu degistirir aynanin karsisina gecer bakardi guzel miyim diye :) yani anladigim kadariyla biraz simartilmiş bu da hosunuza gitmemis. Ama annesini uyarmayip kendiniz karsilastiginizda hoş bir dille cocukla konussaydiniz keske. Cunku pek abartili gelmedi cocugun da yaptigi aslinda.. Adi ustunde cocuk

Benim kiz kardesim o yastayken annemden habersiz gunde 3-4defa ustunu degistirir aynanin karsisina gecer bakardi guzel miyim diye :) yani anladigim kadariyla biraz simartilmiş bu da hosunuza gitmemis. Ama annesini uyarmayip kendiniz karsilastiginizda hoş bir dille cocukla konussaydiniz keske. Cunku pek abartili gelmedi cocugun da yaptigi aslinda.. Adi ustunde cocuk
Benim kiz kardesim 2 3 yaslarindayken sari sacli mavi gozlu oyuncak bebegini sevmezdi benden guzel diye. Hep ayiciklarla oynardi :) tabi biz gulerdik cocuk diye ama buyudukce de ic guzelligin daha onemli oldugunu dile getirdik hep. O yuzden cocuk da olsa tatli tatli izah etmek lazim diye dusunuyorum. Annesi telefonda bana x boyle boyle soyluyor begenmemis saclarini bebegin diye. Ben de o an geldi aklima soylemis bulundum konus diye.

Gayet de abartmissiniz. 5.5 yaşında daha. Elbette gözüne hoş gelene bakip, cirkin bulduğunu görmek istemeyecektir. Kiz çocukları gelinlik giymis birine uzunca hayran hayran bakarlar. Gereksiz anne alinganligi yapmissiniz. Kiziniz begenilmedigi için. Ama 5.5 yaşındaki çocuktan da yetişkin tavri bekleyemezsiniz ki. Bu yaşta annesinin oje surmesi veya çocuğun kendine surmesine izin vermesi tabii ki yanlis ama bunlar sizin konunuzdan bağımsız seyler

yaşla ilgili kesinlikle
mesela ben de küçükken bir öğretmenim çirkin diye sınıf değiştirmek istiyorum diye tutturmuşum
şu an mesela hiç ayrım yapmam güzel çirkin ruhları güzel olmalı insanın
çocukluk işte..
bir de oje tablet vs işi cidden sakat bunların kontrolü annede olmalı ama....yazık ediyorlar yani çocuğa resmen...

Aynen oyle. En yakin arkadasi annesi abisi ablasi. Bu sene okula baslamasi lazim aslinda ama annesi kayitlarda cikmazsa gordermem diyor.anaokuluna da gondermeye niyeti yok. Okulda evinin karsisi 50metre mesafede. Ama tabi bu konuda ben cok karismak istemiyorum.

Ama asıl buna karışmalısınız

Turşusunu mu kuracak

Bu tavırların sebebi çocuklar hakkında bilgisi olmaması muhtemelen hayatı diZiler gibi sanacak ileride de

Tarz giyinmeyi tercih eder, beline kadar saclari var hayatta kestirmeyi dusunmuyor. Tirnaklar ojeli genelde. Minyatur genc kiz gibi. tabletler, pc, telefonlar elinden dusmez..

nasıl çocuk yetiştirilmez'in cevabı. 5,5 yaşında bir çocuk için bunlar normal şeyler değil. çocuğun üstüne titremek ile onu genç kız gibi yetiştirmek arasında fark var.

ben 5,5 yaşında çamurla oynayıp kuzenimin eskilerini giyiyodum. ilk ojemi üniversitede sürdüm. tamam herkes böyle oalcak diye bişey yok ama şu yazdıklarınız hiç normal değil.

Sizden
Gayet de abartmissiniz. 5.5 yaşında daha. Elbette gözüne hoş gelene bakip, cirkin bulduğunu görmek istemeyecektir. Kiz çocukları gelinlik giymis birine uzunca hayran hayran bakarlar. Gereksiz anne alinganligi yapmissiniz. Kiziniz begenilmedigi için. Ama 5.5 yaşındaki çocuktan da yetişkin tavri bekleyemezsiniz ki. Bu yaşta annesinin oje surmesi veya çocuğun kendine surmesine izin vermesi tabii ki yanlis ama bunlar sizin konunuzdan bağımsız seyler
Sizden bir onceki mesajimda kardesimin 2 3 yaslarindaki halinden bahsettim o da guzele guzellige cok duskundu o yaslarinda bile. Ama bizim kontrolumuzdeydi hep.aman cocuktur deyip kendi haline birakmadik .iyiki de oyle olmus.Yani kuzenimin hareketlerinin de cocuklugundan kaynaklandigini soyledim zaten. İlk etapta evet alinganlik yaptim sanirim. Ama cocuk kuzenime degil annesine daha cok. O da bunu destekliyor bi cirkin olmus demedigi kaldi :)

Herşey annesinden kaynaklanıyor aslında
Evet kız çocukları süse meyillidir ama bukadar değil. Görmezse yapılmazsa ne bilecek

17 aylık kızım giyeceği kıyafeti kendi seçer ayakkabısını kendi seçer saçını ayna karşısında tarar tokasını getirir saçına takım diye oyuncak bebeğinin saçını tarar okadar

Küçücük çocuğa oje ne ya ! Çok yanlış buluyorum zaten müthiş zararlı birşey herşeyi yaşında ve zamanında yaşamalı

İlk okuldayken annemin rujlarini farını allığını yüzüme boca etmiştim annem bana yaşıma uygun olmadığım için insanların beni komik bulabileceğini ama biraz daha bekleyip okuduktan sonra ise başladığımda evlendigimde bana en güzel makyaj setini alacağını ozaman çok yakışacağını evde kullanabileceğim bı ( nemlendirici ) rujum olduğunu onu kullanabilecegimi söylemişti

Bı annenin bukadar bilinçli olması zor değil.
Yegeniniz olduğu için uyarmak istemişsiniz ama boşa... Annesi o ojeyi sürdüğü sürece havaya konuşmuş olursunuz . Karışmayın hiç

Back
X