• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

Kucuk cocuklar bu tur seyler yapabiliyorlar.benimde kizim var3.5 yasinda kilolu birini gordugunde baksana gobegi ne kocaman yada boyu kucucuk diyebiliyor dilimin yettigince yettigince anlatmaya calisiyorum.siz anneyi uyarmakla iyi yapmissiniz bence ama bundan sonrasina karismayin derim cunku mevzu cocuk olunca bazi insanlar buyuk tepkiler verebiliyor.yarin obur gun ters bi tepki verirler kirilirsiniz.

Oncelikle cocuklarin sacini sifira vurdurmak kazitmak bilimsel olarak hicbir sekilde gurlesmesini falan saglamaz.hangi doktora sorarsaniz sorun bu cevabu verir zaten.bu halk arasinda dogru bilinen bir yanlistir.sadece saclar ayni anda esit olarak uzadigi icin bize cogalmis gibi gozukur.sac kokleri uzerinde bir etkisi yoktur.ben de esinizi hakli buldum.belki siz cocugunuza surekli guzel olmamis denildigi icin alttan alta uzulmus olabilirsiniz ve uyarma geregi duymussunuz.ama esinizinde dedigi gibi henuz 5 yasinda bir cocuk bunu anlayamaz.bu arada ben de cok severim suslu cimcime kiz cocuklarini:))
Kesinlikle gur olsun mantigiyla kazitmadik. Ben de gurlestigini dusunmuyorum. Ama kazittiginda sifira vurdugunda yerine daha guclu kalin bir sac cikiyor. O yuzden gurlesmis gibi geliyor evet. Ki boyle olacak olmasi da sebeplerimden biriydi. Annemgil benim sacima kiyamamis. Saclarim gurdur ama zayif durur hemen elektriklenir, zor sekil alir. Bebek sonucta kafasinin arkasindaki saclar tuy gibiydi dugum oluyordu. Onlar suan sac kili olarak cikiyir. İyi de oldu bu sebebten.

Ama asil sebebim bir mesajda belirtmistim, ensesinde bebek egzamasi vardi ve sicaktan terlemektem yukarilara dogru yayilmaya basladi. Cok kasiyordu. Bu nedenle kestirmek istedim.
Bir de cocuguma guzel olmamis diyen bir kac kisi olmustur inanin. Sokakta goren bile o kel kafasiyla nasil tatli diye seviyor :) koca gozlum minnak agizlim hersey yakisiyor bebisime :)
Tesekkurler cevabiniz icin...

Cocuklarin bu tarz takilar takmasina da, vucudunda kalici bir degisiklik yapilmasina da karsiyim.
Ancak bu noktada cocugun istek ve iradesine saygi duymali mi? Yoksa o daha cocuk diyip ebeveyn kendi dogru bildigini yapmali mi?

Arada atlamisim mesajinizi. Suan yeni gordum. Cocugun istekleri hic bitmiyor e insanogluyuz sonucta. Fitraten sonsuzlugu istemeye kodlanmisiz. İradesi ise dogru yanlisi cocuklar suan ayiramiyor ebeveyn olarak bu noktada biz kisitlamali ya da onay vermeliyiz. Hem cocugun iradesi ama onun da ustunde ebeveyn iradesi olmali.
Ebeveyn kendi dogru bildigini yapmali desem de bir dert. Bizler de yanlis yapabiliyoruz. Sonucunu ongoremeden cocugumuza istemeyerek zarar verebiliyoruz. Bazi annelerin cocuguna tableti, ojeyi, sac boyamasini izin vermesi onu kesinlikle kotu anne etmez ama iste kotu niyeti olmadan zarar veriyor kendi can parcasina.
Benim dusuncem cocuk yetistirmek cok elzem bir is. "Aman canım nolacak, bi sey olmaz"ci bi insan asla olamam.sonucunu enine boyuna dusunurum. Algilarim bu konuda cevremde olup bitene karsi sonuna kadar aciktir. Elimden geldigince en iyisini yapmaya calisirim. Oylesine gelisiguzel cocugumun hareketlerini bos birakamam. Kesinlikle cok iddiali degilim ne kadar da mukemmel anneyim diye ama mukemmelliyetciyim evet.
Kupe meselesi kulagim delik ama kupe takmiyorum. Bu delik hic beni rahatsiz etmedi acikcasi. Cocukken tek susum kupemdi, bu konuda kati olacagimi dusunmuyorum.

Ne alaka denilecegine her anne babanin her zaman en kotusunu dusunmesi ve gozunu acik tutmasi daha mantikli. Siz ne alaka demeye devam edersiniz

ben bu konunun buralara gelmesine bu kadar saptırılmasına takıldım. normal şartlarda siz benim neye ne diyeceğimi bilemezsiniz.

Back
X