• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

Simdilik kupeye de direniyorum :)
Gecici bir heves oldugunu dusunuyorum zaten onun da.
Kozmetik konusunda o kadar net aciklamalarimiz var ki, renkli sabun bile kullanmak istemiyor ama küpe baska bir seye donustu, annane falan da destekleyince...
Süpersiniz :KK5: çocuklar zaten çok mantıklı ve akıllılar, konuşulunca kafalarına yatıyor.
Ah bu anneanneler :)))

Neyse tesekkurler hanimlar. Ben sorunumu hallettim. İlk cevap veren arkadaslar sagolsun kafamda belirledim nasil davranmam gerektigini. Konu sonradan cok sapti. İnsan haklarina kadar gidecek bu mevzu. Sadece sorumla alakali yorumlara cevap vericem bundan sonra.farkli sorularla yorumlarla da nabiz tutmak isteyen arkadaslara bi cevabim olamayacak.

Bak bu olayida anlamıyorum :) insanlar saygısızlık etmeden fikir beyan ettiler daha az önce soru sorarken hemen nasıl çözüm ürettin bravo :) belki gözden kacirdigin şeyler vardır bak sende kız evlat buyutuyorsun böyle kestirip atma tavsiyem :)

cok iyi yapmışsınız iyiliğini düşünmüşsünüz kırıcı şekilde söylememişsiniz ki kimse kimseyi uyaramayacak mı yada herşeyin altında kötü niyet mi olacak yani. 5buçuk yaşında cokta küçük değil cocukların fikirlerinin şekillendiği bi yaş neyse sölemişsiniz artık bir daha sölemenize gerek yok

Bence cok guzel konuşmuşsunuz. Çocuğun bunun yanlış olduğunu bilmesi gerek. Küçük kızlarin barbie bebeklere oynamasına ve güzellik algılarına çok karşıyım, cocuklar uzerinde bilinc altina kadar isleyecek bir kompleks oluşturuyor.
Çok net hatirliyorum 5-6 yaslarindan 10 yaslarina kadar hep barbie bebeklerle oynardım ve saçlarım neden sarı değil yüzüm böyle değil çillerim var diye ağlardım kendi kendime. Ailemdeki genc kadinlar zayif ve cok guzel oldugu icin lise 1 e giderken 55 kiloydum diye 85 kusur kilolarda babannem tarafindan 50 den uste cikmissin artik kilo veremezsin sisko sisko gezersin artik cikma 50 den uste demisti. Keske ben kucukken de benimle boyle konusan birileri olsaydi. Sanirim bu kadar zorlayip kompleksler icine girmezdim

Bak bu olayida anlamıyorum :) insanlar saygısızlık etmeden fikir beyan ettiler daha az önce soru sorarken hemen nasıl çözüm ürettin bravo :) belki gözden kacirdigin şeyler vardır bak sende kız evlat buyutuyorsun böyle kestirip atma tavsiyem :)
Soruma cevap verenleri asla gozardi etmicegimi soyledim yalniz. farkli mesajlara cevap veremeyecegmi soyledim. Herneyse insanlik hali siz de bunu gozardi ettiniz sanirim.

Annenin tutumu ne yazık ki çok yanlış..
Benimde 5.5 yaşında bir kızım var, geç yaşta anne ve tek çocuğum olmasına rağmen elimden geldiğince doğru yetiştirmeye çalışıyorum, yanlışlarım illaki oluyordur ama bile bile değil tabiki..

Çalışmaya başladığımda annemin kızımla ilgilenmesine rağmen 3.5 yaşında kreşe başlattım akranlarıyla vakit geçirsin diye,
Evet benim kızımda güzelliğe meraklı, ama annelik içgüdüsüyle ben hep güzel kızım diye sevdim, baktım kızım en güzel benim demeye başladı ve ben takıntı haline getirmesin diye sadece sen değil başka insanlarda güzel olabilir diyorum.
Bazı durumlarda dengede olunması taraftarıyım, yanlışsa yaptığı ağlasa dahi, tabiki doğrusunu anlatırım .

Ben o çocuğa gerçekten çok üzüldüm...
Doğruyu yanlışı bilmeden kendi istekleri doğrultusunda yetişmesi çok üzücü :KK43:
Oje sürülmesine şok oldum, makyaj yapmama rağmen hiç kızımı özendirmedim sadece nemlendirici sürmesine izin verdim, tablet de hala almadım sadece arada telimden bir kere oyun oynar.
Bu arada da engelliye ayrımcılık yapmadan nasıl davranılması gerektiğini de kreş ortamında öğretiyorlar uygulamalı olarak.
O çocuk 1. Sınıfa başladığında o zaman görün yaşayacağı sorunları.. bence kuzeninizle konuşun kırmadan etmeden yaşayabileceği sorunları anlatın.
Allah bagislasin kizinizi. Suphesiz her anne evladinin ustune titrer.ama dediginiz gibi dogruyu yanlisi ongoremeden bazen bilmeyerek zarar vereniliyoruz.kuzenimin annesi de bu konuda aman nolacak dedi bastan onun oyle buyumus kuculmus halleri hatta hosuna gitti sanirim biraz da.simdi onunu alamiyor gidisatin. Yoksa anneligine laf ettigim yok asla kimsenin sevmesi gozu gibi bakmasi ayri bi mesele dogru yetistirmesi ayri bir mesele.

ne alaka ya. istismara uğrayan erkek çocukları nasıl oluyor peki.

herkes ne kadarda abartmış
Ne alaka denilecegine her anne babanin her zaman en kotusunu dusunmesi ve gozunu acik tutmasi daha mantikli. Siz ne alaka demeye devam edersiniz

Bu arkadaş doktor ya hemen teşhisi koyuvermis :)
Anlamadim seni ne rahatsiz etti?
Doktor olmam mi?
Meslegimi degistiremem hanfendi 6 yilimi verdim :KK12:

Teshise gelince istismar her ailenin aklinin kosesinde durmali. Ben cocugu ne gordum ne tanidim. Ama tedbir her daim sart.

Anlamadim seni ne rahatsiz etti?
Doktor olmam mi?
Meslegimi degistiremem hanfendi 6 yilimi verdim :KK12:

Teshise gelince istismar her ailenin aklinin kosesinde durmali. Ben cocugu ne gordum ne tanidim. Ama tedbir her daim sart.

Tövbe estağfurullah :) hanfendi değil hanımefendi :) ilköğretimde öğretilir bunlar genelde ama seni atlamislar :)

Tövbe estağfurullah :) hanfendi değil hanımefendi :) ilköğretimde öğretilir bunlar genelde ama seni atlamislar :)
Yapmayin hanimefendi, biraz once "bak bu olayida anlamiyorum " diye bir cumle kurdunuz. De, da baglaci ayri yazilir. Bunlar da ilkogretimde ogretilir. -de -da eki birlesik yazilir. Sizi de atlamislar sanirim ama ben ogretmenim pratik olarak size aciklayayim hemen. Anlam bozulursa ektir, bozulmazsa baglac. Bu olayi (da) anlamiyorum.bakin bozulmadi :)
Neyse siz de bozulmayin lutfen bu mesajima, aysenaz arkadasin da ustune fazla gitmeyin lutfen.

Yapmayin hanimefendi, biraz once "bak bu olayida anlamiyorum " diye bir cumle kurdunuz. De, da baglaci ayri yazilir. Bunlar da ilkogretimde ogretilir. -de -da eki birlesik yazilir. Sizi de atlamislar sanirim ama ben ogretmenim pratik olarak size aciklayayim hemen. Anlam bozulursa ektir, bozulmazsa baglac. Bu olayi (da) anlamiyorum.bakin bozulmadi :)
Neyse siz de bozulmayin lutfen bu mesajima, aysenaz arkadasin da ustune fazla gitmeyin lutfen.
Cok tesekkurler ben size yardimci olmaya calisiyorum. Tahminler cocugun istismara ugradigini gostermez. Fikir olsun aklinizda yer etsin diye soyledim.
Olmaz olmaz deniyor ama aile ici/disi istismarin ne kadar yuksek oranda goruldugunu bilmiyor muyuz sanki

Durumun seninle alakası yok bu bir, ikincisi şu yazdığın mesajda ne kadar çok hata var mesela noktalamalar yok ogretmen demişsin öğretmen olacak :) veeeee ben ortalarda öyleyim böyleyim diye gezinip basit hatalar yapmıyorum :) yoksa imlaya filan takılmam bu doktor bayanla olan muhabbeti bilmediğiniz için bir şey demiyorum :)

Birde öğretmen olup o şekil mesaj yazman :) üzgünüm bana bu şekilde verimli olamazsın :) bende eksiklerimi tamamlamak isterim öğretmen arkadaşlar yardım ederse ama bu sen değilsin :)

Birde öğretmen olup o şekil mesaj yazman :) üzgünüm bana bu şekilde verimli olamazsın :) bende eksiklerimi tamamlamak isterim öğretmen arkadaşlar yardım ederse ama bu sen değilsin :)
Canım ogretmenden once insaniz surada :) mizahina mizahla karsilik verdim. Bir mesaja bile bu kadar tepki veriyorsaniz...

Back
X