• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

Hanımlar,
kimse kimseyi sevmek, pohpohlamak, hatta mesajlarına, konularına yazmak zorunda değil, kişisel sürtüşmeleriniz var bunu da anlıyorum ama üyelerin konularında kan davalarınızı devam ettirmenizi anlamadığım gibi, kurallara aykırı davrandığınızı da hatırlatmak istiyorum.

Benim kiz kardesim 2 3 yaslarindayken sari sacli mavi gozlu oyuncak bebegini sevmezdi benden guzel diye. Hep ayiciklarla oynardi :) tabi biz gulerdik cocuk diye ama buyudukce de ic guzelligin daha onemli oldugunu dile getirdik hep. O yuzden cocuk da olsa tatli tatli izah etmek lazim diye dusunuyorum. Annesi telefonda bana x boyle boyle soyluyor begenmemis saclarini bebegin diye. Ben de o an geldi aklima soylemis bulundum konus diye.
Neyse takmayin kafaniza, bende sizin ginbi birine birsey soyledikten sonra dusunuyorum acaba alindi.mi kustu mu vs. Aslinda cokta takmamak lazim. Herkes bizim kadar ayrintili dusunceli olmuyor malesef

Ben konu sahibini hakli buldum.
Böyle şeylere küçükken dikkat edilmeli, büyüdükçe eğitmek öğretmek zorlaşıyor.
Ağaç yaş iken eğilir çok doğru.
Ki çocuk gelişimi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar bilir ki çocuğun kişiliği karakteri bu yaşlarda şekillenir.
Hatta 6 yaşlarında iken çoktan kişiliği oturmuş olur.

O yüzden dış görünüşüne göre yargılamamayı, herkesi olduğu gibi kabul edip sevebilmeyi şimdiden öğrenmeli.

Konu sahibinin düşüncesi ve davranışı abartı değil, olması gereken bu zaten.

Geçen yaz yaşadığım bir şey aklıma geldi. Kulağımı deldirmeye gittim. Çokkkk tatlı bir kız çocuğu geldi anneannesi ile birlikte. Kulağımı deldireceğim dedi. Bir kulağını deldiler. Tabii canı yandı; başladı ağlamaya. Neyse zor bela ikinci kulağını da deldiler. Tabii ki fıstık ağlamaya devam etti. Neyse ayna da küpelerini gösterdiler. Hanımın ağlaması saniyede kesildi. Çok beğendi küpelerini. Güle oynaya da çıktı.
Cocuklarin bu tarz takilar takmasina da, vucudunda kalici bir degisiklik yapilmasina da karsiyim.
Ancak bu noktada cocugun istek ve iradesine saygi duymali mi? Yoksa o daha cocuk diyip ebeveyn kendi dogru bildigini yapmali mi?

Geçen yaz yaşadığım bir şey aklıma geldi. Kulağımı deldirmeye gittim. Çokkkk tatlı bir kız çocuğu geldi anneannesi ile birlikte. Kulağımı deldireceğim dedi. Bir kulağını deldiler. Tabii canı yandı; başladı ağlamaya. Neyse zor bela ikinci kulağını da deldiler. Tabii ki fıstık ağlamaya devam etti. Neyse ayna da küpelerini gösterdiler. Hanımın ağlaması saniyede kesildi. Çok beğendi küpelerini. Güle oynaya da çıktı.
Cocuklarin bu tarz takilar takmasina da, vucudunda kalici bir degisiklik yapilmasina da karsiyim.
Ancak bu noktada cocugun istek ve iradesine saygi duymali mi? Yoksa o daha cocuk diyip ebeveyn kendi dogru bildigini yapmali mi?

şu an beğeneceği kesin :)
ben ileride pişman olmasından korkuyorum,
bir de bu yaşta bir kız çocuğunda küpe, yüzük, kolye vs takılar yakıştıramıyorum ben, onların elleri yüzleri, saçları, doğal haliyle öyle güzel ki, küpe abartılı bir süs olacak sanki...

şu an beğeneceği kesin :)
ben ileride pişman olmasından korkuyorum,
bir de bu yaşta bir kız çocuğunda küpe, yüzük, kolye vs takılar yakıştıramıyorum ben, onların elleri yüzleri, saçları, doğal haliyle öyle güzel ki, küpe abartılı bir süs olacak sanki...
Vallahi ben 6 yaşında falan deldirdim kulağımı. Pişman olmadım. Hatta ikinciyi, üçüncüyü deldirdim. Pişman olacağını sanmıyorum. Küpe pek abartılı değil bence. Benim zamanımda da o yaşlarda kızlarda küpe vardı. Yoksa benim canım çok kıymetlidir. Mümkünatı yok deldirmezdim aksi olsaydı. Oje de sürerdim ki onu da herkes sürerdi. Bunun fazlası olmamalı ama. Yalnız şu anda kızım olsa oje sürsün istemezdim sağlıksız diye. Bir de annesi sizde küpe var mı? Oje sürüyor musunuz? Bunları yapıyorsanız zor ikna edersiniz miniği bunların zararlı olduğuna. Anneler yanlış yapar mı? Hayır. Anne bunları yapıyorsa doğrudur. Onun başı kel mi? Niye yapmasın?:anne:o öyle düşünür.

Vallahi ben 6 yaşında falan deldirdim kulağımı. Pişman olmadım. Hatta ikinciyi, üçüncüyü deldirdim. Pişman olacağını sanmıyorum. Küpe pek abartılı değil bence. Benim zamanımda da o yaşlarda kızlarda küpe vardı. Yoksa benim çok kıymetlidir. Mümkünatı yok deldirmezdim aksi olsaydı. Oje de sürerdim ki onu da herkes sürerdi. Bunun fazlası olmamalı ama. Yalnız şu anda kızım olsa oje sürsün istemezdim sağlıksız diye.

çok teşekkür ederim,
genel bir fikir almak istedim faydalı da oldu, ben hoşlanmıyorum çocukta takıdan, ama çocuğu bu konuda reddetmek ne kadar doğru, o noktada kararsızım işte.
ojeye, parfüme gerekçe açıklamak kolay ama küpe herkeste olunca, bi de ananesi küpeler alınca bende nedenler tıkandı :)
havuz sezonumuz bitsin bakalım...

Anneanne ile birlikse sizin işiniz daha da zor. Çok sevilir anneanneler.:KK200:
çok teşekkür ederim,
genel bir fikir almak istedim faydalı da oldu, ben hoşlanmıyorum çocukta takıdan, ama çocuğu bu konuda reddetmek ne kadar doğru, o noktada kararsızım işte.
ojeye, parfüme gerekçe açıklamak kolay ama küpe herkeste olunca, bi de ananesi küpeler alınca bende nedenler tıkandı :)
havuz sezonumuz bitsin bakalım...

benim kulaklarımı 2 yaşında deldirmişler
bilmemkim hediye olarak küpe almışmış diye
o yaştaki çocuğun kulakmemesi ne kadarcık ya?
ve yamuk deldirmişler, büyüdüğüm vakit kulakmemesinin ortasında değil yukarısında duruyor bir tanesinin deliği
bence 16ya kadar çocuklara hiçbir şey için izin vermemek lazım :/

Annem küçükken deldirmemiş kulağımı. İyi de etmiş. Büyüyünce de ben istemedim. Hiç küpe takmadım yani. Sevmiyorum o aksesuarı.. Kızlar bu konuda kendisi karar vermeli bencede. Daha bebekken çocuğun kulağını deldiren var.. Yanlış bence

Kizim 7 yasinda ve ilk tabletini 2 ay once cok agladigi icin aldik,agladi cunku arkadaslari ve kuzenlerinin hepsinde tablet vardi babasi israrlarina dayanamadi..telefonlarimizi hic vermedik mesela biz ona.ufacik bebeklerin ellerinde bile telefon oluyo sinir oluyorum.cocuk dedigin cocuk gibi giyinmeli oyle davranmali bence..ufacik cocuklarin genckiz gibi giydirilmesine,suslenilmesine karsiyim acikcasi,yakistiramiyorum..biz de oje sadece dogum gunlerinde surulur mesela..kizimda hic israr etmez ama biliyorum ki makyaj malzemelerine falan merakli,izin versem isteyecek..yasi gelince zaten ojesini de surecek makyaj da yapacak o yuzden simdi cocuk kalsin oyle davransin

Oncelikle cocuklarin sacini sifira vurdurmak kazitmak bilimsel olarak hicbir sekilde gurlesmesini falan saglamaz.hangi doktora sorarsaniz sorun bu cevabu verir zaten.bu halk arasinda dogru bilinen bir yanlistir.sadece saclar ayni anda esit olarak uzadigi icin bize cogalmis gibi gozukur.sac kokleri uzerinde bir etkisi yoktur.ben de esinizi hakli buldum.belki siz cocugunuza surekli guzel olmamis denildigi icin alttan alta uzulmus olabilirsiniz ve uyarma geregi duymussunuz.ama esinizinde dedigi gibi henuz 5 yasinda bir cocuk bunu anlayamaz.bu arada ben de cok severim suslu cimcime kiz cocuklarini:))

Back
X