5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

depresif34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
237
59
323
İstanbul
Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama

normalde o yaşlarda bir çocuk sayıları bilir canım ama herkesinde öğrenme kapasitesi farklı..dikkati dağınık olduğu için öğrenemiyor büyük ihtimalle.çok daraltma iyice soğumasın dersten

Öğrenme güçlüğü olabilir. Erken teşhis önemlidir bence üzerinde durup, takip edin. Okulunuzda varsa rahberlik öğretmeniyle konuşun.

Öğrenme güçlüğü olabilir. Erken teşhis önemlidir bence üzerinde durup, takip edin. Okulunuzda varsa rahberlik öğretmeniyle konuşun.
Her geçiş dönemi zor oluyor bizim gec yurudu gec konuştu gec tuvaleyini söyledi zor oluyor asamalarimiz ama dediginizi dikkate alicam teşekkür ederim

Arkadaslari yildiz almis oglum alamamis dert etti kendine .dedim sen evde bana yap bende sana yıldız vericam dedim heveslendiriyim diye
yeğenimden biliyorum onun için önnemli olan senin vereceğin yıldız değil öğretmeninki
o yüzden onu kullanmalısın.onları çok seviyorlar ve onlardan utanıp çekiniyorlar
yapmazsan öğretmenin üzülür,kızar veya öğretmenin buna bayılacak gibi şeyler söyleyebilirsin
göreceksin çok değişecek

O kesin renkleri de ayni sekilde yepti sonunda başardı. Bakalım sayilar da ne olucak yolumuz çok uzun gozum simdiden korktu.sizin de mi başıniza geldi nasıl atlattiniz bu durumu

O kesin renkleri de ayni sekilde yepti sonunda başardı. Bakalım sayilar da ne olucak yolumuz çok uzun gozum simdiden korktu.sizin de mi başıniza geldi nasıl atlattiniz bu durumu

Ben öğretmenim, bazı öğrencilerde bu sıkıntı oluyordu ordan biliyorum. Forumda rehberlik öğretmenleri topiği de var. Orada bu konu hakkında daha doğru bilgilere ulaşırsınız. Fakat önlemi alınmazsa ilerde sıkıntı yaratabilir. Tedavisi de kolay diye biliyorum. İhmal etmeyin.

Bizde de kitapları var ama aslinda biliyor gibi geliyor arabanın camları buharlasmis cama 3 e kadar yazdi

cocugu cok zorlamayin..bu yasdaki cocuk ezberden cok gorsellige onem verir.gorseli hafizaya daha cabuk kaydeder..karistiriyor diye uzulmeyin..belki de karistirmiyor ama sizin ilhiniz hosuna gidiyor o yüzden boyle davraniyor olabili mi? hem su an karistirsa bile seneye cok faydasi olacak merak etmeyin..sadece cok ustune dusmeyin..genelde ogretmenler bunu bildikleri icin cocuklar yapamayinca uzulmesin diye odev olarak boyama, cizim gibi seyler veriyorlar..ezber odev vermelerine sasirdim..hem tedavi gerektiren bir durum olsa bunu size soylerlerdi diye düşündüm. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…