5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

canim benim disleksi olma ihtimali varmi acaba ? bi yerde gormustum sayilari harfleri taniyamiyor cocuk ... ama tedavisi mumkun ve boyle cocuklar cok zeki oluyorlar ...

Gorsellerle ogretmek cok ise yariyor
Benim oglum kucukkken baby tv cok izliyodu izletiyordum yani
Sarkilar muzikler sayilari cok guzel ogretiyolardi simdi bilmiyorum digiturk yok
Onlar 1 diyolardi sayi olarakda ekrana veiyolardi suslu bir sekilde benim oglumda tekrar ediyodu
Keske ingilizce icinde olsa

5yasinda anasinifina giderken tum harfleri sayilari biliyordu cift sayilarda dahil
Renkleri
Hayvanlari herseyi tanitiyolar

Suan ingilizce ogreniyo onuda vieolarda sarki seklinde ogrenmesi icin ugrasiyorum

benimde cocugum 4.5 yaşında
anasınıfına gidiyor
bende bir akşam ders yaptırıyorum 1 akşam onu serbest bırakıyorum.
ve öyle saatlerce boğmuyorum.
neler yapıyoruz.
öncelikle parmak boyası, sulu boya ve pastel boya.
kuru boyalara çok ilgisi yok küçüklüğünden beri.
1 sayısını tanıyor ve yazıyor.
10 kadar rakamları tanımıyor yanı oturup cıddı cıddı onu sıkıstırmadım.
kendı adını yazıyor.
kalem c ok ıyı kullanamıyor ve makasıda oyle.
sag ve sol elını aynı oranda kullanıyor, ben solak olmasını nedense ıstemıyorum onu yonlendırmedıgım ıcın belkıde.
bız evde cızgı calısmaları yapıyoruz.
ama uzmanlar cocukların bos kagıtla oyalanması gerektıgını soyluyor ıstedıklerını cızmelerı hayal dunyaları boya sayfalarına baglı kalmasın dıye.
ayretten cıcek boyuyorsa yapragı kırmızı boyuyorsa boyuyabılır ben onun hayal dunyasına karısmıyorum.
mesela bozuk paraların uzerıne kagıt koyup kopya cıkartıyor, yaprakları aynı sekılde kagıt uzerınde pastel boyayla kopyasını cıkarıyoruz.
kozalak boyuyoruz, yapraklardan kartona kapı susu yapıyoruz, kart yapıyoruz.
yapışkanla pamuk yapıştırıyoruz.
siz cocugunuzdan neler beklıyorsunuz öncelikle ve neyi yapması gerekiyor?

biraz okudumda 5 yaşında cocugun harflerın hepsını tanıması ve rakamlarıda oyle
bu zaten beklenen birşey değil
ayretten uzmanların cogu bunları ogrenmelılermı (bu kadar küçükken)onda bile emin değiller tr_lelli senin cocuguna masallah , fakat konu sahibi sen şuan cocugundan bunları direk beklemen bana olağan üstü gibi geldi.
renkleri ve sayıları hiçbişeyin yoksa mandallarla öğretebilirsin.
yada nesnelerle
bak 1 elma 2 elma ? kaç elma? gibi nesneler dizebilirsin önüne.
ayrıca bunu niçin çok güzel materyallerde var

ilk edapta okuldaki rehber hocası ile durmu paylaşın
onun önereceği şekilde hareket edin

daha sonra 5.5 yaş için şunu söylebilirim
2008 doğumlu kızım var
bu sene 2.sınıfa başladı
yani 1 sınıfa verdiğimizde 5.5 yaşındaydı
ve benzer sorunları yaşadık
bende si<in gibi endişenleneye başlamıştım ki
6 yaş SİHRİ İLE KARŞILAŞTIM
6 AY deyip geçmeyin
bence tam da o çizgide
çocuklar için bir sınır var
nitekim kızım 6 yaşı bittiğinde
gözle görülür bir gelişim kaydetti
okumayı da söktü
matematiği de kaptı
şuan 2. sınıf algılama da değil ama
ders çalışma uzunluğu anlamında sıkıntımız var
yirmi dk dan sonra çalışamıyor

uzman çocuk psikologu olan kardeşim
dikkat dağınıklığı için kliniğe götürmemeizi istedi

ancak ben bir süre daha ölçüp tartmak niyetindeyim

uzattım
uzun lafın kısası
5.5 yaş ile 6 yaş arasındaki o 6 aylık süreç
benim gözümde
SİHİRLİ BİR DÖNEM OLARAK KALDI

fazla üzerine gitme
dilerim aynı durum sözkonusudur

bu konuyu güncel tutalım. önemli ve faydalı olabilir.
benim de söylemek istediklerim var bu konuda...

Geçen sene kreşe gittiyse genel durumu hakkında bilgi sahibi olman lazım. Kreşler artık sadece oyun yuvası gibi değil.
Öğretsel oyunlar içinde sayılar, harfler her şey var artık. Parmak şarkılarıyla bile sayılar öğretiyorlar çaktırmadan.
Geçen sene takip durumunuz nasıldı?

cute bu konuda işine yaracak fikirlerim var. yeni şeyler...konuşalım..

2010 doğumlu benım buyuk oğlumda

Yanı tam 4 buçuk yaşında sayıları tanıyor alfabeyi yarıya kadar biliyor 3 e kadar yazıyor

Okuldaki psıkologla konusabılırsınız bız sureklı okul öğretmeni ve psıkologla ıletısım halındeyız hatta çocuk doktorunuda katıyorum ben arada fıkır alısverısıne

Gecen yasadıgımız bır olayı anlatayım oğlum okulda yogun ıngılızce görüyor

Ve halıyle bır suru ıngılızce kelıme öğrenıyorlar şarkıları çok rahat söylüyor ıkısıde ama kelımelerı hemen ezberlemelerı yada öğrenmeleri imkansız

Eşimde görmüş kelımeleri sabah buyuk oğlumu oturtmus karsısına

Rainy=yağmurlu anladın mı şimdi ezberle bakayım

Winter=kış bunuda öğren bakayım

Neyse dedım karısmayayım kahvaltı hazırlıyorum

Çocuk bır sure sonra yoruldum demıs vay efendım konusurken yorulmuyormusta ezberlekn mı yoruluyormus çocuk ağladı

Yıne karısmadım aralarında halletsınler dıye ses seda kesıldı bır sure sonra

Hazırladım kahvaltıyı buyuk oğlum yok nerde dıye bakmaya gıttım yatagına yatmıs yorganı uzerıne cekmıs elınde de oyunca napıyosun oğlum burda dedım

Babamdan saklanıyorum sureklı üzüyor beni öğrenemıyosun dıye ben gelmeyecegım kahvaltımı odama getır dıyor

İnanın o an kulaklarımdan duman çıktı aksam konustuk esımle htta bırazda tartıstık

Yani uzun sözun kısası çocuk öğren hadı yap denılınce yapamıyor

Ben görsellerle öğretıyorum kelimeler için hikaye anlatıyorum aklında çok rahat kalıyor

Aslında bu çok yanlış. Baskı ile öğrenme gibi ve hiç kalıcı değil.

Aynen bir arkadaşım İngilizce çalışırken sözlük ezberlerdi ve en dar kelime hazinesine sahip kişiydi.

Bizimkiler de başlamış:

What’s your name?

My name is Başak.

How are you?

Fine thanks and u?

Ben de içeri giriyorum. How are you Başak? Diyorum. Meyve soyuyorum…

Adın neydi “nasıl denirdi ya unuttum ben diyorum” gibi…

Erkekler böyle direk matematik işlemi yapar gibi giriyor olaylara. Benim eşim de öyle.

Ses tellerini öğrenmiş okulda mesela. Babası tekrar ediyor. Olmaz yani öyle. Dedim “dokun bak boğazına ağğğğ de bak teller nasıl titriyor gördün mü? Ağğğğğğ bir daha ağğğğğğ.”

“Gitar, keman telleri gibi diyebiliriz.”

ödev yaparken dikkatni mi veremiyor yoksa gerçekten algılamakta mı sıkıntı yaşıyor öncelikle bunun cevabını bulmanız gerekli..okul rehber öğretmeniyle bir görüşün derim ben..

1.belki oğlunuz görsel zekaya sahip değildir. anlattığınıza göre siz gösterdiğinizde yapamıyor ama sayıyor.. demek ki işitsel öğrenmelerde daha başarılı..

2. okuldan gelir gelmez ödev için zorlamayın. zira fiziken ve zihnen yorulup geliyor.

3. öğrenmesini kolaylaştırıcı farklı etkinlikler yapın..buzdolabı ve tuvalet kapısının arkasına rakamları büyük büyük yazıp asabilirsiniz..

4. sabırlı olun ve her çocuğun bireysel gelişiminin farklı olabileceğini düşünerek hareket edin..

5. bu sene anaokulunda imiş, bence seneye 1. sınıfa başlatmayın.. yaşı gelmiş olsa bile rapor alıp başlatmayın..

6.tüm gün okulda mı çocuk yoksa öğleden sonra gittiği için mi geç dönüyor??

rehber öğretmen klasik bilgileri verir. gerisini bilemez. Çocuğu tanımadığı için.
ama 5 yaşına gelmiş ve daha önce okul deneyimi olan bir çocuğu bence annesi tanıması lazım.
Geçen seneki öğretmeniyle iletişim kurulmadı mı benim en çok merak ettiğim bu.

Çocukta disleksi sorunu olabilir. Kafası ders almıyor diye de konuşmayın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…