- 25 Mart 2014
- 609
- 279
- 78
- 36
- Konu Sahibi depresif34
-
Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
bu konuyu güncel tutalım. önemli ve faydalı olabilir.Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
güzel bir yazı olmuş ama konu sahibinin durumu bundan farklı olabilir, olmayabilir de tabi.gülse birsel in bir yazısı vardı okuyun derim
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/pazar/birsel/2012/09/09/66-ay-magduruyum
cute bu konuda işine yaracak fikirlerim var. yeni şeyler...konuşalım..benimde cocugum 4.5 yaşında
anasınıfına gidiyor
bende bir akşam ders yaptırıyorum 1 akşam onu serbest bırakıyorum.
ve öyle saatlerce boğmuyorum.
neler yapıyoruz.
öncelikle parmak boyası, sulu boya ve pastel boya.
kuru boyalara çok ilgisi yok küçüklüğünden beri.
1 sayısını tanıyor ve yazıyor.
10 kadar rakamları tanımıyor yanı oturup cıddı cıddı onu sıkıstırmadım.
kendı adını yazıyor.
kalem c ok ıyı kullanamıyor ve makasıda oyle.
sag ve sol elını aynı oranda kullanıyor, ben solak olmasını nedense ıstemıyorum onu yonlendırmedıgım ıcın belkıde.
bız evde cızgı calısmaları yapıyoruz.
ama uzmanlar cocukların bos kagıtla oyalanması gerektıgını soyluyor ıstedıklerını cızmelerı hayal dunyaları boya sayfalarına baglı kalmasın dıye.
ayretten cıcek boyuyorsa yapragı kırmızı boyuyorsa boyuyabılır ben onun hayal dunyasına karısmıyorum.
mesela bozuk paraların uzerıne kagıt koyup kopya cıkartıyor, yaprakları aynı sekılde kagıt uzerınde pastel boyayla kopyasını cıkarıyoruz.
kozalak boyuyoruz, yapraklardan kartona kapı susu yapıyoruz, kart yapıyoruz.
yapışkanla pamuk yapıştırıyoruz.
siz cocugunuzdan neler beklıyorsunuz öncelikle ve neyi yapması gerekiyor?
yazı çok güzelmiş. gerçekten de aklımdakileri dökmüş yazıya gülse hanım...gülse birsel in bir yazısı vardı okuyun derim
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/pazar/birsel/2012/09/09/66-ay-magduruyum
bizimle de paylaşsana ipekcim yacute bu konuda işine yaracak fikirlerim var. yeni şeyler...konuşalım..
Aslında bu çok yanlış. Baskı ile öğrenme gibi ve hiç kalıcı değil.2010 doğumlu benım buyuk oğlumda
Yanı tam 4 buçuk yaşında sayıları tanıyor alfabeyi yarıya kadar biliyor 3 e kadar yazıyor
Okuldaki psıkologla konusabılırsınız bız sureklı okul öğretmeni ve psıkologla ıletısım halındeyız hatta çocuk doktorunuda katıyorum ben arada fıkır alısverısıne
Gecen yasadıgımız bır olayı anlatayım oğlum okulda yogun ıngılızce görüyor
Ve halıyle bır suru ıngılızce kelıme öğrenıyorlar şarkıları çok rahat söylüyor ıkısıde ama kelımelerı hemen ezberlemelerı yada öğrenmeleri imkansız
Eşimde görmüş kelımeleri sabah buyuk oğlumu oturtmus karsısına
Rainy=yağmurlu anladın mı şimdi ezberle bakayım
Winter=kış bunuda öğren bakayım
Neyse dedım karısmayayım kahvaltı hazırlıyorum
Çocuk bır sure sonra yoruldum demıs vay efendım konusurken yorulmuyormusta ezberlekn mı yoruluyormus çocuk ağladı
Yıne karısmadım aralarında halletsınler dıye ses seda kesıldı bır sure sonra
Hazırladım kahvaltıyı buyuk oğlum yok nerde dıye bakmaya gıttım yatagına yatmıs yorganı uzerıne cekmıs elınde de oyunca napıyosun oğlum burda dedım
Babamdan saklanıyorum sureklı üzüyor beni öğrenemıyosun dıye ben gelmeyecegım kahvaltımı odama getır dıyor
İnanın o an kulaklarımdan duman çıktı aksam konustuk esımle htta bırazda tartıstık
Yani uzun sözun kısası çocuk öğren hadı yap denılınce yapamıyor
Ben görsellerle öğretıyorum kelimeler için hikaye anlatıyorum aklında çok rahat kalıyor
konuşalım canım. çocuklar konusu benim en favori konumdur.bizimle de paylaşsana ipekcim ya
ödev yaparken dikkatni mi veremiyor yoksa gerçekten algılamakta mı sıkıntı yaşıyor öncelikle bunun cevabını bulmanız gerekli..okul rehber öğretmeniyle bir görüşün derim ben..Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
bir çocuğun en iyi psikoloğu annesidir.Psikolojik bir muayeneden geçirseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?