- 30 Haziran 2013
- 21.990
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.126
- 498
- Konu Sahibi depresif34
-
algılamakta zorlanıyor olabılırMerhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
e hadicute bu konuda işine yaracak fikirlerim var. yeni şeyler...konuşalım..
ya ipek benım abımler ok katılar bu konudaAslında bu çok yanlış. Baskı ile öğrenme gibi ve hiç kalıcı değil.
Aynen bir arkadaşım İngilizce çalışırken sözlük ezberlerdi ve en dar kelime hazinesine sahip kişiydi.
Bizimkiler de başlamış:
What’s your name?
My name is Başak.
How are you?
Fine thanks and u?
Ben de içeri giriyorum. How are you Başak? Diyorum. Meyve soyuyorum…
Adın neydi “nasıl denirdi ya unuttum ben diyorum” gibi…
Erkekler böyle direk matematik işlemi yapar gibi giriyor olaylara. Benim eşim de öyle.
Ses tellerini öğrenmiş okulda mesela. Babası tekrar ediyor. Olmaz yani öyle. Dedim “dokun bak boğazına ağğğğ de bak teller nasıl titriyor gördün mü? Ağğğğğğ bir daha ağğğğğğ.”
“Gitar, keman telleri gibi diyebiliriz.”
Aynen ipekçim bende oyuncaklarını dahıl edıyorum kelımelerı öğrenırkenAslında bu çok yanlış. Baskı ile öğrenme gibi ve hiç kalıcı değil.
Aynen bir arkadaşım İngilizce çalışırken sözlük ezberlerdi ve en dar kelime hazinesine sahip kişiydi.
Bizimkiler de başlamış:
What’s your name?
My name is Başak.
How are you?
Fine thanks and u?
Ben de içeri giriyorum. How are you Başak? Diyorum. Meyve soyuyorum…
Adın neydi “nasıl denirdi ya unuttum ben diyorum” gibi…
Erkekler böyle direk matematik işlemi yapar gibi giriyor olaylara. Benim eşim de öyle.
Ses tellerini öğrenmiş okulda mesela. Babası tekrar ediyor. Olmaz yani öyle. Dedim “dokun bak boğazına ağğğğ de bak teller nasıl titriyor gördün mü? Ağğğğğğ bir daha ağğğğğğ.”
“Gitar, keman telleri gibi diyebiliriz.”
Arkadaslari yildiz almis oglum alamamis dert etti kendine .dedim sen evde bana yap bende sana yıldız vericam dedim heveslendiriyim diye
Gecen sene renkleri de zor ogrenmisti o zaman da böyle cok ugrastim sonra bosvermistim bi de baktim öğrenmiş kendiliginden umarim sayilar iconde aynısı olur
ya kendimden örnek vericem okuma yazmayı 1. sınıfın sonlarına doğru öğrendim ve hatırlıyorum en son ben öğrendim.sonraki bütün okul hayatımda çok başarılıydım. bu kıstas değildir ki.
Bu Pazar oturma odasına bir girdim, benim küçük cadı elinde pastel boya duvara 1-2 yapıyor. Öğretmen olmuş. Öyle diyor. Kahvaltıdan sonra eşime dedim “kalk gidiyoruz şuna beyaz bir tahta alalım”ben 1. sınıfta cok agladım okumayıda yazmayıda ınanılmaz guc bır sekılde ogrendım
ben anasınıfında yapılan seylerın uzerınde durulması gerektıgıne ınanıyorum ıngılızce benım ıcın muhım o sebeble bız zaten bıraz bıseyler ogretmıstık ama daha oncede yazmıstım hala father dıyor bana
ıngılıce egıtım goruyor henuz bana yansımadı ama
ben okulda yapılan seylerın uzerınde durulmazsa unutacaklarını dusunuyorumda.
buarda su gulsenın yazısını okudum cok guzel bır yazıymıs ama konuyla alakasız
Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
Ben bu yazıyı açamıyorumyazı çok güzelmiş. gerçekten de aklımdakileri dökmüş yazıya gülse hanım...
Merhabalar 5,5 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var. Geçen sene de krese gitmişti haftanın 3 gunu.sikintimiz sa simdi başlıyor .odev yaparken kendinimi derse vermiyor yoksa gercektenmi algilayamiyor bilmiyorum. Sayıları sayiyor 10 a kadar ama rakamlari tanimiyor2 haftadur perisanim 1 2 3 sadece tanıtmaya calisiyorum ama yok biliyor ama kafam karıştı diyor, konulari dagitiyor,sonra da ağlıyor. Kiyamiyorum da napsam acaba bende sabirli değilim. Okuldan 6 da geliyor gece boyunca sayilari tanidik boyadik çizgiler le birlestirdik.yatmadan once sordum yine olumsuz nasıl bir yol izlemeliyim.okulda öğretmen sormus bilememis ders calis demis cok da uzgun ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?