- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
- Konu Sahibi leylosvemecnun
evet eleman dediğiniz lise sonrası* 14 yıl eğitim alan bir şey olduğu için az olmasına sasmamali değil miEleman az oldugu icin bu yogunluk diyorsunuz yani
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet eleman dediğiniz lise sonrası* 14 yıl eğitim alan bir şey olduğu için az olmasına sasmamali değil miEleman az oldugu icin bu yogunluk diyorsunuz yani
Sanirim Turkiye geneli olarak degilÜlke ülke değil ki
Hep randevular zor bulunuyor devlette
Ikna etmeniz icin bir yontem soylim. Ozel hastaneden randevu aldim para verdim geride alamam mecbur gelceksin benimle paraya yazik olur diyip goturun bende ise yaradi.Annemi ikna edip götüreceğim beklerim ben diyor ama 1 2 hafta degil ki 5 ay
Bana 2 hafta sonraya randevu vermişlerdi. Sizin çok ileri bir tarihmiş gerçekten. İmkanınıza varsa özele gidin.Annemin makatta kanaması oluyor arada karin ve mide agrilari oluyor bunun icin doktora gitmisti doktor muayenede bağirsakta kabarcıklar görmüş endeskopi ve kolonoskopi istemis karin içi ultrason da istemis dün ultrasonu cektirmiş ama endoskopi ve kolonoskopiyi 30 agustosa vermişler anlamıyorum hic Allah korusun ya kötü bir sey olsa daha da ilerlemez mi ? Endoskopi tarzi seyler hep aylar sonraya mi randevu verilen işlemler oluyor yoksa bize mi öyle denk geldi ?
Eleman mı? 6 sene tıp fakültesi + 4 sene uzmanlık + 4 sene yan dal yapan uzman doktora eleman dersek onlara gitmeleri için bir sebep daha vermiş oluruz.Eleman az oldugu icin bu yogunluk diyorsunuz yani
bahsettiginiz hastanr uni hastanesi mi bir keresinde oglumun cocuk kalp icin 6 ay sonrasina vermislerdi randevuyuAnnemin makatta kanaması oluyor arada karin ve mide agrilari oluyor bunun icin doktora gitmisti doktor muayenede bağirsakta kabarcıklar görmüş endeskopi ve kolonoskopi istemis karin içi ultrason da istemis dün ultrasonu cektirmiş ama endoskopi ve kolonoskopiyi 30 agustosa vermişler anlamıyorum hic Allah korusun ya kötü bir sey olsa daha da ilerlemez mi ? Endoskopi tarzi seyler hep aylar sonraya mi randevu verilen işlemler oluyor yoksa bize mi öyle denk geldi ?
Lafin gelisi dedim tabii ki doktor olduklarini biliyorumEleman mı? 6 sene tıp fakültesi + 4 sene uzmanlık + 4 sene yan dal yapan uzman doktora eleman dersek onlara gitmeleri için bir sebep daha vermiş oluruz.
Annem kucuk bir ilde yasiyor komsu ile goturecegim.insallah ikna edebilirsem.Annem 49 yasinda 60 yas ustu degil o yuzden ketemden yararlanamaz sanirimkolonoskopiyi gastroenteroloji uzmanı yapıyor
işin kötü yanı, gastro direkt randevu alınacak bölüm değil dahliyeden girip gastroya almanız lazım. o yüzden hastane dememek de zor iş bu alanda
ama
şehrinizde eğitim araştırma hastanesi varsa uzman doktor farkı ödeyerek çektirmeyi düşünebilirsiniz
gastroenterolojiden de bir basamak daha alt dal gibi olan bir polikliniğin takipli hastasiyim ben hep randevu alıyorum mesela ankara şehir hastanesi eskiden 1 haftaya gün verirdi en son eylülde yaptırdım sanırım 1.5-2 ay filandı, şimdi 3-4 ay olmuştur. belki daha fazaldır, bilmiyorum.
özelde yaptırın denir, normal olarak ama düzenli gideceğiniz hastane olacaksa (inşallah çıkmaz bir şey tabii de) özele sürekli gitmek zor bir şey. bir de devletteki, özelikle eğitim araştrmalardaki yan dal'cıları öpün başınıza koyun. dünyanın en çok hasta gören hekimleri arasında olabilirler...
bir de KETEM şansınız var mı?
anneniz 60 yaş üstü ise KETEM'ler düzenli kolonoskopi yapıyor rutin kontrolde -benim annem babam 2 senede 1 yaptırıyor mesela. oraya da bir sorun randevu ne zamana veriyorlarmış.
Bundan yıllar önce kardiyoloji kalp ritim holter taktırmamı istemişti, 6 ay sonraya randevu vermişler, bir de unutmazsam iki pil getirmemi istemişlerdi. Yoğunluğa bağlı olarak değişiyor randevular. Ben ertesi gün özele gidip takırmıştım.
Bunu söyleyerek sizi negatif etkilemek değil amacim. Rahmetli babam aylarca mide ve karin agrisi cekmisti, aylarca özelde de devlette de hertürlü tetkik yapılmıştı ama bir türlü teşhis konulamadi, en son kolonoskopi yapilacakti ki başka belirtilerden hastalığından şüphelenildi ve teşhis konuldu, son evredeymiș ve tedaviye baslanildi ama biz babamı o teşhisten 15 gün sonra kaybettik.Annemi ikna edip götüreceğim beklerim ben diyor ama 1 2 hafta degil ki 5 ay
Nasıl eleman dersin yıaaaEleman az oldugu icin bu yogunluk diyorsunuz yani
Ben de ondan korkuyorum beklemek istemiyorum kotu bir seyse en azindan tedavi başlar uyku tutmuyor geceleri düsünmektenSizi korkutmak istemiyorum ama bir akrabamdada kötü huylu hastaligi bu sekilde baslamisti. Hic kendine konduramamis, aklina o hastaligi getirmemisti bile..bir an önce kontrollerini yaptirin lütfen aylarca beklemeyin (biliyorum demesi kolay…)
Sagolun inanin korkuyorum ben de o yüzden bekletmek istemiyorumBunu söyleyerek sizi negatif etkilemek değil amacim. Rahmetli babam aylarca mide ve karin agrisi cekmisti, aylarca özelde de devlette de hertürlü tetkik yapılmıştı ama bir türlü teşhis konulamadi, en son kolonoskopi yapilacakti ki başka belirtilerden hastalığından şüphelenildi ve teşhis konuldu, son evredeymiș ve tedaviye baslanildi ama biz babamı o teşhisten 15 gün sonra kaybettik.
Kesinlikle 5 ay beklemeyin.