5 ay sonraya sıra mı verilir ya ?

Annemi ikna edip götüreceğim beklerim ben diyor ama 1 2 hafta degil ki 5 ay
Ikna etmeniz icin bir yontem soylim. Ozel hastaneden randevu aldim para verdim geride alamam mecbur gelceksin benimle paraya yazik olur diyip goturun bende ise yaradi.

Diş dolgusu için de aynı şekilde 5 ay sonra randevu verdiler bana.
Bütün randevular bu şekilde sağlık sigortası yapacaktım çok uçuk şu an fiyat.
Sağlık sektörü çöktü gerçekten ülkede.

Ben de çocuklara anesteziyle diş tedavisi yapıyorum o kadar hasta birikti ki bir sene sonraya gün geliyor resmen, hastaya söylerken artık ben utanıyorum ama tek ameliyathane var ve şehirde bu işlemi yapan başka hastane yok. Özel desen 20 binden aşağı tutmuyor bakıyorsun maddi durumu iyi diyebileceğin hasta bile devlete gelmiş. Sağlık sistemi iyi diyen yöneticiler neye dayanarak diyor çok merak ediyorum .

Annemin makatta kanaması oluyor arada karin ve mide agrilari oluyor bunun icin doktora gitmisti doktor muayenede bağirsakta kabarcıklar görmüş endeskopi ve kolonoskopi istemis karin içi ultrason da istemis dün ultrasonu cektirmiş ama endoskopi ve kolonoskopiyi 30 agustosa vermişler anlamıyorum hic Allah korusun ya kötü bir sey olsa daha da ilerlemez mi ? Endoskopi tarzi seyler hep aylar sonraya mi randevu verilen işlemler oluyor yoksa bize mi öyle denk geldi ?
Bana 2 hafta sonraya randevu vermişlerdi. Sizin çok ileri bir tarihmiş gerçekten. İmkanınıza varsa özele gidin.

kolonoskopiyi gastroenteroloji uzmanı yapıyor
işin kötü yanı, gastro direkt randevu alınacak bölüm değil dahliyeden girip gastroya almanız lazım. o yüzden hastane dememek de zor iş bu alanda

ama
şehrinizde eğitim araştırma hastanesi varsa uzman doktor farkı ödeyerek çektirmeyi düşünebilirsiniz

gastroenterolojiden de bir basamak daha alt dal gibi olan bir polikliniğin takipli hastasiyim ben hep randevu alıyorum mesela ankara şehir hastanesi eskiden 1 haftaya gün verirdi en son eylülde yaptırdım sanırım 1.5-2 ay filandı, şimdi 3-4 ay olmuştur. belki daha fazaldır, bilmiyorum.

özelde yaptırın denir, normal olarak ama düzenli gideceğiniz hastane olacaksa (inşallah çıkmaz bir şey tabii de) özele sürekli gitmek zor bir şey. bir de devletteki, özelikle eğitim araştrmalardaki yan dal'cıları öpün başınıza koyun. dünyanın en çok hasta gören hekimleri arasında olabilirler...

bir de KETEM şansınız var mı?
anneniz 60 yaş üstü ise KETEM'ler düzenli kolonoskopi yapıyor rutin kontrolde -benim annem babam 2 senede 1 yaptırıyor mesela. oraya da bir sorun randevu ne zamana veriyorlarmış.

Annemin makatta kanaması oluyor arada karin ve mide agrilari oluyor bunun icin doktora gitmisti doktor muayenede bağirsakta kabarcıklar görmüş endeskopi ve kolonoskopi istemis karin içi ultrason da istemis dün ultrasonu cektirmiş ama endoskopi ve kolonoskopiyi 30 agustosa vermişler anlamıyorum hic Allah korusun ya kötü bir sey olsa daha da ilerlemez mi ? Endoskopi tarzi seyler hep aylar sonraya mi randevu verilen işlemler oluyor yoksa bize mi öyle denk geldi ?
bahsettiginiz hastanr uni hastanesi mi bir keresinde oglumun cocuk kalp icin 6 ay sonrasina vermislerdi randevuyu :( bazi hastaneler boyle :(

kolonoskopiyi gastroenteroloji uzmanı yapıyor
işin kötü yanı, gastro direkt randevu alınacak bölüm değil dahliyeden girip gastroya almanız lazım. o yüzden hastane dememek de zor iş bu alanda

ama
şehrinizde eğitim araştırma hastanesi varsa uzman doktor farkı ödeyerek çektirmeyi düşünebilirsiniz

gastroenterolojiden de bir basamak daha alt dal gibi olan bir polikliniğin takipli hastasiyim ben hep randevu alıyorum mesela ankara şehir hastanesi eskiden 1 haftaya gün verirdi en son eylülde yaptırdım sanırım 1.5-2 ay filandı, şimdi 3-4 ay olmuştur. belki daha fazaldır, bilmiyorum.

özelde yaptırın denir, normal olarak ama düzenli gideceğiniz hastane olacaksa (inşallah çıkmaz bir şey tabii de) özele sürekli gitmek zor bir şey. bir de devletteki, özelikle eğitim araştrmalardaki yan dal'cıları öpün başınıza koyun. dünyanın en çok hasta gören hekimleri arasında olabilirler...

bir de KETEM şansınız var mı?
anneniz 60 yaş üstü ise KETEM'ler düzenli kolonoskopi yapıyor rutin kontrolde -benim annem babam 2 senede 1 yaptırıyor mesela. oraya da bir sorun randevu ne zamana veriyorlarmış.
Annem kucuk bir ilde yasiyor komsu ile goturecegim.insallah ikna edebilirsem.Annem 49 yasinda 60 yas ustu degil o yuzden ketemden yararlanamaz sanirim

Sizi korkutmak istemiyorum ama bir akrabamdada kötü huylu hastaligi bu sekilde baslamisti. Hic kendine konduramamis, aklina o hastaligi getirmemisti bile..bir an önce kontrollerini yaptirin lütfen aylarca beklemeyin (biliyorum demesi kolay…)

Bundan yıllar önce kardiyoloji kalp ritim holter taktırmamı istemişti, 6 ay sonraya randevu vermişler, bir de unutmazsam iki pil getirmemi istemişlerdi. Yoğunluğa bağlı olarak değişiyor randevular. Ben ertesi gün özele gidip takırmıştım.

Bulunduğumuz şehir, uzman sayısı, hasta yoğunluğu epey etken bu konularda.
İki kez holter taktırmıştım birini devlette birini özelde. İkisinde de ertesi güne randevu vermişlerdi. Ancak fakülte hastanelerinde randevu bulmak gerçekten zulüm.

Annemi ikna edip götüreceğim beklerim ben diyor ama 1 2 hafta degil ki 5 ay
Bunu söyleyerek sizi negatif etkilemek değil amacim. Rahmetli babam aylarca mide ve karin agrisi cekmisti, aylarca özelde de devlette de hertürlü tetkik yapılmıştı ama bir türlü teşhis konulamadi, en son kolonoskopi yapilacakti ki başka belirtilerden hastalığından şüphelenildi ve teşhis konuldu, son evredeymiș ve tedaviye baslanildi ama biz babamı o teşhisten 15 gün sonra kaybettik.
Kesinlikle 5 ay beklemeyin.

Eleman az oldugu icin bu yogunluk diyorsunuz yani
Nasıl eleman dersin yıaaa :oha: Tövbe der misiniz lütfen?

İşlem uzun sürdüğü için ve yönlendiren hekim sayısı işlemi yapacak hekim sayısından çok olduğu için haliyle randevu tarihi uzuyor. Yapılan işlem birkaç dakikalık da değil. Onun da etkisi var. Bir de her gün hekim endoskopi ve kolonoskopi yapmıyordur. Tek işi o değil sonuçta.

İstanbul'da 2 ay sonrasına randevu verdiler bir hastamız için. Belki siz de çevre illerde daha erkene bulabilirsiniz.

Sizi korkutmak istemiyorum ama bir akrabamdada kötü huylu hastaligi bu sekilde baslamisti. Hic kendine konduramamis, aklina o hastaligi getirmemisti bile..bir an önce kontrollerini yaptirin lütfen aylarca beklemeyin (biliyorum demesi kolay…)
Ben de ondan korkuyorum beklemek istemiyorum kotu bir seyse en azindan tedavi başlar uyku tutmuyor geceleri düsünmekten

Bunu söyleyerek sizi negatif etkilemek değil amacim. Rahmetli babam aylarca mide ve karin agrisi cekmisti, aylarca özelde de devlette de hertürlü tetkik yapılmıştı ama bir türlü teşhis konulamadi, en son kolonoskopi yapilacakti ki başka belirtilerden hastalığından şüphelenildi ve teşhis konuldu, son evredeymiș ve tedaviye baslanildi ama biz babamı o teşhisten 15 gün sonra kaybettik.
Kesinlikle 5 ay beklemeyin.
Sagolun inanin korkuyorum ben de o yüzden bekletmek istemiyorum

Back
X