Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğe keçi sütü verilirmi..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende bu başlıktan sonra dikkat ettim..meğer burdada varmış.kay süt diye satılıyor.normal pastörize süt..aldım gece yatarken kızımla içiyoruz.tadıda ağır değil.bebeklere öneririm.mama ve puding de yapabilirsiniz.

ben keçi sütünü biliyordum göremiyordum marketlerde. geçenlerde migrosta gördüm. arkadaşlar benimde merak ettiğim oğlum 4.5 aylık oldu. emziriyorum ama yetmiyor. geceleri yatarken ve sabahları 1 defa olmak üzere 2 defa nadir olarakta 3 defa mama veriyorum günde. 1 numaralı mamalardan . hepsini denedim. milupa bebelac hero baby ama bebeğim hepsinide zorla içiyor. o beni emmek istiyor ama napayım yetmeyince mecburum. acaba şimdi mama yerine bu keçi sütünü versem aynı yeri tutarmı besleyicilik açısından yani. sonuçta keçi sütüde sıvı . mama kısmen katı ve bebeğe kilo aldırıyor. bu da kilosuna olumlu veya olumsuz etki edermi. bu arada oğlum 4 ay 1 haftalıkken falan 7 kg ve 64 cm . doktor iyi dedi gelişimi herşeyi çok güzel dedi ama böle tombik tombik olmayınca sanki zayıf geliyor insanın gözüne kaydirigubbakcemile3
ne dersiniz mamayı bırakıp geçeyimmi keçi sütüne

ben keçi sütünü biliyordum göremiyordum marketlerde. geçenlerde migrosta gördüm. arkadaşlar benimde merak ettiğim oğlum 4.5 aylık oldu. emziriyorum ama yetmiyor. geceleri yatarken ve sabahları 1 defa olmak üzere 2 defa nadir olarakta 3 defa mama veriyorum günde. 1 numaralı mamalardan . hepsini denedim. milupa bebelac hero baby ama bebeğim hepsinide zorla içiyor. o beni emmek istiyor ama napayım yetmeyince mecburum. acaba şimdi mama yerine bu keçi sütünü versem aynı yeri tutarmı besleyicilik açısından yani. sonuçta keçi sütüde sıvı . mama kısmen katı ve bebeğe kilo aldırıyor. bu da kilosuna olumlu veya olumsuz etki edermi. bu arada oğlum 4 ay 1 haftalıkken falan 7 kg ve 64 cm . doktor iyi dedi gelişimi herşeyi çok güzel dedi ama böle tombik tombik olmayınca sanki zayıf geliyor insanın gözüne kaydirigubbakcemile3
ne dersiniz mamayı bırakıp geçeyimmi keçi sütüne

benim doğumdan sonra hiç sütüm gelmedi.mama vermek zorunda kaldım.1 yaşına kadar verdim zaten sıkılmıştı.şimdi tv de seyrediyorum hazır bebek mamaları gdo lu katkı maddeli falan diyorlar ne kadar doğru bilemem.ben senin yerinde olsam karışık veririm.çünkü hazır mamada bebeğin ihtiyacı olan çoğu şey var.okursan keten tohumu yağı bile yazıyordu umarım yanlış hatırlamıyorum.ben yarım mama yarım yoğurtta veriyordum.yoğurdu kendim mayalıyordum.hiç hazrı yoğurt vermedim.pirinç unuda verdim.bi ara mamaya bebe bisküvisi koydum çok sevdi ama doktor katkı maddesi çok dedi sakın verme...aman zor işler ama şimdiki aklım olsa milupayı daha az, keçi sütüyle yoğurt mayalardım.karıştırıp verirdim.balık yağı, pirinç unu arada da bıldırcın yumurtası verirdim...yani işin özü mamayı tamamen bırkama ama keçi sütüne yoğunlaş..

keçi sütü migros ve tansaşlarda var kızlar bende oğluma içiriyorum biz bile içiyoruz 1 yaşından önce inek sütü verilmez ama keçi sütünü doktorlar tavsiye ediyor artık

benim doğumdan sonra hiç sütüm gelmedi.mama vermek zorunda kaldım.1 yaşına kadar verdim zaten sıkılmıştı.şimdi tv de seyrediyorum hazır bebek mamaları gdo lu katkı maddeli falan diyorlar ne kadar doğru bilemem.ben senin yerinde olsam karışık veririm.çünkü hazır mamada bebeğin ihtiyacı olan çoğu şey var.okursan keten tohumu yağı bile yazıyordu umarım yanlış hatırlamıyorum.ben yarım mama yarım yoğurtta veriyordum.yoğurdu kendim mayalıyordum.hiç hazrı yoğurt vermedim.pirinç unuda verdim.bi ara mamaya bebe bisküvisi koydum çok sevdi ama doktor katkı maddesi çok dedi sakın verme...aman zor işler ama şimdiki aklım olsa milupayı daha az, keçi sütüyle yoğurt mayalardım.karıştırıp verirdim.balık yağı, pirinç unu arada da bıldırcın yumurtası verirdim...yani işin özü mamayı tamamen bırkama ama keçi sütüne yoğunlaş..
canım teşekkür ederim. zaten hiç almadım daha.1 kutu alıp az az sulandırıp deniym bari. severmi sevmezmi bilmiyorum tabi. daha ek besinlere de başlamadık aslında. annem baskı yapıyor daha erken diye.:olmaz: yoğurda geçince bende senin gibi kendim mayalamayı düşünüyorum .hakkaten zor işmiş bunlar yaaa. daha farklı bişey vermeyince tedirginlik oluyo işte.zamanla alışırım inşallah.:tomato:

canım teşekkür ederim. zaten hiç almadım daha.1 kutu alıp az az sulandırıp deniym bari. severmi sevmezmi bilmiyorum tabi. daha ek besinlere de başlamadık aslında. annem baskı yapıyor daha erken diye.:olmaz: yoğurda geçince bende senin gibi kendim mayalamayı düşünüyorum .hakkaten zor işmiş bunlar yaaa. daha farklı bişey vermeyince tedirginlik oluyo işte.zamanla alışırım inşallah.:tomato:

inek sütü demir emilimini engelliyor deniliyor o yüzden 1 yaşını geçerek verdim.ama yoğurt hakkında hiç birşey duymadım.sadece pekmezle verme..oda calsiyumu öldürüyor.bu arada eklemek isterim güneşde en az süt kadar önemli..güneş görsün bebek..

kızlar mama olarak keçi sütü mamasını denediniz mi hiç?? golden goath diye bir marka var..güvenilir mi acaba..isviçre maması sanırım..anne sütüne eşdeğermiş..

keçi sütü bu kadar küçük çocuga verilmez bence.bilgidim kadarıyla yan etki yapar keçi sütü.bence devam maması vermen gerek canım..

kızlar mama olarak keçi sütü mamasını denediniz mi hiç?? golden goath diye bir marka var..güvenilir mi acaba..isviçre maması sanırım..anne sütüne eşdeğermiş..

cnm oğlum iki aylık benide emiyo fakat sütüm yeterli gelmediği için mamaya başlamak zorunda kaldım ilk aptamil veriyordum daha sonra ablamın tavsiyesiyle( ki oda sanırım doktor tavsiyesiyle kullanmıştı )golden goatha başladım ikinci kutumuz bitmek üzere dediğin gibi anne sütüne eşdeğer ve demir oranı diğerine göre daha yüksekmiş birde dikkatimi çeken bişi aptamil verdiğimde daha çabuk acıkıyodu ama keçi mamasını yediği zaman daha geç acıkıyo sadece inatçı olmasından endişe ediyorum:)eşim keçi sütüyle beslenmiş ve çok inatçı benimde nefret ettiğim şeydir inat:)kısacesı ben menunum tavsiye ediyorum

merhaba taze anneler. benimde 4 aylık bir oğlum var. ve doktorumuz yavaş yavaş ayına uygun kaşık mamalarına geçebileceğimizi söyledi bizde başladık pekte memnun durumundan. ama yoğurt ve muhallebi için bende keçi sütü kullanmayı düşünüyorum. gerçekten kokusu falan nasıl.

bu konuda teredütteyim 5 aylık bebeğime keçi sütü verebilirmiyim..anne sütüne çok yakın olduunu okumuştum malesef kızım meme emmiyor ne yapim arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var.beni aydınlatırsanız bu konuda çok memnun olurum şimdiden teşekkürler......
canım nerden buluyodun keçi sütünü söylermisin bizde alalım

Eklentiler

• Screenshot_2015-07-29-11-56-54.webp
    Screenshot_2015-07-29-11-56-54.webp
    65,7 KB · Görüntüleme: 212
Back
X