• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğim başını tam tutamıyor, normal mi?

isimsizbayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2022
513
316
33
30
Merhaba anneler 🌸
Oğlum 37+0 da doğdu 13 gün küvezde kaldı
Şuan 5 aylık, ama hâlâ başını tam olarak dik tutamıyor. Kucağımda ya da oturur pozisyonda başı bazen öne ya da yana düşüyor. Yüzüstü yatarken biraz kaldırıyor ama kısa süre sonra yoruluyor gibi oluyor. Sizde de böyle olan oldu mu, normal bir süreç midir .
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 💛

Merhaba anneler 🌸
Oğlum 37+0 da doğdu 13 gün küvezde kaldı
Şuan 5 aylık, ama hâlâ başını tam olarak dik tutamıyor. Kucağımda ya da oturur pozisyonda başı bazen öne ya da yana düşüyor. Yüzüstü yatarken biraz kaldırıyor ama kısa süre sonra yoruluyor gibi oluyor. Sizde de böyle olan oldu mu, normal bir süreç midir .
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 💛
Merhaba sevgili anne ben normal olduğunu düşünmüyorum bu durumun bir çocuk doktoruna gösterip net değerlendirme almalısın . İnşallah hiçbir sorun yoktur

benimki 5 aylıkken tutabiliyordu ama tam dengeli değildi. yani arada sağa sola titrek hareketleri oluyordu. tam anlatamadım sanırım ama 😂 sağa sola düşmüyordu ama yalpalıyordu. tam dik tutamıyırdu her zaman.

ama siz doktorunuza sorun bence

Merhaba sevgili anne ben normal olduğunu düşünmüyorum bu durumun bir çocuk doktoruna gösterip net değerlendirme almalısın . İnşallah hiçbir sorun yoktur
Çocuk doktoruna düzenli götürüyorum o da gelişme var her geldiğinde daha iyi küvezde kaldığı için olabilir diyor
Fizyoterapist götürdüm o da evde egzersiz önerdi

benimki 5 aylıkken tutabiliyordu ama tam dengeli değildi. yani arada sağa sola titrek hareketleri oluyordu. tam anlatamadım sanırım ama 😂 sağa sola düşmüyordu ama yalpalıyordu. tam dik tutamıyırdu her zaman.

ama siz doktorunuza sorun bence
Sanırım anladım sizi bizimde tam olarak öyle aslında
Yalpalanma var 😞

Sanırım anladım sizi bizimde tam olarak öyle aslında
Yalpalanma var 😞
yani bizde bir sorun olmadı ama kontrollerde doktora soruyordum hep. son 2 aydır falan tam kafa kontrolünü sağladı bizimki. bir de su var benim oğluma çok tummy time yaptıramadık kücükken. 5.aydan sonra yüzüstü durmaya basladı uzun süre. onun mncesinde ağladığı için yaptıramıyorduk. o da etkilemiş olabilir geç kontrol sağlamasını

Her çocuğun gelişim süreci farklı olsa da bana pek normal gelmedi. Çocuğu pediatrik nöroloji götürdünüz mü?

yani bizde bir sorun olmadı ama kontrollerde doktora soruyordum hep. son 2 aydır falan tam kafa kontrolünü sağladı bizimki. bir de su var benim oğluma çok tummy time yaptıramadık kücükken. 5.aydan sonra yüzüstü durmaya basladı uzun süre. onun mncesinde ağladığı için yaptıramıyorduk. o da etkilemiş olabilir geç kontrol sağlamasını
Bende soruyorum 1 ay geriden takip ediyorlar ve aynı kalmadığı gelişim gösterdiği için sorun etmedi doktorumuz ancak ben biraz endişeleniyorum
Bizim erken diş çıkardı huysuzluğu kolikliği derken bizde çok yapamadık tummy time ancak son bir aydır iyi egzersiz yapıyoruz

Her çocuğun gelişim süreci farklı olsa da bana pek normal gelmedi. Çocuğu pediatrik nöroloji götürdünüz mü?
Evet götürdüm bir kaç test yaptı
Sonuç göstermeye gittiğimde 9.ayda getirirsin dediler biraz kas gevşekliği olduğunu söyledi onun da küvez kaynaklı olabileceğini söyledi
Genetik doktoruna kadar gittim

Evet götürdüm bir kaç test yaptı
Sonuç göstermeye gittiğimde 9.ayda getirirsin dediler biraz kas gevşekliği olduğunu söyledi onun da küvez kaynaklı olabileceğini söyledi
Genetik doktoruna kadar gittim

Bazı bebeklerde kaslar gevşek olur, ama siz yine de doktorlarla beraber gelişimini takip etmeye devam edin.

Çok geçmiş olsun. Egzersizleri yapıyor mu
Teşekkür ederim
Düzenli yapmaya çalışıyorum ama diş girdi araya ve huysuzluğu tutunca yapamadığımız günler oluyor yalnız iyi olduğunu düşünüyorum
Tekrar göstereceğim fizyoterapiste inşallah o da aynı şeyleri söyler
Hiç Tutmuyor değil de uzun süreli tutamıyor

Back
X