5 Element ...

E

EU1

Ziyaretçi
(( ELEMENT TEORİSİ ))

-------------------------------------------------

Feng shuiye göre doğadaki tüm dengeleri etkileyen 5 element bulunmaktadır.
Bunlar : Ateş, Toprak, Metal, Su ve Ağaçtır.
Bu 5 Elementin yapıcı olduğu gibi yıkıcı döngüleri de vardır.
Amacımız doğadan zaten kopmuş olan insana,dünyada bulan elementleri evine getirerek onların enerjisini de evimize taşımak.
YAPICI DÖNGÜ: Chi (enerji) topraktan yola çıkar,metali oluşturur,metal suyu oluşturur,su ağacı besler,ağaç ateşi ,ateş toprağı besler ve bu döngü böyle devam eder. Bu oluşumlar gerçekleşirken chi meydana getirir,bu chi de bize olumlu yönde enerjiler verir. Aslında biz insanları etkileyen göremediğimiz o kadar çok enerjiler alıyoruz ki çevremizden,örneğin evin dağnık olması,sevmediğimiz bir konuğun eve gelmesi,havanın kapalı olması,aklında yarım bir işin beklemesi hepsi bizi olumsuz yönde etkileyen enerjilere nedendir,bunun yanında havanın güneşli olması,sevdiğimiz arkadaşların eve gelmesi,güzel bir koku vb. gibi nedenler bizi mutlu hissettirir.Feng shuinin de amacı tam olarak budur,yani insana mutluluk veren enerjileri yaşam alanında toplayabilmek.Bunun için insanın özü olan doğayı ve ondan aldığı enerjiyi yaşam alanımıza çekmeliyiz.Bu da 5 element teorisini uygulayarak yapmak mümkün.

YIKICI DÖNGÜ: Metal ağacı yokeder,ağaç toprağı yokeder,toprak suyu yokeder,su ateşi söndürür,ateş metali yokeder.Dikkat etmemiz gereken burdaki gibi maddeleri yan yana getirmemek olucaktır.


(( ATEŞ ))

Yönü: Güney
Renk : Kırmızı / Ateş Sarısı / Mor
Mevsim : Yaz
Sayı : 9
Temsil Eden Hayvanlar : Yılan / At
Temsil Eden Nesneler : Mumlar, her türlü aydınlatmalar,şömine.
Ateşi hareketlendirmek için Güney yönünde kırmızı,ateş sarısı veya mor renkli nesneler yerleştirin, ağaç ateşi beslediği için canlı bitkiler veya yeşil renkli ağacı temsil eden nesneler kullanabilirsiniz. Ancak su veya suyu temsil eden nesneleri Güneyde kullanmaktan kaçınınız,çünkü su ateşi söndürür. Örnek olarak 9 kollu bir şamdan çok işinize yarayabilir,veya mor ve kırmızı renkli küçük kristalleri kırmızı bir kutuda güneye yerleştirebilirsiniz,önemli olan sizin beğendiğiniz,size göre ateşi temsil eden objeleri güney yönünde kullanmanız.

(( TOPRAK: ))

Yönü: Merkez,Güneybatı,Kuzeydoğu
Renk : Açık Sarı / Bej / Turuncu / Kahverengi
Mevsim : Her Mevsim
Sayı : 2 / 5 / 8
Temsil Eden Nesneler:Her türlü seramik,porselen süsler ve doğal taşlar
Temsil Eden Hayvan : Ejderha,köpek,koyun,öküz
Temsil Eden Şekil: Kare
Toprağı aktive etmek istiyorsanız evinizin merkez,Güneybatı veya Kuzeydoğusuna toprağı temsil eden nesneler kullanmalısınız.Örneğin seramik veya porselen biblolarınızı buralarda kullanabilirsiniz, ya da kare şeklinde,turuncu bir seramik saksı,veya bej renkli bir köpek biblosu kullanabilirsiniz. Önemli olan size toprağı en çok anımsatan nesneleri bu bölgede kullanmanız. Ayrıca ateş elementi toprağı beslediği için kırmızı veya mor renkli objeler kullanmanız bu bölgedeki enerjiyi güçlendirecektir.Sadece dikkat etmeniz gereken ağaç elementini temsil eden nesnelerden bu bölgelerde bulundurmamalısınız,çünkü ağaç toprağın gücünü alır.

(( METAL: ))

Yönü: Batı ve Kuzeybatı
Renk : Beyaz / Gümüş Rengi / Gri
Mevsim : Sonbahar
Sayı : Batıda 7 / Kuzeybatıda 6
Temsil Eden Nesneler: Metalik eşyalar,değerli taşlar,kristaller,
Temsil Eden Hayvan : Horoz ve Maymun
Temsil Eden Şekil: Yuvarlak küresel şekiller
Metal elementini aktiflemek için Batı ve Kuzeybatıya metalik eşyalarımızı veya takılarımızı koymalıyız.Örneğin metal bir resim çerçevesi,değerli takılarımızı,gri veya beyaz heykeller olabilir,bunların türevlerini siz de yapabilirsiniz.Toprak metali beslediği için toprağı temsil eden nesneler de kullanabilirsiniz.Yine dikkat etmeniz gereken Batı ve Kuzeybatıda ateşi temsil eden objeler kullanmayın,örneğin kırmızı nesneler kullanmayın,çünkü ateş metali yokeder.

(( AĞAÇ: ))

Yönü: Doğu / Güneydoğu
Renk : Yeşil ve tonları
Mevsim : İlkbahar
Sayı : Doğu-3 / Güneydoğu-4
Temsil Eden Nesneler: Ahşap,kağıt,pamuk,keten,bambu,canlı bitkiler
Temsil Eden Hayvan : Tavşan ve Kaplan
Temsil Eden Şekil: Yüksek ve Dar Şekiller
Ağaç elementini aktiflemek için evinizin Doğu ve Güneydoğu yönüne canlı bitkiler,ahşap mobilyalar gibi ahşabı simgeleyen nesneler koyabilirsiniz. Ahşaptan yapılmış olan ve kahverenkli veya yeşil tüm nesneler ahşabı simgeler.Su ahşabı beslediği için evinizin bu bölümlerinde suyu temsil eden objeler de kullanmak ahşabı harekete geçirecektir.Metal kullanmamalısınız,çünkü ağacı yokeder.Feng shui uzmanları genelde metali tüm mobilyaları ahşap olan evlerde,ahşap etkisini dengelemek için kullanırlar.Evinizde çok olduğunu düşündüğünüz elementi dengelemek için siz de bu yöntemi kullanabilirsiniz.
 
X