• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

ya bu diyet hafta içi çok uykumu getirip halsiz oluyorum işten dönüşte yatağa zor atıyorum kendimi.benim durumumda olan var mı acabaaaa arkadaşlarrrbilmiyorumkismile

benim uykum gelmiyor zaten alıştırdı minişim beni uykusuzluğa ama biran önce yatmak istiyorum diyeti bozmamak için gece yemeye bayılanlardanım sabah hiç önemli değil yemesemde olur ama gece zor tutuyorum kendimiopuyorumnanaktan:nazar::nazar:a.s

bugün gazetede okudum paylaşmak istedim belki diyetimizde fazdası olur kızlarDr. ısmail Ağar'ın kaleminden diyet ve zayıflamanın sağlıklı yolu...
Başlarken Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı yaşamanın yararı sadece bedenimizde değil ruh ve zihnimizde de yansıma buluyor. Mutlu olmamızı sağlayan önemli hormonlar yediklerimiz ve içtiklerimizle birlikte hareket gücünde yatıyor. Diyet aslında bir şeyin bedeli olarak ve zorluk taşıyan bir anlam içeriyor.

Bu nedenle diyet yapmak çoğu kez tam başarı sağlamıyor. Ya eksik kalıyor ya heba oluyor. Zihnimizin kandırmacalarına kulak asmadan beynimizi, hatta hücrelerimizi yeniden programlayarak kendimize ömür boyu sürecek bir iyilik yapmalı ve ‘sağlıklı yaşamın’ ilk adımını atmalıyız.

Ki o sağlıklı yaşamın kuralları bize sunulan bedeni daha iyi, daha yararlı, daha güzel hale getirmemize imkan tanısın. Her şey bir bütün. Sadece mevsimsel zayıflama yolları aramak, daha estetik görünmek için çaba sarfetmek boşa kürek çekmeye benzer. Önemli olan dizi boyunca size vereceğim bilgi ve tarifleri hayatınızın akışına sokmak ve elinizden geldiğinizce uymak.

Kilo sorununun dünya çapında oluşturduğu yankıları zikretmeme gerek bile yok ve tabii yolaçtığı bedensel hastalıkları. O nedenle kilomuza olabildiğince dikkat etmeliyiz. Size basit ama etkili kolay kilo verdirecek önerilerde bulunacağım dizi süresince. Umarım faydalı olabilirim. Her şey gönlünüzce olsun.

Dr. ısmail Ağar

KıLO VERMENıN KOLAY YOLLARI

Tüm yıl boyunca yediğine içtiğine dikkat etmeksizin yaşayanlar baharın kendini hissettirmesiyle hızlı bir arayışa giriyor. Bu zayıflama hatasını sürdürmeniz her yıl daha da zor kilo vermenize neden oluyor...

Hedef kiloya ulaşmak ve bu kiloyu korumak için tüm yıl boyuna yayılan sağlıklı bir beslenme planı uygulamalısınız. Baharda başlayan yaz ortasında sona eren zayıflama çabalarından belki şimdiye kadar sonuç aldınız ama bugüne kadar metabolizmanıza verdiğiniz tahribatı hiç hesaba katmadınız. Ama metabolizmanız alarm veriyor. Sağlıklı kilo kaybı için diyetin temel prensipleri olarak adlandırdığımız birkaç maddeyi yaşam prensibiniz haline getirin. Bir kağıda aşağıdaki önerileri not edin. Faydasını mutlaka göreceksiniz.

BU SIRALAMAYI ıHMAL ETMEYıN

Günde 15-20 bardak sıvı tüketilecektir. Bunun 2 litresi su olmak üzere şekersiz çay ve bitki çayları olabilir.

Genç hanımlar mümkün olduğu kadar kırmızı et tercih etmelidir.

Kansızlık sorunu yaşayan 30 yaş altı genç hanımlar için sığır karaciğeri tercih edilmelidir.

Sabah öğününde yenecek ekmek, çavdar, yulaf veya tam buğday ekmeğinden biri olmalıdır.

Her gün 20 dakika tempolu yürüyüş ve hafif egzersizler uygulayın.

Akşam öğünü 20.00’den sonraya kalmamalıdır.

Öğlen ve akşam öğününde mutlaka et, süt, yumurta, peynir, tavuk, balık gibi proteinleri almayı asla ihmal etmeyin.

Ara öğünleri atlamayın.

Şekerden uzak durun meyve tüketin.

Şeker içerikli gıdalar tüketiyorsanız ara öğünde değil ana öğünle birlikte ya da hemen sonrasında tüketin.

Yiyeceğinizi uzun uzun çiğneyin.

Glisemik indeksi yüksek besinlerden uzak durun.

Kahvaltısız güne asla başlamayın.

Hanımlar adet döneminde demir ve magnezyum içerikli besinleri öğünlerine katmayı unutmamalıdır.

Kuru meyvelerden ziyade taze meyve tüketin.

Tuzlu beslenmeyin.

Lifli ve posalı gıdalar tüketin.

Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin.

Hızlı kilo vermeyi vadeden zayıflama yöntemlerine ve ilaçlarına rağbet etmeyin.

DıYETLE DAMAK TADINIZA ZULMETMEYıN

Düşük kalorili ve sağlıklı menüler oluşturun. Diyet yemek lezzetsiz yemek değildir.Pişirme yöntemlerinizi değiştirin ve yaratıcılığınızı kullanın.

Domates ve soğanı baharatla birleştirecek değişik soslar elde edebilirsiniz. Buharda ve fırında pişirme tekniklerini kullanın.

Sebzelerin sularıyla sos ve çorba tarifleri oluşturun.

Kalorisi düşük besinlerle atıştırmalıklar oluşturabilirsiniz.

ÖRNEK TARiFLER

Aşağıdaki tarifleri kullanarak öğlen veya akşam menülerinizde kullanabilirsiniz.

MANTARLI PATLICAN: 1adet küçük boy soğanı yağsız teflon tavada domatesle öldürün. Üzerine mantarları ilave edin. Diğer tarafta patlıcanı közleyin. Soyup üzerine mantarlı karışımı ilave edin. Haftada 2 günü geçmemek üzere bir öğünde bir bardak light yoğurt ile aşağıdaki makarna tarifini kolayca uygulayabilirsiniz.

TON BALIKLI MAKARNA: 1 su bardağı kepekli makarnayı haşlayın. 1 küçük kutu diyet ton balığını 1 domates ile hafif ateşte pişirin, makarnayı ilave edin. Üzerine nane serpin. Pişirme işlemi sırasında domatesin suyundan faydalanın, yağ kullanmayın.

BUNLARA DiKKAT!

Yemeklerinizi pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu unutmayın.

Sebze ve meyvelerin mevsimleri olduğunu hatırlayın. Hormonlu, vuruk ve çürük besinlerden uzak durun.

Sebzeleri yıkarken suyuna biraz sirke ilave edin ve fazla suda bekletmeyin.

Sebzeleri özellikle salataları bıçak yerine elinizle parçalayın hava ile temas etmemesini sağlayın.

Sebzeyi buharda pişirin suda haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin ve az suda haşlayın. Sebzeleri haşlarken tencerenin ağzını kapalı tutun.

ERGEN DıYETıNDEKı HATALAR

Buluğ çağında yapılan yanlışlar kalıcı hastalıklara neden olur. Özellikle 11-16 yaş arası bireylerin boy uzaması, vücut ağırlığı ve kemik gelişimi sürmekte olduğu için bu dönemde yeterli ve dikkatli beslenmeleri gereklidir. Vücudun ihtiyacı olan protein, vitamin ve minerallerin titizlikle alınmaması halinde aşağıdaki durumlar oluşur:

KANSIZLIK

En sık olarak yeterli kırmızı et ve yeşil sebzelerde bulunan demirin yeterince alınmamasına bağlı olarak demir eksikliği anemisi ortaya çıkmakta ve bunun sonucunda bu kansızlık tüm vücut işleyişini bozarak baş ağrısı, halsizlik,düşük tansiyon, dikkatsizlik, derslerde başarısızlık, yorgunluk, egzersizlere dayanıksızlık ve hatta egzersiz yaparken beyin veya kalp hücrelerine yeterli oksijen taşınamamasına bağlı tehlikeli durumlara (bayılma, kalp krizi) neden olabilmektedir. Kansızlık ciddiye alınması gereken durumdur, buna yol açan yanlış beslenmeden kaçınmak gerekir.

SAÇ DÖKÜLMESı

Bilinçsizle yapılan diyetler sırasında vitamin eksikliğine bağlı saç dökülmesine oldukça sık rastlanır.

ADET DÜZENSıZLıKLERı

Yıllardır altını çizerek söylediğimiz genç kızların ve hanımların yanlış duyumlarla kolesterolden kaçmak adına kırmızı et, karaciğer gibi gıdaları hiç tüketmemeleri bazen adet düzensizlikleri veya adet görememeye sebep olabilmektedir. Zira kolesterol vücutta özellikle cinsiyet hormonlarının yapımında gereklidir.

METABOLıZMANIN HIZININ DÜŞMESı

Yanlış yapılan diyetlerin sonucu gün boyunca aç kalmaktır. Öğün atlamak da kişinin metabolizma hızının düşmesine neden olur. Hem kilo verme zorlaşmakta hem de verilen kilolar hızla geri alınmaktadır.

BAĞIŞIKLIK ZAFıYETı

Yanlış yapılan diyet uygulamalarının bir zararı da bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Burada üzerinde durulması gereken en önemli nokta yeterli ve kıymetli protein alınmasıdır. Vücut bağışıklık sistemi için en önemli protein kaynakları olarak hayvansal proteinleri gösteriyoruz. Her ne kadar baklagillerde protein içeriğinden zengin olsa da bağışıklık sistemi ve kasların yapısına giren amino asit adı verilen protein birimlerinin bazılarını ancak hayvansal proteinlerden almak mümkün olmaktadır. Yani yağsız kırmızı et, tavuk göğüs eti, balık, yoğurt, süt ve yumurta yeterli miktarda ve her gün alınmalıdır.

BıZ YAZILANLARIN ÇOĞUNU TÜKETıYORUZ::)))

bana da 15 kilocuk olmuştu.. çok yerdim ama o zaman.. kilo hediye etmekte çok cömerttir sağolsun
teşekkür ederim ablacım.. diyetin sayesinde tutmakta pek zorlanmayacağım.. a.s.

a.s.bişey degil canım. ama diyet benim degil kibilmiyorumkismile kim icat etmiş bilmiyorum ama yasıyorsa tuttugu altın olsun:Saruboceq: ölmüşsede nur icinde yatsın:Saruboceq: dondurmayı serbest günlerde yiyebilirsin ama öğün niyetine ve abaratmadan yemelisinopuyorumnanaktan

Kızlar patates 1gün önce haşlanırsa zayıflatma etkisi daha fazla oluyormuş.Bugün sabah tvde bir bayan söyledi.
Ben de bu diyeti yapıyorum 4 haftada 5 kilo verdim.çok mutluyum çünkü hiç kilo veremiyordum.
Hergün yazılarınızı okuyup motive oluyorum herkese kolaylıklar diliyorum.

a.s.ama cok az vermişsin:uhm: sana da kolaylıklar ve saglıklı zayıflamalarvereliniortak

arkadaşlar ben şunu anlamadım 5. gün yoğurt,süt, yumurtadan sadece birini mi seçiyoruz yoksa hepsinden tüketebiliyor muyuz bilmiyorumkismile

sabah hepsinden bir parça tüketiyorsun. gün boyunca ayrı ayrı ya da beraber tüketebiliyorsun.ama sabah bir tanesini ihmal etmişsen onu gün boyunca yiyemiyorsun
canım.

a.s.simten gayet güzel yanıtlamışsınkaydirigubbakcemile5 benim olmadıgım zamanlarda güzel yanıtlıyosunuzolumunekankayizsmile diyetin mantıgı herkeste oturmuszemuszemus cok iyiopuyorumnanaktan

teşekkür ederimmzemuszemus bu çok iyi oldu çünkü yumurtayı tek başına yiyebileceğimi sanmıyorum. yarın başlıyorum bakalım, inşallah başarabilirimeyvahedigeldismile

a.s.aramıza hoş geldinvereliniortak chatlaxx gelince seni de listeye ekleyecektir. saglıklı zayıflamalaropuyorumnanaktan

kızlar bende başlıyorum yarın benide alın aranıza laelaelaelaelae
kilomu tam bilmiyorum ama 58-60 o aradaydım en son. yarın sabah yazarım kilomu.
ben yarın meyveyle başlamak istiyorum zaten haftasonu detoks yapmak istiyodum kendimi iyice motive etmiştim meyve yemeye lülülülülülü

a.s.aramıza hoş geldinvereliniortak chatlaxx gelince seni de listeye ekleyecektir. saglıklı zayıflamalaropuyorumnanaktan

ii akşamlar kızlarrrr:teytey::teytey:

misafirlerim gitti

neler neler yemedimmsırnaşık şey bir bilsenizz

kendimle gurur duyuyorum

herkeze yedirdim yedirdim ben tadlarına bile bakmadınsositososito
çok sevinçliyim

olucak galiba şimdi kurtulam yağlardan:sm_cool::sm_cool:

en son 5 te 2 yumurta ve peynir yeniştim sadece su ve çay içtim birazdan yoğurt yiycem

yarın bayram var bayram :dance:

a.s.kutluyoruma.s. bu kadar azimli olunca vermenen imkansızhihoyyytkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

ya bu diyet hafta içi çok uykumu getirip halsiz oluyorum işten dönüşte yatağa zor atıyorum kendimi.benim durumumda olan var mı acabaaaa arkadaşlarrrbilmiyorumkismile

a.s.ben bira mayası küründen herhalde yorgunluk yada halsizlik hissetmiyorumkaydirigubbakcemile2

yumurta gününü başarıyla atlattım sabah tartılacağım.bugün benim için çok güzel geçti.hiç açlık hissetmedim,yumurta tok tuttu.umarım sizin gününüzde ii geçmiştir.

iyi geceler kızlar bende patetes gunumu kazasız atlattım;40 dak.sporumu yaptım yarın sebze günüm ve ben sabah salata yapcam öğlen dısarda olcam yıne salata yıyebılırım akşamda dershane var o beni düşündürüyor ne olabılır dıyeCADIARZU
yarın çogu arkadasın bayram günü çok merak edıyorum kaçar kılo verdınız burda sızın kılo verdıgınızı okudukça kendımı daha iyi hissediyorum süper motıve edıyorsunuza.s.

Arkadaslar nasil gidiyor?
Benim dun et gunum du ama bozar gibi oldum..Bi arkadas sabah balik yemeyin demisti,baligi cok sevdigim halde 1gun onceden etlerimi stokladim ...Sabah etle basladim ..Aam diyorum ya ESIM destek yerine hep kostek hep kostek :oklava::oklava: oldugu icin ..Normalde fazla sevmemesine ragemn dun zorla tum aileyi balik yemeye goturdu..Ben de hayattta dayanamam..Ve yedim yaninda da (ayiptir soylemesi,tek tek ne yedigimi yazmak cok ayip geliyor cidden ) izgara kalamar,izgara karideste yedim...Cok sucluyum :kedi:
Zaten daha 4.gunde 200 gr farketti...Ustelik hergun 2 saate yakin yuruyorum zorunluluktan.Bir itiraf daha acaiberry de kullaniyorum.Ama daha tik yok..Yarin devam etmiycem sanirim.Ama pazartesi yeniden ve tum azmimle baslayacagim..
Bugun bir arkadasimin vasitasiyla onun gittigi spor salonuna gittim.Ziyaretci goturebiliyormus..Ben spor aletiyle calismayi sevmiyorum.Ama burasi dans gibi spor yaptiriyor.Cok guzeldi.Latin ritimli ,hizli,tempolu muzikte dansla,jimnastik arasi birsey yaptiriyor.Hemn yazildim..Ptesi basliyorum...Bana sans dileyin..Niye gitmiyor bu kilolar? eyvahedigeldismile Rahatlari yerinde demek ki kaydirigubbakcemile3

yemek kitaplarına bakmak da iyi piskopatlık emme daha iyisi bende var. canım lahmacun
çekti diye eşime lahmacun istedim dışardan söylene söylene yiyor adam. :lepi: dünde canım kavurmalı pilav,
bol soğanlı nar ekşili çoban salata, sulu patates ve ayran çekmişti.
iyi bir ev kadını olduğumu göstermek için hemen eşime yaptım tabee :1closedeyes:

ay canıım süpersin yaaa...
bi arkadasım var beraber yapıyoruz diyeti,evli o arkadasım da.. şey diyordu "eşim benim hayallerimi yaşıyor" diyodu,canı istedigi bi yemeği esine yapınca kaydirigubbakcemile3 seninki de o hesap olmuşşş kaydirigubbakcemile4 ama canım yaaa evde yemek pişince dayanmak gercekten iki kat irade guclubacismile tebrik ediyorum canım seni... ben ögrenciyim, almıyorum almayınca pişirmiyorum... sorun yok... ama evli olup da bu sekilde yemek yapıp yiyememek cok zoor canım... Allah iradenizi arttırsın... kaydirigubbakcemile5

vakit cok ilerledi ama canım bişeler atıştırmak istiyor... bu istegi kiviyle bastırıyorum :kedi: baktım sadece 34 kaloriymiş bi kivi... kaydirigubbakcemile2

kilo hesabı verme günü diye heyecandan uyuyamadım. gene dün saat 5 ten sonra bi şey yemedim zaten yiyemiyorum
bu diyetle. neyseciğime dün leslie ile 5 mil yapmıştım. bu
gün tartıya çıkmaya korkuyorum. şimdi bi leslie ile 5 mil daha yapıcam diyet çoook işe
yaradı demek istiyorum sırnaşık şey tüm hafta boyunca kaçamaklarım 1 şekersiz
nescafe, aradakşın ikram ettiği küçük şeker - nescafeyi de o ikram etmişti :oklava: -
bi de perşem be günü pilavın tuzuna bakmak için tadına baktım. tüm kaçamaklarım bu
ama öğleden sonra regl saatim bunu da hatırlatayım yanii :1closedeyes:

kızlar ilk kilo bildirimi benden olsun 68 lebaşladım 65 kiloyum 3 kilo verdim.........a.s.:nazar:

leslie ile 5 mil yaptım ama çok fena susadım su içtim. öyle tartıldım. 60.2 çıktım.
yaklaşık 3 kilo verdim süperim ben ya bayanssulusmile

sporumu yaptığıma göre güzel bir kahvaltıyı hakettim.
cokacimcoook öğle de ya lahmacun ya da çiğköfte yiyecem.
valla gözümde tütüyorlar. ama az yiyeceğim. yerimseniben

günaydın arkadaşlar kilo bildirim günü geldi çattı ama ayrıca korktuğum günde geldi çattı korkum tatil günlerinde yiyecekleri kendimi frenleyemeyip abartmak sabah kahvaltıyı abartmadım ama öğleden sonra biraz yağlı yicem inşallah abartmam dua edin benim için neyse 106 kilo ile başladım 102,5 tim bu sabah tartıda dün yediğim peynir tuzluydu sanırım bana öyle geldi sanki buçuk ları hiç sevmem ama neyse artık haftaya günde 2 lt su 3 fincan mate çayı ve 2 fincan yeşil çay ile takviye edicem belki daha bir faydaısı olur herkeze bol kilo vermeler :))

günaydın arkadaşlar kilo bildirim günü geldi çattı ama ayrıca korktuğum günde geldi çattı korkum tatil günlerinde yiyecekleri kendimi frenleyemeyip abartmak sabah kahvaltıyı abartmadım ama öğleden sonra biraz yağlı yicem inşallah abartmam dua edin benim için neyse 106 kilo ile başladım 102,5 tim bu sabah tartıda dün yediğim peynir tuzluydu sanırım bana öyle geldi sanki buçuk ları hiç sevmem ama neyse artık haftaya günde 2 lt su 3 fincan mate çayı ve 2 fincan yeşil çay ile takviye edicem belki daha bir faydaısı olur herkeze bol kilo vermeler :))

tebrikler canım inş. devamıda gelir opuyorumnanaktan

ii akşamlar kızlarrrr:teytey::teytey:

misafirlerim gitti

neler neler yemedimmsırnaşık şey bir bilsenizz

kendimle gurur duyuyorum

herkeze yedirdim yedirdim ben tadlarına bile bakmadınsositososito
çok sevinçliyim

olucak galiba şimdi kurtulam yağlardan:sm_cool::sm_cool:

en son 5 te 2 yumurta ve peynir yeniştim sadece su ve çay içtim birazdan yoğurt yiycem

yarın bayram var bayram :dance:

a.s.tebrikler canım benimde misafirlerim vardı ama davetsiz kayınvalidemle kayınpederim eşimle araları biraz limoniydide suçbastırmaya geldiler sanırım dün pataes günümdü feci geçmişti atlattım die seviniyodum ama yemeğe geldiler tabi bende onlarla yemek zorunda kaldım hem diyet yaptığımı bilmelerini istemedim hemde bak bak gelinde bize trip yapıyo demelerini istemedim ayyy en kötüsüde kalmaya gelmişler ne alaka anlamadım yani anlıcanız benim diet pzt kaldı :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Back
X