5 haftalık....

su_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
180
0
46
Mardin
arkadaşlar 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim neler yapmam lazım mardinin bir ilçesinde yaşıyorum bir kadın doğum uzmanı var hangi tahliller lazım yapmam gereken neler var şimdiye yadar benim gibi yeni gebelere ne gibi tahliller yapılıyor benim gibi 5 haftalık varmı aranızda?

sağlıkla kucağınıza alırsınız inşllh
zaten ilk başta test yapılmıyor önce kalp atışlarını duyucaksınız
11-14.hafta arasında 2 li test yapılıyor
belki kan ve idrar testi ister dr nuz
bol bol ceviz yiyin

30 haftalık hamileyim Allah nasip ederse eylül de gelicek kızım

Canım ben de yaklaşık 6 haftalık hamileyim.
1 hafta önce önce göbekten ultrasonla bakıldı sonra vajinal ultrasonla bu hafta tkr bakılacak dr çok küçük dedi.

Daha sonra testler yapılacak tokzoplazma,rubella,tsh ....(ben zaten hipotiroid hastası olduğum için ilaç kullanıyorum dozu yükseltildi)

ılk yapacağın şey bir vitamine başlamak folicplus veya elevit olabilir.Ben folicplus içiyordum şimdi elevite geçtim çünkü içinde çok fazla vitamin ve de folicasit var.Eczaneden 13 tl ye alfım,dr ada yazdırabilirsin.

Dikkat etmen gereken şeyler,ilk 3 ay ağır kaldırmayacaksın,yorulduğunda hemen dinleneceksin.
Bitki çaylarından günde 1 fincan ıhlamur ve kuşburnu dışında uzak duracaksın.
Cinsel ilişki uzun aralıklarla ve sarsıntısız olacak :)))))))
Günde 2 çay bardağı açık çay ve 1 türk kahvesini geçmeyeceksin.Nescafe kesinlikle yasak.
Asitli tüm içecekler,hazır meyve suları yasak.
Maydanoz düşük yapıyor yasak.
Kuruyemişlerden günde 2 ceviz yeterliymiş,ben çok fazla çeşitte ve miktarda kuruyemiş yemeye başlamıştım dr hayır çok kilo alırsın gerek yok dedi.
Olabildiğince süt,peynir,yoğurt tüketeceksin.Açıkta satılanlardan almayacaksın.
Hamur işlerinden de uzak duracaksın.Çok canın çektiğinde ucundan koparacaksın.
Bol su içeceksin çatlakları bi nebzede olsa engelleyeceksin.
Omega 3 için olabildiğince çok balık yiyeceksin(konserve olmayacak zehirlenirsin),semizotundada yüksek oranda var aklında olsun cnm.

Şimdilik hatırladıklarım bunlar ara ara gelir yazarım.

rabbım saglıklan kucagınıza alamayı nasp etsın ınşşşş
bızede duanızı eksık etmeyın

arkadaşlar allah sizden razı olsun bozo mısra esra tiryandafila allah hepinizi sağlıklı bebişler nasip etsin birbirimize dua edelim....mısra gelişmeleri benle paylaşırmısın burda olanaklar kısıtlı olduğu için ihtiyacım var yardımınıza...sevgiler....

su bende 5 haftalık hamıleyım hamıle oldugumu yenı ogrendım. 3 ay once dr a gıttıgımde bana folıc asıt vermıstı halan onu ıcıyorum. benden bırsuru test ıstedı ama hamıle olmadıgım ıcın sıgorta karsılamıyordu bızde yaptırmadık. sımdı gıdıp yaptırıcam. tıroıdlerle ılgılı bır test varmıs. kızamıkcık hepatıt a b c kedılerden kopeklerden bulasan bır hastalık testıde demıstı.

ayrıca cıg et yemıyeceksın ne olabılır mesela cıgkofte salam sosıs jambom bunları cıg tuketme sakın.maydonoz ve brokolıyı dusuk yaptırıyor dıye duymustum. cıg etede dokunma mesale kofte yapıcan bır eldıven yardımıyla yap canım bunlar onemlı ayrıntılar.

Hamilelik başlangıcının ilk muayenesinde vajinal ultrason ile gebelik kesesine, bebeğin rahim içinde nerede geliştiğine, çoğul ya da olumsuz bir gebelik olup olmadığına bakılmaktadır. İlk muayenede anneden kan alınarak; kan sayımı, kan grubu, hepatit, HIV, toksoplazma ve rubella (kızamıkçık) kan testlerine bakılır. Böylece; kan uyuşmazlığı, kansızlık, kızamık virüsüne karşı bağışıklığın olup olmadığı, hepatit B, HIV ve toksoplazma virusu taşınıp taşınmadığı ortaya çıkmaktadır. Sağlıklı bir hamileliğin temeli için, bu ilk kontrol çok önemlidir ve mutlaka gidilmelidir.
en başında bu testler çok önemli doktorum benden istedi sende iste bunları

merhabalar hayırlı olsun Allah hayırlııyla kucağın almayı nasip eder inşallah (cümlemizin)

bende 5 buçuk haftalık hamileyim geçen hafta doktora gittim.

kan tahlili yapılmıştı hormon seviyem hamile olduğumu gösterdi

ultrasonda bakıldı küçücük fasülye gibi :)

kan ve idrar verdim.bir çok test yapıldı (hepatit,kasızlık,tiroid vs vs vs)

çiğ ete dokunmak yok hastalık bulaşabilir

kreş çocuklarından uzak dur sevme öpme dedi hastalık kuluçka dönemide olur bulaşır dedi.

kan uyuşmazlığımız var.bu konudada 3 aydan sonra bişiler yapılıyormuş sanırım.sorun olmuyormuş ama yinede tüm önlemler alınıyormuş

çalışmamın ağır olmadıkça ev işi yapmamın ve seksin özellikle bir sakıncası olmadığını söyledi

ağır kaldırmamam gerketiğini söyledi.hormonlarımız hızlı çalıştğı için çabuk yorulacağımızı bu yüzden dinlenmemi gerektiğini ve ağır işler yapmamamız gerektiğini söyledi.

hamileik süresince almam gereken kilo 14 ila 16 arasıymış saırım tam hatırlaıyorum.bunun fazlası doğum ve çocuk için saıncalı azı ise çocuğun gelişimi için zararlıymış

herşeyi yiyebilirisin dedi.günde 1 tane yumurta süt peynir yoğurt mutlaka ye hafta en az 1 kere kırmızı et balık v beyaz et yememi yine hafta bir kere bakliya yememi vesebze yememi söyledi

meyveyi bol bol istediğimiz kadar yiyebilirmişiz.

tatlı ve hamur işi çok faydalı olmamakla birikte zararlıda değilmiş.ama kilo yaparmış aşırısı

temiz hava ve kısa yavaş yürüyüşler iyi gelirmiş.

mide bulantıları başlayabilir bünyeye göre başlamayabilirmişte.

çatlaklar için piyasada biçok bulunan çatlak kremlerini üçüncü aydan itibaren ve doğumdan sonrada kullanarak bu çatlakları minimuma indirebilirmişiz.ayrıca zeytinyağı badem yağı gibi doğal şeylerinde faydası varmış

8. haftada tekrar kontrole gidicem.doktorumun söylediklerinden haırladıklarım bunlar :)

tekrar hayırı olsun

dıllerım lal ılk muayenene ne zaman gıtmıstın bende yenı hamıleyım 4hafta 2 gunluk ne zaman gıtmem gerek. bır arkadasım sımdı gıtmene gerek yok bebegın kalp atıslarını duymassa sonra gelın der dedı.

bence ilk muayene önemli . nezaman öğrenirsen ozama git bence.tahlillerini yaptırırsın ve ultrasonda gebelik kesenin olup olmadığını doğru yerde olup olmadığını görürsün.ben 5 haftalıkken gittim.ilk muayeneden sonra zaten hrşe normalse rutin kontrollerinizi oluşturursunuz doktorunla

Tabi ki cnm ne demek her daim paylaşırım.

Son durumum;
Çok fazla sancım olduğu için dün dr u aramıştım,düşük önleyici ilaca başla dedi başladım ancak bu sabah pembemsi akıntı vardı meğersem bu da düşük belirtisiymiş.
Yarın rapor alıyorum 10 gün evde yatacağım.

Henüz kese ve bebek görünmüyor haftaya kesin görmem lazım dedi dr.

hayırlı olsun canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

hayırlı olsun canım.. rabbım kucağına almayı nasıp etsın..
şimdilik yapacağın bişey yok kan testi yaptırdın mı?
bİrde alttan ultrasyonla keseyi gorebilirsin. Ben 5 haftalıkken gordüm.
Sağlıklı bır gebelık geçırmen dileğiyle.

ben kan testi yaptırmadım sadece dr ultrasyonda baktı ve gebelik kesesi göründü 10 mm lik dedi bir hafta sonra gel dedi burdaki hastanede hangi tahliller var bilmiyorum ama sorucam doktoruma kızamıkçık kansızlık vs...allah hepimize hayırlı sağlıklı evletlar nasip etsin hamile arkadaşlar yaşlarınızı öğrenebilirmiyim ben 28 yaşındayım....sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…