Rabbimin izni ile olur insallah insanoglu garanti veremez bence dogruda degil zaten amcanin dedigine gore tup bebek ile olmayipta bu macunla olanlar varmis fiyat olarak 3 aylik macun 300tl dedi bize
napalım denize düşen yılan dahi olsa ona sarılıyor. giden 300 olsun - 500 olsun diyor insan. bu arada hep gidince ve sonuç alınamayınca haliyle bir ümitsizlik, kabullenmişlik oluşuyor en tehlikelisi de bu. inanmak lazım herşeyden önce. zor da olsa inanmak lazım.
çünkü insan inandığı şeylerle beyne emir veriyor aslında , farkında değiliz tabi ama bu böyle. beyne emri vermek lazım.
kimbilir belki de bu doktorların asla olmaz dediği ve daha sonra çocuğu doğal yoldan olan insanlar belkide sadece inançlarıyla kazandılar, cenabı allah bilir bunu sadece.
inanmanın getirisine çok net bir örnek vereyim bakın olaya, ben ilk duyduğumda saatlerce aklımdan çıkaramadım.
olay şöyle oluyor.
Allahu teala, kulunu sorguya çekiyor ve sorgu bittiğinde meleklere, bu kulumu cehenneme götürün emri veriliyor.
melekler adamın kollarından tutup götürken adam başını çevirip sürekli arkasına bakıyor.
rabbim diyor meleklerine, sorun bakalım bu kuluma neden böye yapıyor?
soruyorlar, kul diyorki - yüce rabbim ben seni hiç böyl tanımamıştım ki, benim tanıdığım rabbim affediciydi, merhametliydi, hiç ümidimi ytirmemiştim, hep affeder demiştim, dağlar kadar günahım olsa da affeder demiştim hep kendi kendime.
sonra rabbim diyor ki meleklerine, - madem kulum böyle düşünüyor, bende öyleyim o zaman, böyle düşünen kulumu cehenneme atmak şanımıza yakışmaz, derhal kulumu cennete götürün diyor.
--çıkan sonuç şu ki, biz ümidi kesmessek, biz rabbimizin merhametine sığınırsak, ondan beklersek yüce şanını göstermesini, inşallah Allahu teala dilekleri şüphesiz ki geri çevirmez. rabbim herşeyin hayırlısını versin. bizleri ahir zaman kötülüklerinden korusun...