• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 parasız evlilik hayalleri..

bak canım evlilik iki kişilikse ikinizden kimin ne kazandığının bir önemi yok.. çeyizmiş, kız tarafı şunu yaparmış vs bunlar çok eskide kaldı.. madem evi var birlikte gidin alışverişlere, birlikte harcayın, kimde varsa o versin bu kadar basit..
sonuçta sen de evde oturup dizi dizi bilezik bekleyen bi kadın değilsin. sevgiline göre az da olsa kendince bi kazancın var.
çok çok almazsınız, gerçekten ihtiyaç ne ise onu alırsınız, gerisini de evin içine girdikçe yaparsınız.
dört başı mamur evlenilecek diye bir kaide yok..
Teşekkür ederim biraz da böyle düşünüyorum. Yani her şey kusursuz ve eksiksiz olsun derdinde değilim. Temel olanları alabilmek istiyorum şu süreçte.

şu an mali müşavir adayıyım. Seneye stajım bittiğinde şartlarım daha iyi olacaktır muhtemelen. Ama bu sene dediğiniz gibi biraz tırt durumdayım
Ne malum peki daha iyi olacağınız ? Bende böyle planlar kurarken , hayat bana planlar kurmuş.
Valla iş evliliğe dökülünce kimse dur sen yapma demez. Benim eşim ailesiyle görüşmüyor. O yüzden mesela kaynana lafı falan çekmedim. Ama illa her ailede laf olur. Ne kendime laf ettiririm ne aileme. Kimsenin ipiyle kuyuya inme bence.

Ne malum peki daha iyi olacağınız ? Bende böyle planlar kurarken , hayat bana planlar kurmuş.
Valla iş evliliğe dökülünce kimse dur sen yapma demez. Benim eşim ailesiyle görüşmüyor. O yüzden mesela kaynana lafı falan çekmedim. Ama illa her ailede laf olur. Ne kendime laf ettiririm ne aileme. Kimsenin ipiyle kuyuya inme bence.
Kesin değil elbette ama stajyerken aldığım paradan daha yükseğini mali müşavir olduğumda kazanırım diye umuyorum. Hayırlısı tabi hayat bu belli olmaz.

Aileniz size yardım etmeyecek mi hiç?
Sonuçta evlilik yoluna gireceksiniz en azından krediyi onlar devralsın.
Bu durumda evlilik zor gibi görünüyor, düğün yapmasanız bile zor, bir ev sermek kolay değil minimal takılsanız bile, hele dolar 16 ₺ olmuşken.
Aileniz yardım etmiyorsa 1 yıl daha bekleyin.

aileniz için çektiğiniz krediyi artık aileniz devralsa olmazmı? malum evlilik hazırlığı içindesiniz ,hiç olmazsa yüklerini alsınlar sizin üstünüzden
Aileniz size yardım etmeyecek mi hiç?
Sonuçta evlilik yoluna gireceksiniz en azından krediyi onlar devralsın.
Bu durumda evlilik zor gibi görünüyor, düğün yapmasanız bile zor, bir ev sermek kolay değil minimal takılsanız bile, hele dolar 16 ₺ olmuşken.
Aileniz yardım etmiyorsa 1 yıl daha bekleyin.

Babamın krediyi ödemesi ya da bana parayı vermesi en erken temmuz ağustos. 12 bin TL verecek. Böyle bi ilişkim olduğunu bilmediği için rahat da davranıyor tabii acelesi yok mantığında şu an. Henüz bilmiyor ilişkimi.

Tabak çanak mutfak çeyizi ve tekstil ilk etapta. Yatak odası takımı ne alakaysa adetmiş kız alırmış ve bir beyaz eşya. E nişan söz bir arada olacak ama o da maliyet? poofff...
Ortak yapsanız her şeyi, eski örf adeti devam ettirme mecburiyetiniz yok iki taraf da çalışıyor nasıl olsa. Benim kenarda bir çöpüm yoktu evleneceğim zaman, düğüne dair her şeyi beraber yaptık eşimle. Günlük yemek takımım yoktu bir tane tencere setim vardı, blender setim yoktu filan çoğu şeyi eksik aldık. Evlendikten sonra zamanla aldım. Hoş ortak yapılsa da sizin yine altından kalkacak gücünüz yok gibi duruyor, olmayanı oldurmaya çalışmayın bir sene daha bekleyin bence. Ya da sevgiliniz ne diyor sizin bu maddi çıkmazınıza

Illa evlenirken evinizde hersey olucak diye birsey yok igneden ipliğe kadar ceyiz duzenlere saygi duyuyorum imkanlari varsa yaparlar..ama siz sadece evde olmassa olmaz seyleri tamamlayin evlendikten sonra incik cinciklarinizi tamamlarsiniz imkanlariniz oldukca ...mutluluklar dilerim simdiden önemli olan bu... saglik ve gercekten iyi gecinebilcegin anlasabilcegin bir eş ;)

Biz de çok parayla evlenmedik ama en azından para paraydi ..altın grami 87 liraydi o vakitlerd. gidi günler eyy...şimdi gir markete bir aldığını bir sonraki hafta üstüne 10 liradan az konmamış şekildedir buluyorsunuz...er şu halde evlilik ,ev kurmak o kadar zor ki..

Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.

Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında🤦🏻‍♀️) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.

Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )

Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı? :110:

Düğünsüz de evlenip mutlu olabilirsiniz biliyorsunuz değil mi?

Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.

Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında🤦🏻‍♀️) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.

Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )

Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı? :110:
Beraber kredi çekip beraber alabilirsiniz her şeyi nişanlınla.
Kız tarafı şunu erkek tarafı bunu ayrımına girmeden....

Tahmini Bütçe Sana
Nişan Evde olup bohça yapmaz isen min. 5.000 TL
Evde nişan için organizasyon min. 1500 TL
Nişan bohça maliyeti kişi başı 5000 Tl
Ev eşyası 100.000
Ev kirası 2000
Emlakçı peşinat 5.p000
Sadece nikah olsa bile damatlık-gelinlik-davetiye min.10.000
Takı toplam 100.000
Evlenmek 250.000 maliyet

Tabak çanak mutfak çeyizi ve tekstil ilk etapta. Yatak odası takımı ne alakaysa adetmiş kız alırmış ve bir beyaz eşya. E nişan söz bir arada olacak ama o da maliyet? poofff...
Yeni evlenenler genelde iki tane yemek takımı alıyor.Bunun yerine hem misafire hem günlük kullanacağınız bir tane takım alın.İndirimleri takip edin güzel indirimler oluyor.Nevresim filan 10 tane almanın anlamı yok bence zaten.Herşeyi minimumda tutun.Nişanı evde yapın süsleme filan istiyorsanız kendiniz yapın.Bence çok kasmayın oluyor bir şekilde

Back
X