• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 parasız evlilik hayalleri..

Eğer amaç evlenmekse yapılır elbette , ama yok Nisan , Nisan'da bilmemne elbisesi , ona hediye buna hediye , üstüne kına vs derseniz yapamazsınız.
Ama ayda 3 bin lira ile eylüle kadar çok rahat evin en acil ihtiyaçlarını alırsınız ( kendi üzerinize düşenleri )
Yani sizde kız tarafı ne alır bilmiyorum ama bilmem kaç çeşit tabak , fincan vs ihtiyaciniz yok , bir tabak seti , bardak seti , tencere seti vs elzem şeyler , uc çarşaf takımı , halı , perde vs rahatlıkla alınır 10 ayda o paraya .
Ama yok dört dörtlük alacağım , 15 yastığım , 20 yorganın , her odam dayansın dosensin diyorsanız yapamazsınız , bu devirde zaten yapan insan sayısı da oldukça az olur.
Öncelikle ihtiyaç listesi yapın , tüm ihtiyaçları listelerin , trendyolda bakın begendiginiz uygun fiyatlilari bir liste oluşturup oraya atın , indirimleri takip edin , her ay 3 bin liralık o listeden alışveriş yapın.
Ben Mart ayında 30 bin liraya ev döşedik , a dan Z ye herşeyiyle , iki tane de çocuğum var , onlara da oda yaptım vs vs

5 parasiz evlenilir,
1+1 eve gecilir oturulur,
dugun yapilmaz, nikah kiyilir,
...

bunlar olur olmasina da sonra birbirinizin basina kakmayacaksaniz,
burada cok okudum, iste esim taki yapicam dedi yapmadi vs muhabbetleri ki dugun olali 2 yil gecmis uzerinden,
veyahut iste erkek tarafindan da hic ceyiz getirmedi tarzi muhabbetler.

bunlar olacaksa gec olsun daha iyi, herkesin icine sinsin.

ben ilk yazdigim paragraftakini yapardim ama,
bu tamamen kisisel bir karar.
ben dugun yapmamaktan/yapamamaktan,
minik evde oturmaktan,
misafir bilmemne takimimin olmamasindan gocunmam, bunu da kafaya takmam cunku.

siz?

5 parasiz evlenilir,
1+1 eve gecilir oturulur,
dugun yapilmaz, nikah kiyilir,
...

bunlar olur olmasina da sonra birbirinizin basina kakmayacaksaniz,
burada cok okudum, iste esim taki yapicam dedi yapmadi vs muhabbetleri ki dugun olali 2 yil gecmis uzerinden,
veyahut iste erkek tarafindan da hic ceyiz getirmedi tarzi muhabbetler.

bunlar olacaksa gec olsun daha iyi, herkesin icine sinsin.

ben ilk yazdigim paragraftakini yapardim ama,
bu tamamen kisisel bir karar.
ben dugun yapmamaktan/yapamamaktan,
minik evde oturmaktan,
misafir bilmemne takimimin olmamasindan gocunmam, bunu da kafaya takmam cunku.

siz?
Evi daha önce almış.
Düğünde benim masrafım pek olmayacak çünkü özellikle düğün isteyen karşı taraf ve bunu karşılayacak güçleri var. Yoksa davul zurna salon merakım yok.
Dediğim gibi beni düşündüren daha çok çeyiz denilen o mutfak ve tekstil ve küçük ev aletleri ve yatak odası takımı blabla..

Eğer amaç evlenmekse yapılır elbette , ama yok Nisan , Nisan'da bilmemne elbisesi , ona hediye buna hediye , üstüne kına vs derseniz yapamazsınız.
Ama ayda 3 bin lira ile eylüle kadar çok rahat evin en acil ihtiyaçlarını alırsınız ( kendi üzerinize düşenleri )
Yani sizde kız tarafı ne alır bilmiyorum ama bilmem kaç çeşit tabak , fincan vs ihtiyaciniz yok , bir tabak seti , bardak seti , tencere seti vs elzem şeyler , uc çarşaf takımı , halı , perde vs rahatlıkla alınır 10 ayda o paraya .
Ama yok dört dörtlük alacağım , 15 yastığım , 20 yorganın , her odam dayansın dosensin diyorsanız yapamazsınız , bu devirde zaten yapan insan sayısı da oldukça az olur.
Öncelikle ihtiyaç listesi yapın , tüm ihtiyaçları listelerin , trendyolda bakın begendiginiz uygun fiyatlilari bir liste oluşturup oraya atın , indirimleri takip edin , her ay 3 bin liralık o listeden alışveriş yapın.
Ben Mart ayında 30 bin liraya ev döşedik , a dan Z ye herşeyiyle , iki tane de çocuğum var , onlara da oda yaptım vs vs
Çok yol gösterici olmuş çok teşekkür ederim :)

Biliyorum. Düğün masraflarını sormuyorum ama. Çeyiz, eşya ıvır zıvır masraflarını dert ediyorum.

Yani her şeyin sıfırını alma. İkinci el bile bakabilirsiniz. İleride durumunuz iyi olunca yenisini alırsınız. Ben eşimle düğünsüz evlendim onun evine taşındık. Hiçbir eşyamız sıfır değildi. Çalıştık, durumumuz düzeldi aldık yenilerini. Mutlu muyuz? Mutluyuz.

Evi daha önce almış.
Düğünde benim masrafım pek olmayacak çünkü özellikle düğün isteyen karşı taraf ve bunu karşılayacak güçleri var. Yoksa davul zurna salon merakım yok.
Dediğim gibi beni düşündüren daha çok çeyiz denilen o mutfak ve tekstil ve küçük ev aletleri ve yatak odası takımı blabla..

maasinizla bunlari 1 yil icinde yapmaniz cok zor,
ya es adayiniza oldugu gibi soyleyin, bir sekilde bazi seyleri o yapsin, ya da direk erteleyin.

dedigim gibi,
ya olmasa da olur demek lazim,
ya da olacak deniyorsa da ertelemek.

sizin maasiniz, borclariniz dusunuldugunde bunlara yetmez, hesap yapmaya gerek yok.

ama yeni evli cift icin bazilari gercekten gerekli mi emin degilim,
benim evimde kucuk ev aleti kayniyor, hepsini de kullaniyorum, ama on yillik evliyim, 2 cocukluyum, hepsini ihtiyac hasil olunca aldim. Sizde henuz ihtiyac bile sayilmaz. Tekstil ihtiyac tabiki, az alinir ama gerekli, olmazsa olmaz. Ama yatak odasi icin guzel bir takim, zaten sizin yillik birikiminiz demek, onda da uyguna kacilabilir mi bilmiyorum.

Kenarda para olmayinca zor, gittikce zorlasan ulke sartlarinda artik iyice zor. Hersey pahali alim gucu dusuk.

Ama siz de bi disari cikinca 300 gidiyor demissiniz, kusura bakmayin ama biranonce evlenmek istiyorsaniz, bir sure disari cikmicaksiniz, gezmiceksiniz, giymiceksiniz, disarda yemiceksiniz.
Gonul ister hersey bir arada olsun ama bu sartlarda olmuyor iste, kendinizi sikmak ve paranizi sadece evlilik giderlerine harcamak zorundasiniz.

Şimdi hayat pahalandi diye evliliği 1 yıl ertelediniz diyelim. 1 yıl sonra hayat ucuzlayacak mi?

Çok uzatmak istemiyorsanız uzatmayın tabi. Her şey dort dortlük olacak diye bir sey yok olduğu kadar. Mesela 12 kisilik porselen yemek takımı almazsınizda ceyizinize 6 tane yemek tabagı alirsiniz.

Duğun yapmazsınızda nikah yaparsıniz.

Cunku beklemekle masraflar düsürmeyecek aksine arttiracak.

Babamın krediyi ödemesi ya da bana parayı vermesi en erken temmuz ağustos. 12 bin TL verecek. Böyle bi ilişkim olduğunu bilmediği için rahat da davranıyor tabii acelesi yok mantığında şu an. Henüz bilmiyor ilişkimi.
Siz evliliği düşünüyorsunuz, ama aileniz ilişkiyi bilmiyor 😬
Bence bir an evvel söyleyin.

Sadece babam bana taktığı altınlar ile birlikte 100, 150.000 tl para harcadı, evin halıları perdeleri mutfak eşyaları… Düzen kurmak kolay değil, ya ikinci el geçici bir süreliğine düzeceksin evi ya da erteleyeceksin düğünü. O eve girince dönüşü yok, adam başta hallederiz der ama maddi yük omuzlarına bindiğinde o daralır bunalır “naptık biz” dersiniz

Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.

Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında🤦🏻‍♀️) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.

Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )

Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı? :110:

Mobilyaları mutlaka indirim zamanı alın , yarı fiyatına alabilirsiniz bizim gibi . Beyaz eşyaları da taksitle alıp firmanın deposunda bekletin , sıkışmazsınız . İncik , cincik , yok tablodur , bilmem ne objesidir vb .şeyleri almayın . Zamanla süslenir ev ileride . Boşverin misafir yemek takımını , gelen sizin yediğiniz tabaktan yesin . Gerçekten gerekmeyen şeyleri almayın . Düşünün buna ihtiyaç olur mu diye .

Koca adayı ailesiyle mi yasiyor? Eğer yalnız yaşıyorsa onun bekar evine çift kişilik yatak alın,yerleşin. Zamanla daha güzelini alırsınız,içinde yaşadıkça,borçlar bittikçe...Ne olacak ki? Ben olsam kocanin bekar evi varsa böyle yapardım, yoksa da eşyası içinde bir ev bulur, kiraya girerdim,bir sene falan. Madem durumum daha düzelecek o zaman durumum düzelince güzel bir eve çıkar mobilyaları alırdım.
Şart mı yani her şeyin hazır olması?
Ama derseniz ki "ben yeni gelinim,oyle nasil oturayım" o zaman bir sene bekleyin, o arada zaten stajiniz bitip maaşınız artacakmis. Rahat rahat alırsınız eşyalarınızı.

Eskiden olsa aman evlenme bekle derdim ama şu an öyle düşünemiyorum malesef. Her geçen gün her şey daha da kötüye gidiyor.
Ailenizin desteği olmayacaksa beklentisi de olmayacaktır. Karşınızdaki kişiden eminseniz en hızlı şekilde evlenin, masraflarınızı birlikte karşılayın. Bugün 500 liraya almadığınız tencere yarın 1500 lira olacak. Bekledikçe daha fena. Gözünüz yükseklerde olmadan asgari düzeyde bir ev düzün. Allah yardım etsin, şu zamanda yeni ev kuracaklara, yeni bebeği olacaklara gerçekten çok üzülüyorum. Ha deyin ki sanki sizler için çok mu kolay, zor işte her türlü zor.

1 sene sonra evlenin desek herşeye daha pahalı olacak.
Beklemenin de çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası o yüzden.
Ama herşey tam olsun, şu parça yemek takımı, mutfak setleri eksik birşey kalmasın derseniz elinizde kalan parayla pek birşey yapamazsınız.
Zaruri olanları alın, sevgilinizle beraber ödeyecek şekilde de olabilir.
Ayrıca yemeğe de 300 lira vermeyin bu süreçte artık bir zahmet.
Sevgilinizle net bir şekilde konuşabilirseniz saha sağlıklı adımlar atarsınız.

Asgari düzeyde tutun ihtiyaçları.
Öyle şu olmazsa olmaz denilenlerin çoğu kullanılmıyor bile.
Taç fabrika satış mağazası filan var mı sizin orada. Gir beğendiğin bir seti kartla al. İçinde yorgan, nevresim, pike, yatak örtüsü battaniye falan vardı benim zamanımda. İndirimlerden de iki tane daha nevresim alırsın.
Yemek takımı uygun ve şık olan biri sürü model var Karaca'dan. Bir günlük bir misafir için al. Gerekirse tek yemek takımı al. Su bardaklarını o kristal bilmem ne takımlarından gerek yok....
Prensip olarak minimalist bak. Bem öyle bakmıştım. Ona rağmen hediye vs geldi yine biri sürü tabak bardak var zamanla eleyeceğim

Nişanda takı yok mu sizde? Biz nişan takısıyla alacağız kız tarafına düşen eşyaları yoksa bu kurlarla kendi başımıza çıkamayız işin içinden.
Şu fiyatlarla takı yapan varsa helal olsun. Ben açıkçası çok yakınım olmadığı sürece asla yapmam.

Kızlar erkek arkadaşımla ilkbaharda nişan Eylül ekim gibi de düğün düşünüyoruz. İlkbahardan sonbahara maddi olarak ne ben ne ailem yetişemeyiz diyorum ama zaten ailemin hiç bir şey yapmayacağını ya da yapamayacağını biliyorum. Bütün masraflar bende olacak muhtemelen.

Kenarda param ya da çeyizim yok (tencere seti dışında🤦🏻‍♀️) e o zaman sonraki sene evlenirsiniz diyeceksiniz ama ikimiz de uzatmak istemiyoruz ne manitacılığı ne nişanlılığı.

Ocak itibariyle maaşım 5000 olacak. Bu maaşla ailem için çektiğim krednin taksiti ve öğrenim kredisi ödeyeceğim ve şu an 3000 tl civarı kredi kartı borcum var. Kartı saymasak bile 3540 tl kalacak bu ödemelerden sonra. Bi akşam dışarı çıksan 300 ödüyorsun zaten ( 2 kişi çıkıp hadi bu akşam benden olsun dersek )

Ne hazırlık yapabilirim hanımlar kalan kuş kadar parayla? Bu işlerin inciği cinciği bitmiyor ki. Ailem için çektiğim kredi 13.000 bunun dönüşü olacak ama 1 seneyi bulur. 3540 TL ile hayatta kalma ve çeyiz yapma tavsiyeleriniz var mı? :110:
Aileye kredii ne icin cektiniz?
Yani cekerken evlilik durumunuz yok muydu?

Tüm eşyaları yani koltuktan, nevresime, mobilyaya, mutfak robotuna kadar tek yerden alıp beraber ödeyebilirsiniz. Bu kadar toplu alışverişe indirim de yapıyorlar.

Biz senetle almıştık, evlenmeden önce beraber ödedik bitirdik. Kimsenin diğerinden ya da çok ödediğini sanmıyorum çünkü maaşı alıp oraya gömüyorduk.

Halı perde için de aileler destek oldu çünkü almayı unutmuştuk.

Biz o zaman 1 senede tüm eşyaların borcunu bitirmiştik. Şimdi hayat zor ama bu yöntem hala çalışır.

Kız tarafı erkek tarafı gibi modlara da girilmiyor, iyi bence.

Back
X