5. Sınıfa geçen oğlum ve yaz tatili... ondan çok mu şey bekliyorum...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.221
Bi çocuğum var. 5. Sınıfa geçti bu yıl. Devlet okuluna gitti. Yine devlete devam edecek. Hiperaktif tedavisi görüyor ve IQ su oldukça yüksek. Sporla uğraşıyor. Türkiye 3. Ve 4. Var. Gitar Çalıyor.
Velhasıl okula başladığı günden beri ödev yapması, kitap okuması hep problem oldu. Yazısı çok kötü. Dersleri iyi ama zeki olduğu için şimdiye dek çalısmadan idare etti.
Tatil girdiğinden beri bilgisayar oyunlarına taktı. Sabah kalkar kalkmaz bilgisayar başına geçiyormuş. Ben de günde 1-2 test çözsün, biraz kitap okusun. Camiye gidip dua öğrensin istiyorum. Tabi ki Bahçeye inip oymayacak, tv izleyecek, bilgisayar oynayacak.
Benim istediklerim hep evde bir probleme sebeb oluyor. Çünkü bunları yapmak istemiyor. Öyle zor geliyor ki ona. Benim zorlamakla çözdüğü testten, Okuduğu kitaptan hayır gelmiyor. Bu hoca tuttuk. Ramazan'dan sonra özel ders verecek.
Sizce oğluma fazla mı yükleniyorum. Tek çocuğum olduğu için bu konuda tecrübesizdim. Belki de normal bir süreç bilmiyorum. Sizin Çocuklarınız yaz tatilinde neler yapıyor.
Onun geleceği için çok endişeleniyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Test çözmese de kitap okuma alışkanlığı edinirse derslerine de kültürel gelişimine de çok katkısı olur. Çocuğum yok ama yaz tatillerinde test çözmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorum. Gitar çalması, bir spor dalında öne çıkması çok güzel... Bilgisayar oyunlarından hevesini alsın, bırakın. Bulmaca çözmesini, enstrüman pratiği yapmasını, satranç oynamasını emretmeyin ama tavsiye edin bence. Epi topu bir tatili kaldı gençlerin, onda da çok yüklenmemek lazım.

Hehe çocuğum yok ama aynı annemi gördüm sizde. Her yaz kendince bir plan yapar, şu şu etkinliklere katılmamı, şu şu dersleri çalışmamı bekler yapmayınca da bozulurdu. Bende aynı şekilde yazmaktan nefret ederdim, derslerim de iyiydi. Zaten ilkokulda hiçbir çocuk kendi kendine günlük çalışma rutini oluşturup ders çalışmaz. Hakkında ne söyleniyor olursa olsun hiçbir komşu çocuğu, hiçbir okul arkadaşı da çalışmaz. Bence kendi haline bırakın, yıliçi programları zaten çok yoğun okulların, yaz tatilini istediği gibi plansız programsız geçirsin. Ekstra hoca tutup tatilini kısaltmayın, özellikle istemediğini söylüyorsa. Bilgisayarın dışında dışarıda da oynuyorsa, sosyalleşiyorsa sorun olmamalı bana göre.

Yani çocuğum yok ama da biraz yükleniyorsunuz gibi geldi. Ne güzel başarılı bir çocuğunuz var umarım hep başarılı devam eder ama şu iki ay tatilde tatil yapsa daha güzel sanki. Bilgisayar oyunu yerine bisiklete binsin, pikniğe gidin ailece, kuzenleri arakadaşları varsa onlarla oynasın, spor kulüplerine gönderebilirsiniz yada müzik kulüplerine bu tip yaz okulları var mesela. Yani çalışmak yerine fayfalı ama eğlenceli şeylerle geçirse daha güzel olur bence.
Kendi yerime koydum da ben ufakken test çözmek istemezdim ama annem tenis kursuna yüzme kursuna yollardı çok hoşuma giderdi daha eğlenceli. Tatil onun da hakkı
Kitap okuma alışkanlığı olsun elbette güzel bi alışkanlık ama orada çocuklar anne babadan görürse okuyorlar. İki ayrı kuzende iki ayrı yeğenim var birinin annesi kitap kurdu çocuk da plajda falan annesini taklit edip okuyor sürekli :) beraber kitap okuma saati yapsanız güzel olur sanki.

Değerli Önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
Ben çok kitap okuyan biriyim. Ama oğlum hiç sevmiyor. Ben Çocukken çok ders çalışırdım. Hiç annem babam bana çalış demedi. Belki de ondan dolayı oğlumdan da aynı şeyi bekliyorum.
Gün içinde sitenin Bahçesinde arkadaşlarıyla oynuyor, bisiklet biniyor, gitarını Çalıyor, bilgisayar oynuyor. Tv izliyor. Ben günde bir saatini de kitaba ödeve duaya ayırsın istiyorum. Yorumlarımızdan Anladığım kadarıyla sanırım çok yükleniyorum.

disleksi problemi olmadığından emin misiniz? okuma-yazma problemi bana direkt onu çağrıştırdı açıkçası ama içinize kurt düşürmek istemem, sadece aklıma geldi.

Besinci sinifa gecen bir oglum var benim de. Ben de yaz tatillerinde oglumun test cozmesini isterdim ama kiyamiyorum da. Cocukluklugunu yasasin diyorum bir taraftan da. Bu gunler bir daha geri gelmeyecek. Zaten sene icinde yeterince test cozuyorlar ister istemez. Sadece yatmadan once kitap okuyor oglum. O yeter diye dusunuyorum.

disleksi problemi olmadığından emin misiniz? okuma-yazma problemi bana direkt onu çağrıştırdı açıkçası ama içinize kurt düşürmek istemem, sadece aklıma geldi.
Oğlumda disleksi yok. Hiperaktivite teşhisi konduğu zaman tüm testleri yapıldı. Hatta farklı doktorlara da götürdüm. Matematik fen gibi derslerde çok iui ama Sözle dersleri sevmiyor.

Besinci sinifa gecen bir oglum var benim de. Ben de yaz tatillerinde oglumun test cozmesini isterdim ama kiyamiyorum da. Cocukluklugunu yasasin diyorum bir taraftan da. Bu gunler bir daha geri gelmeyecek. Zaten sene icinde yeterince test cozuyorlar ister istemez. Sadece yatmadan once kitap okuyor oglum. O yeter diye dusunuyorum.
Oğlum Türkçe gibi Sözel dersleri sevmiyor. Ben en aIndan Türkçe'den 15 soruluk bi test çözsün istiyorum. Türkçe çok önemli sonuçta. Ama benim istememle olmuyor işte.

Oğlumda disleksi yok. Hiperaktivite teşhisi konduğu zaman tüm testleri yapıldı. Hatta farklı doktorlara da götürdüm. Matematik fen gibi derslerde çok iui ama Sözle dersleri sevmiyor.

Oğlum Türkçe gibi Sözel dersleri sevmiyor. Ben en aIndan Türkçe'den 15 soruluk bi test çözsün istiyorum. Türkçe çok önemli sonuçta. Ama benim istememle olmuyor işte.
Evet sizin zorlamanizla olmaz. Cocugu okuldan derslerden sogutmayin. Birakin biraz tatilin keyfini cikarsin. At yarisinda gibi surekli test cozduler zaten kisin. Agustos gibi ya as yavas gunde yarim saat falan cozmesini isteyebilirsiniz. Suan icin erken bence. Kitap okuyabilir ama.

Turkce icin en onemli sey kitap okumak. Hiperaktivite oldugu icin 1 saat oturup kitap okumasi zor o yuzden yarim saatte anlasin, az ama duzenli olmasi da muhim. Kitaplari ilgi duydugu konularla ilgili secerseniz okuma ihtimali artar. Test cok onemli degil, agustosa kadar doyasiya eglensin. Agustos sonrasi sene tekrari yapsin yeter yani.

Çok teşekkür ederim kızlar. Oğlumdan bir saat kesintisiz bunları yapmasını istemek haksızlık. zaten istesem de yapamaz. Ben Ağustos'a kadar sabredeyim en iyisi. Kitapları da kitapçı da beğeniyor. İstediğini alıyotuz. Velhasıl eve gelince eline bile almıyor kitapları.

Apartmandaki Arkadaşı gidiyor. Belki heveslenir dedim. Ama onu a istemiyor. Evde pc başında vakit geçirmekten başka birşey istemiyor yani.

Bırakın oynasın.
Ben oynamıştım.Hiçbir şey kaybetmedim oynadığım için.Her şey zamanında güzel.Ders çalışmak yazın güzel değil mesela.Ben hep okula 2-3 hafta kala bakardım derslere.İleride herkes ondan 7/24 çalışmasını bekleyecek zaten.
Ama kitap okuması iyi olur onun için.Okuma alışkanlığı kazanan insanlar cidden başka oluyor.

oynasın bırakın bunalttıkça daha da kasar kendini.. benim oğlum da 4'e geçti, akşam yatağında yarım saat kitap okuyor diye sevinç dansı yapıyorum :KK70: Ağustos gibi başlatırsınız derslere hem de biraz enerjisini atmış olur çocuk..

5.sinif yeni sisteme gore 9 yas sanirim dimi...
Anne degilim ben nasil olurum bilmiyorum da, yapmak istememesini anliyorum:))
Ben kendimi dusundum de hatirlayamiyorum,
baski yapsalardi hatirlardim ama :p
Ben tek sakinca olarak yatip kalkip pc de oynamasini goruyorum..
Baska aktivitelere yoneltin ama test olmasin bence:)

bence haklısınız. yaz tatili çok uzun. çocukların soğumaması için ve her sene sıfırdan başlıyor gibi başlamaması için yazı çok boş geçirmemeli. en azından kitap okumalı. bunalmadan bir kaç test çözmeli. benim oğlum daha çok küçük büyüyünce neler yaşarız bilemiyorum ama bende sizin gibi olacağım sanırım. zor işler bunlar...

X