Merhabe
Konunuz ilgimi çekti. Benim de çocuğum 4.sınıfı bitiriyor, seneye 5 olacak inşallah. Dediğiniz sıkıntılar bizde de var. Ben de kendi kendime düşünüyorum, sorun çok farklı sebeplerden olabilir ama belki de en büyüğü çocuğun kendi işini sahiplenememesi. Belki de çocuklar başarısız olmasın diye biz onlardan önce yapması gereken şeyi sahipleniyoruz. Artık ben de bıktım, hadi yap yap demekten. Oturup yapınca da sıkıntı devam ediyor çünkü sonuçta onu bu duruma biz teşvik ediyoruz, biz zorluyoruz, kendisi kalkıp yapmıyor. İnternette bakıyorum uzmanlar hep şunu söylüyor, çocuğa sistem kurun, siz söylemeyin alarm kurun vs...İyi de o alarm çalsa ve çocuk kalkıp yapmasa yine kafayı yiyen biz oluyoruz çocuk değil. Böyle bir döngüde çocuk daha çok gevşek olmayı anne ise çıldırmayı öğreniyor :) Ayrıca şu an piyasada geçen bir sürü ders çalışma tekniği, yanlış analizi vs vs bir sürü terim teknik var. Ben bunları öğrenciliğim sırasında kendi kendime bulmuşum, keşfetmişim, kimse de bana şu tekniği kullan demedi ki benim ilkokul ve ortaokul sürecim sıkıntılı geçti, benim şansım lise dönemimde döndü bu arada. Yani demek istediğim bizim bu döngüyü kırıp belki de çocuğu biraz yalnız bırakıp tek başına ne yapıyor ne yapmıyor görmemiz lazım, evet çok zor, seneye sınavlar başlayacak vs vs ama diğer türlü sürekli yap, çalış vs ne kadar mantıklı, ben de sesli düşünüyorum....