Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Gunaydin beybiler,

Bu sabah nihayet seytanin bacagini kirdim; erken kalkip sporumu yaptim mutluyum, hakli olarak gururluyum.
Ya bir kitap okuyordum da, cok ilginc gorusleri var vs neyse derken derken hurma orucu diye bir sey varmis onu arastirmaya yeltendim; siz hic duydunuz mu? Bir kadin yapip deneyimlerini anlatmis; bir de su orucu da var ki o yabanci ulkelerde de baya populer (water fasting) diye geciyor. Neyse boyle guzel aastirmalardayim.

Bu arada regl olacak olmama ragmen dune gore -500 :KK70:

Gunaydin canım. Hurma orucunu duymadım ama su orucunu duydum hatta nette videoları falan izledim. Fayda gören var. Sağlıklı olduğu söyleniyor ama gel gör ki çoook zor bence yapması

bu arada 6 ggünlük listedeki bazı günleri buldum bazı günleri bulamadım. Istagramda seyda coskun listeleri ile zayiflayacagima bir arkadaş var cubuk kraker. 80 kilodan 52 kiloya düşmüş muhteşem olmuş. Onun profilini inceledim. Arada ona soruyorum aklıma takılan şeyleri. Beyaz protein ve kirmizi protein gününde 120 gr gecmeyecek sekilde olsun diyorr. Salata ise istediginizi tuketin yazmis yorumlara.

sen yogurtlu olani mi yaptin?
ya ben yogurtlu olani demiyorum aslinda; gunde ara ara maksimum sayisi 7 olacak sekilde bir oruc varmis. Onun disinda da sadece su iciyormussun.

Biraz da aslinda ruhsal arinma, dini bir nefse hakimiyet gibi tasvir ediliyor. Bunu denemek istiyorum, birkac yerde daha okudum insanlarin tecrubeleri cok pozitif geldi bana. Bak burada: http://deli-anne.com/?p=28586

Ay bunu ben de okumuştum. Çok hoşuma gitmişti. Emzirdim için denememistim ama belki ilerleyen zamanlarda başlarım.

sen yogurtlu olani mi yaptin?
ya ben yogurtlu olani demiyorum aslinda; gunde ara ara maksimum sayisi 7 olacak sekilde bir oruc varmis. Onun disinda da sadece su iciyormussun.

Biraz da aslinda ruhsal arinma, dini bir nefse hakimiyet gibi tasvir ediliyor. Bunu denemek istiyorum, birkac yerde daha okudum insanlarin tecrubeleri cok pozitif geldi bana. Bak burada: http://deli-anne.com/?p=28586
Kaç gün yapılıyor elif bu hurma orucu?

Kaç gün yapılıyor elif bu hurma orucu?
Ya galiba oyle bir gunu yok nilguncum, yani once 1 gun yap mesela; sonra 2 sonra 3 falan.. Ne kadar dayanabilirsen..
Ya ben de 4 gun denemek istiyorum da yapabildigim kadar yapmaya calisacagim ondan ziyade sanirim; bu sabah o kadar hevesli uyandim ki dun aksam cok az yememe ve uzerine 5 mil leslie bile yapmama ragmen sabah erkenden kalktim ve sporumu yaptim.

Sabah da 3 hurma yedim, 1 kahve de ictim sekersiz; bugun boyle devam edecegim sanirim...
Insallah yapabilirim ya, ben cunku orucun faydasina inaniyorum. Ama genel olarak insanlarin tuttugu sekildeki oruca degil acikcasi, kisisel gorusum su icmemekten de degil; bence susuz da vucut bir miktar dayanabilir o da bir nefs terbiyesi ama bence iftarda afedersin insanliktan cikip bir kase corba ile yetinemiyorsan o orucun vucuda cok faydasi oldugunu dusunmuyorum.

Çok zor benim gözüm kesmiyor ..

Evet zor canım ya..
Eşim artık zayıfladigimi bayagi farketti. Iyi ce erimişsin diyor. ama su da bir gerçek pek iştahım da kalmadı. Emzirme den kesince böyle oluyor bende. O tatlı krizlerini hiç yaşamıyorum artık. Açlıktan gözümün donmeleri hep geçti.
Kızımı emzirmeden kestigimde 17 kilo vermistim 6 ayda çok dikkat etmediğim halde.Bakalim bunda ne kadar n
Gidecek ama şimdi daha sıkı diyet yapıyorum

Ya galiba oyle bir gunu yok nilguncum, yani once 1 gun yap mesela; sonra 2 sonra 3 falan.. Ne kadar dayanabilirsen..
Ya ben de 4 gun denemek istiyorum da yapabildigim kadar yapmaya calisacagim ondan ziyade sanirim; bu sabah o kadar hevesli uyandim ki dun aksam cok az yememe ve uzerine 5 mil leslie bile yapmama ragmen sabah erkenden kalktim ve sporumu yaptim.

Sabah da 3 hurma yedim, 1 kahve de ictim sekersiz; bugun boyle devam edecegim sanirim...
Insallah yapabilirim ya, ben cunku orucun faydasina inaniyorum. Ama genel olarak insanlarin tuttugu sekildeki oruca degil acikcasi, kisisel gorusum su icmemekten de degil; bence susuz da vucut bir miktar dayanabilir o da bir nefs terbiyesi ama bence iftarda afedersin insanliktan cikip bir kase corba ile yetinemiyorsan o orucun vucuda cok faydasi oldugunu dusunmuyorum.
Peki içecek serbest mi şekersiz her şey yani?

Peki içecek serbest mi şekersiz her şey yani?
Ya galiba meyve cayi ve su sadece; hatta sadece su mumkunse diyor ama ben sabah kahve ictim. Cay icmesem de olur ama kahve guzel tutuyor beni..
T tatlitambak Evet su orucunu da gordum, su tedavisi de diyorlar 21 gunde 25 kilo vermis bir adam; inanilmaz bir degisim gecirmis.

Evet zor canım ya..
Eşim artık zayıfladigimi bayagi farketti. Iyi ce erimişsin diyor. ama su da bir gerçek pek iştahım da kalmadı. Emzirme den kesince böyle oluyor bende. O tatlı krizlerini hiç yaşamıyorum artık. Açlıktan gözümün donmeleri hep geçti.
Kızımı emzirmeden kestigimde 17 kilo vermistim 6 ayda çok dikkat etmediğim halde.Bakalim bunda ne kadar n
Gidecek ama şimdi daha sıkı diyet yapıyorum
Hadi bakalım hep beraber inşallah istediğimiz kiloya ineriz...

Ya galiba meyve cayi ve su sadece; hatta sadece su mumkunse diyor ama ben sabah kahve ictim. Cay icmesem de olur ama kahve guzel tutuyor beni..
T tatlitambak Evet su orucunu da gordum, su tedavisi de diyorlar 21 gunde 25 kilo vermis bir adam; inanilmaz bir degisim gecirmis.
Çok zor ya nasıl yapmışlar helal...

Çok zor ya nasıl yapmışlar helal...
Ya okudugum kadariyla herkes ilk 3 gunun biraz bas agrili gectigini ama 4.gunden sonra inanilmaz enerjik olduklarini paylasmis.

Bana sorarsan tamamen istek ve hevesle alakali, insanoglunun bence yemek yemeye de icmeye de ihtiyaci yok; ben buna inaniyorum.

Evet canım değişimi ben de gordum muhteşem di. Hastalıkları tedavi amaçlı da kullanıyor Bu yöntem. Şu orucuna ağrının yoğunlaştığı bölgede ağrı geçene kadar devam ediyorlar. Ağrının olmasi iyileşme sürecinin bir parcasiymis. Bizim bir arkadaş denemiş ama k gün ne kadar bilmiyorum kilo olarak 80 den 56 ya indi.

:KK70::KK70:İçerde bişey unutanları duyduk da bişey yürütenleri ilk kez duyomm.

kızım bi böbrek kaç para senin haberin var mı.... bi ara ne efsaneler dolaşıyodu su dolu bir küvette uyanırsanız böbreklerinizi sayın diye....fantazi sandın ama değil yani içeceğine bişi katıp yürütyorlarmış... doktor hazır açmış şurdan alıvereyim der yani nolucak....

hem o doktor makasları çok pahalıymış doktorlara zimmetliymiş unutmazlar kolay kolay... hadi gazlı bez felam neyse :)))

Ya okudugum kadariyla herkes ilk 3 gunun biraz bas agrili gectigini ama 4.gunden sonra inanilmaz enerjik olduklarini paylasmis.

Bana sorarsan tamamen istek ve hevesle alakali, insanoglunun bence yemek yemeye de icmeye de ihtiyaci yok; ben buna inaniyorum.

Canim ben kaç gündür diyetimi biraz daha sıktım yediklerimi azalttım yani. Ve inanılmaz enerjik hissediyorum kendimi. Zaten bütün ruhsal ve fiziksel hastalıkların en birinci sebebi çok yemek ve pehrizsizlik... yedigin zaman az ye diye boşuna dememiş.
ne tokum ne de açım. Ama açlıga yakınlığım daha fazla bu aralar. Ve inanılmaz bir dinamiklik var. Vücudum daki ağrılar azaldı.

neğğğyyy ne dedi bu biri bana izah etsin.....

kızım bi böbrek kaç para senin haberin var mı.... bi ara ne efsaneler dolaşıyodu su dolu bir küvette uyanırsanız böbreklerinizi sayın diye....fantazi sandın ama değil yani içeceğine bişi katıp yürütyorlarmış... doktor hazır açmış şurdan alıvereyim der yani nolucak....

hem o doktor makasları çok pahalıymış doktorlara zimmetliymiş unutmazlar kolay kolay... hadi gazlı bez felam neyse :)))
su dolu değil buz dolu o :)

Back
X