Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

fıstıklar selam, size zerrin özerin diyetini ve diğer uyguladığı yöntemleri getirdim, yeşil çay ve form çaylarını ne kadar çok içtiğine dikkat ediniz ben çok şaşırdım...

- Formülünde 7 şifalı madde içeren, zayıflamaya yardımcı, metabolizmayı canlandıran bitkisel destek kullandı.

- Bedenini tanıdı, ona göre beslenmeye başladı.

- Tarçın, zencefil, zerdeçal ve keten tohumu tüketti.

- Hamur işlerini çok az yedi.

- Günde 2 litre sıcak su, en az 4 bardak yeşil çay içti.

- Zayıflamaya yardımcı bitki çayından her gün 3 bardak tüketti.

- Her gün 1-1.5 saat spor yaptı.

- Tok karnına tatlı yemedi.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI ÇAY

MALZEMELER:

* Bir adet avakado yaprağı

* Parmak ucuyla taze zencefil

* Bir tutam funda yaprağı

* İri bir tutam yeşil çay

YAPILIŞI: Bir bardak suda avakado yaprağı, zencefil, funda yaprağı ve yeşil çayı 2-3 dakika kaynatın. Ardından 3-4 dakika demleyin. Günde 3-4 fincan bu çaydan tüketin.

KİLOSUNU KORUMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİYOR?

*Haftanın 3-4 günü müsli ve sütle kahvaltı ediyor. 2-3 gün yağsız peynirden tost yiyor.

* Ara öğünlerde az şekerli meyve yanına 1 gün fındık, 1 gün badem, genelde ise ceviz yiyor.

* Öğle yemeklerinde beyaz protein, balık, tavuk, yumurta beyazından omlet, yağsız yoğurt, yanına ızgara sebze tüketiyor.

* Öğlen ve akşam arası elma kurusu, yağsız süt ve 1 ceviz yiyor.

* Akşam yemeklerinde bulgur pilavı veya çavdar ekmeği ya da tam buğday ekmeğini tercih ediyor. 5 gün az yağlı sebze yemeği, 2 gün kuru bakliyat tüketiyor.

* Haftada 1 gün aşırıya kaçmamak koşuluyla kebap, mantı, pizza yiyor. Eğer üst üste 2 gün yediyse 1 gün lahana çorbasıyla detoks yaparak dengeliyor.

* Bol su içiyor, bitki çaylarını ihmal etmiyor. Günde 2-3 bardak kilo korumaya yardımcı çay tüketiyor.

DETOKS ÇORBASI

Sıkı bir diyet uygulamayan Zerrin Özer arada canının istediği yemekleri de yedi. Ancak ölçüyü kaçırırsa lahana çorbasıyla detoks yaparak bedenini temizledi.

MALZEMELER

* 1 küçük beyaz lahana * 1 büyük baş soğan * 3 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı sıvı yağ * 1-2 adet hafif acı sivri biber * Yarım tatlı kaşığı zencefil * Yarım tatlı kaşığı zerdeçal * Yarım tatlı kaşığı kimyon * 5-6 adet saplarıyla beraber maydanoz * Yaklaşık 2 litre kadar su

YAPILIŞI: Lahana çorbasını diğer çorbaları yaptığınız gibi yapın. Eğer içiniz çok kıyılırsa yanında az miktarda kepekli grisini veya sarı leblebi yiyebilirsiniz. Her saat başı veya 2 saatte bir, küçük bir kase çorbayı içmeye çalışın. Çorba ne çok sıcak ne de ılık olacak.

KİLO KORUMAYA YARDIMCI ÇAY

MALZEMELER: * 2-3 adet saplarıyla birlikte maydanoz * Küçük bir tutam mısır püskülü * Küçük bir tutam kiraz sapı

YAPILIŞI: Bir bardak suda verilen bitkileri 2-3 dakika kaynatın, 3-4 dakika demleyin. Günde 2 fincan içilecek.

İŞTE ZERRİN'İN DİYET LİSTELERİ

1) KAHVALTI: * 2 ince dilim kızarmış tam buğday ekmeği * 3 parmak yağsız taze peynir * 6-7 adet saplarıyla birlikte maydanoz. Maydanozların üzerine bolca limon sıkılacak.

ARA: * 1 kivi. Yerken üzerine bol tarçın serpilecek. ÖĞLE: * 1 kase mercimekli tavuk çorbası. Üzerine içerken bol limon sıkılacak. * 1 söğüş domates * 2-3 adet haşlanmış kabak.

ARA: * 3-4 kaşık light yoğurt, bol tarçın.

ARA: * 3 ceviz içi * 1 yeşil elma.

AKŞAM: * 4 kaşık az sıvı yağlı, bol soğanlı, sarımsaklı bulgur pilavı * 1 porsiyon zeytinyağlı taze fasulye * Söğüş yeşillik.

GECE: * 3-4 adet kuru kayısı

2) KAHVALTI: * 4-5 kaşık katkısız müsli * 1 bardak ılık light süt * 1.5 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu * Üzerine bolca toz tarçın serpilecek.

ARA: * 1 yeşil elma.

ÖĞLE: * 1 kase sulu, bakliyatlı sebze yemeği Söğüş yeşillik.

ARA: * 3 adet tarçınlı, kepekli bisküvi

ARA: * 8-9 adet tuzsuz fındık * 1 kase çilek (Çilek bulamayanlar buruk bir taze mevsim meyvesi yiyebilir.)

AKŞAM: * 1 porsiyon ızgara, beyaz etli küçük bir balık * Bol roka, tere, sivri biber gibi bol limonlu yeşil salata * Izgara sebze.

GECE: * 3 adet kuru kayısı.

yazayim canim olur.. 11.45 gec olacaksa simdide yazarim yarina cok sey degisecegini sanmiyorum.. sana son yazdigim kilo ile basliyayim ben kallisim

ay inanmıyorum yaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan allahım ne hoş bir haber opuyorumnanaktan
ay bijom çok helecanlandımsositosositosositososito

ah canim benim hayirli olsun, ugurlu olsun, hayirli evlat olsun insallah..
mutluluk, huzur getirsin, kismetli, bahti güzel olsun cok sevindim..a.s.

yakınlarına mı :kedi: olumunekankayizsmile

kutlarım ya.. ne güzel

o zaman öyle sana diyet falan yok lmaz:

ne güzel kış bebesi olacak benim gibi boshayallersmile

hayırlı olsun bijo a.s.
allah ananlı babalı büyütmek nasip etsin
saglık ve huzur içindee

bi dakka bi dakka ceylan ve bijo hamilemi şimdi yanı biiri açıklasın ben kaçırdımmı yoksa

çook teşekkür ederim arkadaşlarım bir tanesinizzz
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ben hiç paçanga yemedim hayatımda..

1,5 değildir o yeme bizi.. 2 dir 2 sempatiksalakcinni

sadece kaçamak olanları mı yazdın yoksa sadece bunları mı yedin tüm gün fisfisfis

aaa aşkolsun neden yalan söyliyim.yediklerimin hepsi bu ve çok fazla yediğimi düşünüyorum.aslında fazla değilde akşamki börek kötü.

kallisim 61,5 la beni listeye alır mısın bu hafta? sonraki hafta yine çıkarım. mezun olmicam daha çünkü yine geçen yılki gibi şeyler olabilir.. biraz ilerlesin ondan sonra bakarız..

ben bugüne kadar burdaki özel bir hastaneye gidiyodum doktora. ama belirginleşince iyice kendi dr uma gidicem artık. bugün sabah randevum var yokum yani, herkese boool bolll erimeler :)

günaydınnnn..
bu günde çok iyi değilim sanırım iyce kansız kaldım ayakta duramıyorum.şimdi kalkıp yatacam o yüzden bu günde yürüyüşümü yapamadım.
1 kilo vermişim yine kallisim görürsün burda dimi canım.

Günayyydın hayatım ne oldu bize böyle ben dün bütün gün baygın yatmışım.Yetmedi akşamda erken yattım.Ancak biraz kendimi iyi hissediyorum.
Bu arada :lepi:helal 1 kilo daha gitmiş.

Allah iyiliğini versin bu yoldan çıkmış halin mi?Ekmekle salata yemişsin veya kahvaltetmişsin gibi birşey olmuş.Öyle abartı birşey yememişsinki.Hergünde çorba salata yiyecek halin yokya.Zaten dr.hep diyor az yağ tüketmeniz lazım.Sonracığıma vücudu açlığa alıştırıyoruz az biraz fazla yemeğe başladığımızda hooooop verdiklerimizi olduğu gibi misliyle alıyoruz.Mühim olan tamam belki karbonhidrat biraz kaçmışsa 2.gün dengelersin.Bunu yapabileceğini zaten biliyorum.Ama sen hiç meyve yemiyorsuuun.Biraz meyve yemeğe ve su içmeye çalışsana.

Kallistem daldım eskileri okuyup cevap yazmaya hemen kilomu yazayım 200gr daha gitmiş 74,600 olmuşum.AMaaa Sıkı durun belden 1cm incelmişim.:teytey:zemuszemus Daha ne olsun yağ eritiyorummm.Oh be olsun kilo kilo değil gr gr vereyimde yağlar gitsin razıyım.Hele geri gelmezlerse daha mutlu olacağııım.

105,5 benim.. Listeye 105,5 la girişimi yapıyorum.. ama 2 gündür tuvalete çıkamadım.. + olarak etkisinin olduğunu düşünüyorum.. geçen hafta 104,6 ydım çünkü mafoldumben

candycim evet buraya oluyor ama senin ilk bildirimi listede olmadığın için istediğin saatte yapabilirsin bu günlük, diğer zamanlar saat 12 ye dek yazmış oluyoruz..

bayanssulusmile
105,5 benim.. Listeye 105,5 la girişimi yapıyorum.. ama 2 gündür tuvalete çıkamadım.. + olarak etkisinin olduğunu düşünüyorum.. geçen hafta 104,6 ydım çünkü mafoldumben

candycim evet buraya oluyor ama senin ilk bildirimi listede olmadığın için istediğin saatte yapabilirsin bu günlük, diğer zamanlar saat 12 ye dek yazmış oluyoruz..

teşekkürler.. ben de bildirimimi yaparak listeye girmiş oluyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…