- 30 Ağustos 2015
- 12.243
- 21.883
- 318
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #240.061
Ya moralini yüksek tut ama pes etmek yok.Selamm canım motivasyonum yok benim iyi olmaya calisyorum sen nasilsin?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya moralini yüksek tut ama pes etmek yok.Selamm canım motivasyonum yok benim iyi olmaya calisyorum sen nasilsin?
Hesaplayalim canim :) insulin ile aclik sekerime bakmam gerekiyordu canim?0zlem canım insülin direncinin basit bi hesaplaması var, testi de var gerçi homa testi, ya onu yaptır ya da eski lab sonuclarını bulabilirsen hesaplayalım direncin var mı yok mu?
Hesaplayalim canim :) insulin ile aclik sekerime bakmam gerekiyordu canim?
Canım Devlet hastanesinde 2 tane dahileye uzmanina gittim. Biri docent agustos ayinda gitmistim sekerim 140 cikti gencsin ilac vermicem kilo ver yine seker yuksek cikarsa ilac vericem baska bisey yok dedi. Bide gecen ay baska bir dr.a gittim. Sekerin dusmus ilaclik bir durum yok gencsin. Zaten cok fazla kilonda yok dedi tipime bakinca.verdigin kilo az olsun saglam diyor. Ayda 1 gitsin dert etme diyor. B12 ve d vitamini verdi dusuktu sonuclar.
Bugunde endokrin vardi bir tane hastanede ona gittim ama oda hastaneyi birakmis. Baskada yok endokrin bulundugum ilcede. Dahiliye doktorlarida insulin direncini bilmiyor galiba bir ara birine sormustum anlamadi. Annem haftaya kontrolu var yine devlette dahiliye dr.na onunla bende gidim.
Olmadi ozel hastaneye giderim ama ozel hastanelerdede endokrin yok..
Esimde kendi kendine hastalik mi ariyorsun diyor beni anlamiyor bu konuda.![]()
Canim Ekim 2015 yılında insulin hormonuna bakilmis. O zamanki aclik sekerimle hesaplayinca 6.4 cikti.aynen;
Açlık kan şekeri düzeyi ile açlık insülin düzeyi sonuçları birbiri ile çarpılarak çıkan sonuç 405’e bölünür ve HOMA-IR adı da verilen insülin direnci sonucu ortaya çıkar.
Hesaplama sonucu çıkan sonuç 2.5’in üzerinde ise kişide insülin direnci var demektir.
Formülde açlık kan şekerinin birimi miligram/desilitre (mg/dL), insülin hormonunun birimi ise mikroünite/mililitre (uU/mL) olmalıdır.
eski lab sonucuna ulaşabiliyorsan hesapla bakalım.
Vayyy. Süpersin monicim. Tebrik ederim.
ooo... supersiniz çıtırlar yakacaksınız ortalığı![]()
Yaaa monicim harikasın ya çok güzel çok sevindim![]()
günaydınlar
muhteşemsin ayşecim bayıldım hem senin hem banunun sonuçlarına olacak bu sefer çıtır olacaksınız ikinizde
geçmiş olsun tatlım
Herkese günaydın. Bugün iyi uyuyabildim cok şükür. Başımın altındaki yastıkları çoğaltıp yukseklestirince sırt üstü uyuma şansım oldu, iyi dinlendim :)
Çok güzel bi sonuc monicim, cok tebrik ediyorum. Bu azimle incecik olacaksınız
Umarım korktugun gibi olmaz canım, geçmiş olsun kızına
Nee Nazilli miiii?
Memleketime selam götür kaptanım, bahar iyice gelmiştir oralara
Banucum seni de çok tebrik ediyorum. Çok güzel vermissiniz diyet listesi ile![]()
teşekkür ederim canlarım,inşallah hep birlikte çok güzel kilolar verip hepimiz hedeflerimize ulaşıcazMaşallah ablam ikinizinde sonuçlar harika![]()
Oyle beslendigim zamanda oldu canim yine gitmedi. Kalori alimini arttirdim ozellille 3 haftadir yine gitmiyor. Elimde bir liste vardi ama kendime gore uyarliyorum onu.canım beslenmeni kendin mi ayarlıyorsun belli bir diyetimi yapıyorsun ?
menülerini tam hatırlayamadım şimdi ama alman gerekenden az kalori alıyorsan- ki çok
da spor yapıyorsun- vücut direnip kilo vermeyi durduruyor. böyle birşey olabilir mi?
Canim Ekim 2015 yılında insulin hormonuna bakilmis. O zamanki aclik sekerimle hesaplayinca 6.4 cikti.
Aclik seker: 128
Aclik insulin: 20.30
insülin sınır 2,5 benim 10,6 malesefaynen;
Açlık kan şekeri düzeyi ile açlık insülin düzeyi sonuçları birbiri ile çarpılarak çıkan sonuç 405’e bölünür ve HOMA-IR adı da verilen insülin direnci sonucu ortaya çıkar.
Hesaplama sonucu çıkan sonuç 2.5’in üzerinde ise kişide insülin direnci var demektir.
Formülde açlık kan şekerinin birimi miligram/desilitre (mg/dL), insülin hormonunun birimi ise mikroünite/mililitre (uU/mL) olmalıdır.
eski lab sonucuna ulaşabiliyorsan hesapla bakalım.
insülin sınır 2,5 benim 10,6 malesefinşallah yeni beslenme düzenim ve düzenli kullanacağım ilacımla düşecek
![]()
Evet endokrin doktoruydu o zaman hemen insulin hormonuna baktiryor dahiliyeciler vermiyor o tahlili.o zaman vermişti herhalde doktorun gliforu dimi? ya kuzum yanlış anlamada 1 ay iç gel sen şu gliforu? hamile kalmak isteyenlere bile veriyolar, güvenli ilaç o, bağımlılık yapmıyor.
Aclik sekerin kac canim? Insallah canim.ilac kullandikca ve kilo verdikce dusecek.insülin sınır 2,5 benim 10,6 malesefinşallah yeni beslenme düzenim ve düzenli kullanacağım ilacımla düşecek
![]()
Evet endokrin doktoruydu o zaman hemen insulin hormonuna baktiryor dahiliyeciler vermiyor o tahlili.
Sonra seker 140 olmustu o zamanda insulin yukselmistir muhtemelen bilmiyorum bakilmadi. Simdi seker 108 oldu insulinde dusmusmudur acaba. Peki cok mu deger sence 6.4?
Kendi kafama goremi icim hapi 750lik var evde
canım bana doktor yıllar önce vermişti matofin 500lük bi süre kulandım devamı gelmedi sonra başka bi doktor 850 liğini verdi düzenli kullanacaktım o da dayanamayacağım kadar ağrı yaptı midemde bıraktım.bugün 500lük yazdırdım onu düzenli kullanıcam ilk hafta 2 kez sonra günde 3 kezglifor mu kullanıcaksın sende moni ablacım? yeni mi başlıyosun?
benim değerler şöyle çıktı 2 gün önceki sonuçlarım bunlar:Aclik sekerin kac canim? Insallah canim.ilac kullandikca ve kilo verdikce dusecek.
bencede testini yarın tekrarlatsın çünkü eski değerler onlarbenim;
glikoz; 89
insülin; 5,01
sonucum; 1,10 çıkıyo, kızlar bilirler o dönem bende çok sabit kalmıştım çok istedim insülin direncim olsun ama çıkmamıştı :) demirim, vitaminim düşüktü takviye alınca yeniden vermeye başlamıştım. gerçi o dönemde kilo veremesemde inanılmaz sıkılaşmıştım da.
bence o değer çok. ya da gel ne yapalım senle; yarın aç karna bi yaptır şu testleri, 2,5 üstünde ise başla ilaca??
Anladım canım, zatenCanım Devlet hastanesinde 2 tane dahileye uzmanina gittim. Biri docent agustos ayinda gitmistim sekerim 140 cikti gencsin ilac vermicem kilo ver yine seker yuksek cikarsa ilac vericem baska bisey yok dedi. Bide gecen ay baska bir dr.a gittim. Sekerin dusmus ilaclik bir durum yok gencsin. Zaten cok fazla kilonda yok dedi tipime bakinca.verdigin kilo az olsun saglam diyor. Ayda 1 gitsin dert etme diyor. B12 ve d vitamini verdi dusuktu sonuclar.
Bugunde endokrin vardi bir tane hastanede ona gittim ama oda hastaneyi birakmis. Baskada yok endokrin bulundugum ilcede. Dahiliye doktorlarida insulin direncini bilmiyor galiba bir ara birine sormustum anlamadi. Annem haftaya kontrolu var yine devlette dahiliye dr.na onunla bende gidim.
Olmadi ozel hastaneye giderim ama ozel hastanelerdede endokrin yok..
Esimde kendi kendine hastalik mi ariyorsun diyor beni anlamiyor bu konuda.![]()
Canimm yabenim;
glikoz; 89
insülin; 5,01
sonucum; 1,10 çıkıyo, kızlar bilirler o dönem bende çok sabit kalmıştım çok istedim insülin direncim olsun ama çıkmamıştı :) demirim, vitaminim düşüktü takviye alınca yeniden vermeye başlamıştım. gerçi o dönemde kilo veremesemde inanılmaz sıkılaşmıştım.
bence o değer çok. ya da gel ne yapalım senle; yarın aç karna bi yaptır şu testleri, 2,5 üstünde ise başla ilaca??
Onumuzdeki gunlerde olcturcem canim tesekkurler ilginiz icin sagolun..Anladım canım, zatenwendy olaya el atmış bir eczacı olarak :) değerlerini de tekrar ölçtür istersen Vesilecigimin de dedigi gibi, gerekirse ilaca başlarsın. Cunku insülin direnci öyle kendi kendine düzelen bir şey değil bildiğim kadarıyla
![]()
benim değerler şöyle çıktı 2 gün önceki sonuçlarım bunlar:
açlık kan şekeri:126
insülin açlık:34
HOMA-IR:10,6
heps çok yüksek malesef
Anladım canım, zatenwendy olaya el atmış bir eczacı olarak :) değerlerini de tekrar ölçtür istersen Vesilecigimin de dedigi gibi, gerekirse ilaca başlarsın. Cunku insülin direnci öyle kendi kendine düzelen bir şey değil bildiğim kadarıyla
![]()
Canimm yaYarin olmasada onumuzdeki gunlerde yaptiracam sagolasin..
![]()
canım bana doktor yıllar önce vermişti matofin 500lük bi süre kulandım devamı gelmedi sonra başka bi doktor 850 liğini verdi düzenli kullanacaktım o da dayanamayacağım kadar ağrı yaptı midemde bıraktım.bugün 500lük yazdırdım onu düzenli kullanıcam ilk hafta 2 kez sonra günde 3 kez![]()