- 15 Şubat 2016
- 15.901
- 44.815
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #246.261
günaydınn ortimGüzel insanlar günaydiiiinnn
sanada günaydınGünaydınlarrr, rüyamda hep @ebrusonmez i gördüm hayır olsun, güzel rüyaydı hayır nerden aklıma geldi de gördüysem :) nerde kaldı bu kız meraklardayım ben yahu.
okurken bir ara, eşi herhalde tüm sülaleyi iftara çağırdı dedimBende bugün çok heveslenmiştim belki ev bakmaya gideriz de sonra dışarıda iftar yaparız diye ama çoook kıymetli eşim temizliğe bende onun arkasından diğer işlere ve ütüye giriştim. Saat 4 gibi "pazara gitmeyecekmisin" dedi ve beni pazara götürdü
Eve gelince de yemekleri bol bol yap 3-4 gün yeriz dedikendisi 2 günlük yemeği yemeyen biriydi sayemde 1 haftalık yemek bile yiyecek hale geldi
Neyse iftara kadar 4 günlük yemeekleri cig hazirlayip buzluğa attım. Akşamları duduklude pişireceğim artık.
canım benim sahursuz olmazALLAH aşkına bende menü yok ki
Neyse yazayim sana bir menü ortim hatırın için
Iftar
500ml su
1 kepçe yayla çorbası
5-6 kaşık etli kurufasulye
Semizotu salatası cevizli
1 bardak şekersiz limonata
2 parça pide
Sahur
500ml su
Hergun böyle benim.
Sahur yapmıyorum eşimin midesi ağrıyor gece yiyip yatınca. O yemeyince bende yemiyorum.
Yanlız yazınca farkettim bu menu Ramazandan sonra canıma okumasın. Yeme yeme ondan sonra yemeğe başla hooop gelsin kilolar
büyüyor annesiGunaydin herkeseeee
Ayy bu gece Umut'un masallahi vardı, keske her gece böyle olsa
hemen yazayım tatlım, mercimek de koy sen iftar menüsü nede olsakızlar diyatte olanlara sebze çorbası veriyolar iftar için ama unsuz olanlarada patates koyuyorlar güzel bir tarifi olanmoni canım senin çorba tarifin nasıldı bir daha yazarmısın kıvam vermek için biraz kırmızı mercimek koysak olur mu
iftar haricinde olsada mercimek koyulmaz mı ki yarım su bardağı kadar çünkü oruç değilim bugunokurken bir ara, eşi herhalde tüm sülaleyi iftara çağırdı dedimgüzelmiş
canım benim sahursuz olmazmetabolizman iflas eder aynen dediğin gibi ramazan sonrası sana pahalıya patlar ne yap et mutlaka az da olsa sahur yap canımcım
büyüyor annesimaşallah hadi gözün aydın ördekim
hemen yazayım tatlım, mercimek de koy sen iftar menüsü nede olsa
pişirirken acı yapmassan çocuklar da yer hem besleyici hem güzel
ama yerken tabağına dayanabileceğin kadar acı biber koy
kabak çorbası
1 kabak
1 kuru soğan
1 domates(ya da 1 tatlı kaşığı salça)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zentinyağ
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı bulgur
acı beb,ber,isot vs
hepsini çiğden kaynat ,rondodan geçir
Günü gününe uymuyor ki Banucum o yuzden pek umidim yokGünaydın canım
Hadi gözün aydın Maşallah suphanallah ama fazla her yerde dilendirme nazara gelmesin Umutcuk
Farklı bi sey de yapmadım valla, estirikli işteGünaydın. Dün gece ne yaptıysan her gece yap
Insallah ondandır monisim, ben tesadufen oldugunu düşünmüştümbüyüyor annesimaşallah hadi gözün aydın ördekim
sağol datlummercimek ekle bir şey olmaz herkes yiyebilsinbu ölçüler ortalama 1,5 litre su civarı için
Ortim böyle tek ogun olmaz!!ALLAH aşkına bende menü yok ki
Neyse yazayim sana bir menü ortim hatırın için
Iftar
500ml su
1 kepçe yayla çorbası
5-6 kaşık etli kurufasulye
Semizotu salatası cevizli
1 bardak şekersiz limonata
2 parça pide
Sahur
500ml su
Hergun böyle benim.
Sahur yapmıyorum eşimin midesi ağrıyor gece yiyip yatınca. O yemeyince bende yemiyorum.
Yanlız yazınca farkettim bu menu Ramazandan sonra canıma okumasın. Yeme yeme ondan sonra yemeğe başla hooop gelsin kilolar
Masallah canım insallah böyle devam eder.Gunaydin herkeseeee
Ayy bu gece Umut'un masallahi vardı, keske her gece böyle olsa
Sabaha kadar uyumak mı?Masallah canım insallah böyle devam eder.
Benim kızda bir sure sonra sabaha kadar uyumaya basladı ilk gün korkmustum niye uyanmadi diye..
Atsan atılmaz, satsan satılmaz.Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar
Umarım yeni hafta bol bol eksi olarak döner hepimize
Benim açımdan zaten dediğin gibi geçerli asla kötü olmasını istemem ama sağ olsun o tam tersini düşünürNasıl bir şeyse ben KVyle kötü olduğum dönemlerde çok çok mutlu olurdu ( kötü günümde resmen gözlerinin içi parlardı ) ama ne zaman birşeyler benim için güzel gitse hemen suratı asılır
Anneme benim yanımda bile defalarca keşke bunu doğurmasaydın da ben tek olsaydım demişliği varbende her defasında saftirik tek çocukla kalsaydı zaten ben bir numara olduğuma göre sen doğmamış olurdun diye
Yüzüme bile defalarca açığını kolluyorum yanlışını gördüğüm an seni Anneme şikayet ederim sizin iyi olmanıza tahammülüm yok diyeHani çocukken insan gülüp geçiyor ama belli bir yaştan sonra evlat acısı gibi oturuyor insanın içine
Bayramdan bayrama bende razı olurdum da işte Annemler üzülüyor ( en fazla bir keresinde 10 gün uzak durabildim oda bende inat ettim görüşmeyeceğim diye ama bu seferde Annem ağlayıp işte ben istemiyorum böyle bir durum hakkımı helal etmem dedi diye barıştımCan çıkar huy çıkmaz derler ya bizimkide öyle Artık sırf bana değil çocuklarada aynısını yapıyor ( benim kızlarında yanlışını görse kendine göre tabi anında Anneme yetiştiriyor hani bak bunlar böyle benimkileri daha çok sev diye çünkü onun gözünde benim kızlar daha çok seviliyor büyük kızıma şakasına hep der normal zamanda ben 1.ci torunum kimse benim kadar sevilmez falan diye gülüşüyoruz hee hee diye tabi bizimki resmen sinirden mora dönüyor o an )
Boşuna fredinin kabusu demiyorum hatunatabi kendi kendime üzülmesin diye yüzüne de demiyorum
Günaydın canım
Hadi gözün aydın Maşallah suphanallah ama fazla her yerde dilendirme nazara gelmesin Umutcuk
Akşamdan yumurta haşlayayım bari.okurken bir ara, eşi herhalde tüm sülaleyi iftara çağırdı dedimgüzelmiş
canım benim sahursuz olmazmetabolizman iflas eder aynen dediğin gibi ramazan sonrası sana pahalıya patlar ne yap et mutlaka az da olsa sahur yap canımcım
büyüyor annesimaşallah hadi gözün aydın ördekim
hemen yazayım tatlım, mercimek de koy sen iftar menüsü nede olsa
pişirirken acı yapmassan çocuklar da yer hem besleyici hem güzel
ama yerken tabağına dayanabileceğin kadar acı biber koy
kabak çorbası
1 kabak
1 kuru soğan
1 domates(ya da 1 tatlı kaşığı salça)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zentinyağ
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı bulgur
acı beb,ber,isot vs
hepsini çiğden kaynat ,rondodan geçir
Tabiki şimdi öyle ama büyüdükçe daha az beslemek yetecek. Hatta bazıları gece ağlasa bile beslemeyin diyor ama o kadar da değil. Büyüdükçe kendi kendine öğreniyor gece yememeyi :)Sabaha kadar uyumak mı?Ooo yooo henüz bu benim icin hayal gibi bi sey 2 saatte bir uyanma ve beslenmelerimizin sonunda hemen uykuya dalabildi bu gece, uğraştırmadı. Bunu bile nimetten sayıyorum yani düşün
Tamam ortim sahura kalkacağımGünaydın kızlarrr...
Ortim böyle tek ogun olmaz!!
Masallah canım insallah böyle devam eder.
Benim kızda bir sure sonra sabaha kadar uyumaya basladı ilk gün korkmustum niye uyanmadi diye..
Şu 1 ay geçsin doktor da uyandikca emzirebilirsin dedi. Malum ilk zamanlar 2-3 saati gecirmemek gerekiyor. Uyuyan cocugu uyandırıyorum emziricem diye sonra da uyumuyor dogal olarak :) uyandirmamak bile büyük bi aşama benim icin şu anTabiki şimdi öyle ama büyüdükçe daha az beslemek yetecek. Hatta bazıları gece ağlasa bile beslemeyin diyor ama o kadar da değil. Büyüdükçe kendi kendine öğreniyor gece yememeyi :)
Ben ona bağlıyorum kuzucum, başka türlü sıkılaşamazdım herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?