Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Arkadaşın haklı Özlemcim, yani bir yerde bir sorun var. Onu bulsan bari bir an önce. Uzakta olsa gitsen mi endokrine acaba?
Canim burada vardi bi tane birakip gitmis poliklinik var ama doktor yok.
Baska ilcedeki 1,5 saat yol 1 defa gitmekle bitmiyorki.
Cok onceden ozel hast. gidiyordun orada insulin hormonuna bakiyorlardi. Artik devlette bakiyor zaten. 2 ay once baktirdim insulin hormonu ve seker yuksekti.. Tekrar ilaca basladim. Eski doktorumda cok zor kilo verirsin gunde enaz 1 saat spor (sporunda tin tin yavas olmucak),diyet ve ilac sart demisti..
Sonra baska bir doktora denk geldim bir ara ona anlattim soyle bir bakti cok kilon yok senin niye dert ediyorsun. Birak ayda 1 kilo gitsin senede 12 kilo eder.az olsun saglam olsun. Her napiyorsan devam et dedi.
Bazen bunu dusunup motive etmeye calisyorum kendimi.

Dahiliye guatr bakmıştır o zaman kaç çıkmıştı? Az çalışıyorsa o da metabolizma yavaşlatır.. insülin direnci de kilo vermeye engel ama sadece daha zor kilo veriyorsun.. protein diyeti yapıyor musun? O zaman da kilo vermiyor musun ? Protein tüketmek metabolizma hızlandırır ya ondan sordum. Bir de bu kilo senin acaba takıldığın kilo mu inatçı bir kiloda mısın ? Zaman içerisinde başıma gelen herşeyi sana sordum :)

Evet canim hemen olmasa 84'ten 76'ya indimm burada takildim hatta bir detoks yaptim 5 gun ac kaldim resmen tuz ve yag bile yoktu 1 haftada 2 kilomu ne verdim(tam hatirlamiyorum) birakinca daha fazlasini aldim. Sonra ramazanda 73.'e indim suan kacim bilmiyorum tartimm kirildi. Bende tartilma hastaligindan kurtulmak icin bir sure almamaya karar verdim ama takimda takilyorum yine.
Genelde 75'te takilirdim sanki. Okadar cok sil bastan yaptim ki bu son olsun istiyorum..
Psilolojikte olur mu acaba?

dennisgo Tatlım yumurta ve yogurdu genelde hergunn yerim.Sütte icerim.. En iyisi elimin altinda bulunsun derin dondurucuya tavuk ve et koyim.Boylelikle daha sık yapar yerim.
Dukancilar yapiyordu sanirim bende saf protein gunleri yapimm..

Menum;
09:00
1 bardak ev yapımı muzlu sut

10:30
1 d.cavdar ekmegi
1,5 h.yumurta
8 zeytin
Kk suzme peynir
Domates,salatalık

14:30
3yk yulaf ezmesi+5yk yogurt
1 lokma ekmek+1 lokma sucuklu yumurta

19:00
6 yk lübye
5 yk yogurt
1 h.yumurta
1 aci köz biber

3 L su
3 t.kahvesi

Spor;
100 jumping jack
30 burpee

20 dk kadar(cok dikkat edemedim sureye) 2kg dumbell ile kol,bacak,gobis hareketleri

30 dk eliptik

Spordan sonra 30dk yuzme
Sabahta 15 dk yuzmustum.
Aksamda gircez yapabilirsem bir 30dk daha yuzerim.

Çok haklısın uzadıkça tekrar ettikçe insana bir bıkkınlık geliyor. Psikolojik olan kısımlar olduğunu düşünüyorum ben..
daha önce diyet yaparken ailemle tatile gittim bütün tatlıları ağlayarak babama verdim, kesinlikle kaçırmadım üstüne yüzdüm, sabah akşam yürüdüm. Dönünce kaç kilo vermedim sıfır :) ama bu çok saçma sonuçta girdi çıktı hesabı az yedim çok hareket ettim vermem gerekir. Bunun üstüne diyetisyen değiştirdim çünkü gözümü kapatınca pasta görüyordum o kadar mutsuzdum :)
bir görüşe göre derler ya beyin gerçeklerle imajlar arasındaki farkı anlamaz diye. Bir grup insana spor yAptırıp bir gruba spor yaptığını hayal ettirdiklerinde vücut fonksiyonları benzer çıkmış diye eklerler. Eğer bu doğrusu ise diyet adına yemediğimiz herşeyi ağlayarak reddettiğimizde acaba beyin onu yemiş gibi mi davranıyor :)

Bir yerde duymuştum ne kadar bilimsel bir fikrim yok ama uyguluyorum; beslenirken bir öğüne iki protein koymuyorum. İki protein gittiğinde vücut yakamıyor diye duymuştum. Yani kahvaltıda 2 yumurta ya da 2 kibrit kutusu peynir yiyorum. 1 yumurta 1 peynir yapmıyorum. (Aslında diyetisyen öyle bir şey demedi ikisini de verdi) Öğlen protein ile yoğurt yemiyorum.(zaten diyetimde de yok) akşam da sebze yoğurt yiyerek her öğünde mutlaka protein tüketmiş oluyorum. Bir de tüm öğünlerde ağzıma ilk attığım şeyin protein olmasına dikkat ediyorum. Saçma mı faydalı bir bilgi mi hiç bilmiyorum ama yapması kolay diye uyguluyorum ne kaybederim ki ?

Menum:
Sabah: Yok
Öglen: Yok
Aksam: 4 y.k. pirinç lapasi
1 domates, 1 salatalik
2.5 litre su
Canım bu liste ile hala hayatta olmana sevindim :) acaba simit mi yeseydin sen ? Yollardasın sanırım hala ama aç karna nasıl olacak ki? Diet kola falan içmiyorsun değil mi ? yaşamak için bir şeker kaynağı lazım sana bilemedim onu nereden alıyorsun :)

kız gelinliği yeme giyklavye mağduru olmuşsun banuşum

Kızlar çıktım operasyon 'dan ıyiyim
geçmiş bitmiş olsun kaptanım

kızlar menüm

kahvaltı 2 dilim tbe lorlu tost yarım domates 1 haş yumurta 2 zeytin

ara sade türk kahvesi 2 minik kuru incir

öğlen 1 yk lor 1 şeftali bol tarçın (spor sonrası yedim)

ara 1 bardak ayran 1 sade maden suyu

akşam 1 tavuk pirzola yağsız derisiz 3 yaprak marul yarım salatalık 4 yk yoğurt

su 2.5 lt
2 duble sade türk kahvesi
şimdide 2 kupa yeşil çay

spor 45 dk eliptik

2-3 gun önce yuttugum fıl inş erımiştır
Fena gıtmıyorum sankı
Hergun de yurudumm
O cıldırdıgım kontrolu kaybettıgımız an, amannnnn nasılsa kactı ipin ucu koyver gıtsın demeyıp ertesı gun yenıden baslasak hıcbısey olmayacak aslında
Ertesı gunu dengrleyerek gecırcez bıtcek o zaman ış
Bır tırnak kırılınca hepsını kesen bır cinsız bız ondan bu sacmalıklar

:)) Yolculuk bitti cok sukur. Bugun pek yemedim de şiş her tarafim . Yarin tartida belli olacak :)))Simite mola :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…