- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #259.681
Haftaya şeker dediklerinde ikimiz de o ne diyeceğiz.. Seni şeker cahili olmaya davet ediyorum ortim :)Bende öyle bir dönemdeyim çok zor tuttum kendimi dolaptaki zerolara baklavalara dalmamak için. Şekeri bir kere aldın mı tekrar tekrar istiyorsun. Eroin gibi mübarek. Kurtulmak lazım ama çoookkk tatlı
Hoş buldum hedefcimmm, ay bende sizi özledinmmmHoşgeldin canım, özledik seni.
Harikasın Denizcim, yalnız benim de bugün canım acayip tatlı istiyor
Yarın dereotu alacağım. Tarçını zaten biliyoruz.. Eğer seviyorsan dereotu dene hedefçim. Daha önce gittiğim bir diyetisyen adet döneminde dereotu tüket tatlı ihtiyacını keser diyordu. Ben o zaman nefret ettiğim için yemiyordum. Bu diyette kefirin içinde çok tükettim. Belçikaya döndüğümden beri hiç yemedim ama.belki iyi gelir dereotu.Hoşgeldin canım, özledik seni.
Harikasın Denizcim, yalnız benim de bugün canım acayip tatlı istiyor
Banu'cum buzluk dolu mozaik pasta ile tatile gelirken eşime yapmıştım o da bitirmemiş. onları almıyorum nedense. Sen söyleyince fark ettim bunu da :) haftasonu evlilik yıldönümü kutlaması yapalım dedik... 20 kilo verdim toplamda, artık bir kutlama da yapalım dedim kendimden gayet emin bir şekilde. Bu nedenle de cumartesi geç saat kaçamağım oldu,ertesi gün hem +1,2 gördüm tartıda hem de o günden beri inanılmaz tatlı istiyorum.Haftada 1 gün 2 top bitter çikolatalı dondurma yerim genelde. Ama şu an koca kutuyu yeme isteği var nedense. Hal böyle olunca bu hafta dondurma bile almadım. Her gün tarçın tüketiyorum, meyve olarak cranbery yiyorum. belki taze meyve yemeliyim bir süre ama böyle de çok kolay oluyor.çantamda her zaman fındık fıstıklı bulunuyorlar beraber tüketmesi de çok keyifli. Son ara öğünüm kefir bir kaç haftadır. Şimdi aklıma geldi dereotu alayım ben kefir için. Dereotu tatlı krizlerine iyi geliyor çünkü. Listemden değil de psikolojik birşeyler gibi geliyor bana. Aksine diyetisyenim artık istediğin şeyleri dengeleyerek haftada 1 gün tüketebilirsin dedi. Liste o kadar geniş yani :) bendeki sorun şu ki ölçüsüz tüketme eğilimindeyim. Bu nedenle de tümden uzak durmayı seçiyorum. Ama mutlaka çözeceğim elimden kurtulacak değil. Senin donmuş yoğurt fikri de süpermiş. İlk fırsatta deneyeceğim.
Cehalet güzel şey be orticimHaftaya şeker dediklerinde ikimiz de o ne diyeceğiz.. Seni şeker cahili olmaya davet ediyorum ortim :)
Yaklaşık bir aydır kuru meyve yiyorum belki o tetikliyordur. Gerçi onu da fındık bademle yiyorum. Taze meyve tükettim ben bir süre. Elma, mandalina, şeftali olabilir. Bende insülin direnci var, ilaç kullanıyorum zaten ama 3 ay önce diyete başlarken ilaca rağmen 5,3 tü. Sonra bakılmadı ama ben daha iyi olduğunu düşünüyorum şu an.çünkü Endokrin doktoru ideal kiloya yaklaştıkça düştüğünü söylemişti daha önce.ben de hafif kiloludan normale gelmek üzereyim.Canım sende insülin direnci varmıydıacaba diyorum o mu yükseldi çünkü bazen insan masum gördüğü şeyleri tüketerek de tetikleyebilir Ben bazen öyle bir istek olunca acabamı diye düşünyorum yada diyorum beynim yine şansını deniyor bu nasılsa verdi artık bir kere daya yoklayayım ya tutarsa hesabı
Kesinlikle beynimiz zaten obez o yüzden oluyor o ölçüsüz tüketme isteği
Geçen ay bir ara eşimle 4 gün bahçede kaldığımızda bir ara öyle olmuştum hatta eşim ya dondurma alalım dediğinde ben direk adama kiloluk al demiştimne var alsa ya ufak birer tane ama yok o an beyin beni kandırdı hee şükür akşam yemeği yerine sadece 1 bardak ayran içip o günü kurtarmıştım yoksa benimde geçmişte ne zaman ufakda olsa kaçamağım olsa o tartı en az 1.5 - 2 kg yükselirdi hatta bir keresinde 2 gün kaçmak yaptıktan sonra + 3,5 kg bile görmüştüm
Yediklerini bir daha bir gözden geçir canım belki tetikleyen bir şey vardır farkında olmadanben mesela paketli bir şeyler yediğimde öyle oluyordum birde mesela şu grisiniler var ya onları çok acıkırsam diye bir keresinde almıştım anam çerez gibi yemişim de yemişim o hafta ilk kez 200 gr da olsa artı görmüştüm hatta yağdan da 500 gr almıştım nasıl olur diye düşünürken acaba ondan mı olabilir dedim ( sonrasında deli gibi tatlı krizi yaşamıştım ki inan artık regl zamanı bile canım hiç bir şey istemiyor yoksa geçmişte 1 hafta öncesi eşime tatlı birşeyler alsana derdim oda belli oldu sen yine hastalanacaksın derdi 1 haftada sonrasına kadar sürerdi ve ben koca ay ancak 1 hafta içinde kilo verme şansı görürdüm )
En son diyetisyenimiz bana galeta yazmaya kalkışacaktı aman gözünüz seveyim sakın ha diyecektim az dahao beni biraz acıktırıyor demiştim sadece oda sağ olsun listeden çıkardı gerçi yemezdim yine de haberi olsun istedim
Hamilelik çok değiştiriyor galiba sonrasında bir çok insandan duyuyorum yeme alışkanlıklarının farklılaştığını.. Hadi sana kolay gelsin cahillikte yarıştığım ortim :)Cehalet güzel şey be orticimcozutmam inşallah. Eskiden böyle tatlı krizlerim falan yoktu yaaaaa hamilelik çok değiştirdi yemin ediyorum beni. Neyse eliptipime gidiyorum ben, atarım finish çizgimi
Hoş buldummmmHoşgeldin canım
Hamilelik çok değiştiriyor galiba sonrasında bir çok insandan duyuyorum yeme alışkanlıklarının farklılaştığını.. Hadi sana kolay gelsin cahillikte yarıştığım ortim :)
Hoş buldum hedefcimmm, ay bende sizi özledinmmm
Yarın dereotu alacağım. Tarçını zaten biliyoruz.. Eğer seviyorsan dereotu dene hedefçim. Daha önce gittiğim bir diyetisyen adet döneminde dereotu tüket tatlı ihtiyacını keser diyordu. Ben o zaman nefret ettiğim için yemiyordum. Bu diyette kefirin içinde çok tükettim. Belçikaya döndüğümden beri hiç yemedim ama.belki iyi gelir dereotu.
Tatlım ellerine sağlık spor listesini tuttuğun için. Cuma’dan sonra devralırım şekerim kurtarırım seni
Yaklaşık bir aydır kuru meyve yiyorum belki o tetikliyordur. Gerçi onu da fındık bademle yiyorum. Taze meyve tükettim ben bir süre. Elma, mandalina, şeftali olabilir. Bende insülin direnci var, ilaç kullanıyorum zaten ama 3 ay önce diyete başlarken ilaca rağmen 5,3 tü. Sonra bakılmadı ama ben daha iyi olduğunu düşünüyorum şu an.çünkü Endokrin doktoru ideal kiloya yaklaştıkça düştüğünü söylemişti daha önce.ben de hafif kiloludan normale gelmek üzereyim.
Bu kesinlikle beynimin bir oyunu. Her zaman bu kilolara geldim ve bunun 3 kilo altından mutlaka geri döndüm. Vucut ezberi kuvvetli bir makine gibi alıştığını yapıyor belki de. Ama bu kez hiç kurtuluşu yok ideal kiloya ineceğim :)
Bencede onun etkisi bende evimde ve kimse yoksa 10 numara oluyor hersey kahvaltiya aksam yemegine birileri geldiyse yada ben gitmissem bozuluyor hersey.. Bazende inadim inat okadar zorlasalar bile yemiyorum bazende insanlarin israri olmadan ben yiyorum.5 dilim ekmek yeni listemde var.. En son verdiği öyle eski listem 3 dilimdi canım. Baklava ya da sütlü tatlı yemiş olsan, orada da sütlü tatlı seçsen aslında süper bir gün olacakmış. Uyguladığın listede haftada 1 gün sütlü tatlı ya da 2 top dondurma var daha önceki haftalarda listeye girdiği için orada yazmıyor ben de sana söylemeyi unuttum. Şu an benim serbest öğünüm var, hatta serbest gün vermeyi planlıyordu ben öğün olsun dedim. Sevdiğin merak ettiğin herşeyi haftada 1 gün yiyebilirsin dengeleyerek dedi en son. Bende şu an miktar sorunu var. Çok yemek istiyorum :) bir de diyelim sütlü tatlı mı yedim, dondurma da yemek istiyorum, çikolata da istiyorum. Bunları da bitirene kadar yemek istiyorum.okula başladım ya belki ondandır. Kendi steril ortamımdan çıktım. Gelsin çikolatalar gitsin waffle lar modunda geçiyor dersler :) daha ağzıma bir tane çikolata atmadım çünkü ben tüm kutuyu istiyorum bir tane beni kesmiyor :)))
Erkencisin canim..Rica ederim canim
Teşekkür ederim kaptanım.gemiş olsun tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?